Latinski umjesto srpskog
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Latinski umjesto srpskog
Uveo sam zabranu Kaji da na forumu napiše slovo R.
Uveo sam sankcije Kaji da na forumu napiše slovo R.
Sad si ti slobodna da napišeš to slovo al ti onda slijede i neke odgovarajuce kazne na tu zabranu.
Ocito zabrane bez kazne ( posleijdice ) nije zabrana.
Ti napišeš slovo R i ja te banirm ( necu nisam moderator al ono cisto primjera radi ).
Uveo sam sankcije Kaji da na forumu napiše slovo R.
Sad si ti slobodna da napišeš to slovo al ti onda slijede i neke odgovarajuce kazne na tu zabranu.
Ocito zabrane bez kazne ( posleijdice ) nije zabrana.
Ti napišeš slovo R i ja te banirm ( necu nisam moderator al ono cisto primjera radi ).
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Rijec je o zabrani ...po prirodi stvari kršenje zabrana snosi neku poslijedicu u ovom slucaju sigurno nije nagrada nego kazna ...dakle to je suvišno iti spominjati.
Npr ja sam svojoj staroj zabranio da uvlaci sestrinu obitelj u svađe jer ona/oni nemaju ništa s time.
Nije poslušala.
Izletila je na glavacke iz kuce i više se nije vratila ....a prvo je skoknila do HItne pomoci da je previju od batina.
Nepostoji zabrana koja u sebi nesnosi kaznu kao poslijedicu.
Npr ja sam svojoj staroj zabranio da uvlaci sestrinu obitelj u svađe jer ona/oni nemaju ništa s time.
Nije poslušala.
Izletila je na glavacke iz kuce i više se nije vratila ....a prvo je skoknila do HItne pomoci da je previju od batina.
Nepostoji zabrana koja u sebi nesnosi kaznu kao poslijedicu.
2014-04-11
Razmisli još jednom jer i izbacivanje iz tog ZOOa i tog kafica je isto KAZNA koja dolazi kao logicna poslijedica ZABRANE jer sama zabrane bez kazne kakve takve i nije zabrana.jastreb wrote:Pa to i kažem,ali sankcija nije isto što i zabrana.kaja wrote:ej, halooo..sankcije su i jedno i drugo.jastreb wrote:Nije točno. Sankcionirati ne znači zabraniti,već kazniti. A kazna za nešto može doduše imati za posljedicu i neku zabranu.RayMabus wrote:A ako prekršiš zabrane onda tek uslijeđuju kazne.
Dakle sankcije ti nisu kazne nego ZABRANE.
recimo hajduk je sankcioniran novčanom kaznom i zabranom igranja na Poljudu dvije utakmice.
sankcionirati nekoga možeš tako da mu zabraniš nešto npr. rad na 10 godinaili da ga kazniš..npr. sa novčanom kaznom..ili nekom drugom.
Recimo ako u ZOO vrtu piše da je zabranjeno hraniti životinje,onda ti nisi sankcionirana.
Ili ako piše da je u toj prostoriji zabranjeno pušenje ni tu nema sankcije.
2014-04-11
No po svemu sudeci mi smo sad otkrili još jednu stvar a ta je da vi mislite da postoji zabrana koja ako se prekrši nesnosi neku poslijedicu u vidu kazne , kakve takve ....inace zabrana ocito nema smisla jelte.
Zato volim domace izraze a ne tuđice jer se ispostavi da vi te tuđice baš i nekužite ....iako mislite da da.
Ovdje smo otkrili da mislite da postoje i zabrane koje nesnose neku kaznu ako se prekrši.
Zato volim domace izraze a ne tuđice jer se ispostavi da vi te tuđice baš i nekužite ....iako mislite da da.
Ovdje smo otkrili da mislite da postoje i zabrane koje nesnose neku kaznu ako se prekrši.
2014-04-11
Evo recimo drugi primjer kakvih su puni mediji :
EU će pomoći Libiji da spriječi ilegalne migrante
ilegalni imigranti
nezakoniti prebjezi
EU će pomoći Libiji da spriječi ilegalne migrante
ilegalni imigranti
nezakoniti prebjezi
2014-04-11
Prebjeg ...onaj koji pokušava iz jedne zemlje prebjeci u drugu
Izbjeglica ...onaj kojeg je netko nagnao da izbjegne iz svoje zemlje
2014-04-11
Sad ti slijedom ove logike izbjeglica može biti samo onaj tko izbjegne u susjednu zemlju a nipošto tko iz te susjedne prebjegne u iducu nakon te s kojom njegova prva iz koje je izbjegao fizicki negranici.RayMabus wrote:Prebjeg ...onaj koji pokušava iz jedne zemlje prebjeci u drugu
Logika.
2014-04-11
Samo ako te netko tjera iz te zemlje u kojoj si i moraš pobjeci u susjednu onda si izbjeglica.
Ako iz te susjedne odakle te nitko netjera pobjegneš u iducu susjednu onda nisi izbjeglica nego prebjeg.
Znaci prebjeg dođe u Srbiju iz Afganista i prebjegne u Hrvatsku nezakonito i šta je on ?
Izbjeglica ?
Ili nezakoniti prebjeg.
Ako iz te susjedne odakle te nitko netjera pobjegneš u iducu susjednu onda nisi izbjeglica nego prebjeg.
Znaci prebjeg dođe u Srbiju iz Afganista i prebjegne u Hrvatsku nezakonito i šta je on ?
Izbjeglica ?
Ili nezakoniti prebjeg.
2014-04-11
Zato je i pogrešno koristit termine sirijski izbjeglica kad je u pitanju Evropa. Oni nisu izbjeglice nego prebjezi. Sad jesu li zakoniti ili ne to je stvar od slucaja do slucaja ....onih miljon šta ih je Merkel primila su zakoniti prebjezi jer ih je pozvala i dala im azil ( dozvolu boravka ).
2014-04-11
To je za one koji ne znaju ije i je, ovako je lakše, ko ekavica samo što se doda jedno slovo.jastreb wrote:Možda ih korienski pravopis privuče.mocni majmun wrote:Ima jedan lik iz Rijeke što upotrebljava taj pravopis i ide redovno na grob od Blaža Kraljevića i promovira hrvatsko-bošnjačko bratstvo.jastreb wrote:Korijenski pravopis kod prosječnoh Hrvata izaziva samo smijeh.
Srce ga boli kad vidi šta se danas u Europi događa s muslimanima. Izbjegava svaku vijest koja se odnosi na neki teriroistički napad i ako pričaš s njime i pitaš ga "jel čuo za zadnji napad", kaže da nije pročitao.
Kad će više ti muslimani prestat radit sranja da se konačno NDH može obnovit?
Guest- Guest
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» PROVOKACIJA SRPSKOG TEOLOGA: Na Kninsku tvrđavu umjesto hrvatske vratit ćemo našu srpsku zastavu!
» Ukrajinci oterali Srpskog glumca
» Klub iz srpskog sela na putu za 1.HNL
» Srpskog biznismena prevarila zena
» SANU : RS je entitet srpskog naroda
» Ukrajinci oterali Srpskog glumca
» Klub iz srpskog sela na putu za 1.HNL
» Srpskog biznismena prevarila zena
» SANU : RS je entitet srpskog naroda
Page 3 of 3