RIJEČANKA PRODALA SVE I OTIŠLA U NJEMAČKU "Domoljublje nas ne zanima, ovdje nas napokon cijene"
Page 4 of 8
Page 4 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: RIJEČANKA PRODALA SVE I OTIŠLA U NJEMAČKU "Domoljublje nas ne zanima, ovdje nas napokon cijene"
o tome i govorimRayMabus wrote:A cuj ako nije s ex Yu prostora vec u startu nije za poslove gdje treba hr jezik.....dakle cista manualna snaga.vili40 wrote:
nema još strane radne snage ali poslodavci sve više galame i kukaju i rade pritisak na vlast da se dozvoli veći uvoz.Pa se pitam ako ta strana radna snaga dođe,koja će to snaga biti koja će se pokoriti i raditi uz te uvjete?Kinezi,sirijci???Pa sirijac će mu kad ga ovaj izmaltretira i prevari zapaliti radnju,
Drugi mu je problem smještaj jer je stranac dakle nema svoju kucu il stan na tom podrucju gdje se nalazi taj posao....dakle dodatni trošak koji nije mali osim ako se njih deset nenabije u jedan stan pa dijeli troškove.
vili40- Posts : 11074
2015-08-02
Re: RIJEČANKA PRODALA SVE I OTIŠLA U NJEMAČKU "Domoljublje nas ne zanima, ovdje nas napokon cijene"
da nema šanse ovdje stranac..
posao, plaća 3000kn, još kada naš počne vrijeđati,a sa 3000kn u splitu nemozes solo preživjeti.. doslovno ne mozes, osim ako od staraca nisi nasljedio nekretninu
posao, plaća 3000kn, još kada naš počne vrijeđati,a sa 3000kn u splitu nemozes solo preživjeti.. doslovno ne mozes, osim ako od staraca nisi nasljedio nekretninu
Guest- Guest
Pa u Njemačkoj kad makneš standard i to place moraju biti vece jer ti i hrpa Nijemaca nema svoj stan nego moraju placat podstanarstvo isto ko i ovi šta dolaze radit u Njemačku.....samo to ovi naši balkanski poslodavci ignoriraju pa ono oni bi to sve u barake il tako šta pa da radi za sicu.vili40 wrote:o tome i govorimRayMabus wrote:A cuj ako nije s ex Yu prostora vec u startu nije za poslove gdje treba hr jezik.....dakle cista manualna snaga.vili40 wrote:
nema još strane radne snage ali poslodavci sve više galame i kukaju i rade pritisak na vlast da se dozvoli veći uvoz.Pa se pitam ako ta strana radna snaga dođe,koja će to snaga biti koja će se pokoriti i raditi uz te uvjete?Kinezi,sirijci???Pa sirijac će mu kad ga ovaj izmaltretira i prevari zapaliti radnju,
Drugi mu je problem smještaj jer je stranac dakle nema svoju kucu il stan na tom podrucju gdje se nalazi taj posao....dakle dodatni trošak koji nije mali osim ako se njih deset nenabije u jedan stan pa dijeli troškove.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
A cuj može on doc samo neznam koliko ce se zadržat ...plus kad je sezona svima trebaju ti apartmani koji su zimi prazni pa onda traži smještaj dalje od obale ....dakle putni troškovi dodatni trošak .....pitanje jel ima auto ...s cime uopce na posao.Pinochet wrote:da nema šanse ovdje stranac..
2014-04-11
Tehnicki ti kod mene u Kaštelima imaš dosta kuca praznih zimi .....evo do mene susid odselija tri kilometra istocnije di je napravija kucu drugu a ovu iznajmljuje ....ok ima on prostor al pajdo moj dolazi sezona piči , gubi se , nisi mi isplativ , više zaradim na fureštima.
A u nas zimi i nema posla bar ne u turizmu i tome vezano uz to znaci ljeti on ako dođe pajdo plati smještaj i to masno ako je u turistickoj zoni ili vozi negdje dalje a onda imaš trošak putni troškovi.
A u nas zimi i nema posla bar ne u turizmu i tome vezano uz to znaci ljeti on ako dođe pajdo plati smještaj i to masno ako je u turistickoj zoni ili vozi negdje dalje a onda imaš trošak putni troškovi.
2014-04-11
tako je, tako ništa od te jeftine radne snage,
još jedna situacija kada sam bio kod jednog našeg gazde(lik među bogatijim u STu)
meni as govori ovako .. evo citiram ga
"meni su najdržai slavonci - znaš zašto - to ekipa za 3000kn ,cijeli dan , oni spavaju na brodu, voze brod, kuvaju gostima, čiste, sve za 3000kn , od jutra do mraka na crno".. a vi splićani? hoćete da radite 8h i da vas se još prijavi :D
a lik doslovno leži na parama, ono baš leži
još jedna situacija kada sam bio kod jednog našeg gazde(lik među bogatijim u STu)
"meni su najdržai slavonci - znaš zašto - to ekipa za 3000kn ,cijeli dan , oni spavaju na brodu, voze brod, kuvaju gostima, čiste, sve za 3000kn , od jutra do mraka na crno".. a vi splićani? hoćete da radite 8h i da vas se još prijavi :D
Guest- Guest
Nije baš ništa al ono to su ljudi najamni robovi koji su došli po ugovoru , dobili radnu dozvolu i mogu radit samo za toga koji im je omogucio posao u Hr i sredio smještaj đabe il za neke sitne pare......doduše ništa od toga nije EU tj istocnije od nas a da je u EU jer ti nece ni doc niti im trebaju dozvole za radit u Hr.Pinochet wrote:tako je, tako ništa od te jeftine radne snage,
Generalno postoji još jedan problem a to je ako taj nije s Balkana a to je putni trošak radnika iz domovine do ovamo i nazad kuci ....on treba doc pa onda živi u toj baraci , radi koliko radi i sad se vraca ......tko plača put ?
Ja sam radija u Italiji pa bi i ljeti i zimi dolazija doma i bija par tjedana ....košta brate i taj put ...ta nece cili godinu ostajat u Hr.
2014-04-11
ray, daj mi molim te reci bi li u njemačkoj zucnuo da napraviš štetu i da ti ju naplati taj poslodavac njemac? svi smo pročitali što si ovdje napravio a daj nam sad reci što bi u njemačkoj napravio i imaš li ideju kako bi to završilo tamo..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
pa bi, vidiš da ih arapi pleskaju i siluju svaki dan i švabe im nesmiju ništa..kaja wrote:ray, daj mi molim te reci bi li u njemačkoj zucnuo da napraviš štetu i da ti ju naplati taj poslodavac njemac? svi smo pročitali što si ovdje napravio a daj nam sad reci što bi u njemačkoj napravio i imaš li ideju kako bi to završilo tamo..
Guest- Guest
Strani radnik ako ti nije s podrucja Balkana ( zato ja dosta i pratim balkansku scenu tržišta rada i ta kretnja za u buducnost ) i ti ga dovedeš jer si dobio dozvolu , oceš da radi za kikiriki i on pristane , mora spavat u nekim barakama , dok mu ti daješ posao siguran je a cim bi sam trebao tražit em mora tražit svoj smještaj em svašta nešto i sad te ja pitam : Ako je van zone Balkana taj put košta , koliko neznam al košta nešto i on mora doc i otic .....i tko to plača ?
Znaci doveo si ga a nije odave tj nije mu blizu :
Znaci doveo si ga a nije odave tj nije mu blizu :
2014-04-11
nije jeftina, isto je plaćena kao naši, možda i bolje jer hoće raditi.Pinochet wrote:tako je, tako ništa od te jeftine radne snage,
inače podijelili su ti jedno 7000 dozvola tako da ni konobariti ti naši neće moći..pa i kada bi htjeli..
2015-08-15
Generalno idem tamo da naucim jezik i skupim nešto malo staža i vidim šta je to tamo , hr je turisticka zemlja pa bi mi to bio jezik plus.kaja wrote:ray, daj mi molim te reci bi li u njemačkoj zucnuo da napraviš štetu i da ti ju naplati taj poslodavac njemac? svi smo pročitali što si ovdje napravio a daj nam sad reci što bi u njemačkoj napravio i imaš li ideju kako bi to završilo tamo..
2014-04-11
nije to za usporedbu, pitam ga što bi u njemačkoj napravio da mu naplate štetu..Pinochet wrote:pa bi, vidiš da ih arapi pleskaju i siluju svaki dan i švabe im nesmiju ništa..kaja wrote:ray, daj mi molim te reci bi li u njemačkoj zucnuo da napraviš štetu i da ti ju naplati taj poslodavac njemac? svi smo pročitali što si ovdje napravio a daj nam sad reci što bi u njemačkoj napravio i imaš li ideju kako bi to završilo tamo..
2015-08-15
nisi mi odgovorio na pitanjeRayMabus wrote:Generalno idem tamo da naucim jezik i skupim nešto malo staža i vidim šta je to tamo , hr je turisticka zemlja pa bi mi to bio jezik plus.kaja wrote:ray, daj mi molim te reci bi li u njemačkoj zucnuo da napraviš štetu i da ti ju naplati taj poslodavac njemac? svi smo pročitali što si ovdje napravio a daj nam sad reci što bi u njemačkoj napravio i imaš li ideju kako bi to završilo tamo..
2015-08-15
hočeš da ja odgovorim umjesto tebe?
2015-08-15
Nisam jer ni ovdje nisam zucnuo , zahvalio sam šefu šta nece dizat nikakvu krivicnu prijavu i pristao na to da sam sebi dam otkaz ...sutra idem da se nađemo , moram mu to potpisat i ovih dana cu mu podmirit šetetu ( 8500 kuna , osam i po tisuca kuna ).kaja wrote:nisi mi odgovorio na pitanjeRayMabus wrote:Generalno idem tamo da naucim jezik i skupim nešto malo staža i vidim šta je to tamo , hr je turisticka zemlja pa bi mi to bio jezik plus.kaja wrote:ray, daj mi molim te reci bi li u njemačkoj zucnuo da napraviš štetu i da ti ju naplati taj poslodavac njemac? svi smo pročitali što si ovdje napravio a daj nam sad reci što bi u njemačkoj napravio i imaš li ideju kako bi to završilo tamo..
Šta si pitala ?
2014-04-11
ovdje si mu porazbijao neke stvari . i u njemačkoj bi isto tako?RayMabus wrote:Nisam jer ni ovdje nisam zucnuo , zahvalio sam šefu šta nece dizat nikakvu krivicnu prijavu i pristao na to da sam sebi dam otkaz ...sutra idem da se nađemo , moram mu to potpisat i ovih dana cu mu podmirit šetetu ( 8500 kuna , osam i po tisuca kuna ).kaja wrote:nisi mi odgovorio na pitanjeRayMabus wrote:Generalno idem tamo da naucim jezik i skupim nešto malo staža i vidim šta je to tamo , hr je turisticka zemlja pa bi mi to bio jezik plus.kaja wrote:ray, daj mi molim te reci bi li u njemačkoj zucnuo da napraviš štetu i da ti ju naplati taj poslodavac njemac? svi smo pročitali što si ovdje napravio a daj nam sad reci što bi u njemačkoj napravio i imaš li ideju kako bi to završilo tamo..
Šta si pitala ?
2015-08-15
Nisam namjerno , puklo me.kaja wrote:ovdje si mu porazbijao neke stvari . i u njemačkoj bi isto tako?RayMabus wrote:Nisam jer ni ovdje nisam zucnuo , zahvalio sam šefu šta nece dizat nikakvu krivicnu prijavu i pristao na to da sam sebi dam otkaz ...sutra idem da se nađemo , moram mu to potpisat i ovih dana cu mu podmirit šetetu ( 8500 kuna , osam i po tisuca kuna ).kaja wrote:nisi mi odgovorio na pitanjeRayMabus wrote:Generalno idem tamo da naucim jezik i skupim nešto malo staža i vidim šta je to tamo , hr je turisticka zemlja pa bi mi to bio jezik plus.kaja wrote:ray, daj mi molim te reci bi li u njemačkoj zucnuo da napraviš štetu i da ti ju naplati taj poslodavac njemac? svi smo pročitali što si ovdje napravio a daj nam sad reci što bi u njemačkoj napravio i imaš li ideju kako bi to završilo tamo..
Šta si pitala ?
Neka mu žene rade , branša u kojoj ti pocme zapošljavat žene je : nema štrajka nit traženja povišice a ove čast iznimkama filozofiraju , nisu ni neka radna snaga kad šta zapne i ono nema tu buducnosti , kuna devalvira , sve poskupljuje a cim su zaposlili žene znaci placa ti je fiksna do beskonacno u buducnost a u biti ti zbog devalvacije kune pada.
2014-04-11
ma sve ok, nisam ni mislila da si namjerno ali očito imaš neki problem.
no svejedno mislim da ti to u njemačkoj ne bi palo na pamet i ne bi prošao bez prijave i da ti je palo..znači ovdje je ipak veća tolerancija
no svejedno mislim da ti to u njemačkoj ne bi palo na pamet i ne bi prošao bez prijave i da ti je palo..znači ovdje je ipak veća tolerancija
2015-08-15
Nije mi ni ovdje palo na pamet ....shit hapens.
Idemo dalje , zaboravi.
Idemo dalje , zaboravi.
2014-04-11
U suštini problem ima firma , sve je snimljeno na kamere , totalni uragan ....sad tih oko 100 ljudi ovdje zaposleno .....znaš šta je .....nastavite radit za kikiriki i dalje ko ovce .....sretno.kaja wrote:ma sve ok, nisam ni mislila da si namjerno ali očito imaš neki problem.
Ljudi iseljavaju , nizak natalitet , kuna devalvira ....a cuj radite .....ja odoh u Švabiju jezik naucit ....i onda imam i iskustvo i znam jezik i puca mi kuraz ocete vi bit roblje koje šuti ili ne .....plus jezik za rad u turizmu.
2014-04-11
Page 4 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Dan kada je tetka otišla u Njemačku…
» Vlasnik splitske građevinske firme prisiljen na uvoz radne snage: Hrvati neće plaću od 10.000 kuna! Odu u Njemačku, a onda im ostane neznatno više od onog što mogu dobiti i ovdje
» Stipe Petrina: Prgomet je kurvetina koja se prodala
» Škoro: Domoljublje je floskula
» Podravka prodala Studenac Radenskoj
» Vlasnik splitske građevinske firme prisiljen na uvoz radne snage: Hrvati neće plaću od 10.000 kuna! Odu u Njemačku, a onda im ostane neznatno više od onog što mogu dobiti i ovdje
» Stipe Petrina: Prgomet je kurvetina koja se prodala
» Škoro: Domoljublje je floskula
» Podravka prodala Studenac Radenskoj
Page 4 of 8