Latinski umjesto srpskog
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Latinski umjesto srpskog
Ja predlažem braći u Kifli da počnu govoriti mandarinski i da ga ozvaniče kao službeni jezik u Hrvatskoj. Tako će se definitivno razlikovati od Srba glede jezika.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Sasvim dovoljno su razliciti ti jezici da netreba izmišljat toplu vodu. Osobno mi više smetaju tuđice koje dolaze ponajviše s engleskog govornog podrucja preko interneta a nitko ih nerazumije šta znace. Osobno namjerno izmislim tj pronađem neki izraz koji je bliži hrvatskom jeziku pa taj upotrebljavam umjesto te tuđice koju su svi uzeli zdravo za gotovo a nerazumiju je.Ringo10 wrote:Ja predlažem braći u Kifli da počnu govoriti mandarinski i da ga ozvaniče kao službeni jezik u Hrvatskoj. Tako će se definitivno razlikovati od Srba glede jezika.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Recimo primjer ti je npr naslov ove teme :
SAD će ukinuti sankcije Rusiji kad vrati Krim
Sankcije ...a imaš lijepu hrvatsku i slavensku rijec za to : ZABRANE
2014-04-11
Meni je logičnije KAZNE.RayMabus wrote:Recimo primjer ti je npr naslov ove teme :
2015-09-24
I sad recimo umjesto da se ti jezikoslovci bave da zabrane korištenje tuđica i nađu odgovarajuce domace rijeci koje su ti odma jasne oni se bave nekakvim pizdarijama.
2014-04-11
Nisu kazne nego baš zabrane.Ringo10 wrote:Meni je logičnije KAZNE.RayMabus wrote:Recimo primjer ti je npr naslov ove teme :
Zabranili su im nešto .....nedolaze po njih u tu zemlju da ih kažnjavaju.
Sankcije su ti ZABRANE.
2014-04-11
A ako prekršiš zabrane onda tek uslijeđuju kazne.
Dakle sankcije ti nisu kazne nego ZABRANE.
2014-04-11
aj ringo dingo ba, ne znaš ti ni hrvatski dobro..Ringo10 wrote:Meni je logičnije KAZNE.RayMabus wrote:Recimo primjer ti je npr naslov ove teme :
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Zbog toga i dolazi do nerazumijevanja pročitanog , poslušanog ....zato ja i jesam protiv uvođenja tuđica u hr jezik i za nalaženje istoznacne rijeci u hr jeziku.
Ti čitaš sankcije i misliš kazne a to nije tocno.
Sankcije su : ZABRANE.
Kazne dođu tek kad ih prekršiš.
Ti čitaš sankcije i misliš kazne a to nije tocno.
Sankcije su : ZABRANE.
Kazne dođu tek kad ih prekršiš.
2014-04-11
pa sankcija može biti i jedno i drugo, i zabrana i neka kaznaRayMabus wrote:A ako prekršiš zabrane onda tek uslijeđuju kazne.
2015-08-15
Nije točno. Sankcionirati ne znači zabraniti,već kazniti. A kazna za nešto može doduše imati za posljedicu i neku zabranu.RayMabus wrote:A ako prekršiš zabrane onda tek uslijeđuju kazne.
recimo hajduk je sankcioniran novčanom kaznom i zabranom igranja na Poljudu dvije utakmice.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
ej, halooo..sankcije su i jedno i drugo.jastreb wrote:Nije točno. Sankcionirati ne znači zabraniti,već kazniti. A kazna za nešto može doduše imati za posljedicu i neku zabranu.RayMabus wrote:A ako prekršiš zabrane onda tek uslijeđuju kazne.
recimo hajduk je sankcioniran novčanom kaznom i zabranom igranja na Poljudu dvije utakmice.
sankcionirati nekoga možeš tako da mu zabraniš nešto npr. rad na 10 godinaili da ga kazniš..npr. sa novčanom kaznom..ili nekom drugom.
2015-08-15
Ne znaš ni ti ...kaja wrote:aj ringo dingo ba, ne znaš ti ni hrvatski dobro..Ringo10 wrote:Meni je logičnije KAZNE.RayMabus wrote:Recimo primjer ti je npr naslov ove teme :
2015-09-24
ja ipak mislim da znam..Ringo10 wrote:Ne znaš ni ti ...kaja wrote:aj ringo dingo ba, ne znaš ti ni hrvatski dobro..Ringo10 wrote:Meni je logičnije KAZNE.RayMabus wrote:Recimo primjer ti je npr naslov ove teme :
2015-08-15
Pa to i kažem,ali sankcija nije isto što i zabrana.kaja wrote:ej, halooo..sankcije su i jedno i drugo.jastreb wrote:Nije točno. Sankcionirati ne znači zabraniti,već kazniti. A kazna za nešto može doduše imati za posljedicu i neku zabranu.RayMabus wrote:A ako prekršiš zabrane onda tek uslijeđuju kazne.
sankcionirati nekoga možeš tako da mu zabraniš nešto npr. rad na 10 godinaili da ga kazniš..npr. sa novčanom kaznom..ili nekom drugom.
Recimo ako u ZOO vrtu piše da je zabranjeno hraniti životinje,onda ti nisi sankcionirana.
Ili ako piše da je u toj prostoriji zabranjeno pušenje ni tu nema sankcije.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
sankcije _ međunarodne kaznene mjere koje se provode nad državom prekršiteljicom međunarodnih ugovora
Riječnik hr jezika
Riječnik hr jezika
2014-04-11
slušaj me, sankcija je posljedica nečega što si napravio a nisi smio, bilo u međunarodnim odnosima bilo u nečem drugom.RayMabus wrote:sankcije _ međunarodne kaznene mjere koje se provode nad državom prekršiteljicom međunarodnih ugovora
Riječnik hr jezika
sankcija je posljedica. posljedica je uvijek neka kazna, bilo da ti zabrane nešto ili te na drugi način kazne, novčano, zatvorski..
2015-08-15
aj napisala sam već rayu, ne da mi se ponovo.jastreb wrote:Pa to i kažem,ali sankcija nije isto što i zabrana.kaja wrote:ej, halooo..sankcije su i jedno i drugo.jastreb wrote:Nije točno. Sankcionirati ne znači zabraniti,već kazniti. A kazna za nešto može doduše imati za posljedicu i neku zabranu.RayMabus wrote:A ako prekršiš zabrane onda tek uslijeđuju kazne.
Recimo ako u ZOO vrtu piše da je zabranjeno hraniti životinje,onda ti nisi sankcionirana.
Ili ako piše da je u toj prostoriji zabranjeno pušenje ni tu nema sankcije.
2015-08-15
Ja bih vama uveo zabrane na tuđice i naravno da bi kršenje istih podlijegalo i nekakvim kaznama jer onda cemu uopce zabrana.kaja wrote:slušaj me, sankcija je posljedica nečega što si napravio a nisi smio, bilo u međunarodnim odnosima bilo u nečem drugom.RayMabus wrote:sankcije _ međunarodne kaznene mjere koje se provode nad državom prekršiteljicom međunarodnih ugovora
Riječnik hr jezika
sankcija je posljedica. posljedica je uvijek neka kazna, bilo da ti zabrane nešto ili te na drugi način kazne, novčano, zatvorski..
2014-04-11
Uveo sam Srbiji zabrane na uvoz mesa u Makedoniju.
Uveo sam Srbiji sankcije na uvoz mesa u Makedoniju.
Ista stvar.
Uveo sam Srbiji sankcije na uvoz mesa u Makedoniju.
Ista stvar.
2014-04-11
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» PROVOKACIJA SRPSKOG TEOLOGA: Na Kninsku tvrđavu umjesto hrvatske vratit ćemo našu srpsku zastavu!
» Ukrajinci oterali Srpskog glumca
» Klub iz srpskog sela na putu za 1.HNL
» Srpskog biznismena prevarila zena
» SANU : RS je entitet srpskog naroda
» Ukrajinci oterali Srpskog glumca
» Klub iz srpskog sela na putu za 1.HNL
» Srpskog biznismena prevarila zena
» SANU : RS je entitet srpskog naroda
Page 2 of 3