Close all mosques & ban the Koran: Poll-topping Geert Wilders launches ‘de-Islamization’ manifesto
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Close all mosques & ban the Koran: Poll-topping Geert Wilders launches ‘de-Islamization’ manifesto
Published time: 26 Aug, 2016 19:48Edited time: 27 Aug, 2016 21:19
Get short URL
https://www.rt.com/news/357340-geert-wilders-manifesto-islam/
Published time: 26 Aug, 2016 19:48Edited time: 27 Aug, 2016 21:19
Get short URL
https://www.rt.com/news/357340-geert-wilders-manifesto-islam/
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
2016-07-22
Re: Close all mosques & ban the Koran: Poll-topping Geert Wilders launches ‘de-Islamization’ manifesto
Kreneš sa najvećim zahtjevima pa onda pregovaraš
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Re: Close all mosques & ban the Koran: Poll-topping Geert Wilders launches ‘de-Islamization’ manifesto
Tako treba.
Geert Wilders, the wild-haired head of the right-wing Dutch Freedom Party (PVV), launched a new manifesto that calls for the “de-Islamization" of the Netherlands as he leads in the polls to become the next prime minister.
Titled, “The Netherlands is ours again,” Wilders published the one page, 11 point screed on Thursday, highlighting the party’s hard-line positions on Islam.
Titled, “The Netherlands is ours again,” Wilders published the one page, 11 point screed on Thursday, highlighting the party’s hard-line positions on Islam.
Guest- Guest
omni-
2014-04-12
Iako mi nemamo ni sličnu situaciju kao na Zapadu, preventivno trebamo zabraniti državama, te pravnim i fizičkim osobama iz tih državah, koje ne priznaju ljudska prava i slobodu izbora vjere da financiraju išta u nas.
Rusili ste i po Bosni dzamije pa eno ih opet..i jos vise nego prije 1992...
2016-11-17
Nece to nist proc,, ima jaku ''progresivnu'' oporbu
Progressive Muslims take on rightwards shift in Dutch politics
With far-right leader Geert Wilders ahead in the polls, local party inspired by Islam hopes to counter new populism
The failure of mainstream leftwing parties to respond to that discourse is one reason Ouali waded into local politics himself three years ago. “They didn’t have a good answer on this rightwing discourse and most of all were patronising,” he said. His party, progressive and inspired by Islam, is the embodiment of opposition to his values.
“We say we have have Rotterdam DNA and Islamic inspiration, we are very diverse when it comes to ethnicity and attitudes to religion. The confessional inspiration is for values like equality, justice, just like the Christian democrat party,” he said.
https://www.theguardian.com/world/2017/jan/29/dutch-muslims-mark-rutte-geert-wilders-netherlands
Progressive Muslims take on rightwards shift in Dutch politics
With far-right leader Geert Wilders ahead in the polls, local party inspired by Islam hopes to counter new populism
The failure of mainstream leftwing parties to respond to that discourse is one reason Ouali waded into local politics himself three years ago. “They didn’t have a good answer on this rightwing discourse and most of all were patronising,” he said. His party, progressive and inspired by Islam, is the embodiment of opposition to his values.
“We say we have have Rotterdam DNA and Islamic inspiration, we are very diverse when it comes to ethnicity and attitudes to religion. The confessional inspiration is for values like equality, justice, just like the Christian democrat party,” he said.
https://www.theguardian.com/world/2017/jan/29/dutch-muslims-mark-rutte-geert-wilders-netherlands
Neki jesu, i to je za osudu. Ako se nadovezuješ na moj upis, krivo se nadovezuješ. Govorimo o tom da je, mislim, Katar financirao riečku džamiju, a sam Katar ne jamči slobodu vjere. Nek se džamije grade domaćim novcem, prilozima iz Boshera, Albanije ili s Kosove, iz zemalja gdje zbog napuštanja islama nećeš biti ubijen. Važno je spriečiti radikalski utjecaj.govinda wrote:Rusili ste i po Bosni dzamije pa eno ih opet..i jos vise nego prije 1992...
ma jok, ne nadovezuj me na tvoj upis. Ko da novac ne odredjuje koji ce hodza biti u dzamiji, te dzamije su vlasnistvo islamske zajednice. Nego vi svi desnicari ponavljate isto, i to je neko od njih na Zapadu prvi izgovorio, ne sjecam se vise ko i sad vi svi ko papagaji jedno te isto.Regoč wrote:Neki jesu, i to je za osudu. Ako se nadovezuješ na moj upis, krivo se nadovezuješ. Govorimo o tom da je, mislim, Katar financirao riečku džamiju, a sam Katar ne jamči slobodu vjere. Nek se džamije grade domaćim novcem, prilozima iz Boshera, Albanije ili s Kosove, iz zemalja gdje zbog napuštanja islama nećeš biti ubijen. Važno je spriečiti radikalski utjecaj.govinda wrote:Rusili ste i po Bosni dzamije pa eno ih opet..i jos vise nego prije 1992...
2016-11-17
A evo sta kaze taj "strasni" Kuran
BISMILAHIR.RAHMANIR-RAHIM
KUL EUZU BI RABBIL-FELEK,
MIN ŠERRI MA HALEK,
VE MIN ŠERRI GASIKIN IZA VEKAB,
VE MIN ŠERRIN – NEFFASATI FIL-UKAD,
VE MIN ŠERRI HASIDIN IZA HASED.
Sura Svitanje
U ime Allaha,Milostivog, Samilosnog!
Reci: Utječem se Gospodaru svitanja
Od zla onoga što On stvara
i od zla mrkle noći kada razastre tmine
i od zla smutljivca kad smutnje sije
i od zla zavidljivca kad zavist ne krije!
BISMILAHIR.RAHMANIR-RAHIM
KUL EUZU BI RABBIL-FELEK,
MIN ŠERRI MA HALEK,
VE MIN ŠERRI GASIKIN IZA VEKAB,
VE MIN ŠERRIN – NEFFASATI FIL-UKAD,
VE MIN ŠERRI HASIDIN IZA HASED.
Sura Svitanje
U ime Allaha,Milostivog, Samilosnog!
Reci: Utječem se Gospodaru svitanja
Od zla onoga što On stvara
i od zla mrkle noći kada razastre tmine
i od zla smutljivca kad smutnje sije
i od zla zavidljivca kad zavist ne krije!
2016-11-17
Pa i kažem da novac određuje, zato ne smijemo dopustiti ulazak novca u Islamsku zajednicu ako dolazi iz "netolerantnih" izvorah. A što ponavljamo?govinda wrote:ma jok, ne nadovezuj me na tvoj upis. Ko da novac ne odredjuje koji ce hodza biti u dzamiji, te dzamije su vlasnistvo islamske zajednice. Nego vi svi desnicari ponavljate isto, i to je neko od njih na Zapadu prvi izgovorio, ne sjecam se vise ko i sad vi svi ko papagaji jedno te isto.Regoč wrote:Neki jesu, i to je za osudu. Ako se nadovezuješ na moj upis, krivo se nadovezuješ. Govorimo o tom da je, mislim, Katar financirao riečku džamiju, a sam Katar ne jamči slobodu vjere. Nek se džamije grade domaćim novcem, prilozima iz Boshera, Albanije ili s Kosove, iz zemalja gdje zbog napuštanja islama nećeš biti ubijen. Važno je spriečiti radikalski utjecaj.govinda wrote:Rusili ste i po Bosni dzamije pa eno ih opet..i jos vise nego prije 1992...
Pa i kažem da novac određuje, zato ne smijemo dopustiti ulazak novca u Islamsku zajednicu ako dolazi iz "netolerantnih" izvorah. A što ponavljamo?govinda wrote:ma jok, ne nadovezuj me na tvoj upis. Ko da novac ne odredjuje koji ce hodza biti u dzamiji, te dzamije su vlasnistvo islamske zajednice. Nego vi svi desnicari ponavljate isto, i to je neko od njih na Zapadu prvi izgovorio, ne sjecam se vise ko i sad vi svi ko papagaji jedno te isto.Regoč wrote:Neki jesu, i to je za osudu. Ako se nadovezuješ na moj upis, krivo se nadovezuješ. Govorimo o tom da je, mislim, Katar financirao riečku džamiju, a sam Katar ne jamči slobodu vjere. Nek se džamije grade domaćim novcem, prilozima iz Boshera, Albanije ili s Kosove, iz zemalja gdje zbog napuštanja islama nećeš biti ubijen. Važno je spriečiti radikalski utjecaj.govinda wrote:Rusili ste i po Bosni dzamije pa eno ih opet..i jos vise nego prije 1992...
Ne odredjuje. Kood mene dzamiju finansirali Arapi, vehabije sutnuti iz nje. Kao i iz svih dzamija u Brckom. Supljak vam prica. Niste bili u dzamiji nikad, niste na molitvama pa ne mozete znati.Regoč wrote:Pa i kažem da novac određuje, zato ne smijemo dopustiti ulazak novca u Islamsku zajednicu ako dolazi iz "netolerantnih" izvorah. A što ponavljamo?govinda wrote:ma jok, ne nadovezuj me na tvoj upis. Ko da novac ne odredjuje koji ce hodza biti u dzamiji, te dzamije su vlasnistvo islamske zajednice. Nego vi svi desnicari ponavljate isto, i to je neko od njih na Zapadu prvi izgovorio, ne sjecam se vise ko i sad vi svi ko papagaji jedno te isto.Regoč wrote:Neki jesu, i to je za osudu. Ako se nadovezuješ na moj upis, krivo se nadovezuješ. Govorimo o tom da je, mislim, Katar financirao riečku džamiju, a sam Katar ne jamči slobodu vjere. Nek se džamije grade domaćim novcem, prilozima iz Boshera, Albanije ili s Kosove, iz zemalja gdje zbog napuštanja islama nećeš biti ubijen. Važno je spriečiti radikalski utjecaj.govinda wrote:Rusili ste i po Bosni dzamije pa eno ih opet..i jos vise nego prije 1992...
2016-11-17
Pogresio sam gore u pisanje, treba da glasi "Ko kaze da novad oredjuje..."
2016-11-17
Od sad biramo po frizuri...sigurno je sigurno.Yehudi wrote:Kreneš sa najvećim zahtjevima pa onda pregovaraš
2016-07-22
Naravno da nisam bio u džamiji, katolik sam rimskoga obreda. Što se tiče tvoje džamije, dobro; zasad ste ih se riešili. No, znaš i sam onu "lova vrti gdje svrdlo neće". Zato preventivno svim netolerantnim izvorima onemogućiti financiranje ičega, ne samo islamske zajednice ili gradnje džamija. Kad se u Meki bude mogla izgraditi crkva i održati križni put ulicama grada, tada će Saudija moći nešto financirati. Dotad, dignimo brane.govinda wrote:Ne odredjuje. Kood mene dzamiju finansirali Arapi, vehabije sutnuti iz nje. Kao i iz svih dzamija u Brckom. Supljak vam prica. Niste bili u dzamiji nikad, niste na molitvama pa ne mozete znati.Regoč wrote:Pa i kažem da novac određuje, zato ne smijemo dopustiti ulazak novca u Islamsku zajednicu ako dolazi iz "netolerantnih" izvorah. A što ponavljamo?govinda wrote:ma jok, ne nadovezuj me na tvoj upis. Ko da novac ne odredjuje koji ce hodza biti u dzamiji, te dzamije su vlasnistvo islamske zajednice. Nego vi svi desnicari ponavljate isto, i to je neko od njih na Zapadu prvi izgovorio, ne sjecam se vise ko i sad vi svi ko papagaji jedno te isto.Regoč wrote:Neki jesu, i to je za osudu. Ako se nadovezuješ na moj upis, krivo se nadovezuješ. Govorimo o tom da je, mislim, Katar financirao riečku džamiju, a sam Katar ne jamči slobodu vjere. Nek se džamije grade domaćim novcem, prilozima iz Boshera, Albanije ili s Kosove, iz zemalja gdje zbog napuštanja islama nećeš biti ubijen. Važno je spriečiti radikalski utjecaj.govinda wrote:Rusili ste i po Bosni dzamije pa eno ih opet..i jos vise nego prije 1992...
U Meki nema ni jednog krscanina, ko ce hodati kriznim putem?Regoč wrote:Naravno da nisam bio u džamiji, katolik sam rimskoga obreda. Što se tiče tvoje džamije, dobro; zasad ste ih se riešili. No, znaš i sam onu "lova vrti gdje svrdlo neće". Zato preventivno svim netolerantnim izvorima onemogućiti financiranje ičega, ne samo islamske zajednice ili gradnje džamija. Kad se u Meki bude mogla izgraditi crkva i održati križni put ulicama grada, tada će Saudija moći nešto financirati. Dotad, dignimo brane.govinda wrote:Ne odredjuje. Kood mene dzamiju finansirali Arapi, vehabije sutnuti iz nje. Kao i iz svih dzamija u Brckom. Supljak vam prica. Niste bili u dzamiji nikad, niste na molitvama pa ne mozete znati.Regoč wrote:Pa i kažem da novac određuje, zato ne smijemo dopustiti ulazak novca u Islamsku zajednicu ako dolazi iz "netolerantnih" izvorah. A što ponavljamo?govinda wrote:ma jok, ne nadovezuj me na tvoj upis. Ko da novac ne odredjuje koji ce hodza biti u dzamiji, te dzamije su vlasnistvo islamske zajednice. Nego vi svi desnicari ponavljate isto, i to je neko od njih na Zapadu prvi izgovorio, ne sjecam se vise ko i sad vi svi ko papagaji jedno te isto.Regoč wrote:
Neki jesu, i to je za osudu. Ako se nadovezuješ na moj upis, krivo se nadovezuješ. Govorimo o tom da je, mislim, Katar financirao riečku džamiju, a sam Katar ne jamči slobodu vjere. Nek se džamije grade domaćim novcem, prilozima iz Boshera, Albanije ili s Kosove, iz zemalja gdje zbog napuštanja islama nećeš biti ubijen. Važno je spriečiti radikalski utjecaj.
2016-11-17
Mozel se unijeti biblija u saudijsku arabiju?
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» France close down 3 mosques - 334 war grade weapons found - 223 arrests
» Geert Wilders za Jutarnji : Islam nije kompaktibilan sa slobodom
» Širi se Orbanov savez u Evropi, pridružit će mu se i Geert Wilders
» UN:Trump širi rasne i vjerske predrasude kao i Orban,Marine Le Pen i Geert Wilders
» Geert Wilders poručio Erdoganu: U našoj državi nema mjesta za islamiste i diktatore
» Geert Wilders za Jutarnji : Islam nije kompaktibilan sa slobodom
» Širi se Orbanov savez u Evropi, pridružit će mu se i Geert Wilders
» UN:Trump širi rasne i vjerske predrasude kao i Orban,Marine Le Pen i Geert Wilders
» Geert Wilders poručio Erdoganu: U našoj državi nema mjesta za islamiste i diktatore
Page 1 of 2