Ljubljana kao moderna Jalta
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Ljubljana kao moderna Jalta
mislim da je Slovenija logičan i trenutno najneutralniji, prijateljski teren za obojicu
Slovenci nisu puno zarezivali EU-sankcije, par puta su zastupali njihovo dizanje kao štetnih za gospodarstvo i uredno su cijelo vrijeme trgovali s Rusijom, bez obzira na briselsko gunđanje
i eto, pametan postupak koji im se očito višestruko isplatio
Slovenci nisu puno zarezivali EU-sankcije, par puta su zastupali njihovo dizanje kao štetnih za gospodarstvo i uredno su cijelo vrijeme trgovali s Rusijom, bez obzira na briselsko gunđanje
neva- Posts : 4367
2014-04-12
Neve wrote:i eto, pametan postupak koji im se očito višestruko isplatio
Za sada. Vidjet ćemo što će se dogoditi na kraju balade.
Guest- Guest
A sto bi se moglo dogoditi na kraju balade? Slovenija je za nase tutleke pojam za vanjskz politiku.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
ne mislim da će im se to materijalno ne znam koliko isplatiti, iako vjerojatno hoće i tospeare_shaker wrote:Za sada. Vidjet ćemo što će se dogoditi na kraju balade.Neve wrote:i eto, pametan postupak koji im se očito višestruko isplatio
više se radi o dobroj diplomaciji, vjerodostojnosti i 'imanju kralježnice' u zaštiti svojih interesa
2014-04-12
epikur37 wrote:A sto bi se moglo dogoditi na kraju balade?
Pretvaranje Slovenije u neku vrstu parije unutar EU. To će doduše ovisiti prije svega o stavu nove američke administracije prema Rusiji odnosno ruskoj politici i američko-evropskoj međuigri u tom smislu.
Guest- Guest
Neve wrote:više se radi o dobroj diplomaciji, vjerodostojnosti i 'imanju kralježnice' u zaštiti svojih interesa
To stoji odnosno barem za sada tako izgleda.
Guest- Guest
sto si clan fan kluba? :Depikur37 wrote:maggie13 wrote:i politika je rizik..moze i bez veznika;-)epikur37 wrote:maggie13 wrote:Slovenija sjedi na dvije stolice..
To se zove politika....
Al nema veze, važno da si ti lipa ;)
Hoces reci da je dovoljno biti lijep pa ne moras biti i pametan?
:-o
Nikako, ovo je parafraza Severine iz jednog talk showa.
Ti malo grintaš na slovenčad što su sposobniji i to je sve.
Dragi mi Slovenci jesu poduzetniji, inace pa i sad. Samo da se ne preracunaju, kao s onim snimanim razgovorom koji je kompromitirao arbitrazu.
2014-04-12
mislim da su Slovenci ipak malo lukaviji i dalekovidniji od nekih drugih, jer dugoročno nije baš dobro držati sva jaja u istoj košarispeare_shaker wrote:Pretvaranje Slovenije u neku vrstu parije unutar EU. To će doduše ovisiti prije svega o stavu nove američke administracije prema Rusiji odnosno ruskoj politici i američko-evropskoj međuigri u tom smislu.epikur37 wrote:A sto bi se moglo dogoditi na kraju balade?
2014-04-12
maggie13 wrote:Samo da se ne preracunaju, kao s onim snimanim razgovorom koji je kompromitirao arbitrazu.
Kako se ono kaže, nomen est omen. Ili u ovom slučaju, metode određuju i konačnu (ne)uspješnost.
Guest- Guest
i nasa je Simpsonova nevjesta, eno njima Trumpove :Dspeare_shaker wrote:maggie13 wrote:Samo da se ne preracunaju, kao s onim snimanim razgovorom koji je kompromitirao arbitrazu.
Kako se ono kaže, nomen est omen. Ili u ovom slučaju, metode određuju i konačnu (ne)uspješnost.
2014-04-12
Neve wrote:mislim da su Slovenci ipak malo lukaviji i dalekovidniji od nekih drugih, jer dugoročno nije baš dobro držati sva jaja u istoj košari
Samo lukaviji, a ne i dalekovidniji. Mislim, zaista nije neophodno biti jako dalekovidan kako bi se shvatilo da njihove inicijative oko Savudrijske vale nemaju realno nikakvih izgleda na uspjeh i to po međunarodnom pravu o određivanju granica između država na kopnu i moru. Toliko i o njihovoj dalekovidnosti barem u ovom segmentu.
Guest- Guest
maggie13 wrote:i nasa je Simpsonova nevjesta, eno njima Trumpove :D
Ne znam, ne pratim baš te bračno-partnerske začkoljice.
Guest- Guest
ovo je realnost..vodimo :Dspeare_shaker wrote:maggie13 wrote:i nasa je Simpsonova nevjesta, eno njima Trumpove :D
Ne znam, ne pratim baš te bračno-partnerske začkoljice.
2014-04-12
U okviru NATO se također ponaša kako i dolikuje...Na ruskoj granici sudjeluje sa 50-60 vojnika. Dok se ne dogovori drugačije...Neve wrote:mislim da je Slovenija logičan i trenutno najneutralniji, prijateljski teren za obojicu
Eroo- Posts : 78951
2016-07-22
I podignut prst bi bio savim dovoljan.epikur37 wrote:Samo 50-60... a putin navaljuje :D
2016-07-22
mislis vako :DEroo wrote:I podignut prst bi bio savim dovoljan.epikur37 wrote:Samo 50-60... a putin navaljuje :D
Slovenija poslala svu svoju vojsku na granicu sa Rusijom??Eroo wrote:U okviru NATO se također ponaša kako i dolikuje...Na ruskoj granici sudjeluje sa 50-60 vojnika. Dok se ne dogovori drugačije...Neve wrote:mislim da je Slovenija logičan i trenutno najneutralniji, prijateljski teren za obojicu
2016-11-17
Znao sam...Leviathan2 wrote:mislis vako :DEroo wrote:I podignut prst bi bio savim dovoljan.epikur37 wrote:Samo 50-60... a putin navaljuje :D
2016-07-22
Kad vam ovi dodju u Ljubljanu...ero, nemoj ih cekati, ionako si na njihovom radaru...Eroo wrote:Znao sam...Leviathan2 wrote:mislis vako :DEroo wrote:I podignut prst bi bio savim dovoljan.epikur37 wrote:Samo 50-60... a putin navaljuje :D
2016-11-17
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Jalta, Jalta
» Jalta, Jalta....
» Jalta Jalta
» Osovini Budimpešta-Zagreb-Banjaluka priključila se i Ljubljana
» Moderna umjetnost je bilo oružje CIA-e
» Jalta, Jalta....
» Jalta Jalta
» Osovini Budimpešta-Zagreb-Banjaluka priključila se i Ljubljana
» Moderna umjetnost je bilo oružje CIA-e