ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NLO velikom bukom uznemirio građane Dalmacije

Go down

NLO velikom bukom uznemirio građane Dalmacije Empty NLO velikom bukom uznemirio građane Dalmacije

Post by Eroo Sat 4 Feb - 14:42

http://www.vijesti.rtl.hr/video/vijesti/147587/zasto-hibridni-zrakoplov-iz-iraka-i-afganistana-para-nebo-nad-dalmacijom-i-zasto-javnost-nije-obavijestena/
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

NLO velikom bukom uznemirio građane Dalmacije Empty Re: NLO velikom bukom uznemirio građane Dalmacije

Post by Guest Sat 4 Feb - 14:44

Zasto da bi novinari imali o čemu srat :)
Guest
Guest

Back to top Go down

NLO velikom bukom uznemirio građane Dalmacije Empty Re: NLO velikom bukom uznemirio građane Dalmacije

Post by Guest Sat 4 Feb - 14:58

a tele sa dve glave?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo Sat 4 Feb - 15:40

Misliš kokoš s dve glave? Čini mi se da sam to već negdje vidio... drunken

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Sora Sat 4 Feb - 15:42

Eroo wrote:Misliš kokoš s dve glave? Čini mi se da sam to već negdje vidio... drunken
U Medugorju 
Trazite da vam to vatikan konsco prizna :cry

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Eroo Sat 4 Feb - 15:44

Sora wrote:
Eroo wrote:Misliš kokoš s dve glave? Čini mi se da sam to već negdje vidio... drunken
U Medugorju 
Nisam na tebe mislio, ti si s jednom glavom... drunken
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest Sat 4 Feb - 16:47

Inace taj projekt je rijetko vidjeno bacanje novaca. Potpuno bespotrebna letjelica. Je ima prednosti pred klasicnim helikopterom u pogledu brzine ajmo reci. Ali to nikome zivome ne treba, ili barem nije trebalo do sada. Tri puta skuplje od klasicnog helikoptera.....a koriste se. Za iste stvari.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Leviathan2 Sat 4 Feb - 16:54

cuj para, ajd da je raptor il bar f15, al osprey, to samo buci i ide malo brze od traktora

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by jastreb Sat 4 Feb - 16:58

Ako nisi vidjet ćeš u 4.mjesecu.

Sleće na gradski toranj Korza u Rijeci.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Eroo Sat 4 Feb - 17:01

MaximusDecimusMiridije wrote:Inace taj projekt je rijetko vidjeno bacanje novaca. Potpuno bespotrebna letjelica. Je ima prednosti pred klasicnim helikopterom u pogledu brzine ajmo reci. Ali to nikome zivome ne treba, ili barem nije trebalo do sada. Tri puta skuplje od klasicnog helikoptera.....a koriste se. Za iste stvari.
I prevozi 3x više vojnika (od Black Hawk na pr.) i vojnog tereta  6 tona i nešto. Šta je begu za kilo zlata...plus brzina, plus domet.. :)
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Sora Sat 4 Feb - 17:09

Eroo wrote:
Sora wrote:
U Medugorju 
Nisam na tebe mislio, ti si s jednom glavom... drunken

Ti bez glave 
Sad ste vi bosanski rvatine provalili da su iu BIH otsjecali glave neki nekima 
Pa neki su prezivjeli, ali ...
PISU PO FORUMIMA :grin

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Guest Sat 4 Feb - 17:12

Eroo wrote:
MaximusDecimusMiridije wrote:Inace taj projekt je rijetko vidjeno bacanje novaca. Potpuno bespotrebna letjelica. Je ima prednosti pred klasicnim helikopterom u pogledu brzine ajmo reci. Ali to nikome zivome ne treba, ili barem nije trebalo do sada. Tri puta skuplje od klasicnog helikoptera.....a koriste se. Za iste stvari.
I prevozi 3x više vojnika i vojnog tereta  6 tona i nešto. Šta je begu za kilo zlata...plus brzina, plus domet.. :)

Problem je ero. Sto su i sami ustanovili. Da se upravo one prednosti radi kojih su ju radili....istope u trenutku kad je sama letjelica iole opterecenija. I tu sva prica staje. Sami su rekli da se letjelica tesko nosi sa jacim vjetrom,kisom,hladnijim vremenom,velikim visinama....s teretima koji su vec na 50% nosivosti za koje je ona dizajnirana. Pri spasavanju recimo na moru je letjelica prakticki neupotrebljiva u bilo kakvim uvjetima izuzev potpuno idealnim. Nevidjena kolicina djecjih bolesti koja nikada nije ispravljena. Odustali su od ojacavanja trupa i nosaca rotora. Koji su trebali imati zastitu prakticki kao A10. Jer s tim ojacanjima letjelica je gubila 20% performansi. Na velikim visinama dolazi do situacija da rotori nemogu crpiti jednaku snagu kao na nizima pa na odreden nacin "smetaju" jedan drugome. Operacije u kojima su mogli biti kaceni tereti na samu letjelicu...od toga se potpuno odustalo. U pocetku je trebalo biti 2200 tih letjelica u uporabi. Pa su spustili na 1800, pa na 1200, sada je vec na nesto manje od 600. Zeznuli su se i to je to. Marinci su letjelicu pokopali u svim izvjestajima, piloti isto...potpuno nezadovoljstvo. Koja god je bila serija testiranja od strane vojske ili mornarice bilo je pun kufer primjedbi. Na kraju je testiranje obavljeno od strane Boeingovih pilota ( :D ) . Koji su rekli da se radi o vanserijskoj napravi. Lijepo je to sve zamisljeno bilo, ali realna namjena....šije ga Blackhawk u svakom pogledu. Letjelicu zele visi oficiri i vojno-industrijski kompleks. Koji si ne smiju dozvoliti da priznaju da su se gadno zaribali. Mislim Ero napravili su cudo od 70 miliona dolara, koje da bi ispunilo ono sto su obecali....vrijeme mora biti idealno,ne smije biti puno vjetra i dobro bi bilo da nitko ne puca na njega....

Usla je u oruzane snage na kraju jer je nemoguce priznati da su se zeznuli oko toga. Sprega visokih oficira i vojnog industrijskog sektora je takva da je nemoguce prakticki za neki projekt sugerirati da nesto ne valja oko njega.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics