Ranjeni BiH policajac hitno prebacen iz BiH u Split ?!?!?!
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Ranjeni BiH policajac hitno prebacen iz BiH u Split ?!?!?!
ranjeni policajac je Hrvat, iz takozvanog hercegbosasnskog kantona, to sto se bh Hrvati navaljuju vama na grbacu je vas problem...vi ste rekli da ih zelite maziti i paziti...vuksadinare wrote:Longi je tu u pravu..kad trebaju pomoc o nda zovi hrvatsku..kad im se ne svidja nesto sto hrvatska predlozi onda mars tamo odakle si dosao..kako je ona zbanicka rekla milanovicu...kao jedan primjer da navedem..seru oko peljeskog mosta...uhicuju branitelje iz orasja..kad treba pomoc onda samo heljp hrvatska
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
hahaha..nedaj se jarogovinda wrote:la eto ti budi glup i zivi sa predrasudama...ovaj put nemas adminske ovlasti da me trajno baniras kad kazem da nisi u pravu..kao prije nekoliko godina...sad odjebi...MaximusDecimusMiridije wrote:Zaostaju.
max123- Posts : 2853
2015-10-28
pitanje o kakvoj se prostrijelnoj rani radilo, lako moguće da su nastupile komplikacije ili kod zaustavljanja krvi ili je došlo do unutarnjeg krvarenja pa je procjena bila da će transport do splita kraće trajati i da će mu brže biti pružena adekvatna stručna medicinska pomoć... jbg zeznute su te prostrijelne i eksplozivne rane... nekad su doslovno sekunde u pitanju kod takvih ozljeda... npr mene su do zg-a dopeljali za nepunih 20 minuta i taman sam došao u zadnji tren na stol... da je bilo u pitanju 25 minuta slučaj bi na putu bio zaključen... i plahta prevučena prek glave...govinda wrote:mada su ga mogli i u Sarajevo i u Tuzlu prebaciti, ne zaostaju bolnice za splitskim...
2015-08-08
ma glupan, sjecam se moje prve i zadnje rasprave sa njim prije nekoliko godina na onom starom forumu...isto ovako trkeljo gluposti i kad sam mu dokazao da nije u pravu onda potegao ban i to trajni....egomanijak...max123 wrote:hahaha..nedaj se jarogovinda wrote:la eto ti budi glup i zivi sa predrasudama...ovaj put nemas adminske ovlasti da me trajno baniras kad kazem da nisi u pravu..kao prije nekoliko godina...sad odjebi...MaximusDecimusMiridije wrote:Zaostaju.
2016-11-17
dobro, Split jeste blizi, prebacili ga tamo, hrvatski ZZO ce poslati racun kad bude sve zavrseno i to je to...a nisam ni pratio vijesti ovih dana..to bila neka pljacka pa ga ranili?michaellcmacha wrote:pitanje o kakvoj se prostrijelnoj rani radilo, lako moguće da su nastupile komplikacije ili kod zaustavljanja krvi ili je došlo do unutarnjeg krvarenja pa je procjena bila da će transport do splita kraće trajati i da će mu brže biti pružena adekvatna stručna medicinska pomoć... jbg zeznute su te prostrijelne i eksplozivne rane... nekad su doslovno sekunde u pitanju kod takvih ozljeda... npr mene su do zg-a dopeljali za nepunih 20 minuta i taman sam došao u zadnji tren na stol... da je bilo u pitanju 25 minuta slučaj bi na putu bio zaključen... i plahta prevučena prek glave...govinda wrote:mada su ga mogli i u Sarajevo i u Tuzlu prebaciti, ne zaostaju bolnice za splitskim...
2016-11-17
Govinda maximus je ustasa u fasist :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Nema heliodrom.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Tvoj intimus?epikur37 wrote:Govinda maximus je ustasa u fasist :D
2016-11-17
QA i ti vrlo dobro znas koje su kvalitete bolnice u Tuzli ali toliko mrzis BiH da neces da priznas a skolovao si se za medicinskog radnika upravo u toj Tuzli....smijesan si...epikur37 wrote:Govinda maximus je ustasa u fasist :D
2016-11-17
ma naravno da će biti riješeno, kako god riješit će se, koliko je meni poznato, a poznato mi je svi urgentni slučajevi i iz federacije, ali i iz republike srpske ukoliko je transport brži i jednostavniji za neku od hrvatskih kliničkih bolnica u njihovom pravcu se onda ti hitni slučajevi i upućuju i tako to i treba biti... ljudski život, pogotovo ako se o djeci radi nema cijene i daj Bože samo da se spasi... na primjer bolje bi bilo sve silne novce koji su se ulupali u nekakve kurčeve kvaziumjetničke filmove i filmiće i kazališne predstave bolje da su se ulupale u helikoptere i one manje zrakoplove koji vrlo jednostavno i brzo mogu transportirati bolesnike odnosno ranjenike do najbliže i najadekvatnije bolnice, za taj vid suradnje svi sa svima nikad nisam bio protiv, ali za ideološka sranja koja se podmeću svima nama preko spike o posljednjim srbima, ugašenim kinima, mostovima po skopju i kurcima palcima, za to mi se jebe, za to tek ako ima na lokalnoj razini... e al kurca upravo ti kojima su sloboda, prava i šta ti ja znam šta sve ne puna usta njih prve boli kurac za bolesnu djecu i općenito ljude u potrebi....govinda wrote:dobro, Split jeste blizi, prebacili ga tamo, hrvatski ZZO ce poslati racun kad bude sve zavrseno i to je to...a nisam ni pratio vijesti ovih dana..to bila neka pljacka pa ga ranili?michaellcmacha wrote:pitanje o kakvoj se prostrijelnoj rani radilo, lako moguće da su nastupile komplikacije ili kod zaustavljanja krvi ili je došlo do unutarnjeg krvarenja pa je procjena bila da će transport do splita kraće trajati i da će mu brže biti pružena adekvatna stručna medicinska pomoć... jbg zeznute su te prostrijelne i eksplozivne rane... nekad su doslovno sekunde u pitanju kod takvih ozljeda... npr mene su do zg-a dopeljali za nepunih 20 minuta i taman sam došao u zadnji tren na stol... da je bilo u pitanju 25 minuta slučaj bi na putu bio zaključen... i plahta prevučena prek glave...govinda wrote:mada su ga mogli i u Sarajevo i u Tuzlu prebaciti, ne zaostaju bolnice za splitskim...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Dok ja provjrim vatru....Da tu si u pRavu Tuzla ima jak kbc....napose ovaj kabilov za koronarne bilesti....sad kakav jeu komparaciji sa splitskim ne znam...ali je jak. Nedavno je prof Sinanivic moj prf iz neuropsihikatrije i neuropsihologije lrmljen u hrvatsku akademIju medicinskh znanosti.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Baš gledam te kbc Tuzla i te bolnice nove tj odijel za srce ...ok ...blizu je jedno drugoga i u gradu.
Ok plus za Tuzlu.
Ok plus za Tuzlu.
2014-04-11
RayMabus wrote:Gdje ti vidiš policajcevo ime ? Uostalom boli me kuraz tko je tj koje nacionalnosti. Glume državu a onda ih šalju na lijecenje u drugu po hitnom postupku o mom i o tvom trošku.Pinochet wrote:Ime i prezime mu govore da je Hrvatski državljanin, pa valjda može dobiti i bolju skrb u boljoj bolnici, nije problem.
Pa i iz RH se ide na liječenje u druge države. Svi naši ugledni gradjani se operiraju vani.
Eto i masna je išla na liposukciju u Ameriku pa taj svoj put tamo proglasila državnom tajnom
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Privatna poliklinka ....RayMabus wrote:Nema heliodrom.
U prevodu koliko para toliko muzike.
Na prvi pogled ok na drugi pogled pola raje ima mogucnost jer ima neku kintu ostali mogu živit i preko puta al ako nemaš money isto ko i da toga nema.
2014-04-11
Privatna poliklinka ...pročitao sam.govinda wrote:evo ti pa citaj
http://www.bhsrce.ba/web2/index.php/bs/
Zaključivanjem Ugovora sa Zavodom zdravstvenog osiguranja FBiH o finansiranju primarnih zdravstvenih usluga Centra za srce BH Tuzla iz sredstava Federalnog fonda solidarnosti, svi osiguranici Federacije BiH koji dolaze na u naš Centar ne snose troškove interventnih kardioloških niti kardiohirurških procedura.
Centar za srce BH je u sklopio ugovore sa većinom Zavoda zdravstvenog osiguranja na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine o suradnji i finansiranju naših usluga koje ne pokriva Federalni zavod tako da se omogući najkvalitetnije liječenje građana Federacije Bosne i Hercegovine.
Također sklapanjem ugovora sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, te Fondom zdravstvenog osiguranja Brčko Distrikta omogućeno je liječenje pacijenata oboljelih od kardiovaskularnih bolesti sa čitavog teritorija Bosne i Hercegovine.
Usluge ambulantno-dijagnostičkih pregleda kao što su: specijalistički pregledi, ultrazvuk, ergometrija i dr., ne pokrivaju Zavodi zdravstvenog osiguranja te pacijenti lično snose troškove tih pregleda.
http://www.bhsrce.ba/web2/index.php/bs/pacijenti/finasijska-pitanja
2014-04-11
vjerojatno opet nesto petljas smrdogovinda wrote:ma glupan, sjecam se moje prve i zadnje rasprave sa njim prije nekoliko godina na onom starom forumu...isto ovako trkeljo gluposti i kad sam mu dokazao da nije u pravu onda potegao ban i to trajni....egomanijak...max123 wrote:hahaha..nedaj se jarogovinda wrote:la eto ti budi glup i zivi sa predrasudama...ovaj put nemas adminske ovlasti da me trajno baniras kad kazem da nisi u pravu..kao prije nekoliko godina...sad odjebi...MaximusDecimusMiridije wrote:Zaostaju.
samo izvrces
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
VL: Recite nešto više o financiranju, koji su to i odakle poslovni ljudi koji će uložiti novac?
KABIL: Dakle, bit će to klinika čiji su osnivači privatne osobe, grupacija ljudi koji će uložiti novac, mi ulažemo u pamet. Gospodarstvenici su iz cijele BiH iz svih nacionalnih skupina - i na to sam posebno ponosan. Iz RS su mi se javila dva čovjeka i tu ću još pregovarati.
http://www.vecernji.hr/svijet/nice-nova-bolnica-809175
Ovo nespada u javno zdrastvo ...privatna poliklinika ...isto ko i ppoliklinika Sunce u Hr tj ta šema , nije javna bolnica ...sve usluge se placaju osim možda onog obicnog pregleda sa slušalicama ...sve drugo je ima cijenik.
...
KABIL: Dakle, bit će to klinika čiji su osnivači privatne osobe, grupacija ljudi koji će uložiti novac, mi ulažemo u pamet. Gospodarstvenici su iz cijele BiH iz svih nacionalnih skupina - i na to sam posebno ponosan. Iz RS su mi se javila dva čovjeka i tu ću još pregovarati.
http://www.vecernji.hr/svijet/nice-nova-bolnica-809175
Ovo nespada u javno zdrastvo ...privatna poliklinika ...isto ko i ppoliklinika Sunce u Hr tj ta šema , nije javna bolnica ...sve usluge se placaju osim možda onog obicnog pregleda sa slušalicama ...sve drugo je ima cijenik.
...
2014-04-11
Prtlja al koliko vidim iz neznanja ...nepoznaje razliku između javnog ( državnog ) i privatnog zdrastva.prckov wrote:
vjerojatno opet nesto petljas smrdo
samo izvrces
Kabil je privatna poliklinika ...možda malo zbunjuje velicina zgrade al to je privatno vlasništvo ....s državom ima veze samo u kontekstu šta se politicari tu lijece đabe jer su ovima omogucili uvjete itd itd itd ....nuspojava koja uz ovo obicno ide da se na tom podrucju urušava javno zdrastvo u toj grani gdje privatnik razvija svoj biznis ...u prevodu mi dubljeg đepa smo si uredili zdrastvo a vi sirotinjo čekajte red u ....nekakvim hodnicima par godina ....
2014-04-11
lijecenje u Kabilovoj placa zavod za zdravstveno osiguranje...imaju ugovor sa zzo, tako da se oko novca ne moraju birnuti pacijenti..znam to jer je moj prijatelj vodio svoju mamu tamo na operaciju...RayMabus wrote:Privatna poliklinka ....RayMabus wrote:Nema heliodrom.
U prevodu koliko para toliko muzike.
Na prvi pogled ok na drugi pogled pola raje ima mogucnost jer ima neku kintu ostali mogu živit i preko puta al ako nemaš money isto ko i da toga nema.
2016-11-17
da, preglede placaju pacijenti, operacije placaju fondovi i zavodi...RayMabus wrote:Privatna poliklinka ...pročitao sam.govinda wrote:evo ti pa citaj
http://www.bhsrce.ba/web2/index.php/bs/Zaključivanjem Ugovora sa Zavodom zdravstvenog osiguranja FBiH o finansiranju primarnih zdravstvenih usluga Centra za srce BH Tuzla iz sredstava Federalnog fonda solidarnosti, svi osiguranici Federacije BiH koji dolaze na u naš Centar ne snose troškove interventnih kardioloških niti kardiohirurških procedura.Centar za srce BH je u sklopio ugovore sa većinom Zavoda zdravstvenog osiguranja na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine o suradnji i finansiranju naših usluga koje ne pokriva Federalni zavod tako da se omogući najkvalitetnije liječenje građana Federacije Bosne i Hercegovine.Također sklapanjem ugovora sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, te Fondom zdravstvenog osiguranja Brčko Distrikta omogućeno je liječenje pacijenata oboljelih od kardiovaskularnih bolesti sa čitavog teritorija Bosne i Hercegovine.Usluge ambulantno-dijagnostičkih pregleda kao što su: specijalistički pregledi, ultrazvuk, ergometrija i dr., ne pokrivaju Zavodi zdravstvenog osiguranja te pacijenti lično snose troškove tih pregleda.http://www.bhsrce.ba/web2/index.php/bs/pacijenti/finasijska-pitanja
2016-11-17
narkoman, ima li se za drogu?prckov wrote:vjerojatno opet nesto petljas smrdogovinda wrote:ma glupan, sjecam se moje prve i zadnje rasprave sa njim prije nekoliko godina na onom starom forumu...isto ovako trkeljo gluposti i kad sam mu dokazao da nije u pravu onda potegao ban i to trajni....egomanijak...max123 wrote:hahaha..nedaj se jarogovinda wrote:la eto ti budi glup i zivi sa predrasudama...ovaj put nemas adminske ovlasti da me trajno baniras kad kazem da nisi u pravu..kao prije nekoliko godina...sad odjebi...MaximusDecimusMiridije wrote:Zaostaju.
samo izvrces
2016-11-17
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Plenki usrecio Puljka i Split!.Split ima koncesiju na plazu Znjan
» BHF_Grude_ " prelo "mrtvi ranjeni..
» Užas u SAD: Mrtvi i ranjeni od jurišnog oružja
» Deki, snajperista :D: "SVI SRPSKI BORCI SU RANJENI, IMA I UBIJENIH"
» Dragičević se nakon propale revolucije skrio u ambasadu Velike Britanije a potom prebačen u zemlju regije
» BHF_Grude_ " prelo "mrtvi ranjeni..
» Užas u SAD: Mrtvi i ranjeni od jurišnog oružja
» Deki, snajperista :D: "SVI SRPSKI BORCI SU RANJENI, IMA I UBIJENIH"
» Dragičević se nakon propale revolucije skrio u ambasadu Velike Britanije a potom prebačen u zemlju regije
Page 3 of 5