SDP u slobodnom padu i rasulu
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: SDP u slobodnom padu i rasulu
Leviathan2 wrote:kolera, netko sa tim stavovima bi bio proglasen ortodoksnim komunistom kad bi osnovao stranku ma kako je nazva, i imas pravo, hobiti se razmisljaju da naprave stranku :D
A svako u politici prije ili poslije dobije etiketu...zelja mi je zastupanje interesa srednje klase koja od svojeg rada živi, ne sluziti sorosevskoj azdaji političke korektnosti i liberalizma.
Komunisti su najviše mrzili socijaldemokrate iliti laburiste, i to sa dobrim razlogom.
Dobro, kako napisah, toga nema.
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:pa imali smo stranku laburista- stranku rada... međutim cjelokupno vodstvo te stranke kurcom a bome ni ćućom nije mrdnulo u cijelom životu, a svojim političkim djelovanjem je samo pokazalo da se radi o najobičnijem ološu....kolerik wrote:Sto se tiče "promjene paradigme" svjestan sam da je to tesko moguce, ako je uopce moguce, ali ne iz razloga koje navodite. Jebiga nonstop upozoravam na forumu na logičke pogreske nepotpune indukcije. Lopova ima u politici, i svaka veća stranka ima svoju pricu, a dvije najvece i patologiju.
Nisam o tome zelio, naprosto sam ocrtao profil jedne laburisticke stranke, koja bi se borila za ljude koji zive od svojeg rada, manuelnog i intelektualnog, koja bi bila nepotkupljiva, koja bi inzistirala na redu u drzavi, racionalnijoj upravi, manjim porezima, demografskoj obnovi, potpomaganju mladih, majki, obitelji i djece...
Ali veće su šanse da ćemo vidjeti stranku hobita, jednoroga i zmajeva, tako da su moje tlapnje cisto hipotetske.
Ne, ne mislim na Lesara, to je antiteza stranci kakvu sam opisao.
Prazno lupetanje, a sindikalisti su odavno postali sinonim za svinjske polovice, korupciju i reket.
Guest- Guest
kolerik wrote:
sindikalisti su odavno postali sinonim za svinjske polovice, korupciju i reket.
tebe očito zanima jedna radnička partija po uzoru na njemačko radničko udruživanje s političko podlogom između dva rata, s obzirom da je ona bila sve ono što si naveo... al takve više ne egzistiraju, a kada će opet samo Onaj gore zna...
2015-08-08
nsdap?michaellcmacha wrote:tebe očito zanima jedna radnička partija po uzoru na njemačko radničko udruživanje s političko podlogom između dva rata, s obzirom da je ona bila sve ono što si naveo... al takve više ne egzistiraju, a kada će opet samo Onaj gore zna...
kolerik troži nemoguće: un bi manje poreze i potpomaganje obitelji.
a tragično je ča svi homo politikusi zapravo išću slične socijalističke zahvate, minjaju se samo objekti ke uzimaju u zaštitu. neko bi šoldi dovo za više dice, neko za veterane, neko za starije veterane, a zajednička in je komisija koju bi uzeli za manipulativne troškove.
2014-04-16
Eto mene u nekoliko postova od ortodoksnog komunista do nacista...:)
Bile su radnicke stranke u Weimarskoj Njemackoj, ali naravno ne NSDAP. Vise sam usmjeren u buducnost, nije mi to model.
Svako drustvo se organizira da uzme od svih i dodijeli nekima. Ja bih dao nazad onima koji rade i djeci koja bi trebala biti buducnost. Manipulativni troškovi ne dolaze u obzir, da mi je do toga, uclanio bi se u HNS...;)
Bile su radnicke stranke u Weimarskoj Njemackoj, ali naravno ne NSDAP. Vise sam usmjeren u buducnost, nije mi to model.
Svako drustvo se organizira da uzme od svih i dodijeli nekima. Ja bih dao nazad onima koji rade i djeci koja bi trebala biti buducnost. Manipulativni troškovi ne dolaze u obzir, da mi je do toga, uclanio bi se u HNS...;)
Guest- Guest
pa jednostavnije je jednostavno in ne uzimati i ne dovati.kolerik wrote:
manipulativni troškovi se ne moru izbjeći, baren moroš izlistati na papir koliko si kome do, plus toner, plus ploća činovniku koji printa, plus šefu koji ga nadgljedo, njegovoj tajnici, zamjeniku, referentu, čistačici, grijanje, fotelje... i dobiješ dnrh.
2014-04-16
aben wrote:pa jednostavnije je jednostavno in ne uzimati i ne dovati.kolerik wrote:
manipulativni troškovi se ne moru izbjeći, baren moroš izlistati na papir koliko si kome do, plus toner, plus ploća činovniku koji printa, plus šefu koji ga nadgljedo, njegovoj tajnici, zamjeniku, referentu, čistačici, grijanje, fotelje... i dobiješ dnrh.
Od prvobitne zajednice se to radi, osnova drustva je preraspodjela viska vrijednosti. Ili to ili bi visak vrijednosti, a i svu vrijednost, bi preraspodjeljivale bande iz Mad Maxa.
Guest- Guest
i silovanje se rodi od prvobitnih, pa niko to ne uzimo ko argument,kolerik wrote:aben wrote:pa jednostavnije je jednostavno in ne uzimati i ne dovati.kolerik wrote:
Od prvobitne zajednice se to radi, osnova drustva je preraspodjela viska vrijednosti. Ili to ili bi visak vrijednosti, a i svu vrijednost, bi preraspodjeljivale bande iz Mad Maxa.
a, zoč ne bi višak vridnosti svaki un ki ga stvori uze zo se?
osnova jedino socijalističkih društva jest raspodjela. raspodjela je zapravo kažnjavanje sposobnih i nagrađivanje podobnih. to je rak.
2014-04-16
aben wrote:i silovanje se rodi od prvobitnih, pa niko to ne uzimo ko argument,kolerik wrote:aben wrote:pa jednostavnije je jednostavno in ne uzimati i ne dovati.kolerik wrote:
a, zoč ne bi višak vridnosti svaki un ki ga stvori uze zo se?
osnova jedino socijalističkih društva jest raspodjela. raspodjela je zapravo kažnjavanje sposobnih i nagrađivanje lijenih ,to je rak.
asilovski wrote:Tuđman nije bio u zatovru, već "kućnom pritvoru" par dana aka on je bio Udbaški kandidat samo je to jasno tek sadakic wrote:epikur37 wrote:“Bero ne vodi stranku. On naprosto nema energiju i karizmu koja je potrebna vođi. Uz to se u najvećoj mjeri orijenitrao na mlade ljude koji nemaju osnovnih političkih znanja.
i opet su Rimljani izmislili život za sve nas.. ne može netko biti vođa, koji je s 18. godina odlučio da se želi baviti politikom i diplomacijom, mudrost ne postoji kod mlade osobe jer ništa nije prošla na svojoj koži još, postoje samo ideje što život je i što može biti..
isti je problem i s Milanovićem, Plenkovićem, i dr, s druge strane imaš Franju Tuđmana koji je imao život vrijedan nekog Dostojevskovog romana, od mladog idealista, prvoborca, avangarde novog društva, do uključivanja vlastitog mozga i prelaska u disidenciju, borba protiv neistina koju nameće sustav, guljenje po zatvorima zbog svoje stvari, prošao je rat i mir, akademsku borbu s prevladavajućom laži u društvu Jasenovcu, njega je život iskovao, eno Clint Eastwod režira bolje filmove što je stariji..
ne može netko odmah u politiku, takav se lako povodi za nečim što samo zvuči dobro, onaj koji je bio na dnu i prošao nešto, zna da sve ima dvije strane.. Petrovu bi bilo bolje da se kovao desetak godina u struci, i ako ga bi ga i dalje nosila struja za promjenom u društvu, bio bi puno korisniji za društvo takav iskovan, nego što je mlad poletio s lijepim motivima i željom da uvede reforme koje zvuče dobro, a na kraju smo dobili Oreškovića karijeristu, i bezličnu lutku Plenkovića zbog njega..
Tuđman je bio u lepoglavi u tri navrata po osnovi dvije zatvorske kazne, jedna za hrvatsko proljeće, druga za intervju na švedskoj tv koju je služio u dvije šihte, siječanj 82 - veljača 83 pa ga pustilo pa ga opet vratilo 84 da odrobija ostatak
asila po obicaju umanjuje tko mu se ne sviđa...marcellus wrote:asilovski wrote:Tuđman nije bio u zatovru, već "kućnom pritvoru" par dana aka on je bio Udbaški kandidat samo je to jasno tek sadakic wrote:epikur37 wrote:“Bero ne vodi stranku. On naprosto nema energiju i karizmu koja je potrebna vođi. Uz to se u najvećoj mjeri orijenitrao na mlade ljude koji nemaju osnovnih političkih znanja.
i opet su Rimljani izmislili život za sve nas.. ne može netko biti vođa, koji je s 18. godina odlučio da se želi baviti politikom i diplomacijom, mudrost ne postoji kod mlade osobe jer ništa nije prošla na svojoj koži još, postoje samo ideje što život je i što može biti..
isti je problem i s Milanovićem, Plenkovićem, i dr, s druge strane imaš Franju Tuđmana koji je imao život vrijedan nekog Dostojevskovog romana, od mladog idealista, prvoborca, avangarde novog društva, do uključivanja vlastitog mozga i prelaska u disidenciju, borba protiv neistina koju nameće sustav, guljenje po zatvorima zbog svoje stvari, prošao je rat i mir, akademsku borbu s prevladavajućom laži u društvu Jasenovcu, njega je život iskovao, eno Clint Eastwod režira bolje filmove što je stariji..
ne može netko odmah u politiku, takav se lako povodi za nečim što samo zvuči dobro, onaj koji je bio na dnu i prošao nešto, zna da sve ima dvije strane.. Petrovu bi bilo bolje da se kovao desetak godina u struci, i ako ga bi ga i dalje nosila struja za promjenom u društvu, bio bi puno korisniji za društvo takav iskovan, nego što je mlad poletio s lijepim motivima i željom da uvede reforme koje zvuče dobro, a na kraju smo dobili Oreškovića karijeristu, i bezličnu lutku Plenkovića zbog njega..
Tuđman je bio u lepoglavi u tri navrata po osnovi dvije zatvorske kazne, jedna za hrvatsko proljeće, druga za intervju na švedskoj tv koju je služio u dvije šihte, siječanj 82 - veljača 83 pa ga pustilo pa ga opet vratilo 84 da odrobija ostatak
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
SDP je trenutno u krizi...No, to će trajati samo jedno kratko vrijeme...
red wolf-
2016-02-10
SDP je svo ovo vrijeme radio u korist krupnog kapitala i moćnih korporacija a na štetu običnih malih ljudi.red wolf wrote:SDP je trenutno u krizi...No, to će trajati samo jedno kratko vrijeme...
Oni su pali jer baš ti mali ljudi su im uvelike okrenuli leđa.
Jer ako su HDZ i SDP isti curac a drugo pakiranje čemu uopće izaći na izbore?
Moć ionako imaju oni koji imaju para i koji su medijski stalno eksponirani.
Demokracija i izbori su curac od ovce. Iluzija i manipulacija ljudskim nadanjima.
Bla, bla, bla...Vi krajnji ljevičari ste tako smiješni ljudi...provocator wrote:SDP je svo ovo vrijeme radio u korist krupnog kapitala i moćnih korporacija a na štetu običnih malih ljudi.red wolf wrote:SDP je trenutno u krizi...No, to će trajati samo jedno kratko vrijeme...
Oni su pali jer baš ti mali ljudi su im uvelike okrenuli leđa.
Jer ako su HDZ i SDP isti curac a drugo pakiranje čemu uopće izaći na izbore?
Moć ionako imaju oni koji imaju para i koji su medijski stalno eksponirani.
Demokracija i izbori su curac od ovce. Iluzija i manipulacija ljudskim nadanjima.
red wolf-
2016-02-10
Sve ima svoj tok...Vi ( krajnji ljevičari ) poželjeli ste socijalizam u vrijeme kad nije bilo vrijeme za njega...Usmrdili ste ga...
red wolf-
2016-02-10
Red wolf naj srati, prosim te lepo.
Laprdaš da su to strahi.
Živimo u konzumerističkom/potrošačkom društvu koje funkcionira na hiperprodukciji. Koliko je to krhko vidimo svako desetljeće. A da bi takav sistem mogao funkcionirati ispiru nam mozak i recimo najebavaju nas putem TV na kupnju budalaština. Čudotvornih čajeva, mobitela s aparatom za brijanje i grickalicom noktiju...
No sretni nismo. Da bi vidjeli sreću moramo u indiju kod sirotinje u pohode...kod bušmana ili zulu afrikanaca. Ljudi više i ne znaju biti sretni ako ne kupuju i ne zadužuju se da bi kupovali.
Onda se nakljukavamo tabletama jer imamo potrebu bar biti u iluziji damo sretni ako već nismo u stvarnosti.
I sad ti meni sereš o tome kak sve ima svoj tok.
Ako ležeš na nekoliko milijuna dolara, a težiš za time da imaš nekoliko stotina milijuna te u tom cilju ideš priko leševa, tada te vuče samo bezumna pohlepa, jer objektivna mogućnost zadovoljenja i najneskromnijih potreba nimalo ne raste. A upravo takve ambicije glavnih vlasnika i menadžera velikih kompanija ubijaju stotine milijuna ljudi diljem svijeta.
Inače to se zove kapitalizam.
Možda i ne možemo uvijek jasno odrediti stupanj pravednosti nekog čina ali zato imamo pojam empatije koja je po meni univerzalan pojam i smjer u kojem treba gledati kada gradimo stav o nečem a problematika izmiče definicijama prava,pravde i sličnog....
Laprdaš da su to strahi.
Živimo u konzumerističkom/potrošačkom društvu koje funkcionira na hiperprodukciji. Koliko je to krhko vidimo svako desetljeće. A da bi takav sistem mogao funkcionirati ispiru nam mozak i recimo najebavaju nas putem TV na kupnju budalaština. Čudotvornih čajeva, mobitela s aparatom za brijanje i grickalicom noktiju...
No sretni nismo. Da bi vidjeli sreću moramo u indiju kod sirotinje u pohode...kod bušmana ili zulu afrikanaca. Ljudi više i ne znaju biti sretni ako ne kupuju i ne zadužuju se da bi kupovali.
Onda se nakljukavamo tabletama jer imamo potrebu bar biti u iluziji damo sretni ako već nismo u stvarnosti.
Ako ležeš na nekoliko milijuna dolara, a težiš za time da imaš nekoliko stotina milijuna te u tom cilju ideš priko leševa, tada te vuče samo bezumna pohlepa, jer objektivna mogućnost zadovoljenja i najneskromnijih potreba nimalo ne raste. A upravo takve ambicije glavnih vlasnika i menadžera velikih kompanija ubijaju stotine milijuna ljudi diljem svijeta.
Možda i ne možemo uvijek jasno odrediti stupanj pravednosti nekog čina ali zato imamo pojam empatije koja je po meni univerzalan pojam i smjer u kojem treba gledati kada gradimo stav o nečem a problematika izmiče definicijama prava,pravde i sličnog....
Ne mogu nasrati koliko su nasrali ti tvoji koje slijediš...provocator wrote:Red wolf naj srati, prosim te lepo.
Laprdaš da su to strahi.
red wolf-
2016-02-10
Nikoga ja ne slijedim samo si ti ograničen pa to nemreš skontati.
A ne prijatelju...Sve što ste mogli usrati, usrali ste...provocator wrote:Nikoga ja ne slijedim samo si ti ograničen pa to nemreš skontati.
red wolf-
2016-02-10
Stvar je tako jednostavna...Svi ste jednaki...Nitko nije iznad...
red wolf-
2016-02-10
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Argentina u slobodnom padu
» Ivošević u slobodnom padu i u odstrelu
» Der Spiegel: Merkel u slobodnom padu pred izbore, dolazi AfD
» Božić u slobodnom Alepu
» EU: "Svi idemo ka potpunom rasulu"
» Ivošević u slobodnom padu i u odstrelu
» Der Spiegel: Merkel u slobodnom padu pred izbore, dolazi AfD
» Božić u slobodnom Alepu