Jalta Jalta
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Jalta Jalta
Putin: Isplatiti mirovine građanima Rusije koji su služili ukrajinsku vojsk
Ruski predsjednik Vladimir Putin ne naredio da se riješe problemi socijalnih davanja za građane Rusije koji su služili u redovima Oružanih snaga Ukrajine. Nakon svog radnog posjeta Sevastopolju, lider Kremlja je napravio popis uputa članovima ruske vlade.
”Usvojite potrebne odluke za očuvanje prava ruskih građana u području mirovina i osigurati da žive na račun staža izračunatog u razdoblju njihove vojne službe u Oružanim snagama, vojnim postrojbama i tijela za provedbu zakona u Ukrajini”, navodi se u priopćenju na internetskoj stranici Kremlja.Konkretno, oko 9 000 bivših pripadnika vojske Ukrajine je izrazilo želju da se pridruži redovima ruske Crnomorske flote nakon referenduma u 2014. godini, a samo 30% ukrajinskoj vojnika je tada prešlo iz Krima u Ukrajinu.
Nakon pripojenja Krima Rusiji samo poboljšalo i blagostanje lokalnog stanovništva, što dokazuju podaci Ministarstva gospodarskog razvitka Republike.
U posljednjih godinu dana su realni prihodi na Krimu veći za 167% u odnosu na one iz u 2013. godini, a stopa nezaposlenosti je do sredine ove godine pala s 2% na 0,5%. Stanje je jednako za sve etničke skupine koje žive na Krimu.
U travnju 2014. je Vladimir Putin potpisao je odluku o rehabilitaciji svih naroda na Krimu koji su trpjeli represiju, posebice krimskih Tatara, Armenaca, Grka i Nijemaca.
Ruski, ukrajinski i tatarski imaju jednak status službenog jezika na Krimu, što nije bio slučaj u vrijeme na ukrajinske vlasti.
Stanovnici poluotoka imati priliku čitati novine, slušati radio i gledati televizijske programe na sva tri jezika. Osim toga, broj džamija se povećao s 330 na 480.( da ne bude sve tako crno za jodu i gargamela )
Re: Jalta Jalta
Građani Krima su odlučili ispravno. A i standard im je sada daleko bolji + su se vratili matici.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
JA mogu samo da im zavidim.epikur37 wrote:Građani Krima su odlučili ispravno. A i standard im je sada daleko bolji + su se vratili matici.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
a stopa nezaposlenosti je do sredine ove godine pala s 2% na 0,5%
smijesno
oni koji su radili u turizmu žale se da na Krim u velikom broju dolaze ljudi sa Severnog Kavkaza i da preuzimaju sve poslove. Ranije su mali privrednici morali da daju mito ukrajinskoj miliciji. Danas je tu s jedne strane ruska policija, s druge strane oni koje na Krimu nazivaju "Čečenima"... To su došljaci iz Čečenije i Dagestana. Upravo oni preuzimaju sitan biznis. Nekoliko puta je smanjen broj automobila, koji su obično bili parkirani ispred kuća. Golim okom se vidi da su mnogi napustili Krim.
Veoma mi je žao penzionera. U Simferopolju manje-više ima struje. Međutim, po gradićima na južnoj obali Krima negde je isključuju na svaka dva, negde na svaka četiri sata. Zbog toga su u višespratnicama isključeni liftovi, a ima ih mnogo. Jadnim penzionerima koji tu žive ostaju stepenice. Sve to je veoma tužno.
U Sevastopolju nisam bio. Možda je tamo nešto drugačije, jer to je "grad ruske slave". Tamo gde sam bio Krim više ne liči na nekadašnji živahan cvatući kraj na koji sam bio navikao tokom 15 godina, koliko sam tamo živeo. Sad je to depresivna oblast ruske provincije.
https://www.slobodnaevropa.org/a/krim-dve-godine-kasnije-poluostrvo-izneverenih-obecanja/27619863.html
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
na cemu jebote..pa ti si u austriliji imas sto puta veci standard nego oni...ako zelis u siromastvo onda nisi ni trebao odlaziti iz hrasnog...Ringo10 wrote:JA mogu samo da im zavidim.epikur37 wrote:Građani Krima su odlučili ispravno. A i standard im je sada daleko bolji + su se vratili matici.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
navodno istinita priča... kada je putin bio na krimu ueltio mu neki stanovnik s pitanjem. veli mu da je kupio auto priko ukrajinske banke koja više ne posluje na krimu i da nema gdje vraćati rate kredita, a putko mu odgovori: vozi auto i ne sekiraj sedebotoijusto wrote:a stopa nezaposlenosti je do sredine ove godine pala s 2% na 0,5%
smijesno
oni koji su radili u turizmu žale se da na Krim u velikom broju dolaze ljudi sa Severnog Kavkaza i da preuzimaju sve poslove. Ranije su mali privrednici morali da daju mito ukrajinskoj miliciji. Danas je tu s jedne strane ruska policija, s druge strane oni koje na Krimu nazivaju "Čečenima"... To su došljaci iz Čečenije i Dagestana. Upravo oni preuzimaju sitan biznis. Nekoliko puta je smanjen broj automobila, koji su obično bili parkirani ispred kuća. Golim okom se vidi da su mnogi napustili Krim.
Veoma mi je žao penzionera. U Simferopolju manje-više ima struje. Međutim, po gradićima na južnoj obali Krima negde je isključuju na svaka dva, negde na svaka četiri sata. Zbog toga su u višespratnicama isključeni liftovi, a ima ih mnogo. Jadnim penzionerima koji tu žive ostaju stepenice. Sve to je veoma tužno.
U Sevastopolju nisam bio. Možda je tamo nešto drugačije, jer to je "grad ruske slave". Tamo gde sam bio Krim više ne liči na nekadašnji živahan cvatući kraj na koji sam bio navikao tokom 15 godina, koliko sam tamo živeo. Sad je to depresivna oblast ruske provincije.
https://www.slobodnaevropa.org/a/krim-dve-godine-kasnije-poluostrvo-izneverenih-obecanja/27619863.html
debotoijusto wrote:
kad putko završi most povući će i napajanje strujom za poluotok i neće više energetski ovisiti o tome jel u smijeni dispečer iz ukrajine postavljen iz kvote desnog sektora ili neke druge...
ajd dosadni ste vise sa krimom i kurcem palcem...sirotinja ko i svagdje drugdje...ali ovom ringu drago jer su 'svoji na svome makar travu pasli'..i to on rece iz australije...
2015-09-08
debotu žao umirovljenika jer nemaju struje pa im liftovi ne rade, a ukrajinci ih odjebali i isključili im struju.vuksadinare wrote:ajd dosadni ste vise sa krimom i kurcem palcem...sirotinja ko i svagdje drugdje...ali ovom ringu drago jer su 'svoji na svome makar travu pasli'..i to on rece iz australije...
asad recimo i pobunjeničkim teritorijima šalje lovu za umirovljenike.
znači ovaj porošenko gori od asada
reko asad nekidan da nas je podrzavao kad je rat bio kod nas..bogami sve zivo sam u arhivi pogledao a nije mala i to ne nadjoh...osim jedne asadove podrske i to oca mu...1992 ali sarajevu...mutava baštarda wrote:debotu žao umirovljenika jer nemaju struje pa im liftovi ne rade, a ukrajinci ih odjebali i isključili im struju.vuksadinare wrote:ajd dosadni ste vise sa krimom i kurcem palcem...sirotinja ko i svagdje drugdje...ali ovom ringu drago jer su 'svoji na svome makar travu pasli'..i to on rece iz australije...
2015-09-08
mutava baštarda wrote:debotoijusto wrote:
kad putko završi most povući će i napajanje strujom za poluotok i neće više energetski ovisiti o tome jel u smijeni dispečer iz ukrajine postavljen iz kvote desnog sektora ili neke druge...
sto bude ne znam , ne pratim no realno zvuci
Asortiman prehrambenih proizvoda je drastično smanjen usled potpunog prekida snabdevanja iz Ukrajine. Mogu se kupiti samo jedna-dve vrsta mleka i jogurta. Ljudi se žale da stiže samo mleko u prahu, prirodnog uopšte nema. Cene hrane su veoma visoke, gotovo iste kao u Moskvi. To su mahom proizvodi iz Krasnodara i okolnih oblasti. Ljudi to otvoreno ne govore, ali oseća se posvemašnje razočaranje posle svih obećanja i svih nada koje je probudilo prisjedinjenje Krima Rusiji.
kad je počela blokada i kad je prestala da stiže ukrajinska roba, stigli su ruski proizvodi s ruskim cenama. Litar mleka košta 70-80 rubalja, a u Ukrajini je koštao 10 grivni, odnosno 30 rubalja. Dakle, standard penzionera ne samo da nije poboljšan, nego je veoma opao. Smanjen je broj zaposlenih. Čovek koji je bio zaposlen u brodogradilištu u Kerču mi je rekao: „Sve se seče i odvozi. Sve mašine koje su radile dok je tu bila Ukrajina sada idu u staro gvožđe“.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
vuksadinare wrote:ajd dosadni ste vise sa krimom i kurcem palcem.
Tko gubi ima pravo da se ljuti ;)
2015-08-06
vuksadinare wrote:reko asad nekidan da nas je podrzavao kad je rat bio kod nas..bogami sve zivo sam u arhivi pogledao a nije mala i to ne nadjoh...osim jedne asadove podrske i to oca mu...1992 ali sarajevu...mutava baštarda wrote:debotu žao umirovljenika jer nemaju struje pa im liftovi ne rade, a ukrajinci ih odjebali i isključili im struju.vuksadinare wrote:ajd dosadni ste vise sa krimom i kurcem palcem...sirotinja ko i svagdje drugdje...ali ovom ringu drago jer su 'svoji na svome makar travu pasli'..i to on rece iz australije...
i protiv assada tvoji zgubiše ;)
2015-08-06
debotoijusto wrote:
sto bude ne znam , ne pratim no realno zvuci
da realno
epikur37 wrote:vuksadinare wrote:reko asad nekidan da nas je podrzavao kad je rat bio kod nas..bogami sve zivo sam u arhivi pogledao a nije mala i to ne nadjoh...osim jedne asadove podrske i to oca mu...1992 ali sarajevu...mutava baštarda wrote:debotu žao umirovljenika jer nemaju struje pa im liftovi ne rade, a ukrajinci ih odjebali i isključili im struju.vuksadinare wrote:ajd dosadni ste vise sa krimom i kurcem palcem...sirotinja ko i svagdje drugdje...ali ovom ringu drago jer su 'svoji na svome makar travu pasli'..i to on rece iz australije...
i protiv assada tvoji zgubiše ;)
2015-09-08
zasto da se ljutim?...nisu moji moji..moji su hrvatska i hrvati..isti kurac mi rus ili amer...svabo ili kinez...sto ja imam sa njima..ne djelimo obicaje,nacin zivota,jezik...pa da bi mi bilo krivoepikur37 wrote:vuksadinare wrote:ajd dosadni ste vise sa krimom i kurcem palcem.
Tko gubi ima pravo da se ljuti ;)
2015-09-08
neš naći u nijednoj arhivi da su naši defakto priznali kao jedine legitimne predstavnike sekularne sirije islamiste, ako ne i alkaidu. ni sad naći, ni za 25 godina.vuksadinare wrote:reko asad nekidan da nas je podrzavao kad je rat bio kod nas..bogami sve zivo sam u arhivi pogledao a nije mala i to ne nadjoh...osim jedne asadove podrske i to oca mu...1992 ali sarajevu...mutava baštarda wrote:debotu žao umirovljenika jer nemaju struje pa im liftovi ne rade, a ukrajinci ih odjebali i isključili im struju.vuksadinare wrote:ajd dosadni ste vise sa krimom i kurcem palcem...sirotinja ko i svagdje drugdje...ali ovom ringu drago jer su 'svoji na svome makar travu pasli'..i to on rece iz australije...
zaboli me kurac...sto rece moj stric za muslimane jedne i druge .isti kurac drugo pakovanje ludi jedni ludi drugimutava baštarda wrote:neš naći u nijednoj arhivi da su naši defakto priznali kao jedine legitimne predstavnike sekularne sirije islamiste, ako ne i alkaidu. ni sad naći, ni za 25 godina.vuksadinare wrote:reko asad nekidan da nas je podrzavao kad je rat bio kod nas..bogami sve zivo sam u arhivi pogledao a nije mala i to ne nadjoh...osim jedne asadove podrske i to oca mu...1992 ali sarajevu...mutava baštarda wrote:debotu žao umirovljenika jer nemaju struje pa im liftovi ne rade, a ukrajinci ih odjebali i isključili im struju.vuksadinare wrote:ajd dosadni ste vise sa krimom i kurcem palcem...sirotinja ko i svagdje drugdje...ali ovom ringu drago jer su 'svoji na svome makar travu pasli'..i to on rece iz australije...
2015-09-08
zaboli me qurac je jedini ispravni stav...
https://www.logicno.com/politika/saakasvili-izbacen-iz-vlaka-na-samom-ulasku-u-ukrajinu.html
”Jedina svrha Saakašvilija je zadovoljiti svoje interese. Za to je bio spreman gurnuti Gruziju do ponora. Sada je, sudeći po njegovim djelima, spreman to učiniti i Ukrajini, samo kako bi nahranio svoje samopouzdanje. Ne isključujem da će sljedeća stanica Saakašvilija biti u Africi, gdje će se u bilo kojoj zemlji zaklinjati u ljubav prema Afrikancima”, rekao je bivši predsjednik gruzijskog parlamenta....
”Jedina svrha Saakašvilija je zadovoljiti svoje interese. Za to je bio spreman gurnuti Gruziju do ponora. Sada je, sudeći po njegovim djelima, spreman to učiniti i Ukrajini, samo kako bi nahranio svoje samopouzdanje. Ne isključujem da će sljedeća stanica Saakašvilija biti u Africi, gdje će se u bilo kojoj zemlji zaklinjati u ljubav prema Afrikancima”, rekao je bivši predsjednik gruzijskog parlamenta....
Page 1 of 2 • 1, 2
Page 1 of 2