ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

EU ide u rat protiv keša!!!

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Go down

EU ide u rat protiv keša!!! Empty EU ide u rat protiv keša!!!

Post by Kermit 19/2/2017, 13:09

http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/rat-eu-protiv-kesa-uskoro-vise-necemo-moci-kupovati-gotovinom-mnoge-su-zemlje-vec-uvele-tu-praksu-vlade-to-obozavaju-tako-vas-mogu-kontrolirati/5650999/
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

EU ide u rat protiv keša!!! Empty Re: EU ide u rat protiv keša!!!

Post by Kermit 19/2/2017, 13:10

Većina obrtnika, malih i srednjih tvrtki može odmah zatvoriti radnje
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 19/2/2017, 13:11

Najbolje bi bilo vratiti bakrenjake i srebrne ingote. Jebo pare koje o agregatu ovise :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit 19/2/2017, 13:12

"ad je u pitanju Hrvatska, inicijative EU možda neće pripomoći u svrhu borbe protiv terorizma, ali je svakako dobra za gospodarstvo u kojem, prema procjenama, 10 do čak 30 posto otpada na sivu ekonomiju.
- Bezgotovinsko plaćanje ima važnu ulogu u suzbijanju sive ekonomije jer svaka transakcija elektroničkog plaćanja ostaje zabilježena, a za gotovinsko se plaćanje legalnih kupnji ponekad ne izdaje račun. Za plaćanje karticom ili elektronskim putem u pravilu se izdaje račun, transakcija je u svakom slučaju zabilježena i obračunavaju se porez i druga davanja. Bezgotovinsko plaćanje suzbija poreznu utaju, rad na crno i druge oblike sive ekonomije - pojašnjava Jelena Budak."

Jutarnji kojem se oprašta 1,5 mild pooreznog duga i Jelena Budak uhljeb na tkz. Ekonosmki institut Zagreb
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by dijagram 19/2/2017, 13:12

Ja pijem lavazzu, eto nek oma znaju.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Guest 19/2/2017, 13:13

nećeš više moć opljačkat kiosk ni poštu, jer neće imati ništa u kasi
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit 19/2/2017, 13:13

Bezgotovinsko plaćanje suzbija poreznu utaju,"

hehehe kada država uzima 50% mnogima je ista jedini način preživljavanja, naravno Jelenu boli kurac kad u biti nikad nije radila
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Kermit 19/2/2017, 13:15

deda wrote:nećeš više moć opljačkat kiosk ni poštu, jer neće imati ništa u kasi
boli njih kurac za razbojnike ovdje je riječ o kontroli, apsolutnoj
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by dijagram 19/2/2017, 13:15

a sto s onim iz carape, to drzava izuzme i izda karticu s diskontom na ubranu sumu jer je ista skrivana od drzavnog nadzora.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Guest 19/2/2017, 13:16

ja rijetko koristim cash, rijetko , sve jedno sam protiv ovoga, jer potiče kontrolu države na građanima, iako ja sve plaćam bez-gotovinski
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by dijagram 19/2/2017, 13:18

Pinochet wrote:ja rijetko koristim cash, rijetko , sve jedno sam protiv ovoga, jer potiče kontrolu države na građanima, iako ja sve plaćam bez-gotovinski
kod mene suprotno, bas volim placati novcem, karticom samo ako nisam stigao dici gotovinu
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Kermit 19/2/2017, 13:18

Pinochet wrote:ja rijetko koristim cash, rijetko , sve jedno sam protiv ovoga, jer potiče kontrolu države na građanima, iako ja sve plaćam bez-gotovinski
to možda funkcionira u švicarskoj gdje je porez 7,5% ali ovdje gdje plaćaš 50% to je smrt
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 19/2/2017, 13:20

asilovski wrote:
to možda funkcionira u švicarskoj gdje je porez 7,5% ali ovdje gdje plaćaš 50% to je smrt
da, zato govorim plaćanje poreza je za budale, RH je općenito za budale..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit 19/2/2017, 13:22

dijagram wrote:
kod mene suprotno, bas volim placati novcem, karticom samo ako nisam stigao dici gotovinu
isto, ja i ne koristim kartice, osim toga to poskupljuje sve, od zidarije, moleraja, kupnje ribe, mesa, strahovito smanjuje količinu novca za one koji rade u biti osirmašuje i stavlja ogroman pritisak na obične ljude, naravno Jeleni odgovora jer će moći putovati 2 mjeseca na nepotrebnu konferenciju u Štokholm
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 19/2/2017, 13:24

asilovski wrote:

kriva ekonomska teorija, neoliberalizam dolazi svom kraju, treba nam novi oblik kapitalizma prilagođen 21. stoljeću

misle da mogu monetarnom politikom utjecati na kretanje gospodarstva jer nikako ne žele koristiti fiskalnu politiku

fiskalna politika bi bila povećanje deficita i smanjenje poreza, slično onomu što Japan radi, no većina u EU je ideološki protiv toga

nakon ove mjere kontrole keša vjerojatno će ići s pokušajima devalvacije, dizanja kamatnih stopa, umjetne inflacije itd.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 19/2/2017, 13:26

a, nišće, dolari.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by dijagram 19/2/2017, 13:27

asilovski wrote:
dijagram wrote:
isto, ja i ne koristim kartice, osim toga to poskupljuje sve, od zidarije, moleraja, kupnje ribe, mesa, strahovito smanjuje količinu novca za one koji rade u biti osirmašuje i stavlja ogroman pritisak na obične ljude, naravno Jeleni odgovora jer će moći putovati 2 mjeseca na nepotrebnu konferenciju u Štokholm
da, volim kad novac brzo prelazi iz ruke u ruku.
dobar osjecaj i korisno za sve aktere
ljudi se brze odluce potrositi ga za nesto kad ga brzo zarade i uzmu u ruke
banda bi svela gotovinu tek za djecji dzeparac, ako i tu ne uvedu kakvu aplikaciju na mobitelu i kojesta
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Kermit 19/2/2017, 13:27

deda wrote:
asilovski wrote:

kriva ekonomska teorija, neoliberalizam dolazi svom kraju, treba nam novi oblik kapitalizma prilagođen 21. stoljeću

misle da mogu monetarnom politikom utjecati na kretanje gospodarstva jer nikako ne žele koristiti fiskalnu politiku

fiskalna politika bi bila povećanje deficita i smanjenje poreza, slično onomu što Japan radi, no većina u EU je ideološki protiv toga

nakon ove mjere kontrole keša vjerojatno će ići s pokušajima devalvacije, dizanja kamatnih stopa, umjetne inflacije itd.
nakon ukidanja keša ide se na povećanja poreza, etatizaciju i uvođenje kartica kao bonova za hranu
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Kermit 19/2/2017, 13:29

EU ide u rat protiv keša!!! Quote-money-is-coined-liberty-and-so-it-is-ten-times-dearer-to-a-man-who-is-deprived-of-freedom-if-fyodor-dostoevsky-318155
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Kermit 19/2/2017, 13:29

asilovski wrote:
deda wrote:
asilovski wrote:

nakon ukidanja keša ide se na povećanja poreza, etatizaciju i uvođenje kartica kao bonova za hranu
naravno i u rat na alt. valute tipa robna zamjena ili bitcoin
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics