EU ide u rat protiv keša!!!
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
EU ide u rat protiv keša!!!
http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/rat-eu-protiv-kesa-uskoro-vise-necemo-moci-kupovati-gotovinom-mnoge-su-zemlje-vec-uvele-tu-praksu-vlade-to-obozavaju-tako-vas-mogu-kontrolirati/5650999/
Kermit-
2014-04-17
Re: EU ide u rat protiv keša!!!
Većina obrtnika, malih i srednjih tvrtki može odmah zatvoriti radnje
Kermit-
2014-04-17
Najbolje bi bilo vratiti bakrenjake i srebrne ingote. Jebo pare koje o agregatu ovise :)
Guest- Guest
"ad je u pitanju Hrvatska, inicijative EU možda neće pripomoći u svrhu borbe protiv terorizma, ali je svakako dobra za gospodarstvo u kojem, prema procjenama, 10 do čak 30 posto otpada na sivu ekonomiju.
- Bezgotovinsko plaćanje ima važnu ulogu u suzbijanju sive ekonomije jer svaka transakcija elektroničkog plaćanja ostaje zabilježena, a za gotovinsko se plaćanje legalnih kupnji ponekad ne izdaje račun. Za plaćanje karticom ili elektronskim putem u pravilu se izdaje račun, transakcija je u svakom slučaju zabilježena i obračunavaju se porez i druga davanja. Bezgotovinsko plaćanje suzbija poreznu utaju, rad na crno i druge oblike sive ekonomije - pojašnjava Jelena Budak."
Jutarnji kojem se oprašta 1,5 mild pooreznog duga i Jelena Budak uhljeb na tkz. Ekonosmki institut Zagreb
- Bezgotovinsko plaćanje ima važnu ulogu u suzbijanju sive ekonomije jer svaka transakcija elektroničkog plaćanja ostaje zabilježena, a za gotovinsko se plaćanje legalnih kupnji ponekad ne izdaje račun. Za plaćanje karticom ili elektronskim putem u pravilu se izdaje račun, transakcija je u svakom slučaju zabilježena i obračunavaju se porez i druga davanja. Bezgotovinsko plaćanje suzbija poreznu utaju, rad na crno i druge oblike sive ekonomije - pojašnjava Jelena Budak."
Jutarnji kojem se oprašta 1,5 mild pooreznog duga i Jelena Budak uhljeb na tkz. Ekonosmki institut Zagreb
Kermit-
2014-04-17
Ja pijem lavazzu, eto nek oma znaju.
dijagram-
2015-08-09
nećeš više moć opljačkat kiosk ni poštu, jer neće imati ništa u kasi
Guest- Guest
" Bezgotovinsko plaćanje suzbija poreznu utaju,"
hehehe kada država uzima 50% mnogima je ista jedini način preživljavanja, naravno Jelenu boli kurac kad u biti nikad nije radila
hehehe kada država uzima 50% mnogima je ista jedini način preživljavanja, naravno Jelenu boli kurac kad u biti nikad nije radila
Kermit-
2014-04-17
boli njih kurac za razbojnike ovdje je riječ o kontroli, apsolutnojdeda wrote:nećeš više moć opljačkat kiosk ni poštu, jer neće imati ništa u kasi
Kermit-
2014-04-17
a sto s onim iz carape, to drzava izuzme i izda karticu s diskontom na ubranu sumu jer je ista skrivana od drzavnog nadzora.deda wrote:nećeš više moć opljačkat kiosk ni poštu, jer neće imati ništa u kasi
dijagram-
2015-08-09
ja rijetko koristim cash, rijetko , sve jedno sam protiv ovoga, jer potiče kontrolu države na građanima, iako ja sve plaćam bez-gotovinski
Guest- Guest
kod mene suprotno, bas volim placati novcem, karticom samo ako nisam stigao dici gotovinuPinochet wrote:ja rijetko koristim cash, rijetko , sve jedno sam protiv ovoga, jer potiče kontrolu države na građanima, iako ja sve plaćam bez-gotovinski
dijagram-
2015-08-09
to možda funkcionira u švicarskoj gdje je porez 7,5% ali ovdje gdje plaćaš 50% to je smrtPinochet wrote:ja rijetko koristim cash, rijetko , sve jedno sam protiv ovoga, jer potiče kontrolu države na građanima, iako ja sve plaćam bez-gotovinski
Kermit-
2014-04-17
da, zato govorim plaćanje poreza je za budale, RH je općenito za budale..asilovski wrote:to možda funkcionira u švicarskoj gdje je porez 7,5% ali ovdje gdje plaćaš 50% to je smrtPinochet wrote:ja rijetko koristim cash, rijetko , sve jedno sam protiv ovoga, jer potiče kontrolu države na građanima, iako ja sve plaćam bez-gotovinski
Guest- Guest
isto, ja i ne koristim kartice, osim toga to poskupljuje sve, od zidarije, moleraja, kupnje ribe, mesa, strahovito smanjuje količinu novca za one koji rade u biti osirmašuje i stavlja ogroman pritisak na obične ljude, naravno Jeleni odgovora jer će moći putovati 2 mjeseca na nepotrebnu konferenciju u Štokholmdijagram wrote:kod mene suprotno, bas volim placati novcem, karticom samo ako nisam stigao dici gotovinuPinochet wrote:ja rijetko koristim cash, rijetko , sve jedno sam protiv ovoga, jer potiče kontrolu države na građanima, iako ja sve plaćam bez-gotovinski
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:boli njih kurac za razbojnike ovdje je riječ o kontroli, apsolutnojdeda wrote:nećeš više moć opljačkat kiosk ni poštu, jer neće imati ništa u kasi
kriva ekonomska teorija, neoliberalizam dolazi svom kraju, treba nam novi oblik kapitalizma prilagođen 21. stoljeću
misle da mogu monetarnom politikom utjecati na kretanje gospodarstva jer nikako ne žele koristiti fiskalnu politiku
fiskalna politika bi bila povećanje deficita i smanjenje poreza, slično onomu što Japan radi, no većina u EU je ideološki protiv toga
nakon ove mjere kontrole keša vjerojatno će ići s pokušajima devalvacije, dizanja kamatnih stopa, umjetne inflacije itd.
Guest- Guest
a, nišće, dolari.
2014-04-16
da, volim kad novac brzo prelazi iz ruke u ruku.asilovski wrote:isto, ja i ne koristim kartice, osim toga to poskupljuje sve, od zidarije, moleraja, kupnje ribe, mesa, strahovito smanjuje količinu novca za one koji rade u biti osirmašuje i stavlja ogroman pritisak na obične ljude, naravno Jeleni odgovora jer će moći putovati 2 mjeseca na nepotrebnu konferenciju u Štokholmdijagram wrote:kod mene suprotno, bas volim placati novcem, karticom samo ako nisam stigao dici gotovinuPinochet wrote:ja rijetko koristim cash, rijetko , sve jedno sam protiv ovoga, jer potiče kontrolu države na građanima, iako ja sve plaćam bez-gotovinski
dobar osjecaj i korisno za sve aktere
ljudi se brze odluce potrositi ga za nesto kad ga brzo zarade i uzmu u ruke
banda bi svela gotovinu tek za djecji dzeparac, ako i tu ne uvedu kakvu aplikaciju na mobitelu i kojesta
dijagram-
2015-08-09
nakon ukidanja keša ide se na povećanja poreza, etatizaciju i uvođenje kartica kao bonova za hranudeda wrote:asilovski wrote:boli njih kurac za razbojnike ovdje je riječ o kontroli, apsolutnojdeda wrote:nećeš više moć opljačkat kiosk ni poštu, jer neće imati ništa u kasi
kriva ekonomska teorija, neoliberalizam dolazi svom kraju, treba nam novi oblik kapitalizma prilagođen 21. stoljeću
misle da mogu monetarnom politikom utjecati na kretanje gospodarstva jer nikako ne žele koristiti fiskalnu politiku
fiskalna politika bi bila povećanje deficita i smanjenje poreza, slično onomu što Japan radi, no većina u EU je ideološki protiv toga
nakon ove mjere kontrole keša vjerojatno će ići s pokušajima devalvacije, dizanja kamatnih stopa, umjetne inflacije itd.
Kermit-
2014-04-17
naravno i u rat na alt. valute tipa robna zamjena ili bitcoinasilovski wrote:nakon ukidanja keša ide se na povećanja poreza, etatizaciju i uvođenje kartica kao bonova za hranudeda wrote:asilovski wrote:boli njih kurac za razbojnike ovdje je riječ o kontroli, apsolutnojdeda wrote:nećeš više moć opljačkat kiosk ni poštu, jer neće imati ništa u kasi
Kermit-
2014-04-17
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» HDZ oštro protiv Indexa i ostalih širitelja mržnje protiv vladajuće elite
» Potvrđena optužnica protiv Sabahudina Kajdića za zločine protiv Bošnjaka u Prijedoru
» Netanyahu: Svijet se mora ujediniti protiv Hamasa kao protiv ISIS-a i nacista
» Davor Stier rekao da protiv ćirilice u Vukovaru nema ništa protiv.
» Ivan Vrdoljak protiv Orbanovog pozivanja Hrvatske u 'savez protiv EU'
» Potvrđena optužnica protiv Sabahudina Kajdića za zločine protiv Bošnjaka u Prijedoru
» Netanyahu: Svijet se mora ujediniti protiv Hamasa kao protiv ISIS-a i nacista
» Davor Stier rekao da protiv ćirilice u Vukovaru nema ništa protiv.
» Ivan Vrdoljak protiv Orbanovog pozivanja Hrvatske u 'savez protiv EU'
Page 1 of 3