Denkverbot
Page 10 of 50
Page 10 of 50 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 30 ... 50
Re: Denkverbot
Pa upravo u funkciji mentalnog napora i analize određene stvari. Da li je tada stvar esteticnija?:)aben wrote:ne rzumin ti to, kako misliš funkcionalna?mativka wrote:Upravo sam zbog toga navela rijec funkcionalnost.aben wrote:
ugl, oću reći da je rozliku između estetike i neestetike ne čini "sviđo mi se/ne sviđo mi se", nego uloženost truda, mentalni napor i analiza predmeta.
pokušoj to primjeniti na bilo ča, i viti ćeš da se dovoljno dobro more odrediti lipo i grubo.
No, opet je to osobna kategorija.
Jesmo li zbilja otoci koji se prilagođavaju putevima k kopnu?
molin? kakovi otoci?
Postajemo li povrsni po pitanju estetike? :)
Guest- Guest
ne čini mentalni napor neku stvor lipom, nego samo određuje je li lipa.mativka wrote:Pa upravo u funkciji mentalnog napora i analize određene stvari. Da li je tada stvar esteticnija?:)aben wrote:ne rzumin ti to, kako misliš funkcionalna?mativka wrote:Upravo sam zbog toga navela rijec funkcionalnost.aben wrote:
ugl, oću reći da je rozliku između estetike i neestetike ne čini "sviđo mi se/ne sviđo mi se", nego uloženost truda, mentalni napor i analiza predmeta.
pokušoj to primjeniti na bilo ča, i viti ćeš da se dovoljno dobro more odrediti lipo i grubo.
molin? kakovi otoci?
a, kako ki.
2014-04-16
Mislila sam svašta napisati, no na kraju se svelo na: aha :)aben wrote:ne čini mentalni napor neku stvor lipom, nego samo određuje je li lipa.mativka wrote:Pa upravo u funkciji mentalnog napora i analize određene stvari. Da li je tada stvar esteticnija?:)aben wrote:ne rzumin ti to, kako misliš funkcionalna?mativka wrote:Upravo sam zbog toga navela rijec funkcionalnost.aben wrote:
molin? kakovi otoci?
a, kako ki.
:)
Guest- Guest
provoj testirati stvor,mativka wrote:Mislila sam svašta napisati, no na kraju se svelo na: aha :)aben wrote:ne čini mentalni napor neku stvor lipom, nego samo određuje je li lipa.mativka wrote:Pa upravo u funkciji mentalnog napora i analize određene stvari. Da li je tada stvar esteticnija?:)aben wrote:ne rzumin ti to, kako misliš funkcionalna?mativka wrote:
Upravo sam zbog toga navela rijec funkcionalnost.
molin? kakovi otoci?
a, kako ki.
:)
glazba; lakonotna poskočica ti more lako ući u uho, puno lakše od nekog svevremenskog klasika; i ako si želiš odgovoriti na pitanje ča ti je lakše slušati, ča više ispunjava neka tvoja trenutna stanja, lako je moguće da ćeš reći prva skladba. ali ako želiš sebi odgovoriti na pitanje koja je skladba lipša, unda ćeš morati uključiti više senzora i mjernih instrumenata u glovi. morati ćeš pokrenuti sve alate koji su ti na raspolaganju u analizi ritma, tempa, osjećaja koje aktivira and so on.
muški; pogled na nekog nabildanog stripera ti more nuditi neposrednu gratifikaciju puno veću od nekog momka ki čeko zeleno na bicikli, ali ako biš si tila odgovoriti na pitanje čigova sperma od njih dvoje bi ti bila draža, da vizualno tvori tvoje dite, tu ćeš također uključiti sve ča imoš, i nećeš se povesti samo širinon ramenov i pincun, nego i svin ostalin proporcijama, simetrijon, kongruencijon.
2014-04-16
Bože dragi, koliko si u krivu!aben wrote:
provoj testirati stvor,
glazba; lakonotna poskočica ti more lako ući u uho, puno lakše od nekog svevremenskog klasika; i ako si želiš odgovoriti na pitanje ča ti je lakše slušati, ča više ispunjava neka tvoja trenutna stanja, lako je moguće da ćeš reći prva skladba. ali ako želiš sebi odgovoriti na pitanje koja je skladba lipša, unda ćeš morati uključiti više senzora i mjernih instrumenata u glovi. morati ćeš pokrenuti sve alate koji su ti na raspolaganju u analizi ritma, tempa, osjećaja koje aktivira and so on.
muški; pogled na nekog nabildanog stripera ti more nuditi neposrednu gratifikaciju puno veću od nekog momka ki čeko zeleno na bicikli, ali ako biš si tila odgovoriti na pitanje čigova sperma od njih dvoje bi ti bila draža, da vizualno tvori tvoje dite, tu ćeš također uključiti sve ča imoš, i nećeš se povesti samo širinon ramenov i pincun, nego i svin ostalin proporcijama, simetrijon, kongruencijon.
Zbilja si s ovim oko glazbe u meni izazvao sumnje. Klasici su intimna glazba, ono poput cd-a, knjige, koju držiš uz sebe poput nečeg najvrijednijeg. To nije analiza, već osjećaj...
poslije ću ti dati recimo dio klasične glazbe u kojoj Pavarottijev uzdah u sekundi meni znači...ajmeee...(cijelu skladbu)
Zbilja si samo dečko :)
Uzdah u ovoj izvedbi je bitan :) :
Guest- Guest
oćeš reći da jelena rozga ne izazivo osjećaje kod svojih slušateljica?mativka wrote:Bože dragi, koliko si u krivu!aben wrote:
provoj testirati stvor,
Zbilja si s ovim oko glazbe u meni izazvao sumnje. Klasici su intimna glazba, ono poput cd-a, knjige, koju držiš uz sebe poput nečeg najvrijednijeg. To nije analiza, već osjećaj...
poslije ću ti dati recimo dio klasične glazbe u kojoj Pavarottijev uzdah u sekundi meni znači...ajmeee...(cijelu skladbu)
Zbilja si samo dečko :)
Uzdah u ovoj izvedbi je bitan :) :
2014-04-16
Izaziva, ali ne dugoročno :)aben wrote:
oćeš reći da jelena rozga ne izazivo osjećaje kod svojih slušateljica?
Guest- Guest
oćeš reći da, nakon ča ljubiteljice jelenerozge čuju neku njenu storu skladbu, ne izazivo in osjećaje?mativka wrote:Izaziva, ali ne dugoročno :)aben wrote:
2014-04-16
Glazba je raznolika...ako želiš to dovesti u usporedbu s estetikom, tj. osobnim doživljajem iste...uzaludno je....aben wrote:oćeš reći da, nakon ča ljubiteljice jelenerozge čuju neku njenu storu skladbu, ne izazivo in osjećaje?mativka wrote:Izaziva, ali ne dugoročno :)aben wrote:
Volim Berbera, jako....volim osjetiti sliku...baš poput onog Čovjeka koji hoda, a nisam uopće znalac...Zbog toga sam i postavila pitanje mjerila estetike?
Guest- Guest
kupio neku mirisnu svijeću, kak je fora, ima onaj prozorčić i mijenja boje, uglavnom od plave-preko ljubičaste-do crvene..
Ha, da svijeću?! :Dkic wrote:
kupio neku mirisnu svijeću, kak je fora, ima onaj prozorčić i mijenja boje, uglavnom od plave-preko ljubičaste-do crvene..
Guest- Guest
pa, dobro, formuliraj svoju tezu, onda.mativka wrote:Glazba je raznolika...ako želiš to dovesti u usporedbu s estetikom, tj. osobnim doživljajem iste...uzaludno je....aben wrote:oćeš reći da, nakon ča ljubiteljice jelenerozge čuju neku njenu storu skladbu, ne izazivo in osjećaje?mativka wrote:Izaziva, ali ne dugoročno :)aben wrote:
Volim Berbera, jako....volim osjetiti sliku...baš poput onog Čovjeka koji hoda, a nisam uopće znalac...Zbog toga sam i postavila pitanje mjerila estetike?
ili reci ča je krivo u mojoj.
ne moreš reći "glazba je raznolika..ili jo volin pavarotija i zoto si u krivu."
2014-04-16
mativka wrote:Ha, da svijeću?! :Dkic wrote:
da, gledam vester Povratak Ringa u mraku, uz svijeću na prozoru..
gaymativka wrote:Ha, da svijeću?! :Dkic wrote:
2014-04-16
2014-04-16
nije, gay je,kic wrote:
fora je..
osin ako to ni zanji dinar koji imoš, pa si odluči potrošiti ga na nešto sasvim glupo, simboličnu žrtvu na oltar financijskim bogovima
2014-04-16
Page 10 of 50 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 30 ... 50
Page 10 of 50