Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
Page 6 of 50
Page 6 of 50 • 1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50
Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
Irskoj. Mater im se objesila!Sora wrote:KOJI SU OD 70 .godina svog zivota zivjeli 50 vsni, u kanadi. Australij
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Dal sam si truda iščitati sve ove stranice. Mada je potrajalo pet danah, s prekidima, nije mi žao. Podsjetilo me na neke forumaše kojih više nema, potvrdilo moje mišljenje o većini drugih, a saznal sam i tko može biti univerzalni davatelj krvi. Vidim da je Metkin blog polučil svrhu: potiče na raspravu, a titoističke i četničke zvieri ostavljaju tragove.
Metilda, samo napried! Štoviše, predlažem da se ova tema zaliepi među one stalne i da postane brbljaonica na kojoj ćemo neobvezno (bez nužnosti navođenja izvora) čavrljati o političkim zgodama i nezgodama. Jednostavno, ovo bi bila Pisma za Maggie, samo bez spominjanja prostate i životinjskih vrstah bez mudah.
Metilda, samo napried! Štoviše, predlažem da se ova tema zaliepi među one stalne i da postane brbljaonica na kojoj ćemo neobvezno (bez nužnosti navođenja izvora) čavrljati o političkim zgodama i nezgodama. Jednostavno, ovo bi bila Pisma za Maggie, samo bez spominjanja prostate i životinjskih vrstah bez mudah.
Ministarstvo kulture će Rijeci dodijeliti 10 milijuna eura da bi Frljić predstavljao europsku i hrvatsku kulturu!
Europska unija će, prema odredbama natječaja, Rijeci doznačiti milijun i pol eura – oko 11 milijuna kuna.
No, Ivan Šarar, pročelnik za kulturu grada Rijeke i bliski suradnik Vojka Obersnela, rekao je povodom izbora: “Nadamo se da će Ministarstvo kulture ispuniti svoje obećanje o ulaganju deset milijuna eura europsku prijestolnicu kulture. On je najavio osnivanje tvrtke koja će voditi projekt prijestolnice, a u tvrtku, kaže, treba uliti nešto novca.
...
Dakle, s Europom bi trebao surađivati Frljić, i pred tom Europom predstavljati hrvatsku kulturu. I to uz nemali trošak hrvatskih poreznih obveznika.
A taj isti Frljić je već jako lijepo predstavio hrvatsku kulturu u Poljskoj, u više navrata! I u drugim nekim zemljama! I svugdje nas – osramotio.
Usto, ideja Prijestolnice europske kulture je, kako je navedeno od strane samih organizatora, podizanje svijesti o zajedničkim vrijednostima i povijesti. Te zajedničke vrijednosti su uglavnom vezane na kršćanstvo, na kršćansku kulturu, a specifično u Hrvatskoj – i europskom dijelu mediterana općenito, te u Irskoj, Poljskoj, velilim dijelovima Njemačke i Belgije, Austriji, i još ponegdje – na katoličku.
Kultura je naše zajedničko civilizacijsko naslijeđe. A Frljić to naslijeđe apsolutno prezire i mrzi. Kao što je i europska povijest dobrim dijelom, naročito kulturna povijest, vezana na kršćanstvo.
Kako se Frljić uklapa u sve to? Nikako. Ali sigurno je da će od Vlade i EU dobiti pozamašna sredstva, koja će vjerojatno upotrijebiti za ono što radi najbolje: primitivno vrijeđanje, naročito katoličkih nacija u Europi.
Velika je vjerojatnost da nas čeka još jedno sramoćenje Hrvatske u režiji Olivera Frljića, o našem vlastitom trošku.
http://narod.hr/kultura/ministarstvo-kulture-ce-rijeci-dodijeliti-10-milijuna-eura-da-frljic-predstavljao-europsku-hrvatsku-kulturu
Europska unija će, prema odredbama natječaja, Rijeci doznačiti milijun i pol eura – oko 11 milijuna kuna.
No, Ivan Šarar, pročelnik za kulturu grada Rijeke i bliski suradnik Vojka Obersnela, rekao je povodom izbora: “Nadamo se da će Ministarstvo kulture ispuniti svoje obećanje o ulaganju deset milijuna eura europsku prijestolnicu kulture. On je najavio osnivanje tvrtke koja će voditi projekt prijestolnice, a u tvrtku, kaže, treba uliti nešto novca.
...
Dakle, s Europom bi trebao surađivati Frljić, i pred tom Europom predstavljati hrvatsku kulturu. I to uz nemali trošak hrvatskih poreznih obveznika.
A taj isti Frljić je već jako lijepo predstavio hrvatsku kulturu u Poljskoj, u više navrata! I u drugim nekim zemljama! I svugdje nas – osramotio.
Usto, ideja Prijestolnice europske kulture je, kako je navedeno od strane samih organizatora, podizanje svijesti o zajedničkim vrijednostima i povijesti. Te zajedničke vrijednosti su uglavnom vezane na kršćanstvo, na kršćansku kulturu, a specifično u Hrvatskoj – i europskom dijelu mediterana općenito, te u Irskoj, Poljskoj, velilim dijelovima Njemačke i Belgije, Austriji, i još ponegdje – na katoličku.
Kultura je naše zajedničko civilizacijsko naslijeđe. A Frljić to naslijeđe apsolutno prezire i mrzi. Kao što je i europska povijest dobrim dijelom, naročito kulturna povijest, vezana na kršćanstvo.
Kako se Frljić uklapa u sve to? Nikako. Ali sigurno je da će od Vlade i EU dobiti pozamašna sredstva, koja će vjerojatno upotrijebiti za ono što radi najbolje: primitivno vrijeđanje, naročito katoličkih nacija u Europi.
Velika je vjerojatnost da nas čeka još jedno sramoćenje Hrvatske u režiji Olivera Frljića, o našem vlastitom trošku.
http://narod.hr/kultura/ministarstvo-kulture-ce-rijeci-dodijeliti-10-milijuna-eura-da-frljic-predstavljao-europsku-hrvatsku-kulturu
Guest- Guest
Regoč wrote:Dal sam si truda iščitati sve ove stranice. Mada je potrajalo pet danah, s prekidima, nije mi žao. Podsjetilo me na neke forumaše kojih više nema, potvrdilo moje mišljenje o većini drugih, a saznal sam i tko može biti univerzalni davatelj krvi. Vidim da je Metkin blog polučil svrhu: potiče na raspravu, a titoističke i četničke zvieri ostavljaju tragove.
55 stranica, uh , ali važno da se isplatilo, kako kažeš
Guest- Guest
Hrvatska za taj projekt ne treba dati ni lipe jer su svi gradovi koji su bili priestolnice završili s gubitkom.speare_shaker wrote:Ministarstvo kulture će Rijeci dodijeliti 10 milijuna eura da bi Frljić predstavljao europsku i hrvatsku kulturu!
...
Bome, uh! Sjetil sam se i naših početakah, kad sam te zbog bliskosti s Onom Koje Više Nema strpal u "antifašiste", a sad vidim da ta vaša bliskost i nije baš dugo trajala. A učvrstil sam i u uvjerenju da je Ona Koje Više Nema s pravom doživjela linč, bez obzira po kojoj osnovi.Noor wrote:Regoč wrote:Dal sam si truda iščitati sve ove stranice. Mada je potrajalo pet danah, s prekidima, nije mi žao. Podsjetilo me na neke forumaše kojih više nema, potvrdilo moje mišljenje o većini drugih, a saznal sam i tko može biti univerzalni davatelj krvi. Vidim da je Metkin blog polučil svrhu: potiče na raspravu, a titoističke i četničke zvieri ostavljaju tragove.
55 stranica, uh , ali važno da se isplatilo, kako kažeš
O braniteljima moje videnjemetilda wrote:Mediji su ovih dana donijeli šokantnu vijest: lani je preminulo oko 3300 hrvatskih branitelja! Taj podatak je objavila kolegica Snježana Vučković, a dobila ga je od Ministarstva hrvatskih branitelja. Nu, u zadnjih 20 godina umrlo je blizu 30 tisuća ljudi koji su stvarali slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, odnosno koji su bili pripadnici ratnih postrojbi tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata.
Ova porazna i zastrašujuća brojka je sigurno i veća, jer se te brojke odnose samo na one čije su obitelji zatražile podmirenje troškova prijevoza i pokopa. Najviše branitelja je umrlo u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Još nitko nije obavio analizu: koliko su i dali su Grad Vukovar i brojni drugi gradovi i mjesta na koje je tijekom rata svakodnevno padalo na stotine, pa i tisuće razornih projektila i danas na neki način „zatrovani“ i je li taj podatak možebitno također utječe na preveliku smrtnost ljudi koji su ostali živjeti u tim krajevima. Naime, zločinačka JNA i srbijanski i ini agresori, pretpostavljamo, ispaljivali su i granate i projektile sa svim mogućim otrovima, pa ne bi nas iznenadilo da oni i danas imaju veliki učinak na zdravlje ljudi u tim ratom zahvaćenim područjima.
Inače, hrvatski branitelji svakodnevno odlaze polako, jedan za drugim. Malo se tko zbog toga uzbuđuje. Većina ih je nakon rata bila prepuštena sama sebi. Poglavito su bili (i jesu) sami kad su oboljeli ili kad obole od najtežih bolesti. Kad si bolestan, tko te pita: jesi ili nisi bio na prvim crtama obrane? Slično je bilo i na početku Domovinskoga rata. Nitko nikoga nije pitao je li zdrav ili nije? Najvažnije je bilo da može i želi nositi pušku i ležati u rovu. Te 1991. (ali i kasnije), prije odlaska na teren, branitelji nisu odlazili na specijalističke preglede. Za to se nije imalo vremena, ali ni novaca. Većini, da im je to i ponuđeno, ne bi ni išli, jer u pitanju je bio opstanak Hrvatske. Ti koji su branili i obranili hrvatsku državu sigurno su bili dobrim dijelom pod stresom. Ali taj stres je čista nula prema onom kojeg su svakodnevno doživjeli i kojeg doživljavaju nakon rata. Mnogi su ostali bez zaposlenja. Riječ je prije svega o onima koje ni metak nije okrznuo. Stradalnici Domovinskog rata su relativno dobro zbrinuti, ali što je sa ostalima, sa njih oko 430 tisuća? Tomislav Čolak, predsjednik Šibensko-kninske podružnice Prvi hrvatski redarstvenik, također godinama upozorava na ovaj problem. Kaže da najviše umiru oni s prvih crta obrane. Međutim, u zadnje vrijeme, otkako je za ministra branitelja došao general Tomo Medved i po tom pitanju stanje se malo poboljšalo. Ali, to je još uvijek kap u moru.
Bivši, žalosni, predsjednik RH Stjepan Mesić čak je želio uskratiti i tri metka koja se ispaljuju kad netko od branitelja umre. Razlog tome je navodno bila – štednja!
To najbolje govori što pojedinci koji su odlučivali i koji odlučuju misle o onima koji su obranili i stvorili državu.
A ima i takvih, osobito u pojedinim općinama i županijama, ali i velikim tvrtkama koji kažu: Branitelji, idite tražiti pomoć od onih koji su vas i poslali u rat!
Jedan veći dio ljudi koji su stvarali hrvatsku državu umire od tuge i žalosti, kad vidi tko se sve na njihov račun obogatio.
Partizani su uvijek, za razliku od hrvatskih branitelja, znali cijeniti svoje. Sve do 1990. nije se moglo dogoditi da umre neki partizan, a da njegova obitelj ne bude zbrinuta. A danas, kad umre branitelj, to je isto kao da ga je voda odnijela. Ti ljudi koji su bili prvi kad je trebalo pretvaraju se u brojke, u statistiku.
Mediji o smrti hrvatskih branitelja uopće ne izvještavaju. Pa, čak ni kad si motornom pilom prerežu vrat. Ali zato „puni“ su dnevnici i pune su novine o onima koji odlaze na skijanja ili ljetovanja. Deset puta više dobije prostora u medijima tko se od turista izgubi (umre) recimo na nekoj planini, nego netko tko je šest godina bio u borbi za hrvatsku državu!
Branitelje se sjete (svaka čast iznimkama) samo onda kad je neka obljetnica. Tada, prije svih, pojedini političari, dođu, zapale svijeću i – odu (na „janjetinu“).
Nu, sutra je novi dan. A u jednom danu u Hrvatskoj umire najmanje desetak i više branitelja.
Laka im hrvatska zemlja!
Bili su dobri kad je trebalo!
Mladen Pavković
Svaka cast idealistina koji su isli braniti domovinu
Medu njima moj brat .
No.
Bilo je pasa rata koji su pljackali i bijali bezrazlozno.
Bilo je onih koji su se zajebavali na liniji, posto vecinom nisu ni rativali.
Mislim, draga Metildice , koji kurac bi to mene uvjerio da je u hrvatskoj bio bas neki vrliki rat?
Drzalo se lnije i provociralo one s druge strane 4 godine.
Padajte najte ljudi.
OLUJA TRAJE Par dana i mi svi sad moramo biti duboko zahvalani za to ratovanje .
Ajte molim vas.
I drugo , nikad mi nece biti jadno cemu toliko droge i alkohola je davano borcima?
Imam pametnijeg poslametilda wrote:Sora wrote:Vjerujem da su Metilda i Spiro danas u mislima u maskarama
Na trgu ..
Sorice. mi smo odspavali, pijemo kavicu, jedemo fritule dođi k nama . sigurna sam da bismo lijepo popričali...
Idem na vrt sljakati
Zahvaljujem ljubazno
Sora opet laže. Kad je to bilo tako lagano, zašto se ti nisi prijavila pa sama oslobodila Banovinu. Da su ti pomogli Debo, Sitting i Aso, Srbi bi pobjegli za tri sata. I ne bi bilo ratnih zločinah i pljačke.
Oho, prelomilo se na drugu knjigu! I baš na mom upisu!
Glavno je da nismo odustali.Noor wrote:svaki početak je težak
Regoč wrote:Oho, prelomilo se na drugu knjigu! I baš na mom upisu!
55 stranica i fajrunt :)
gore na chatu riješimo to za 3-4 dana
Guest- Guest
Ma, tamo nas je puno više, i svatko napiše ponešto pa je lakše. Ovo je Metkino izlagalište, a eto se proširilo u kojekakve komentare. Neka, bitno da se piše.Noor wrote:Regoč wrote:Oho, prelomilo se na drugu knjigu! I baš na mom upisu!
55 stranica i fajrunt :)
gore na chatu riješimo to za 3-4 dana
Regoč wrote:Dal sam si truda iščitati sve ove stranice. Mada je potrajalo pet danah, s prekidima, nije mi žao. Podsjetilo me na neke forumaše kojih više nema, potvrdilo moje mišljenje o većini drugih, a saznal sam i tko može biti univerzalni davatelj krvi. Vidim da je Metkin blog polučil svrhu: potiče na raspravu, a titoističke i četničke zvieri ostavljaju tragove.
Ili se varam ili si malo preminil svoje ''pravopisanje'', pa mesto ''saznao, polučio itd.'' pišeš ''saznal, polučil itd.''! To se vrnjuješ na ''staroštokavšćinu'' prez vokalizacije? A more biti kako se varam.
Stribor-
2015-09-22
Dobro si primietil. Nije još dosljedno jer zasad se radi samo o glagolima, na redu su imenice za koji mjesec, tamo oko Uskrsa (dio>diel, dionica>djelnica, posao>posal). Nakon ljeta možda se vratim starim padežom. Za tvorbeni se pravopis još nisam odlučil.Stribor wrote:Regoč wrote:Dal sam si truda iščitati sve ove stranice. Mada je potrajalo pet danah, s prekidima, nije mi žao. Podsjetilo me na neke forumaše kojih više nema, potvrdilo moje mišljenje o većini drugih, a saznal sam i tko može biti univerzalni davatelj krvi. Vidim da je Metkin blog polučil svrhu: potiče na raspravu, a titoističke i četničke zvieri ostavljaju tragove.
Ili se varam ili si malo preminil svoje ''pravopisanje'', pa mesto ''saznao, polučio itd.'' pišeš ''saznal, polučil itd.''! To se vrnjuješ na ''staroštokavšćinu'' prez vokalizacije? A more biti kako se varam.
Regoč wrote:Dobro si primietil. Nije još dosljedno jer zasad se radi samo o glagolima, na redu su imenice za koji mjesec, tamo oko Uskrsa (dio>diel, dionica>djelnica, posao>posal). Nakon ljeta možda se vratim starim padežom. Za tvorbeni se pravopis još nisam odlučil.Stribor wrote:Regoč wrote:Dal sam si truda iščitati sve ove stranice. Mada je potrajalo pet danah, s prekidima, nije mi žao. Podsjetilo me na neke forumaše kojih više nema, potvrdilo moje mišljenje o većini drugih, a saznal sam i tko može biti univerzalni davatelj krvi. Vidim da je Metkin blog polučil svrhu: potiče na raspravu, a titoističke i četničke zvieri ostavljaju tragove.
Stribor-
2015-09-22
Općenito mi je žao da nije više kajkavizama i čakavizama ušlo u standard, tim prije što je i tadašnja štokavština u mnogih govorih imala još dosta starih sastavnicah koje bijahu jednake tima dvama narječjima.Stribor wrote:Regoč wrote:Dobro si primietil. Nije još dosljedno jer zasad se radi samo o glagolima, na redu su imenice za koji mjesec, tamo oko Uskrsa (dio>diel, dionica>djelnica, posao>posal). Nakon ljeta možda se vratim starim padežom. Za tvorbeni se pravopis još nisam odlučil.Stribor wrote:Regoč wrote:Dal sam si truda iščitati sve ove stranice. Mada je potrajalo pet danah, s prekidima, nije mi žao. Podsjetilo me na neke forumaše kojih više nema, potvrdilo moje mišljenje o većini drugih, a saznal sam i tko može biti univerzalni davatelj krvi. Vidim da je Metkin blog polučil svrhu: potiče na raspravu, a titoističke i četničke zvieri ostavljaju tragove.
metilda wrote:Sora wrote:Vjerujem da su Metilda i Spiro danas u mislima u maskarama
Na trgu ..
Sorice. mi smo odspavali, pijemo kavicu, jedemo fritule dođi k nama . sigurna sam da bismo lijepo popričali...
Johe meni ... mmmmm .... fritule .... pa krafne ..... pa s pivom ..... joooheee!
Stribor-
2015-09-22
Regoč wrote:Općenito mi je žao da nije više kajkavizama i čakavizama ušlo u standard, tim prije što je i tadašnja štokavština u mnogih govorih imala još dosta starih sastavnicah koje bijahu jednake tima dvama narječjima.Stribor wrote:Regoč wrote:Dobro si primietil. Nije još dosljedno jer zasad se radi samo o glagolima, na redu su imenice za koji mjesec, tamo oko Uskrsa (dio>diel, dionica>djelnica, posao>posal). Nakon ljeta možda se vratim starim padežom. Za tvorbeni se pravopis još nisam odlučil.Stribor wrote:Regoč wrote:Dal sam si truda iščitati sve ove stranice. Mada je potrajalo pet danah, s prekidima, nije mi žao. Podsjetilo me na neke forumaše kojih više nema, potvrdilo moje mišljenje o većini drugih, a saznal sam i tko može biti univerzalni davatelj krvi. Vidim da je Metkin blog polučil svrhu: potiče na raspravu, a titoističke i četničke zvieri ostavljaju tragove.
meni je tek sada sjelo zašto ti se toliko svidjelo kad sam ovdje stavila one Stare horvatske regule lepoga ponašanja
Guest- Guest
Page 6 of 50 • 1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50
Similar topics
» Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
» Čardak ni na nebu ni na zemlji
» Čardak ni na nebu ni na zemlji