Pakistan: U napadu na sufijski hram 72 mrtvih
Page 8 of 8
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Pakistan: U napadu na sufijski hram 72 mrtvih
to je ko ono majka muju šišala na struju
Guest- Guest
Lada mi je frendica iz mladih dana, ok je ali ona i njen muž i ekipa iz benda su drugi svijet, ono potpuno drukčiji od drugih... :)govinda wrote:Od hrvatskih bendova slusam samo Hladno pivo, Majke, Azru i Bambie Molesters...i Atomce, zaboravih ih dodati..epikur37 wrote:RayMabus wrote:Sumnjam u taj scenarij jer ovi su sirotinja a Židove su Nijemci ubijali jer su bili bogati a sve im uzeli pa da nema pravnih naslijednika ....šta bi ove u koc logor ? Zabarakidat ce ih u geta pa ako pocmu neredi ...policija , vojska bla bla bla.govinda wrote:
A to je jedan Ausvic i pusti plin? 6 milijuna muslimana spaljeno? Vi nacisti ne znate za drugo...
Ma kmeči bezveze, govinda je bijeli musliman i nije terorist, priznaje krćansku europu i sluša našu glazbu...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
mislim da je đamija, pa to je Saudijska Arabija naredilagovinda wrote:kakav je to sufijski hram, da mi je samo znati...mozue biti samo dzamija il derviska tekija...
Kermit-
2014-04-17
Daj ne pricaj gluposi, covjek koji ej obavio hadz pjeva o Svetom Trojsvu? Sta se babi snilo...Eroo wrote:Rumi pjeva i u slavu Trojstva; Boga Oca, Sina i Duha Svetoga. Nisi primijetio?govinda wrote:
Na Rumiju ste pali i nikad se od tada niste oporavili. Mislim na ono vrijema općenito, jelda.
2016-11-17
Surf rock je totalno drugi svijet :)michaellcmacha wrote:Lada mi je frendica iz mladih dana, ok je ali ona i njen muž i ekipa iz benda su drugi svijet, ono potpuno drukčiji od drugih... :)govinda wrote:Od hrvatskih bendova slusam samo Hladno pivo, Majke, Azru i Bambie Molesters...i Atomce, zaboravih ih dodati..epikur37 wrote:RayMabus wrote:Sumnjam u taj scenarij jer ovi su sirotinja a Židove su Nijemci ubijali jer su bili bogati a sve im uzeli pa da nema pravnih naslijednika ....šta bi ove u koc logor ? Zabarakidat ce ih u geta pa ako pocmu neredi ...policija , vojska bla bla bla.govinda wrote:
A to je jedan Ausvic i pusti plin? 6 milijuna muslimana spaljeno? Vi nacisti ne znate za drugo...
Ma kmeči bezveze, govinda je bijeli musliman i nije terorist, priznaje krćansku europu i sluša našu glazbu...
2016-11-17
Niti su sufije nastale od šiizma niti šije pripadaju sufijama. Ono što ih čini bliskim (sufije iz Ehli-sunneta) jesu objašnjenja i istine prenijete od imama Ehli-bejta, nekada u obliku dova, nekada u obliku odgovora na pitanja ili pak kao predaje za objašnjavanje stvarnosti. S obzirom da ta objašnjenja predstavljaju ispravno poimanje Božije knjige i Poslanikovog sunneta, i da im je izvor vahj, ono što je u njima rečeno odgovara stvarnosti.Eroo wrote:O, majko mila, zar sufiji nisu o'tamo i došli u Tursku-u Konju? A onda i dalje..govinda wrote:Ne znam bas da ima sufija medju siitima...provocator wrote:Pa ja već ne znam koji puta kažem da su muslimani najveći neprijatelji muslimanima. Kokaju se međusobno sto na sat. A kome to ide na ruku ne treba posebno naglašavati.
Inače ne znam da u samom Pakistanu ima velik broj sufija ipak su oni mahom s one šiitske strane. No dobro nisam baš upućen, priznajem. I kaj ti je to 72 mrtva muslimana? Yebeš to... da je poginuo u samoubilačkom napadu jedan jedini Amer onda bi svi svjetski mediji 24 sata o tome izvještavali.
Nemate vi pojma o sufijskoj duhovnosti...više od vas o njima znaju naši Isusovci i Benediktinci.
Ero, nemoj pametovati o Islamu kada ga ne poznas, ni ja ne pricam o krscanstvu...
2016-11-17
Više znam o Sufijima nego što misliš. Njihova duhovna tradicija nema velike veze s onim što ti razumiješ pod islamom.govinda wrote:Niti su sufije nastale od šiizma niti šije pripadaju sufijama. Ono što ih čini bliskim (sufije iz Ehli-sunneta) jesu objašnjenja i istine prenijete od imama Ehli-bejta, nekada u obliku dova, nekada u obliku odgovora na pitanja ili pak kao predaje za objašnjavanje stvarnosti. S obzirom da ta objašnjenja predstavljaju ispravno poimanje Božije knjige i Poslanikovog sunneta, i da im je izvor vahj, ono što je u njima rečeno odgovara stvarnosti.Eroo wrote:O, majko mila, zar sufiji nisu o'tamo i došli u Tursku-u Konju? A onda i dalje..govinda wrote:Ne znam bas da ima sufija medju siitima...provocator wrote:Pa ja već ne znam koji puta kažem da su muslimani najveći neprijatelji muslimanima. Kokaju se međusobno sto na sat. A kome to ide na ruku ne treba posebno naglašavati.
Inače ne znam da u samom Pakistanu ima velik broj sufija ipak su oni mahom s one šiitske strane. No dobro nisam baš upućen, priznajem. I kaj ti je to 72 mrtva muslimana? Yebeš to... da je poginuo u samoubilačkom napadu jedan jedini Amer onda bi svi svjetski mediji 24 sata o tome izvještavali.
Nemate vi pojma o sufijskoj duhovnosti...više od vas o njima znaju naši Isusovci i Benediktinci.
Ero, nemoj pametovati o Islamu kada ga ne poznas, ni ja ne pricam o krscanstvu...
Gdje god postoji inicijacija uvijek je tajnost u pitanju; od Masona, Alawita i slično. Alawita j malo, ali čuda čine, kao što vidiš.
Prouči malo i druge knjige osim Kur'ana, neće ti naškoditi. Možeš za početak pročitati nešto od svete Tereze Avilske ili od Svetoga Ivana od Križa, na primjer...Sufijski mekamimi djeluju kao plagijat od nekih djela Svete Terezije...ili je bilo obrnuto. Nema o tme ništa u Kur'anu, naravno.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Pakistan uzvratio Teheranu: Udari na nekoliko meta, IMA MRTVIH (VIDEO)
» 237 mrtvih u bombaškom napadu u Somaliji
» Pet mrtvih u napadu na kršćansku crkvu u Egiptu
» U napadu tokom mise u Burkini Faso 14 mrtvih
» Napadi na kršćansku manjinu: Najmanje sedam mrtvih u napadu na autobus u Egiptu
» 237 mrtvih u bombaškom napadu u Somaliji
» Pet mrtvih u napadu na kršćansku crkvu u Egiptu
» U napadu tokom mise u Burkini Faso 14 mrtvih
» Napadi na kršćansku manjinu: Najmanje sedam mrtvih u napadu na autobus u Egiptu
Page 8 of 8