ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

RIJEČANKA PRODALA SVE I OTIŠLA U NJEMAČKU "Domoljublje nas ne zanima, ovdje nas napokon cijene"

Page 3 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

RIJEČANKA PRODALA SVE I OTIŠLA U NJEMAČKU "Domoljublje nas ne zanima, ovdje nas napokon cijene" - Page 3 Empty Re: RIJEČANKA PRODALA SVE I OTIŠLA U NJEMAČKU "Domoljublje nas ne zanima, ovdje nas napokon cijene"

Post by RayMabus 6/2/2017, 22:28

Spali smo na takve grane da moramo trcat u Njemačku pet godina samo da radimo i ostvarimo ovo pravo na njihovu minimalnu pemziju od 300 eura.

Eto gdje smo ; u pizdi materinoj.

RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

RIJEČANKA PRODALA SVE I OTIŠLA U NJEMAČKU "Domoljublje nas ne zanima, ovdje nas napokon cijene" - Page 3 Empty Re: RIJEČANKA PRODALA SVE I OTIŠLA U NJEMAČKU "Domoljublje nas ne zanima, ovdje nas napokon cijene"

Post by aben 6/2/2017, 22:28

koliko je socijalna pomoć u hrvatskoj?

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by RayMabus 6/2/2017, 22:31

aben wrote:koliko je socijalna pomoć u hrvatskoj?
Neznam al ja je i onako nemam pravo primat pošto imam nekretninu/a.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by veber 6/2/2017, 22:36

Leviathan2 wrote:
veber wrote:
Leviathan2 wrote:
RayMabus wrote:VKV su cijenjeni na zapadu posebno ako je struka koja se traži dakle nije fizikala a place su i više nego pristojne plus te cijene .....uglavnom ako je rijec o obitelji kao ovdje ti odlaze trajno.

Svak ima neku svoju šemu zašto no poanta je da se samo uhljebima , državnim poslovima , ovim sa visokim plačama ( al ne i visokim troškovima kao šta je taj njen kredit za stan ) isplati šljakat ovdje.
ma koji kurac vkv jebate, pa ja pkv i dobro zaradim
evo longi da si varioc i bez skole al sa atestom sad bi te mogao zaposlit u svicarskoj, prijatelj mi sef baustele u toj firmi i trebaju argonske varioce ko oglavu, mislim da su to oni sto vare inox,
38 chf satnica
38chf u ch je kao 38kn u hr. bio gore, tursticki a i poslovno. skupo u tri pm.
meni nudili 9soma i odbio sam. firma je pokraj zeneve. stan je 2 soma plus rezije.
gledaj, za nekog ko hoce stisnut guzicu i ubit neku lovu je to dobra satnica,  recimo ja sam u svici imao 40 chf , zurih wintehur i taj kraj,  stanovi jesu skupi, stan 1400chf al sam radio po 220 sati mjesecno sto je izlazilo fina lova s onih 50% na prekovremene,debelo ober 10 000, trosak mi je bio otprilike 2 soma chf, do dva ipo, naravno, isao sam u germaniju po cpeceraj i tankirat pa i odjecu, jedino je elektronika jeftinija u ch, upoznao sam dosta svaba koji dojdu u ch na 3-4 mjeseca da si malo poprave financijsko stanje, o talijanima da ne pricam,  sad ne zaradjujem toliko al imam puno manje stresa, i firma  dusu dala za 5 lopata u mjesalicu dnevno i pljunes cirka 4 soma eura, s tim da mi je sve placeno, jedino puf nije al i nema u blizini :D
da mi je sila isao b i za pet, ma tri.
svica mi je odurna zemlja. hladni ljudi, bljak. radije u svedsku odem da mibas gori.
s jebenim drotom sam seraspravljao da mi se auto ne moze ugasit dok temp uja ne padne ispos 50.

i jebem im ceste kada je ogranicenje jebenih 110

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by RayMabus 6/2/2017, 22:37

Cijela tragedija je u tome šta je ova država s velikom nezaposlenošcu koja je trajala dugo shebala citave generacije koje sad nemaju dovoljno staža da naprave 30 godina mirovine i šta su za šljakere te mirovine male i to toliko da su jednake pet godina rada u Njemačkoj.

EZGODUS.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 6/2/2017, 22:45

RayMabus wrote:Cijela tragedija je u tome šta je ova država s velikom nezaposlenošcu koja je trajala dugo shebala citave generacije koje sad nemaju dovoljno staža da naprave 30 godina mirovine i šta su za šljakere te mirovine male i to toliko da su jednake pet godina rada u Njemačkoj.

EZGODUS.
Ja imam 38 godina pa sam ovo shvatio i shvatio sam na vrijeme jer cu prije otuc to ( možeš i na komade , bitan je ukupan zbroj ) ....najviše ce popušit oni šta se ovdje zakopaju a budu drnicili za minimalac ...ono tete u Konzumu za 4000 kuna i šljakeri kod privtnika za slicne pare.....takvima ce to s 55 godina bit nemoguca misija.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 7/2/2017, 20:40

http://www.dnevno.hr/magazin/zanimljivosti/australka-nakon-dvije-godine-u-hrvatskoj-oni-mozda-nemaju-puno-u-smislu-novca-i-prestiza-ali-imaju-duha-ljubavi-darezljivosti-997876/
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Leviathan2 7/2/2017, 20:47

veber wrote:
Leviathan2 wrote:
veber wrote:
Leviathan2 wrote:
RayMabus wrote:VKV su cijenjeni na zapadu posebno ako je struka koja se traži dakle nije fizikala a place su i više nego pristojne plus te cijene .....uglavnom ako je rijec o obitelji kao ovdje ti odlaze trajno.

Svak ima neku svoju šemu zašto no poanta je da se samo uhljebima , državnim poslovima , ovim sa visokim plačama ( al ne i visokim troškovima kao šta je taj njen kredit za stan ) isplati šljakat ovdje.
ma koji kurac vkv jebate, pa ja pkv i dobro zaradim
evo longi da si varioc i bez skole al sa atestom sad bi te mogao zaposlit u svicarskoj, prijatelj mi sef baustele u toj firmi i trebaju argonske varioce ko oglavu, mislim da su to oni sto vare inox,
38 chf satnica
38chf u ch je kao 38kn u hr. bio gore, tursticki a i poslovno. skupo u tri pm.
meni nudili 9soma i odbio sam. firma je pokraj zeneve. stan je 2 soma plus rezije.
gledaj, za nekog ko hoce stisnut guzicu i ubit neku lovu je to dobra satnica,  recimo ja sam u svici imao 40 chf , zurih wintehur i taj kraj,  stanovi jesu skupi, stan 1400chf al sam radio po 220 sati mjesecno sto je izlazilo fina lova s onih 50% na prekovremene,debelo ober 10 000, trosak mi je bio otprilike 2 soma chf, do dva ipo, naravno, isao sam u germaniju po cpeceraj i tankirat pa i odjecu, jedino je elektronika jeftinija u ch, upoznao sam dosta svaba koji dojdu u ch na 3-4 mjeseca da si malo poprave financijsko stanje, o talijanima da ne pricam,  sad ne zaradjujem toliko al imam puno manje stresa, i firma  dusu dala za 5 lopata u mjesalicu dnevno i pljunes cirka 4 soma eura, s tim da mi je sve placeno, jedino puf nije al i nema u blizini :D
da mi je sila isao b i za pet, ma tri.
svica mi je odurna zemlja. hladni ljudi, bljak. radije u svedsku odem da mibas gori.
s jebenim drotom sam seraspravljao da mi se auto ne moze ugasit dok temp uja ne padne ispos 50.

i jebem im ceste kada je ogranicenje jebenih 110
a sto mislis zas ja nisam u svici,ebate, iako imam drzavljanstvo odem samo kad trebam nesto isfinancirat pa stisnem par mjeseci, 5 godina konstantnog boravka mi izaslo na nos, em murja ko u cccp em sam se naplacao kazni za prekoracenje brzine, nisam u stvari placao nego su mi ih skidali s place, em stvarno osjecao neki pritisak na sebi, cim prejdem van iz svicarske taj teret kao da mi spadne, ovdje gdje jesam mi je sasvim ugodnjak, ovi brdjani oko mene taman onoliko sirovi koliko meni odgovara, svicarci su totalka drugo, ledeni i tesko s njima uopce komunicirat ako nije o parama

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by flumen 9/2/2017, 14:48

RayMabus wrote:Kupili smo stan na kredit od 30 godina s ogromnim kamatama i uz redovan posao i muž i ja smo radili dodatno svako popodne da si omogućimo pristojan život.
cista debilana...i Nijemac kad kupi nekretninu otplacuje je 30 godina. I kad je konacno isplati, ne redu je obnova krova, fasade, centralnog grijanja i sanitarija. Zato vecina Nijemaca i ne kupuje nekretnine.
i sto znaci pristojan zivot?
toliko capuccina kojeg Hrvati popiju vani za vrijeme radnog vremena, Svabo si ne moze ni u snu priustiti.

Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...

flumen
flumen

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Guest 9/2/2017, 14:50

flumen wrote:
RayMabus wrote:Kupili smo stan na kredit od 30 godina s ogromnim kamatama i uz redovan posao i muž i ja smo radili dodatno svako popodne da si omogućimo pristojan život.
cista debilana...i Nijemac kad kupi nekretninu otplacuje je 30 godina. I kad je konacno isplati, ne redu je obnova krova, fasade, centralnog grijanja i sanitarija. Zato vecina Nijemaca i ne kupuje nekretnine.
i sto znaci pristojan zivot?
toliko capuccina kojeg Hrvati popiju vani za vrijeme radnog vremena, Svabo si ne moze ni u snu priustiti.
jest kod vas uhljeba zaposlenih u socijalističkom sektoru , pije se kapućino i kave .. 

probaj ti u privatnoj firmi to radit.. mislim imaš tamo pauzu od 30minuta i adio..
puno je brutalniji režim rada u privatnoj firmi u RH, nego u Njemačkoj.. ovdje te kapitalist iscidi za 3000kn i neplati ti prekovremen
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/2/2017, 14:53

Pinochet wrote:
puno je brutalniji režim rada u privatnoj firmi u RH, nego u Njemačkoj.. ovdje te kapitalist iscidi za 3000kn i neplati ti prekovremen
:tu
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by flumen 9/2/2017, 14:57

Pinochet wrote:
jest kod vas uhljeba zaposlenih u socijalističkom sektoru , pije se kapućino i kave .. 
pa to i je vecina zaposlenih u Hrvatskoj.

Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...

flumen
flumen

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/2/2017, 14:58

Pinochet wrote:
Nemaš pojma kako si u pravu ...i onda normalno kad naši odu radit u Švabiju vecinom rade skroz ok al znaju zašto i zadovoljni su pa kad vide placu i uvjete nepada im napamet vracat se nazad ako ih ovdje baš nešto neveže il tako šta.

I ovo šta ti kažu a kod nas se radi laganini ok al pogle placu pa sve zbroji pa onda ono ako dikad treba radit više a cuj ono i onako si imao malo laganinija pa to ti je to aj ok al ubiti ti taj laganini odradiš kroz malu placu plus ono ako treba duže ostat radit to je kao pod normalno i normalno da nije placeno.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 9/2/2017, 15:33

RayMabus wrote:
Pinochet wrote:
Nemaš pojma kako si u pravu ...i onda normalno kad naši odu radit u Švabiju vecinom rade skroz ok al znaju zašto i zadovoljni su pa kad vide placu i uvjete nepada im napamet vracat se nazad ako ih ovdje baš nešto neveže il tako šta.

I ovo šta ti kažu a kod nas se radi laganini ok al pogle placu pa sve zbroji pa onda ono ako dikad treba radit više a cuj ono i onako si imao malo laganinija pa to ti je to aj ok al ubiti ti taj laganini odradiš kroz malu placu plus ono ako treba duže ostat radit to je kao pod normalno i normalno da nije placeno.
ja sam promjenio hrpu poslova u privatnom sektoru, i to je ubijačina. par ljudi koji su bili u njemačkoj i radili ovdje, da se ne može to uspoređivati.  u njemačkoj civilizirano, plati se sve prekovremeno, gazde se fino ophode prema radnicima, naravno da se radi, ali nije pritisak kao ovdje.

i onda neki od uhljeba koji loču kavu u socijalističkim firmama, misle da je svugdje tako.. 

pa bio sam i ja imao staž od 1600kn ono kada je bilo prije par godina isto u jednoj velikoj državnoj instituciji.. to je bilo, tipa kava se pije do 9h, a onda se nešto "radi" do 11,  .. izlazi se na marendu u 11,20 a vraća se u 12.15.. isto na kavi.. i onda u 2h se prestaje radit i čeka se kraj radnog vremena do 3.. 

u idući posao u privatnom sektoru, letiš 8h , doduše imaš poštenu pauzu, ali ono moraš letit.. ako si malo ispod norme, dobijaš otkaz i dolazi novi sutra. ako se ozljediš na radu, meni se nakon pola godine , uklještila leđa, morao ležati 10dana doma, odmah otkaz.. 

ekipa iz te firme otišla sada po njemačkoj i irskoj
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by flumen 9/2/2017, 15:39

Pinochet wrote: to je bilo, tipa kava se pije do 9h, a onda se nešto "radi" do 11,  .. izlazi se na marendu u 11,20 a vraća se u 12.15.. isto na kavi.. i onda u 2h se prestaje radit i čeka se kraj radnog vremena do 3.. 
Gdje to ima i kolika je plata? ja bih se prijavio

flumen
flumen

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by vili40 9/2/2017, 15:47

RayMabus wrote:
Pinochet wrote:
ovdje te poslodavac ubije poslom i na kraju te prevari,na kraju nikom ništa osim da optužuje svoje robove koji pobjegnu od toga da su lijenčine.
Zaštićeni su jedino radnici na sisi,e tima se ne može ništa.
Mene baš zanima kako će strana radna snaga odgovoriti na to da ih se cijedi deset sati na dan(iako će poslodavac tvrditi osam)za nekih 3 tisuće kuna što će im zapravo biti jedva dostatno da pokriju osnovne potrebe???E to me baš zanima.
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/2/2017, 15:48

Pinochet wrote:
ja sam promjenio hrpu poslova u privatnom sektoru, i to je ubijačina. par ljudi koji su bili u njemačkoj i radili ovdje, da se ne može to uspoređivati.  u njemačkoj civilizirano, plati se sve prekovremeno, gazde se fino ophode prema radnicima, naravno da se radi, ali nije pritisak kao ovdje.

u idući posao u privatnom sektoru, letiš 8h , doduše imaš poštenu pauzu, ali ono moraš letit.. ako si malo ispod norme, dobijaš otkaz i dolazi novi sutra. ako se ozljediš na radu, meni se nakon pola godine , uklještila leđa, morao ležati 10dana doma, odmah otkaz.. 

ekipa iz te firme otišla sada po njemačkoj i irskoj
Ovo ovdje ti je robovlasnicki sistem .....kad gledaš šta najviše uvoze od radne snage onda su ti to šljakeri u brodogradnji , građevini i turizmu a kad malo bolje promisliš svima je osigurana neka rupčaga di ce spavat relativno đabe.

Drugim rijecima ako netko izvanka dođe živit ovdje pa tražit poslove i to ove nisko placene automatski mora placat stan ....i sad ce on radit za 3500 -4000 kuna.

Zato se i neotvaraju neke tvornice sa vecim brojem zaposlenih .....odma bi se osjetio manjak radne snage u tom kraju.

Last edited by RayMabus on 9/2/2017, 15:51; edited 1 time in total
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 9/2/2017, 15:51

vili40 wrote:
RayMabus wrote:
Pinochet wrote:
ovdje te poslodavac ubije poslom i na kraju te prevari,na kraju nikom ništa osim da optužuje svoje robove koji pobjegnu od toga da su lijenčine.
Mene baš zanima kako će strana radna snaga odgovoriti na to da ih se cijedi deset sati na dan(iako će poslodavac tvrditi osam)za nekih 3 tisuće kuna što će im zapravo biti jedva dostatno da pokriju osnovne potrebe???E to me baš zanima.
neće, nema ovdje strane radne snage, u državni sektor ne mogu, to je za HDZovce, 'ne mogu niti svi HDZovci iman frenda HDZovca koji je u stranci od malih nogu, lijepo im plakate, čupao rodbinu za rukova da glasuju, volontirao, .. kažu mu HDZovci da će mu riješiti posao da završi neki fakultet :D i onda ode lik u Bosnu, pokupi diplomu od nekog doslovno vukojebinskog fakulteta i opet ga zajebali,... kuka da je život napravedan da on ima "fakultet"(koji je na razini tečaja za debile iz bosne) da umjesto njega posao dobijaju djeca od HDzovaca koji nisu nikako bili na skupovima niti ljepili plakate niti trgali plakate od SDPa kao on :D eno ga sada u njemačkoj starta od 0
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vili40 9/2/2017, 16:05

Pinochet wrote:
vili40 wrote:
RayMabus wrote:
Pinochet wrote:
neće, nema ovdje strane radne snage, u državni sektor ne mogu, to je za HDZovce, 'ne mogu niti svi HDZovci iman frenda HDZovca koji je u stranci od malih nogu, lijepo im plakate, čupao rodbinu za rukova da glasuju, volontirao, .. kažu mu HDZovci da će mu riješiti posao da završi neki fakultet :D i onda ode lik u Bosnu, pokupi diplomu od nekog doslovno vukojebinskog fakulteta i opet ga zajebali,... kuka da je život napravedan da on ima "fakultet"(koji je na razini tečaja za debile iz bosne) da umjesto njega posao dobijaju djeca od HDzovaca koji nisu nikako bili na skupovima niti ljepili plakate niti trgali plakate od SDPa kao on :D eno ga sada u njemačkoj starta od 0
nema još strane radne snage ali poslodavci sve više galame i kukaju i rade pritisak na vlast da se dozvoli veći uvoz.Pa se pitam ako ta strana radna snaga dođe,koja će to snaga biti koja će se pokoriti i raditi uz te uvjete?Kinezi,sirijci???Pa sirijac će mu kad ga ovaj izmaltretira i prevari zapaliti radnju,
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/2/2017, 16:12

vili40 wrote:
nema još strane radne snage ali poslodavci sve više galame i kukaju i rade pritisak na vlast da se dozvoli veći uvoz.Pa se pitam ako ta strana radna snaga dođe,koja će to snaga biti koja će se pokoriti i raditi uz te uvjete?Kinezi,sirijci???Pa sirijac će mu kad ga ovaj izmaltretira i prevari zapaliti radnju,
A cuj ako nije s ex Yu prostora vec u startu nije za poslove gdje treba hr jezik.....dakle cista manualna snaga.

Drugi mu je problem smještaj jer je stranac dakle nema svoju kucu il stan na tom podrucju gdje se nalazi taj posao....dakle dodatni trošak koji nije mali osim ako se njih deset nenabije u jedan stan pa dijeli troškove.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by vili40 9/2/2017, 16:17

RayMabus wrote:
vili40 wrote:
A cuj ako nije s ex Yu prostora vec u startu nije za poslove gdje treba hr jezik.....dakle cista manualna snaga.

Drugi mu je problem smještaj jer je stranac dakle nema svoju kucu il stan na tom podrucju gdje se nalazi taj posao....dakle dodatni trošak koji nije mali osim ako se njih deset nenabije u jedan stan pa dijeli troškove.
o tome i govorim
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Back to top

- Similar topics