Čiji je Svetozar Borojević?
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Čiji je Svetozar Borojević?
Sveto je naš. Sam je tako rekao. A Srbi i Srbija s njim nemaju ništa.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Regoč wrote:Sveto je naš. Sam je tako rekao. A Srbi i Srbija s njim nemaju ništa.
ok, nije problem, neka vam ostane !
Guest- Guest
kofein wrote:jastreb wrote:Molim samo ozbiljne odgovore. Ja i Govinda imamo strogo znanstvenu korespondenciju i ona neće trpjeti ulične poskočice.vuksadinare wrote:
zato sto se to zove krađa....pa srbima smo srbi ja,tre,ban jelacic...srbi svi i svuda..samo drpaj..ne pitaj
Ovo mi je popravilo dan. :)
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Nego, ima li kakav trag kako se Andrić izjašnjavao? Preslik popisa stanovništva, osobna iskaznica, bilo što.
Zato ste mu valjda pobili potomke. Od silne ljubavi ste mu seme zatrli.Regoč wrote:Sveto je naš. Sam je tako rekao. A Srbi i Srbija s njim nemaju ništa.
Ma neka se izjašnjavao kako se izjašnjavao. Njegova stvar.Regoč wrote:Nego, ima li kakav trag kako se Andrić izjašnjavao? Preslik popisa stanovništva, osobna iskaznica, bilo što.
Nego bilo je kretena koji su njegove romane htjeli "prevesti" na hrvatski.
Zamisli ti idiota koji bi njegov autentični andrićevski izraz išli prepravljati.
2014-04-22
Ne prejudiciraj, istraži.dzango wrote:Zato ste mu valjda pobili potomke. Od silne ljubavi ste mu seme zatrli.Regoč wrote:Sveto je naš. Sam je tako rekao. A Srbi i Srbija s njim nemaju ništa.
Zanima me kako se izjašnjavao, svašta se piše i priča, a nigdje dokaza. A svaki ti je prievod prepravak autentičnoga izraza.jastreb wrote:Ma neka se izjašnjavao kako se izjašnjavao. Njegova stvar.Regoč wrote:Nego, ima li kakav trag kako se Andrić izjašnjavao? Preslik popisa stanovništva, osobna iskaznica, bilo što.
Zamisli ti idiota koji bi njegov autentični andrićevski izraz išli prepravljati.
Regoč wrote:Nego, ima li kakav trag kako se Andrić izjašnjavao? Preslik popisa stanovništva, osobna iskaznica, bilo što.
Regoč-
2015-08-21
U Drugom svetskom ratu od Borojevića iz Knezovljana, gde je rođen otac Svetozara Borojevića, na spisku ubijenih u koncentracionom logoru Jasenovac Nezavisne Države Hrvatske, je 35 Borojevića, od ukupno do sada evidentirana 442 Borojevića. Od srpske porodice Kovarbašić na spisku ubijenih u koncentracionom logoru Jasenovac su 24 člana.Regoč wrote:Ne prejudiciraj, istraži.dzango wrote:Zato ste mu valjda pobili potomke. Od silne ljubavi ste mu seme zatrli.Regoč wrote:Sveto je naš. Sam je tako rekao. A Srbi i Srbija s njim nemaju ništa.
Naravno da je,ako se radi o engleskom,francuskom,arapskom.Regoč wrote:Zanima me kako se izjašnjavao, svašta se piše i priča, a nigdje dokaza. A svaki ti je prievod prepravak autentičnoga izraza.jastreb wrote:Ma neka se izjašnjavao kako se izjašnjavao. Njegova stvar.Regoč wrote:Nego, ima li kakav trag kako se Andrić izjašnjavao? Preslik popisa stanovništva, osobna iskaznica, bilo što.
Islamski učenjaci se slažu kako je Kuran nemoguće prevesti.
No prevoditi pisca čiji jezik itekako razumijemo,a za kojega još tvrdimo i da je hrvatski književnik,to je prestrašno.
2014-04-22
Narodnost: Srpska.Regoč wrote:Na mobu sam, aj mi pročitaj.
To mu nisu potomci. A i nisu bili pravoslavni Hrvati.dzango wrote:U Drugom svetskom ratu od Borojevića iz Knezovljana, gde je rođen otac Svetozara Borojevića, na spisku ubijenih u koncentracionom logoru Jasenovac Nezavisne Države Hrvatske, je 35 Borojevića, od ukupno do sada evidentirana 442 Borojevića. Od srpske porodice Kovarbašić na spisku ubijenih u koncentracionom logoru Jasenovac su 24 člana.Regoč wrote:Ne prejudiciraj, istraži.dzango wrote:Zato ste mu valjda pobili potomke. Od silne ljubavi ste mu seme zatrli.Regoč wrote:Sveto je naš. Sam je tako rekao. A Srbi i Srbija s njim nemaju ništa.
Hahahaha,ime oca Antonije!!!dzango wrote:Regoč wrote:Nego, ima li kakav trag kako se Andrić izjašnjavao? Preslik popisa stanovništva, osobna iskaznica, bilo što.
Ovaj dokumenat po tom pitanju ne mogu uzeti kao nešto što bi Ivi određivalo narodnost.
2014-04-22
Hvala! Time je sve razriešeno. Očito ga je život doveo do promjene narodnosti, kao što ga je doveo do promjene jezičnoga izraza.dzango wrote:Narodnost: Srpska.Regoč wrote:Na mobu sam, aj mi pročitaj.
Hesu mu potomci. Istog prezimena i iz istog mesta. Ni pn nije bio nikakav pravoslavni Hrvat. Zapravo nije služio ni hrvatsku vojsku, niti ima ikakve veze sa Hrvatima. Bio je u vojsci propale države i nije bio ničiji.Regoč wrote:To mu nisu potomci. A i nisu bili pravoslavni Hrvati.dzango wrote:U Drugom svetskom ratu od Borojevića iz Knezovljana, gde je rođen otac Svetozara Borojevića, na spisku ubijenih u koncentracionom logoru Jasenovac Nezavisne Države Hrvatske, je 35 Borojevića, od ukupno do sada evidentirana 442 Borojevića. Od srpske porodice Kovarbašić na spisku ubijenih u koncentracionom logoru Jasenovac su 24 člana.Regoč wrote:Ne prejudiciraj, istraži.dzango wrote:Zato ste mu valjda pobili potomke. Od silne ljubavi ste mu seme zatrli.Regoč wrote:Sveto je naš. Sam je tako rekao. A Srbi i Srbija s njim nemaju ništa.
A kad ono nisu bili?kic wrote:
talijani su tad bili srpski saveznici wtf
darth_vader-
2014-04-17
Glavno je pitanje treba li prevoditi s drugih štokavskih standardah. Što se mene tiče, strukovnu literaturu treba, a književna djela treba ostaviti u izvornike uz dodatak rječnika manje poznatih (boranija) i nepoznatih (ovaploćiti) riečih.jastreb wrote:Naravno da je,ako se radi o engleskom,francuskom,arapskom.Regoč wrote:Zanima me kako se izjašnjavao, svašta se piše i priča, a nigdje dokaza. A svaki ti je prievod prepravak autentičnoga izraza.jastreb wrote:Ma neka se izjašnjavao kako se izjašnjavao. Njegova stvar.Regoč wrote:Nego, ima li kakav trag kako se Andrić izjašnjavao? Preslik popisa stanovništva, osobna iskaznica, bilo što.
Islamski učenjaci se slažu kako je Kuran nemoguće prevesti.
No prevoditi pisca čiji jezik itekako razumijemo,a za kojega još tvrdimo i da je hrvatski književnik,to je prestrašno.
Hrvat je jer se tako izjasnio. Nisu mu potomci jer im nije otac, djed, pradjed...dzango wrote:Hesu mu potomci. Istog prezimena i iz istog mesta. Ni pn nije bio nikakav pravoslavni Hrvat. Zapravo nije služio ni hrvatsku vojsku, niti ima ikakve veze sa Hrvatima. Bio je u vojsci propale države i nije bio ničiji.Regoč wrote:To mu nisu potomci. A i nisu bili pravoslavni Hrvati.dzango wrote:U Drugom svetskom ratu od Borojevića iz Knezovljana, gde je rođen otac Svetozara Borojevića, na spisku ubijenih u koncentracionom logoru Jasenovac Nezavisne Države Hrvatske, je 35 Borojevića, od ukupno do sada evidentirana 442 Borojevića. Od srpske porodice Kovarbašić na spisku ubijenih u koncentracionom logoru Jasenovac su 24 člana.Regoč wrote:Ne prejudiciraj, istraži.dzango wrote:
Zato ste mu valjda pobili potomke. Od silne ljubavi ste mu seme zatrli.
Da,tu se slažem. I dodajem da je do sada tako i bilo.Regoč wrote:
Glavno je pitanje treba li prevoditi s drugih štokavskih standardah. Što se mene tiče, strukovnu literaturu treba, a književna djela treba ostaviti u izvornike uz dodatak rječnika manje poznatih (boranija) i nepoznatih (ovaploćiti) riečih.
Imam knjigu "Na Drini ćuprija" iz 70 i neke i na kraju knjige nalazi se spisak nepoznatih i manje poznatih riječi ,turcizama i lokalizama.
2014-04-22
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Stevan Borojević očevidac događaja u Borovu selu 2.5.1991:'Netko iz tada osječkog MUP-a nam je rekao da se sprema akcija mup-ovaca na Borovo selo'
» Raspudić; Čiji je Trump?
» Postaje li Litva rubikon ciji prelazak znaci i globalni rat
» Čiji mali zeleni su prvi započeli rat ...
» Tko je bio Sejdo Bajramović čiji je nasljednik Komšić
» Raspudić; Čiji je Trump?
» Postaje li Litva rubikon ciji prelazak znaci i globalni rat
» Čiji mali zeleni su prvi započeli rat ...
» Tko je bio Sejdo Bajramović čiji je nasljednik Komšić
Page 5 of 6