Rehabilitovan kralj Petar Drugi Karađorđević
Page 8 of 11
Page 8 of 11 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11
Re: Rehabilitovan kralj Petar Drugi Karađorđević
Bogu hvala nisam. Ne razumem tu vasu fiksaciju belom tehnikom?
Stanojko- Posts : 8340
2014-05-05
i poljoprivrednu mehanizaciju.omni wrote:A za belu tehniku.Stanojko wrote:albatros wrote:Svaka mu čast!Stanojko wrote:Moj "djed" je zavrsio kao sto svaki hriscanski covek i srpski domacin treba da zavrsi - boreci se protiv zla za otadzbinu. Hvala mu.
A ti???
A ti???
Kokošario si po Slavoniji.
A ja? Protiv istog ustasko-satanistickog zla...
Tony Soprano-
2015-08-15
Pitaj neke svoje sunarodnjake o fiksacijama i slicnim stvarima. Znaci nisi bio u Hrvatskoj 90-ih, ok.Stanojko wrote:Bogu hvala nisam. Ne razumem tu vasu fiksaciju belom tehnikom?
omni-
2014-04-12
I dalje ne razumem kakve to veze ima sa mnom, al ajde...omni wrote:Pitaj neke svoje sunarodnjake o fiksacijama i slicnim stvarima. Znaci nisi bio u Hrvatskoj 90-ih, ok.Stanojko wrote:Bogu hvala nisam. Ne razumem tu vasu fiksaciju belom tehnikom?
Ja bi da mi to koljemo kume.Stanojko wrote:dzango wrote:Čovek ti lepo kaže četnici Draže Mihailovića koji nisu bili za Dražu. Valjda Jadarskog.Stanojko wrote:Hahahahahaha... "ali koji cetnici"? Pa ne znam, cetnici-gusari, cetnici-sminkeri, setnici-surferi... Brale, moj pradeda je poginuo kao sanitetski porucnik Jadranskog (po reci Jadar a ne po moru) cetnickog odreda (onog istog koji je oslobadjao Loznicu) boreci se protiv nemaca, stoji mu na epitafu na spomeniku, zna se i za koga i protiv koga je bio! Ali dobro, ti valjda znas bolje...albatros wrote:Ma ti četnici su teška smijurija.
Kao znanstvenik dao sam si malo truda i proučio čuveno "četničko" oslobađanje Loznice 1941.
To faktički jesu oslobodili četnici,ali koji četnici.
Ne četnici draže Mihailovića,već srpski rodoljubi koji su kasnije prešli u NOVJ. Predvođeni oficirima ratkom martinovićem,koji je kasnije postao i general JNA i Veselinom Misitom,koji je tu na žalost i poginuo.
Ta je struja pružila glasan otpor Draži,koji nije bio za borbu.
Nasao se lik koji drzi Kapicicevu sliku na avataru da mi objasnjava za koga je bio moj deda i protiv koga je ratovao... Ludilo...
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
:D imali ste prilike. Da vam misja rupa nije bila tako udobna....dzango wrote:Ja bi da mi to koljemo kume.Stanojko wrote:dzango wrote:Čovek ti lepo kaže četnici Draže Mihailovića koji nisu bili za Dražu. Valjda Jadarskog.Stanojko wrote:Hahahahahaha... "ali koji cetnici"? Pa ne znam, cetnici-gusari, cetnici-sminkeri, setnici-surferi... Brale, moj pradeda je poginuo kao sanitetski porucnik Jadranskog (po reci Jadar a ne po moru) cetnickog odreda (onog istog koji je oslobadjao Loznicu) boreci se protiv nemaca, stoji mu na epitafu na spomeniku, zna se i za koga i protiv koga je bio! Ali dobro, ti valjda znas bolje...albatros wrote:Ma ti četnici su teška smijurija.
Kao znanstvenik dao sam si malo truda i proučio čuveno "četničko" oslobađanje Loznice 1941.
Ne četnici draže Mihailovića,već srpski rodoljubi koji su kasnije prešli u NOVJ. Predvođeni oficirima ratkom martinovićem,koji je kasnije postao i general JNA i Veselinom Misitom,koji je tu na žalost i poginuo.
Nasao se lik koji drzi Kapicicevu sliku na avataru da mi objasnjava za koga je bio moj deda i protiv koga je ratovao... Ludilo...
omni-
2014-04-12
Pa bili jesu za Dražu,ali dok su vjerovali da će se boriti protiv Nijemaca.dzango wrote:Čovek ti lepo kaže četnici Draže Mihailovića koji nisu bili za Dražu. Valjda Jadarskog.Stanojko wrote:Hahahahahaha... "ali koji cetnici"? Pa ne znam, cetnici-gusari, cetnici-sminkeri, setnici-surferi... Brale, moj pradeda je poginuo kao sanitetski porucnik Jadranskog (po reci Jadar a ne po moru) cetnickog odreda (onog istog koji je oslobadjao Loznicu) boreci se protiv nemaca, stoji mu na epitafu na spomeniku, zna se i za koga i protiv koga je bio! Ali dobro, ti valjda znas bolje...albatros wrote:Ma ti četnici su teška smijurija.
Valjda sam spomenuo svijetli primjer generala Martinovića,kojeg je ČD osudio na smrt.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Nikad nije kasno da se ljubi strasno.omni wrote::D imali ste prilike. Da vam misja rupa nije bila tako udobna....dzango wrote:Ja bi da mi to koljemo kume.Stanojko wrote:dzango wrote:Čovek ti lepo kaže četnici Draže Mihailovića koji nisu bili za Dražu. Valjda Jadarskog.Stanojko wrote:Hahahahahaha... "ali koji cetnici"? Pa ne znam, cetnici-gusari, cetnici-sminkeri, setnici-surferi... Brale, moj pradeda je poginuo kao sanitetski porucnik Jadranskog (po reci Jadar a ne po moru) cetnickog odreda (onog istog koji je oslobadjao Loznicu) boreci se protiv nemaca, stoji mu na epitafu na spomeniku, zna se i za koga i protiv koga je bio! Ali dobro, ti valjda znas bolje...albatros wrote:Ma ti četnici su teška smijurija.
2014-04-19
Pa što su onda nastavili da se bore sa Dražom? Kako je Misita mogao da se predolisli ako je poginuo kod Loznice?albatros wrote:Pa bili jesu za Dražu,ali dok su vjerovali da će se boriti protiv Nijemaca.dzango wrote:Čovek ti lepo kaže četnici Draže Mihailovića koji nisu bili za Dražu. Valjda Jadarskog.Stanojko wrote:Hahahahahaha... "ali koji cetnici"? Pa ne znam, cetnici-gusari, cetnici-sminkeri, setnici-surferi... Brale, moj pradeda je poginuo kao sanitetski porucnik Jadranskog (po reci Jadar a ne po moru) cetnickog odreda (onog istog koji je oslobadjao Loznicu) boreci se protiv nemaca, stoji mu na epitafu na spomeniku, zna se i za koga i protiv koga je bio! Ali dobro, ti valjda znas bolje...albatros wrote:Ma ti četnici su teška smijurija.
Valjda sam spomenuo svijetli primjer generala Martinovića,kojeg je ČD osudio na smrt.
2014-04-19
To ne zna, ali je 100% siguran da bi prisao Tiitiii
Pročitati malo sjećanja popa Vladimira Zečevića. Tu sve piše.dzango wrote:Pa što su onda nastavili da se bore sa Dražom? Kako je Misita mogao da se predolisli ako je poginuo kod Loznice?
Uzmi Dedijerov Dnevnik,prvu knjigu,i na zadnjim stranama imaš prilog na nekoliko strana o tim borbama kod Krupnja,Loznice,valjeva,gdje Zečević temeljito opisuje kompletnu ličnost Veselina Misite.
Te podatke Dedijer je od popa Zečevića dobio 43. u Otočcu.
2014-04-22
Pa 300 ljudi iz tog odreda na čelu sa poručnikom ratkom Martinovićem prešlo je partizanima.Stanojko wrote:To ne zna, ali je 100% siguran da bi prisao Tiitiii
I to ne 1945.nego 1941.
2014-04-22
Kako ide ovo četnikovanje, jastrebe?
2014-04-12
Eto. Objasnio covek. Svi cetnici iz Jadranskog odreda (nije greska, tako se zvao) bili latentni partizani... Zna covek, moracu ovim mojim seljacima da objasnim kad odem u selo.
Ti si potpuno u pravu... I ja slusam ove matore ljude po selu. Sve go lazov. Hvala ti, prosvetlio si me. Ziveli drug Jovo, Tempo i Krcun!albatros wrote:Pa 300 ljudi iz tog odreda na čelu sa poručnikom ratkom Martinovićem prešlo je partizanima.Stanojko wrote:To ne zna, ali je 100% siguran da bi prisao Tiitiii
I to ne 1945.nego 1941.
http://www.znaci.net/00003/745.php?broj=515&pripadnost=knjiga%20I
Evo,ovdje sve piše. Dolje na dnu ima Pričanje V.Zečevića,pa si pročitajte.
2014-04-22
Ma,opet ću se morati poslužiti Njegošem.maggie13 wrote:Kako ide ovo četnikovanje, jastrebe?
"Kad me žena pita đe sam bio
Reći ću joj da sam so sijao
Kuku njojzi ako ne vjerova!"
Ili Vukom: "Ja ga krstim,a on prdi!"
2014-04-22
OMG, koja fina poezija..albatros wrote:Ma,opet ću se morati poslužiti Njegošem.maggie13 wrote:Kako ide ovo četnikovanje, jastrebe?
"Kad me žena pita đe sam bio
Reći ću joj da sam so sijao
Kuku njojzi ako ne vjerova!"
Ili Vukom: "Ja ga krstim,a on prdi!"
2014-04-12
Stanojko- Posts : 8340
2014-05-05
Evo, sad cu...albatros wrote:http://www.znaci.net/00003/745.php?broj=515&pripadnost=knjiga%20I
Krcunu treba da podignete spomenik veći od onoga na Avali.Stanojko wrote:Krcunovska...
Koliko je u onim vremenima učinio za vas.
2014-04-22
Page 8 of 11 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11
Similar topics
» Jandrokovic svizac objavio:'Kralj je mrtav zivio novi kralj!'.AP je Andrej Plenkovic
» Zrenjanin mijenja ime u Petrovgrad ( Karađorđević)
» "Pobili nam sve od dede do bebe, a Kalabić rehabilitovan"
» Rehabilitovan četnički komandant i Dražina desna ruka Nikola Kalabić
» Petar Stošić ima dijareju
» Zrenjanin mijenja ime u Petrovgrad ( Karađorđević)
» "Pobili nam sve od dede do bebe, a Kalabić rehabilitovan"
» Rehabilitovan četnički komandant i Dražina desna ruka Nikola Kalabić
» Petar Stošić ima dijareju
Page 8 of 11