Pakistan: U napadu na sufijski hram 72 mrtvih
Page 1 of 8
Page 1 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Izvor: REUTERS / Screenshot / Ilustracija
Autor teksta:
Sedamdeset dvije osobe su poginule a više od sto ih je ranjeno u eksploziji bombe u sufijskom hramu u četvrtak navečer na jugu Pakistana, rekli su dužnosnici.
"Sedamdeset dvije osobe su poginule a preko 150 je ranjeno", rekao je visoki policijski dužnosnik Shabbir Sethar agenciji Reuters telefonom.
Eksplozija se dogodila u gradu Sehwanu, dvjestotinjak kilometara sjeveroistočno od velikog lučkog grada na jugu Karachija.
Napad je izveo bombaš samoubojica koji je ušao u hram i aktivirao eksploziv među vjernicima, rekao je policijski izvor. Hram je bio prepun ljudi u četvrtak navečer, kada se ta zajednica okuplja na molitvu.
Skupina Islamska država (IS) preuzela je odgovornost za taj bombaški napad o kojemu je izvijestio njegov odjel za propagandu AMAQ.
"Bombaš samoubojica IS-a aktivirao je svoj prsluk s eksplozivom na skupu šijitskih vjernika u hramu Lal Shahbaz Qalandar u Sehwanu, u pokrajini Sindhu", objavio je AMAQ.
Pakistan je ovog tjedna pogodio niz bombaških napada za koje su odgovornost preuzeli domaći talibani.
Najteži napad se dogodio u ponedjeljak u Lahoreu, gdje je bilo 13 mrtvih. Šest osoba je poginulo u srijedu u nizu bombaških napada manjih razmjera u Peshawaru, glavnom gradu pokrajine Khyber Pakhtunkhwa i u zabitnim područjima uz granicu s Afganistanom.
Izvor: REUTERS / Screenshot / Ilustracija
Autor teksta:
Hina
Sedamdeset dvije osobe su poginule a više od sto ih je ranjeno u eksploziji bombe u sufijskom hramu u četvrtak navečer na jugu Pakistana, rekli su dužnosnici.
"Sedamdeset dvije osobe su poginule a preko 150 je ranjeno", rekao je visoki policijski dužnosnik Shabbir Sethar agenciji Reuters telefonom.
Eksplozija se dogodila u gradu Sehwanu, dvjestotinjak kilometara sjeveroistočno od velikog lučkog grada na jugu Karachija.
Napad je izveo bombaš samoubojica koji je ušao u hram i aktivirao eksploziv među vjernicima, rekao je policijski izvor. Hram je bio prepun ljudi u četvrtak navečer, kada se ta zajednica okuplja na molitvu.
Skupina Islamska država (IS) preuzela je odgovornost za taj bombaški napad o kojemu je izvijestio njegov odjel za propagandu AMAQ.
"Bombaš samoubojica IS-a aktivirao je svoj prsluk s eksplozivom na skupu šijitskih vjernika u hramu Lal Shahbaz Qalandar u Sehwanu, u pokrajini Sindhu", objavio je AMAQ.
Pakistan je ovog tjedna pogodio niz bombaških napada za koje su odgovornost preuzeli domaći talibani.
Najteži napad se dogodio u ponedjeljak u Lahoreu, gdje je bilo 13 mrtvih. Šest osoba je poginulo u srijedu u nizu bombaških napada manjih razmjera u Peshawaru, glavnom gradu pokrajine Khyber Pakhtunkhwa i u zabitnim područjima uz granicu s Afganistanom.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Re: Pakistan: U napadu na sufijski hram 72 mrtvih
Ovo ne može proći bez osvete. Najavjerojatnije u Iraku i Siriji...
sufije nisu shije, jebes hinu, sufije su sunije koje furaju misticizam i isislovci ih mrze gore nego shije
al i sufije su gadniji od sija, sad ce krenut lov po pakistanu
U eksploziji autobombe u Bagdadu ubijeno najmanje 48 osoba
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
O'tamo su došli u Tursku, pa čak i u Bosnu. Nisu ni jedno ni drugo. Za njih se kaže da su vjerska škola "5. mezheb" (tajni!)Leviathan2 wrote:sufije nisu shije, jebes hinu, sufije su sunije koje furaju misticizam i isislovci ih mrze gore nego shije
i da imaju svoju verziju kurana. Ovaj javni kuran je za raju, a njihov je za prosvjetljene. Prema onome što ne znamo o njima,
puno su bliže kršćanskom nauku, nego javnom-kuranskom. Sudeći po Rumijevim pjesmama bih se mogao s ovim složiti.
2016-07-22
ma oni su ti nesto kao gnostici u krscanstvu, misticizam i te shemeEroo wrote:O'tamo su došli u Tursku, pa čak i u Bosnu. Nisu ni jedno ni drugo. Za njih se kaže da su vjerska škola "5. mezheb" (tajni!)Leviathan2 wrote:sufije nisu shije, jebes hinu, sufije su sunije koje furaju misticizam i isislovci ih mrze gore nego shije
i da imaju svoju verziju kurana. Ovaj javni kuran je za raju, a njihov je za prosvjetljene. Prema onome što ne znamo o njima,
puno su bliže kršćanskom nauku, nego javnom-kuranskom. Sudeći po Rumijevim pjesmama bih se mogao s ovim složiti.
Uspoređivao sam dijelove iz tekstova Svetoga Ivana od Križa i neke Rumijeve pjesme. Ne vidim razlike u sadržaju.Leviathan2 wrote:ma oni su ti nesto kao gnostici u krscanstvu, misticizam i te shemeEroo wrote:O'tamo su došli u Tursku, pa čak i u Bosnu. Nisu ni jedno ni drugo. Za njih se kaže da su vjerska škola "5. mezheb" (tajni!)Leviathan2 wrote:sufije nisu shije, jebes hinu, sufije su sunije koje furaju misticizam i isislovci ih mrze gore nego shije
Da ne spominjem sadržaj u Pjesmi nad pjesmama. Ako bolje razmislim i nema razloga da bi se razlikovali.Temelj je isti.
2016-07-22
hahahaahah, kako vam dervisi prodaju pricu...Eroo wrote:O'tamo su došli u Tursku, pa čak i u Bosnu. Nisu ni jedno ni drugo. Za njih se kaže da su vjerska škola "5. mezheb" (tajni!)Leviathan2 wrote:sufije nisu shije, jebes hinu, sufije su sunije koje furaju misticizam i isislovci ih mrze gore nego shije
2016-11-17
kakav je to sufijski hram, da mi je samo znati...mozue biti samo dzamija il derviska tekija...
2016-11-17
2016-11-17
islovci su uglavnom suniti? kakav misticizam furaju ti sufije?Leviathan2 wrote:sufije nisu shije, jebes hinu, sufije su sunije koje furaju misticizam i isislovci ih mrze gore nego shije
Guest- Guest
šteta što napadaju sufije, sufizam mi se od islama još jedino i sviđa.. ali jebiga , religija mira , kada nema nevjernika onda se međusobno tamane
Guest- Guest
zanimljivo je to sto se vama izvan islama sufizam svidja...neko vece si me pitao o sufijima i dervisima...kako god ti se sufizam svidjao, ne zaboravi da su oni muslimani...a derviski redovi su bili zabraneni u bivsoj Jugoslaviji zbog njihovog otvorenog antikomunizma i zbog toga sto su svi bili pobornici Muslimanske brace...rekao si da ti se siije svidjaju...pa siije su prvi izvei Islamsku revoluciju i fanaticniji su od ovih ISIL-ovaca i vehabija...znas kako su Iranci cistili iracka minska polja? PO sto hiljada Iranaca krene u juris kroz minska polja sa papiricem koji im je potpisao licno Homeini a na kojem je pisalo da ako poginu idu direktno u raj...Pinochet wrote:šteta što napadaju sufije, sufizam mi se od islama još jedino i sviđa.. ali jebiga , religija mira , kada nema nevjernika onda se međusobno tamane
2016-11-17
znam, ne smeta meni islam radi fanatizma(btw nisu većina muslimana fanatični, nego samo mali dio , arapi su daleko najneposobnija rasa za ratovanje) nego mi smeta radi drugih stvari..govinda wrote:zanimljivo je to sto se vama izvan islama sufizam svidja...neko vece si me pitao o sufijima i dervisima...kako god ti se sufizam svidjao, ne zaboravi da su oni muslimani...a derviski redovi su bili zabraneni u bivsoj Jugoslaviji zbog njihovog otvorenog antikomunizma i zbog toga sto su svi bili pobornici Muslimanske brace...rekao si da ti se siije svidjaju...pa siije su prvi izvei Islamsku revoluciju i fanaticniji su od ovih ISIL-ovaca i vehabija...znas kako su Iranci cistili iracka minska polja? PO sto hiljada Iranaca krene u juris kroz minska polja sa papiricem koji im je potpisao licno Homeini a na kojem je pisalo da ako poginu idu direktno u raj...Pinochet wrote:šteta što napadaju sufije, sufizam mi se od islama još jedino i sviđa.. ali jebiga , religija mira , kada nema nevjernika onda se međusobno tamane
Guest- Guest
Kojih drugih stvari, ako smijem pitati?Pinochet wrote:znam, ne smeta meni islam radi fanatizma(btw nisu većina muslimana fanatični, nego samo mali dio , arapi su daleko najneposobnija rasa za ratovanje) nego mi smeta radi drugih stvari..govinda wrote:zanimljivo je to sto se vama izvan islama sufizam svidja...neko vece si me pitao o sufijima i dervisima...kako god ti se sufizam svidjao, ne zaboravi da su oni muslimani...a derviski redovi su bili zabraneni u bivsoj Jugoslaviji zbog njihovog otvorenog antikomunizma i zbog toga sto su svi bili pobornici Muslimanske brace...rekao si da ti se siije svidjaju...pa siije su prvi izvei Islamsku revoluciju i fanaticniji su od ovih ISIL-ovaca i vehabija...znas kako su Iranci cistili iracka minska polja? PO sto hiljada Iranaca krene u juris kroz minska polja sa papiricem koji im je potpisao licno Homeini a na kojem je pisalo da ako poginu idu direktno u raj...Pinochet wrote:šteta što napadaju sufije, sufizam mi se od islama još jedino i sviđa.. ali jebiga , religija mira , kada nema nevjernika onda se međusobno tamane
2016-11-17
a šta misliš zašto Trump, Orban, sutra možda La Pen, Wilders , AFD itd dobijaju izbore?govinda wrote:Kojih drugih stvari, ako smijem pitati?Pinochet wrote:znam, ne smeta meni islam radi fanatizma(btw nisu većina muslimana fanatični, nego samo mali dio , arapi su daleko najneposobnija rasa za ratovanje) nego mi smeta radi drugih stvari..govinda wrote:zanimljivo je to sto se vama izvan islama sufizam svidja...neko vece si me pitao o sufijima i dervisima...kako god ti se sufizam svidjao, ne zaboravi da su oni muslimani...a derviski redovi su bili zabraneni u bivsoj Jugoslaviji zbog njihovog otvorenog antikomunizma i zbog toga sto su svi bili pobornici Muslimanske brace...rekao si da ti se siije svidjaju...pa siije su prvi izvei Islamsku revoluciju i fanaticniji su od ovih ISIL-ovaca i vehabija...znas kako su Iranci cistili iracka minska polja? PO sto hiljada Iranaca krene u juris kroz minska polja sa papiricem koji im je potpisao licno Homeini a na kojem je pisalo da ako poginu idu direktno u raj...Pinochet wrote:šteta što napadaju sufije, sufizam mi se od islama još jedino i sviđa.. ali jebiga , religija mira , kada nema nevjernika onda se međusobno tamane
Guest- Guest
Pa ja već ne znam koji puta kažem da su muslimani najveći neprijatelji muslimanima. Kokaju se međusobno sto na sat. A kome to ide na ruku ne treba posebno naglašavati.
Inače ne znam da u samom Pakistanu ima velik broj sufija ipak su oni mahom s one šiitske strane. No dobro nisam baš upućen, priznajem. I kaj ti je to 72 mrtva muslimana? Yebeš to... da je poginuo u samoubilačkom napadu jedan jedini Amer onda bi svi svjetski mediji 24 sata o tome izvještavali.
Inače ne znam da u samom Pakistanu ima velik broj sufija ipak su oni mahom s one šiitske strane. No dobro nisam baš upućen, priznajem. I kaj ti je to 72 mrtva muslimana? Yebeš to... da je poginuo u samoubilačkom napadu jedan jedini Amer onda bi svi svjetski mediji 24 sata o tome izvještavali.
Pa zbog fanaticnih muslimana i raznoraznih al kaida i isila u cije je stvaranje bio umijesan Zapad...U Alziru su bili izbori, u devedesetim, legalni izbori, Muslimanska braca pobijede vecinom glasova, Francuska inervenise i izbije gradjanski rat u Alziru...i sad se cude zasto bombe? Samo jedan od primjera..ili Izrael koji pobije ili pohapsi skoro svo rukovodstvo PLO, koji su bili nacionalisti i daleko od islamizma, ostane Hamas koji popuni prazninu...i koji nije bio korumpiran kao AL Fatah i ostali pokreti..drugi primjer..Pinochet wrote:a šta misliš zašto Trump, Orban, sutra možda La Pen, Wilders , AFD itd dobijaju izbore?govinda wrote:Kojih drugih stvari, ako smijem pitati?Pinochet wrote:znam, ne smeta meni islam radi fanatizma(btw nisu većina muslimana fanatični, nego samo mali dio , arapi su daleko najneposobnija rasa za ratovanje) nego mi smeta radi drugih stvari..govinda wrote:zanimljivo je to sto se vama izvan islama sufizam svidja...neko vece si me pitao o sufijima i dervisima...kako god ti se sufizam svidjao, ne zaboravi da su oni muslimani...a derviski redovi su bili zabraneni u bivsoj Jugoslaviji zbog njihovog otvorenog antikomunizma i zbog toga sto su svi bili pobornici Muslimanske brace...rekao si da ti se siije svidjaju...pa siije su prvi izvei Islamsku revoluciju i fanaticniji su od ovih ISIL-ovaca i vehabija...znas kako su Iranci cistili iracka minska polja? PO sto hiljada Iranaca krene u juris kroz minska polja sa papiricem koji im je potpisao licno Homeini a na kojem je pisalo da ako poginu idu direktno u raj...Pinochet wrote:šteta što napadaju sufije, sufizam mi se od islama još jedino i sviđa.. ali jebiga , religija mira , kada nema nevjernika onda se međusobno tamane
2016-11-17
Ok za Izrael me se jebe, međutim nitko se u francuskoj ne osvećuje radi alžira itd, nego svi rade da pobiju što više nevjernika.. isto tako , njemačka što se tiče islama niti luk mirisala niti jela.. u biti nije islam toliko kriv, nisam nigdje čuo da se itko žali na bosanske muslimane, čak niti na šiptare, nego europa i zapad su nekompaktibilni sa afganistancima, somalijcima, sirijcima, iračanima,itd.. jednostavno dva svijeta za sebe, eto poklopilo se da su ovi još i muslimani, pa dobiješ explozivan koktelgovinda wrote:Pa zbog fanaticnih muslimana i raznoraznih al kaida i isila u cije je stvaranje bio umijesan Zapad...U Alziru su bili izbori, u devedesetim, legalni izbori, Muslimanska braca pobijede vecinom glasova, Francuska inervenise i izbije gradjanski rat u Alziru...i sad se cude zasto bombe? Samo jedan od primjera..ili Izrael koji pobije ili pohapsi skoro svo rukovodstvo PLO, koji su bili nacionalisti i daleko od islamizma, ostane Hamas koji popuni prazninu...i koji nije bio korumpiran kao AL Fatah i ostali pokreti..drugi primjer..Pinochet wrote:a šta misliš zašto Trump, Orban, sutra možda La Pen, Wilders , AFD itd dobijaju izbore?govinda wrote:Kojih drugih stvari, ako smijem pitati?Pinochet wrote:znam, ne smeta meni islam radi fanatizma(btw nisu većina muslimana fanatični, nego samo mali dio , arapi su daleko najneposobnija rasa za ratovanje) nego mi smeta radi drugih stvari..govinda wrote:
zanimljivo je to sto se vama izvan islama sufizam svidja...neko vece si me pitao o sufijima i dervisima...kako god ti se sufizam svidjao, ne zaboravi da su oni muslimani...a derviski redovi su bili zabraneni u bivsoj Jugoslaviji zbog njihovog otvorenog antikomunizma i zbog toga sto su svi bili pobornici Muslimanske brace...rekao si da ti se siije svidjaju...pa siije su prvi izvei Islamsku revoluciju i fanaticniji su od ovih ISIL-ovaca i vehabija...znas kako su Iranci cistili iracka minska polja? PO sto hiljada Iranaca krene u juris kroz minska polja sa papiricem koji im je potpisao licno Homeini a na kojem je pisalo da ako poginu idu direktno u raj...
Guest- Guest
Ne znam bas da ima sufija medju siitima...provocator wrote:Pa ja već ne znam koji puta kažem da su muslimani najveći neprijatelji muslimanima. Kokaju se međusobno sto na sat. A kome to ide na ruku ne treba posebno naglašavati.
2016-11-17
Page 1 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Pakistan uzvratio Teheranu: Udari na nekoliko meta, IMA MRTVIH (VIDEO)
» 237 mrtvih u bombaškom napadu u Somaliji
» Pet mrtvih u napadu na kršćansku crkvu u Egiptu
» U napadu tokom mise u Burkini Faso 14 mrtvih
» Napadi na kršćansku manjinu: Najmanje sedam mrtvih u napadu na autobus u Egiptu
» 237 mrtvih u bombaškom napadu u Somaliji
» Pet mrtvih u napadu na kršćansku crkvu u Egiptu
» U napadu tokom mise u Burkini Faso 14 mrtvih
» Napadi na kršćansku manjinu: Najmanje sedam mrtvih u napadu na autobus u Egiptu
Page 1 of 8