EU ide u rat protiv keša!!!
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: EU ide u rat protiv keša!!!
naravno i u rat na alt. valute tipa robna zamjena ili bitcoinasilovski wrote:nakon ukidanja keša ide se na povećanja poreza, etatizaciju i uvođenje kartica kao bonova za hranudeda wrote:asilovski wrote:boli njih kurac za razbojnike ovdje je riječ o kontroli, apsolutnojdeda wrote:nećeš više moć opljačkat kiosk ni poštu, jer neće imati ništa u kasi
kriva ekonomska teorija, neoliberalizam dolazi svom kraju, treba nam novi oblik kapitalizma prilagođen 21. stoljeću
misle da mogu monetarnom politikom utjecati na kretanje gospodarstva jer nikako ne žele koristiti fiskalnu politiku
fiskalna politika bi bila povećanje deficita i smanjenje poreza, slično onomu što Japan radi, no većina u EU je ideološki protiv toga
nakon ove mjere kontrole keša vjerojatno će ići s pokušajima devalvacije, dizanja kamatnih stopa, umjetne inflacije itd.
Kermit- Posts : 26479
2014-04-17
kada plaćaš gotovinom imaš kontrolu, ako i puno potrošiš, onda odmah prestaneš i zarva dok ne zaradiš, kod kartica toga nema, tako da ljudi potroše i nekoliko puta više nego što imaju, zadužuju se, plaćaju kamate i provizije bankama i državi, stalno su u dugu, tako da konstantno troše više nego što imaju...kod keša toga nemadijagram wrote:da, volim kad novac brzo prelazi iz ruke u ruku.asilovski wrote:isto, ja i ne koristim kartice, osim toga to poskupljuje sve, od zidarije, moleraja, kupnje ribe, mesa, strahovito smanjuje količinu novca za one koji rade u biti osirmašuje i stavlja ogroman pritisak na obične ljude, naravno Jeleni odgovora jer će moći putovati 2 mjeseca na nepotrebnu konferenciju u Štokholmdijagram wrote:kod mene suprotno, bas volim placati novcem, karticom samo ako nisam stigao dici gotovinuPinochet wrote:ja rijetko koristim cash, rijetko , sve jedno sam protiv ovoga, jer potiče kontrolu države na građanima, iako ja sve plaćam bez-gotovinski
dobar osjecaj i korisno za sve aktere
ljudi se brze odluce potrositi ga za nesto kad ga brzo zarade i uzmu u ruke
banda bi svela gotovinu tek za djecji dzeparac, ako i tu ne uvedu kakvu aplikaciju na mobitelu i kojesta
Kermit-
2014-04-17
tocno, mene mole godinama da uzmem kakvu kreditnu karticu jer "imam pravo i uvjete za to" :)asilovski wrote:kada plaćaš gotovinom imaš kontrolu, ako i puno potrošiš, onda odmah prestaneš i zarva dok ne zaradiš, kod kartica toga nema, tako da ljudi potroše i nekoliko puta više nego što imaju, zadužuju se, plaćaju kamate i provizije bankama i državi, stalno su u dugu, tako da konstantno troše više nego što imaju...kod keša toga nemadijagram wrote:da, volim kad novac brzo prelazi iz ruke u ruku.asilovski wrote:isto, ja i ne koristim kartice, osim toga to poskupljuje sve, od zidarije, moleraja, kupnje ribe, mesa, strahovito smanjuje količinu novca za one koji rade u biti osirmašuje i stavlja ogroman pritisak na obične ljude, naravno Jeleni odgovora jer će moći putovati 2 mjeseca na nepotrebnu konferenciju u Štokholmdijagram wrote:kod mene suprotno, bas volim placati novcem, karticom samo ako nisam stigao dici gotovinuPinochet wrote:ja rijetko koristim cash, rijetko , sve jedno sam protiv ovoga, jer potiče kontrolu države na građanima, iako ja sve plaćam bez-gotovinski
banda bi svela gotovinu tek za djecji dzeparac, ako i tu ne uvedu kakvu aplikaciju na mobitelu i kojesta
godinama ih odjebavam al su neumorni
jednom mi neka blonda navalila ko luda i nudila neki american Gold, neces gold, ejjj, gooold, :)
daj curo ohladi, ne dosadjuj i smiri hormone
tek tad je stala
ljudi pak imaju sve moguce koje im ponude.
nemam ni one kartice od konzuma ,bile iako nesto s njima usicaris,al ne da mi se ni to imati
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:da, volim kad novac brzo prelazi iz ruke u ruku.asilovski wrote:isto, ja i ne koristim kartice, osim toga to poskupljuje sve, od zidarije, moleraja, kupnje ribe, mesa, strahovito smanjuje količinu novca za one koji rade u biti osirmašuje i stavlja ogroman pritisak na obične ljude, naravno Jeleni odgovora jer će moći putovati 2 mjeseca na nepotrebnu konferenciju u Štokholmdijagram wrote:kod mene suprotno, bas volim placati novcem, karticom samo ako nisam stigao dici gotovinuPinochet wrote:ja rijetko koristim cash, rijetko , sve jedno sam protiv ovoga, jer potiče kontrolu države na građanima, iako ja sve plaćam bez-gotovinski
isto je, samo bez dva koraka u transakciji, sad se samo smanji iznos na tvom računu, a poveća na prodavačevom, izbacio si isplatu u keš s tvog računa te uplatu keša na njegov račun
Guest- Guest
prije par dana , plaćam svojom specialnom karticom(naručio iz jedne zemlje van EU) , kaže mi ova, da prvi put je vidi.. kažem ja njoj, samo je ti provuci , radi ova kartica odlično :D
Guest- Guest
asilovski wrote:stalno su u dugu
to je cilj tzv. ekonomskog neoliberalizma, odnosno konkretnije monetarizma, da privatni sektor svojim dugom financira ekonomiju, zato su tako snažno protiv državne potrošnje i javnog duga,
jer ako se država zadužuje da bi financirala rast onda su građani slobodni i nemaju dugove
monetaristi žele da par izabranih obitelji ima milijarde dok su ostali građani u sužanjstvu kredita, zato snažno financiraju NGOove poput Heritage fondacije i CATO instituta te brojne druge thinkthankove i udruge koje promiču propagandu putem medija kako je država loša, kako ćemo svi propasti ako država troši itd.
ljudi onda ponavljaju mantru, nitko ne gleda činjenice ni brojke
Guest- Guest
država jest loša i mi u RH propadamo radi države.. nego radi koga ?:D za druge države ne znam, znam da je i Trump dobio izbore u USA, isto na račun priče da je država USA loša i korumpirana, i da je on "smart" jer izbjegava plaćanje poreza...
doduše švicarska država je dobra, porez na dobit 7% tako nešto..
firma u švicarskoj
doduše švicarska država je dobra, porez na dobit 7% tako nešto..
firma u švicarskoj
Guest- Guest
Pinochet wrote:država jest loša i mi u RH propadamo radi države.. nego radi koga ?
država vodi deficit, dodaje u ekonomiju više nego ubire porezima
recesija se dogodila zato što su građani prestali trošiti, prestali su dizati nove kredite, vraćali stare dugove, razduživali se... BDP pao 13% u 5 godina
2+2...
Guest- Guest
tko je lud da troši i investira ovdje uz ovakve bolesne poreze ..deda wrote:Pinochet wrote:država jest loša i mi u RH propadamo radi države.. nego radi koga ?
država vodi deficit, dodaje u ekonomiju više nego ubire porezima
recesija se dogodila zato što su građani prestali trošiti... BDP pao 13% u 5 godina
2+2...
ja osobno sam odusta od registracije firmi kada sam sve stavio na papir, ovako na "black" ostaje mi pun kurac para, onako na "white" ostalo bi mi kurac u usta..
a sve je ovdje skupo, samo radim narudžbe amazon.de, ebay, ništa više u RH ne kupujem..
sretno sa potrošnjom i investiranjem u RH :D
Guest- Guest
Pinochet wrote:
tko je lud da troši i investira ovdje uz ovakve bolesne poreze ..
ja osobno sam odusta od registracije firmi kada sam sve stavio na papir, ovako na "black" ostaje mi pun kurac para, onako na "white" ostalo bi mi kurac u usta..
a sve je ovdje skupo, samo radim narudžbe amazon.de, ebay, ništa više u RH ne kupujem..
imaš sad priliku zaposliti se na stručno usavršavanje za 2.600, ili možeš kod Mate Rimca on traži ekonomista s iskustvom za 3.000 neto
nije sve tako crno
Guest- Guest
hehehededa wrote:Pinochet wrote:
imaš sad priliku zaposliti se na stručno usavršavanje za 2.600, ili možeš kod Mate Rimca on traži ekonomista s iskustvom za 3.000 neto
nije sve tako crno
Kermit-
2014-04-17
bio sam za 1600 kn u državnom sektoru.. godinu dana izgubljenog vremena, a ono što ekipa kaže da se u državnom sektoru ništa ne radi.. istina je još gora - doslovno kurca se ne radideda wrote:Pinochet wrote:
nije sve tako crno
Guest- Guest
najgore od svega, počeo radit u računovodstvu, sve pet, i na kraju tu smjestilu neku vezašicu - njoj nariktalo onaj staž od 4000kn , meni od 1600, jer nju su planirali ostavit.. ok i tada sam već počeo prezirat tu gamad pa mi je sve bilo jasno-- , kasnije mene prebacilo da doslovno šaljem ovrhe.. jer imali smo ovaj tim pravnika, koji je trebao slati ovrhe, ekipa doslovno kurca nije radila, na kraju meni i kolegi izbacilo cijeli ormar neposlanih ovrha, ja i kolega zadnjih pola godine staža sortirali i slali jadnim ljudima ovrhe što ove budale nisu kurca radile 10godina..Pinochet wrote:bio sam za 1600 kn u državnom sektoru.. godinu dana izgubljenog vremena, a ono što ekipa kaže da se u državnom sektoru ništa ne radi.. istina je još gora - doslovno kurca se ne radideda wrote:Pinochet wrote:
nije sve tako crno
na kraju kada promislim , imali i ljudi pravo što nerade kurca, jer što više rade, više ljudima sa tim ovrhama i kaznama zagorčavali život.. pola tih je sva sreća bila u zastari
Guest- Guest
Meni svejedno..Ono sto je bitno je da se dovoljno love slijeva na konto EC i kreditnih kartica,odakle,nije niti drzavi bitno,bitno da uzme svoj dio,meni bitno da dovoljno ostane....e jebi ga,neke stvari se ne mogu izbjeci..za sve ostal oce slijediti robna razmjena..
Guest- Guest
pismejker wrote:kreditnih kartica
kreditne kartice su legalna pljačka, banke se zadužuju kod državnog HNBa po 2% a tebi nude kamatu na kareditnu od 12%, i to minimalnu ako imaš dobar kreditni rejting...
http://financije.novac.net/kreditne-kartice/
Guest- Guest
ne svaćan di je tu pljačka?
2014-04-16
Dobro,sad ja nisam doli,pa ne spadam u tu kategoriju..u 98% mi je sasvim dostatna EC kartica,dakle ona na koju mi sjeda placa i prihodi..Kreditnu imam vezanu uz štedni racun..Ne sjecam se kad sam je zadnji puta koristio..deda wrote:pismejker wrote:kreditnih kartica
kreditne kartice su legalna pljačka, banke se zadužuju kod državnog HNBa po 2% a tebi nude kamatu na kareditnu od 12%, i to minimalnu ako imaš dobar kreditni rejting...
http://financije.novac.net/kreditne-kartice/
Guest- Guest
Prije par godina riknula neka optika u HTu, cca 3 dana bankomati nisu radili, svi koji nisu imali cash su bili na rubu panike. Kao imaš novca na računu ali jebiga ne možeš do njega. To je otprilike tako s karticama :)
kesh i samo kesh, ovo poslovanje bez novca je i ko lizanje sladoleda preko stakla, zajebi, da ja imam posla sa bankamaI i da ovisim o milosti hoce li mi neko nekim propisom pobrisati taj virtualni broj neke nazovi vrijednosti koju imam, e mogu mi pusit, nema novca ima zlata i robne razmjene, ionako je robna razmjena jedan od najpravednijih nacina pretvaranja vrijednosti u nesto potrebno, gdje ne moze robna razmjena tu uskace zlato i to je to
jebem ja njima mater sa njihovim izmisljotinama
ne sluzim ni bogu ni kralju a ni nekim nazovi tvorevinama tipa drzava
jebem ja njima mater sa njihovim izmisljotinama
ne sluzim ni bogu ni kralju a ni nekim nazovi tvorevinama tipa drzava
Ipak se moze..odes u centralu i dignes na salteru lovu,odnosno,ljetos kad mi je trebala lova,dosao u centralu,u gradu,rekao hocu toliko sa svog racuna..nes je kuckala,kuckala vratila mi karticu,pokazala jedan bankomat odvojen od ostalih u banci i rekla samo da turim karticu,nije potrebno unositi pin.Gurnuo karticu,a ono kao u snu..šlinga li šlinga lovuša..catabbath wrote:Prije par godina riknula neka optika u HTu, cca 3 dana bankomati nisu radili, svi koji nisu imali cash su bili na rubu panike. Kao imaš novca na računu ali jebiga ne možeš do njega. To je otprilike tako s karticama :)
Guest- Guest
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» HDZ oštro protiv Indexa i ostalih širitelja mržnje protiv vladajuće elite
» Potvrđena optužnica protiv Sabahudina Kajdića za zločine protiv Bošnjaka u Prijedoru
» Netanyahu: Svijet se mora ujediniti protiv Hamasa kao protiv ISIS-a i nacista
» Davor Stier rekao da protiv ćirilice u Vukovaru nema ništa protiv.
» Ivan Vrdoljak protiv Orbanovog pozivanja Hrvatske u 'savez protiv EU'
» Potvrđena optužnica protiv Sabahudina Kajdića za zločine protiv Bošnjaka u Prijedoru
» Netanyahu: Svijet se mora ujediniti protiv Hamasa kao protiv ISIS-a i nacista
» Davor Stier rekao da protiv ćirilice u Vukovaru nema ništa protiv.
» Ivan Vrdoljak protiv Orbanovog pozivanja Hrvatske u 'savez protiv EU'
Page 2 of 3