EU ide u rat protiv keša!!!
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: EU ide u rat protiv keša!!!
Ipak se moze..odes u centralu i dignes na salteru lovu,odnosno,ljetos kad mi je trebala lova,dosao u centralu,u gradu,rekao hocu toliko sa svog racuna..nes je kuckala,kuckala vratila mi karticu,pokazala jedan bankomat odvojen od ostalih u banci i rekla samo da turim karticu,nije potrebno unositi pin.Gurnuo karticu,a ono kao u snu..šlinga li šlinga lovuša..catabbath wrote:Prije par godina riknula neka optika u HTu, cca 3 dana bankomati nisu radili, svi koji nisu imali cash su bili na rubu panike. Kao imaš novca na računu ali jebiga ne možeš do njega. To je otprilike tako s karticama :)
Guest- Guest
pismejker wrote:Ipak se moze..odes u centralu i dignes na salteru lovu,odnosno,ljetos kad mi je trebala lova,dosao u centralu,u gradu,rekao hocu toliko sa svog racuna..nes je kuckala,kuckala vratila mi karticu,pokazala jedan bankomat odvojen od ostalih u banci i rekla samo da turim karticu,nije potrebno unositi pin.Gurnuo karticu,a ono kao u snu..šlinga li šlinga lovuša..
E sad zamisli da cash ne postoji. u teoriji imaš pun račun novca ali to sve virtualno, netko ti zalocka račun i možeš se hebati :)
catabbath-
2015-08-22
U pravu si...virtuala je ipak virtuala..uzdam ose jedino u ponesto bolje zasticene bankovne sisteme,no daleko da su neprobojni,samo banke o tome sute..catabbath wrote:pismejker wrote:Ipak se moze..odes u centralu i dignes na salteru lovu,odnosno,ljetos kad mi je trebala lova,dosao u centralu,u gradu,rekao hocu toliko sa svog racuna..nes je kuckala,kuckala vratila mi karticu,pokazala jedan bankomat odvojen od ostalih u banci i rekla samo da turim karticu,nije potrebno unositi pin.Gurnuo karticu,a ono kao u snu..šlinga li šlinga lovuša..
E sad zamisli da cash ne postoji. u teoriji imaš pun račun novca ali to sve virtualno, netko ti zalocka račun i možeš se hebati :)
zato mislim da nikad nece se kash ukinuti..ne bi trebao..nek se poebe IT struktura,reimo u slucaju njukovog rata,par desetaka EMP-a iznad Planeta,pisi propalo svemi ikad zapisanom u elektroniku..
Guest- Guest
pismejker wrote:reimo u slucaju njukovog rata,par desetaka EMP-a iznad Planeta,pisi propalo svemi ikad zapisanom u elektroniku..
Istina, da netko detorina par malih nuklearki u atmosferi - ode bankovni račun u reset :D
catabbath-
2015-08-22
takav je bitcoin, pred par godine se zbog softverske greške razlomio u dvije grane, nisu znali koja je prava a koja nova, pa su na kraju jedni spušili lovucatabbath wrote:pismejker wrote:Ipak se moze..odes u centralu i dignes na salteru lovu,odnosno,ljetos kad mi je trebala lova,dosao u centralu,u gradu,rekao hocu toliko sa svog racuna..nes je kuckala,kuckala vratila mi karticu,pokazala jedan bankomat odvojen od ostalih u banci i rekla samo da turim karticu,nije potrebno unositi pin.Gurnuo karticu,a ono kao u snu..šlinga li šlinga lovuša..
Guest- Guest
Niš..šlingajmo dok mozemo lovom,trosimo i uzivajmo,a kad dojde zlovlada drzava,pinklec na rame i u pustopoljinu...brvnara,survival pack i jep se civilizacijo..strandžirati dva medjeda,i par jelenova,evo mesa za cijelu godinu,par koza za sir,kravica i ofce z mlijeko,malo bastica za voce i povrce,i najblizi susjedd bar na 200 km..catabbath wrote:pismejker wrote:reimo u slucaju njukovog rata,par desetaka EMP-a iznad Planeta,pisi propalo svemi ikad zapisanom u elektroniku..
Istina, da netko detorina par malih nuklearki u atmosferi - ode bankovni račun u reset :D
Guest- Guest
Ja opet ne volim imati puno keša u novčaniku, ali preferiram plaćanje kešom u našim dućanima.asilovski wrote:kada plaćaš gotovinom imaš kontrolu, ako i puno potrošiš, onda odmah prestaneš i zarva dok ne zaradiš, kod kartica toga nema, tako da ljudi potroše i nekoliko puta više nego što imaju, zadužuju se, plaćaju kamate i provizije bankama i državi, stalno su u dugu, tako da konstantno troše više nego što imaju...kod keša toga nemadijagram wrote:da, volim kad novac brzo prelazi iz ruke u ruku.asilovski wrote:isto, ja i ne koristim kartice, osim toga to poskupljuje sve, od zidarije, moleraja, kupnje ribe, mesa, strahovito smanjuje količinu novca za one koji rade u biti osirmašuje i stavlja ogroman pritisak na obične ljude, naravno Jeleni odgovora jer će moći putovati 2 mjeseca na nepotrebnu konferenciju u Štokholmdijagram wrote:kod mene suprotno, bas volim placati novcem, karticom samo ako nisam stigao dici gotovinuPinochet wrote:ja rijetko koristim cash, rijetko , sve jedno sam protiv ovoga, jer potiče kontrolu države na građanima, iako ja sve plaćam bez-gotovinski
dobar osjecaj i korisno za sve aktere
ljudi se brze odluce potrositi ga za nesto kad ga brzo zarade i uzmu u ruke
banda bi svela gotovinu tek za djecji dzeparac, ako i tu ne uvedu kakvu aplikaciju na mobitelu i kojesta
I onda, pogled u novačnik pa na policu s robom...
Kad vani kupuješ ili prodaješ, ništa bez kartica.
Trinity-
2014-04-17
neš vjerovat mozes izbjeći državu čak i karticama, naravno ne totalno kao cashom, ali može se zaobić velik dio države pomoću nekih kartica, ja osobno 95% love trošim karticom..pismejker wrote:Meni svejedno..Ono sto je bitno je da se dovoljno love slijeva na konto EC i kreditnih kartica,odakle,nije niti drzavi bitno,bitno da uzme svoj dio,meni bitno da dovoljno ostane....e jebi ga,neke stvari se ne mogu izbjeci..za sve ostal oce slijediti robna razmjena..
Guest- Guest
a zasto da se moram skrivat od drzave,Pinochet wrote:neš vjerovat mozes izbjeći državu čak i karticama, naravno ne totalno kao cashom, ali može se zaobić velik dio države pomoću nekih kartica, ja osobno 95% love trošim karticom..pismejker wrote:Meni svejedno..Ono sto je bitno je da se dovoljno love slijeva na konto EC i kreditnih kartica,odakle,nije niti drzavi bitno,bitno da uzme svoj dio,meni bitno da dovoljno ostane....e jebi ga,neke stvari se ne mogu izbjeci..za sve ostal oce slijediti robna razmjena..
alo
pa nedam moje jebate,
otpor sjecikesama i to otvoreno a ne se skrivat i kad nekog ulove onda se scucuri ko mis u zhitu
Vani kupujem sa pice i hranuTriny wrote:Ja opet ne volim imati puno keša u novčaniku, ali preferiram plaćanje kešom u našim dućanima.asilovski wrote:kada plaćaš gotovinom imaš kontrolu, ako i puno potrošiš, onda odmah prestaneš i zarva dok ne zaradiš, kod kartica toga nema, tako da ljudi potroše i nekoliko puta više nego što imaju, zadužuju se, plaćaju kamate i provizije bankama i državi, stalno su u dugu, tako da konstantno troše više nego što imaju...kod keša toga nemadijagram wrote:da, volim kad novac brzo prelazi iz ruke u ruku.asilovski wrote:isto, ja i ne koristim kartice, osim toga to poskupljuje sve, od zidarije, moleraja, kupnje ribe, mesa, strahovito smanjuje količinu novca za one koji rade u biti osirmašuje i stavlja ogroman pritisak na obične ljude, naravno Jeleni odgovora jer će moći putovati 2 mjeseca na nepotrebnu konferenciju u Štokholmdijagram wrote:
kod mene suprotno, bas volim placati novcem, karticom samo ako nisam stigao dici gotovinu
dobar osjecaj i korisno za sve aktere
ljudi se brze odluce potrositi ga za nesto kad ga brzo zarade i uzmu u ruke
banda bi svela gotovinu tek za djecji dzeparac, ako i tu ne uvedu kakvu aplikaciju na mobitelu i kojesta
I onda, pogled u novačnik pa na policu s robom...
Kad vani kupuješ ili prodaješ, ništa bez kartica.
Kermit-
2014-04-17
cuj,ako mi dovoljno ostane na racunu da lagodno zivim i priustim si nivo zivota koji ocekujem,bolje da ne dolazim ukonflikt sa drzavom,nije bas da se mora..Pinochet wrote:neš vjerovat mozes izbjeći državu čak i karticama, naravno ne totalno kao cashom, ali može se zaobić velik dio države pomoću nekih kartica, ja osobno 95% love trošim karticom..pismejker wrote:Meni svejedno..Ono sto je bitno je da se dovoljno love slijeva na konto EC i kreditnih kartica,odakle,nije niti drzavi bitno,bitno da uzme svoj dio,meni bitno da dovoljno ostane....e jebi ga,neke stvari se ne mogu izbjeci..za sve ostal oce slijediti robna razmjena..
Jedno je sigurno,dugorocno,drzavu ne mos pobjediti,pogotovo ako uzme pik na tebe..
Guest- Guest
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» HDZ oštro protiv Indexa i ostalih širitelja mržnje protiv vladajuće elite
» Potvrđena optužnica protiv Sabahudina Kajdića za zločine protiv Bošnjaka u Prijedoru
» Netanyahu: Svijet se mora ujediniti protiv Hamasa kao protiv ISIS-a i nacista
» Davor Stier rekao da protiv ćirilice u Vukovaru nema ništa protiv.
» Ivan Vrdoljak protiv Orbanovog pozivanja Hrvatske u 'savez protiv EU'
» Potvrđena optužnica protiv Sabahudina Kajdića za zločine protiv Bošnjaka u Prijedoru
» Netanyahu: Svijet se mora ujediniti protiv Hamasa kao protiv ISIS-a i nacista
» Davor Stier rekao da protiv ćirilice u Vukovaru nema ništa protiv.
» Ivan Vrdoljak protiv Orbanovog pozivanja Hrvatske u 'savez protiv EU'
Page 3 of 3