HNL 2016/2017
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 31 of 50
Page 31 of 50 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 40 ... 50
Re: HNL 2016/2017
ovo kao da je operw pisao. samo da je još rekao da se tako nastavi i dalje truditiamper1950 wrote:Jeste li išli gledati Marija Pašalića i razgovarali s njim? Je li pozvan za Ukrajinu? Postaje li siguran reprezentativac igrama u Milanu?
"Mario igra zapaženo u Milanu i sigurno ga dobro pratimo, kao i sve kandidate za reprezentaciju. Veseli me njegova minutaža u Milanu, kao i njegova forma i nadam se da će mu se karijera nastaviti razvijati tom uzlaznom putanjom jer može biti vrlo koristan igrač za hrvatsku reprezentaciju. No, isto tako je jasno da mi upravo u veznom redu i na njegovoj poziciji imamo najveću koncentraciju kvalitete, s igračima koji su važne poluge najboljih europskih klubova. Nije lako ući u taj krug jer netko iz njega mora i ispasti, ne možemo na okupljanja zvati 30 igrača. Razumijem i medije koje zanimaju nova imena, ali volio bih vidjeti i prijedloge koga bismo trebali onda izostaviti."
da su ga bar premlatili ko vola, smeće četničkoamper1950 wrote:"Uh, žao mi je zbog tih događaja u Splitu, pa Vešović i ja smo spašavali živu glavu na benzinskoj pumpi.
[size=33]Vešovići: Crveno-beli triling[/size]
S. ILIJOSKI | 28. novembar 2010. 20:52 | Komentara: 1Marko je dolaskom u Crvenu zvezdu ostavrio moj i san njegovog dede – ističe Rade, otac mladog fudbalera kluba iz Lutice Bogdana
Marko, Rade i Nikola Vešović
SRODNE VESTI
Milijaš: Najbolji smo u Srbiji
Računice za plej-of: Zvezdi i +3 kao kuća, Partizanu treba bod više
- Ristić: Uskoro se vraćam
- Zvezdu predvode stranci
- Kolubara iznenadila Zvezdu na startu Lige B timova (VIDEO)
NE pada iver daleko od klade, pa tako ni Marko Vešović (18) - sin nekadašnjeg igrača Budućnosti, Čelika i Rijeke, Rada Vešovića - nije mogao a da ne nasledi fudbalski talenat, osećaj za dribling i brzinu. U minulih šest meseci, ovaj crnogorski tinejdžer, igrom sudbine, umesto „šaptača“, dobio je glavnu ulogu u Zvezdinoj jesenjoj predstavi posutoj aplauzima i „paradajzom“. Kad smo se dogovarali za posetu njegovom domu, rekao nam je da ćemo upoznati tri fudbalera Vešovića.
- Oca mi znate, mene ste upoznali, a upoznaćete i mog brata blizanca Nikolu - reče nam Marko. - Samo, moj Nidža ne igra fudbal, ne voli po kiši, pa je batalio, a sad je pravi „delija“.
Dolazeći u iznajmljen stan udaljen svega trista metara vazdušnom linijom od „Marakane“, Marko otkriva:
- Stariji sam od Nikole pet minuta, ali dok se nisam preselio u Beograd, bili smo kao dvojica komšija, dva sveta, a ne kao blizanci. Ispred zgrade smo igrali uvek u različitim timovima, izlazili sa drugim društvima, čak smo u timu bili na suprotnim stranama. Ja sam bio u špicu, a on na levom beku.
Trebalo je da se braća razdvoje na pet stotina kilometara da bi videli koliko nedostaju jedan drugome.
- Baš tako - potvrđuje Nikola. - Toliko mi fali u Podgorici da jedva čekam da dođem u Beograd. Često sam ovde, bodrim ga, a mi smo vam Vešovići „zvezdaši“ od glave do pete otkad znamo za sebe. Sada nam nestvarno deluje kada se setimo kako smo Marko i ja koliko prošle godine gledali utakmice Zvezde na televiziji i navijali, a sad on igra, a ja ga bodrim. Kao na filmu.
Tata Rade ostvario je životnu želju da zaigra u Zvezdi, makar preko sina. Dva puta je bio na vratima transfera na „Marakanu“, ali sudbina je htela da Dragan Džajić izabere Kanatlarovskog.
- Život je takav. Da nisam izlazio iz vojske, možda bih ja poneo dres Zvezde, ali Džajiću je tada bio potreban gotov igrač. Kad vidim Marka na „Marakani“ meni je srce na mestu, ostvario je i moj, ali i san svog dede - kazuje Rade.
Marko i Nikola počeli su da pikaju fudbal još sa sedam godina u školi fudbala „Miročević“, da bi zajedno prešli u Budućnost.
- Kada su u klubu spojili dve generacije, Marko je nastavio da igra, a ja sam digao ruke. Nisam ja za te jutarnje treninge - šeretski će naizgled povučen Nikola.
Ključni detalj u karijeri za Marka bili su mečevi za selekciju Crne Gore protiv Srbije.
- Dao sam gol, igrao odlično, a odranije me je poznavao sportski direktor Zvezde, Adžić. Međutim, Budućnost je bila na potezu, i tada su mi postavili ultimatum - ugovor ili suspenzija. Nisu ostali dosledni obećanjima, i odlučio sam se za pauzu od pet meseci i dolazak na „Marakanu“. I uradio pravi potez. Nisam očekivao da ću ovoliko igrati, da ću za pet meseci doživeti nešto kao da sam ovde tri godine - objašnjava Marko.
Nije ni otac Rade očekivao da će se Zvezda u nekim momentima oslanjati na pleća jednog deteta. Nije kritičar kao što očevi to obično umeju da budu.
- Prvo ga pohvalim, pa onda sačekam malo sa kritikama. Serviram mu ih jednu po jednu. Dobro ih podnosi, baš kao što dobro podnosi pritisak koji sobom nosi Zvezda. Odavno znam da će Marko uspeti u fudbalskoj karijeri, ali nisam verovao da će u prvoj sezoni sa 18 godina imati ovoliku minutažu, steći reputaciju i renome, osvojiti publiku.
Vešovića porodica cela, uvek je crveno-bela.
TATA FUDBALER UMESTO EKONOMISTE
RADE Vešović nikada nije hteo da postane fudbaler.
- Godinama sam bežao od profi fudbala. Bio sam sjajan đak, završio dve godine Ekonomskog fakulteta, da bi preko Radničkog stigao u Podgoricu i počeo karijeru sa Miročevićem, Vlahovićem - otkriva Rade. - A, ekonomiju nikad nisam završio, iako su me upisivali i u Podgorici, Sarajevu, Splitu... Imam indeksa koliko hoćete. Sad sam trener sa A licencom, ali bolje što ne radim.
MARKO U BEOGRADU, OSTALI U PODGORICI
PORODICA Vešović broji pet članova. Samo je Marko u Beogradu, a otac Rade, brat Nikola, mama Zorica i sestra Martina (23) su u Podgorici.
- Zorica vodi administraciju u privatnoj firmi, Martina studira marketing u Podgorici i planira da se doseli kod brata. Zoka i Martina su Markovi vatreni navijači - objašnjava Rade.
NE BI MOGAO DA ZAMENI BRACU “NA FORU“
NIKOLA je levonog, ima sjajan udarac, i kaže da ne bi mogao da zameni brata u timu „na foru“ jer bi se videla razlika.
- Jedino sam bolji u fudbalu na „soni plejstejšenu“. Tu sam majstor i dobijam bracu uvek - otkriva Nikola. - A, pošto upisujem sportsko novinarstvo, Marko neka se čuva.
jalnirajko- Posts : 5547
2015-08-19
Taj Vešović je baš cigančina teška i zaslužuje malo žešće batine.jalnirajko wrote:kako je ljudina lesjak probio bahato ciganče
Guest- Guest
pitam se kako suci već nisu prepoznali vešovića kao provokatora:
nije ga taravel kresnuo glavom bez veze, a nije niti lesjak nogama.
tip je problematičan, dok ga netko ne polomi prema zaslugama...
nije ga taravel kresnuo glavom bez veze, a nije niti lesjak nogama.
tip je problematičan, dok ga netko ne polomi prema zaslugama...
sitting_bull-
2015-09-28
Meni je i dalje fascinantno kako je zaključio da Rijeka na Rujevici nikad nebi dozvolila ono što su im se dogodilo na benzinskoj
Guest- Guest
O tome ti pričam!Vincent Vega wrote:Svakako stoji da na toj poziciji imamo puno klasnih igrača i da Pašalić ne može u prvih 11, ali mi nije jasno kako onda može zvati Bradarića koji igra sličnu poziciju prije nego Pašalića.
Ili zvat Antolica koji je može za Rudeš igrat...
Kako bi Bare piva: izazivajmo nerede!
<3
Guest- Guest
Ekskluzivno - Čačić: Tko kaže da najbolji igrač HNL-a mora biti u reprezentaciji?!
http://www.goal.com/hr/news/7081/hrvatska-reprezentacija/2017/03/16/33646332/ekskluzivno-%C4%8Da%C4%8Di%C4%87-tko-ka%C5%BEe-da-najbolji-igra%C4%8D-hnl-a-mora-biti?ICID=HP_HN_HP_RI_0_3
Istina, ne mora, no da ima drugu boju dresa bio bi. Ko što je pozivao Antolića, pa je zoki pričal da je normalno da kapetan Dinama bude u reprezentaciji (valjda bez obzira na kvalitetu kapetana Dinama u odnosu na konkurenciju među veznjacima).
Ili pak ovo:
Šef maksimirske struke dodao je još nešto:
- Milan Badelj ima mjesto u prvih jedanaest reprezentacije Hrvatske! Bez obzira na stare zasluge, na standardizaciju nacionalne vrste, on zaslužuje biti u udarnom sastavu jer je to pokazao svojim prezentacijama
http://sportske.jutarnji.hr/nogomet/hnl/zoran-mamic-milan-badelj-mora-biti-u-bilicevih-11-a-sammir-ce-biti-bolji-od-modrica/4308102/
Ne samo da se junače kako igrač Dinama mora biti pozvan, nego jeli u prvih 11
Kad smo već kod ovog članka,još nešto (kad se na sve načine sammira guralo):
Naravno, kad je već spomenuo Modrića, Mamić je podcrtao i ovo:
- To što sam kazao ne znači da je Sammir bolji igrač od Modrića, Luka se etablirao na europskoj sceni. Međutim, držim da će Sammir napraviti ne samo isto, nego čak i više od Modrića!
Guest- Guest
Pa napravil je Sammir više od Modrića. Imal je u Kini veću plaću nego Modrić u Realu.
Zeko-
2015-08-26
I službeno:fridrih_niche wrote:O tome ti pričam!Vincent Vega wrote:Svakako stoji da na toj poziciji imamo puno klasnih igrača i da Pašalić ne može u prvih 11, ali mi nije jasno kako onda može zvati Bradarića koji igra sličnu poziciju prije nego Pašalića.
<3
Bradaric in - Pasalic out!
Lol...
Iskreno, Roga obozavan, al ni on mi ne bi bija pozvan prije Pase...
Zbog manjka minutaže...
Al taj krimen se gleda samo onima sta su dalje od oltara, naravno...
;)
Guest- Guest
Ima li u reprezentaciji igrača tipa Pašalić, a da su standardni reprezentativci? Ima li u reprezentaciji igrača tipa Rog, a da su standardni reprezentativci? Treba li reprezentaciji igrač tipa Andrijašević? Protiv koga igra reprezentacija?
sat2-
2015-09-28
Hajduk ne moze dobiti niti dinamo iii
Vidim crveni...opet ih pokralo jer su do iskljucenja igrali skoro kao monaco neki dan.... tatta tatta
Vidim crveni...opet ih pokralo jer su do iskljucenja igrali skoro kao monaco neki dan.... tatta tatta
eredivisie je močvara, a ne HNL
evo baš gledam roda-twente 2 čista penala nije svirao što i malo dijete vidi da su penali 1 za twente i 1 za rodu
evo baš gledam roda-twente 2 čista penala nije svirao što i malo dijete vidi da su penali 1 za twente i 1 za rodu
Guest- Guest
Penal je jedino i isključivo samo onda kad ga sudac dosudi.mocni majmun wrote:eredivisie je močvara, a ne HNL
Zeko-
2015-08-26
Ima li života na mjesecu?sat2 wrote:Ima li u reprezentaciji igrača tipa Pašalić, a da su standardni reprezentativci? Ima li u reprezentaciji igrača tipa Rog, a da su standardni reprezentativci? Treba li reprezentaciji igrač tipa Andrijašević? Protiv koga igra reprezentacija?
Guest- Guest
Pašalićev problem je taj što je preveliki hajdukovac i što podržava narodni Hajduk. Neoprostivo za tv servisera!fridrih_niche wrote:I službeno:fridrih_niche wrote:O tome ti pričam!Vincent Vega wrote:Svakako stoji da na toj poziciji imamo puno klasnih igrača i da Pašalić ne može u prvih 11, ali mi nije jasno kako onda može zvati Bradarića koji igra sličnu poziciju prije nego Pašalića.
<3
Bradaric in - Pasalic out!
Lol...
Iskreno, Roga obozavan, al ni on mi ne bi bija pozvan prije Pase...
Zbog manjka minutaže...
Al taj krimen se gleda samo onima sta su dalje od oltara, naravno...
;)
Guest- Guest
Page 31 of 50 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 40 ... 50
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 31 of 50