Sirija
Page 2 of 50
Page 2 of 50 • 1, 2, 3 ... 26 ... 50
Re: Sirija
Bombardiraju oni pustinju......pa i ako to.
Višekratno smo vidili kako im kao fol " slučajno" izbace pune kontejnere oružja
i to upravo tamo. Za onaj su se masakr ( više od 100 vojnika plus tehnika )
di je izgubljena strateška uzvisina ............ispričali su se i obećali platiti nadoknadu
obiteljima stradalih ( jer nisu mogli drugačije opravdati to sranje )
Dogodilo se i to da su svoje avione opiturali u boje Rusije ( imamo snimke toga )
pa su čak govorili da su oni zbombali nešto a u stvari nisu
Sve skupa je jako zajebano
Višekratno smo vidili kako im kao fol " slučajno" izbace pune kontejnere oružja
i to upravo tamo. Za onaj su se masakr ( više od 100 vojnika plus tehnika )
di je izgubljena strateška uzvisina ............ispričali su se i obećali platiti nadoknadu
obiteljima stradalih ( jer nisu mogli drugačije opravdati to sranje )
Dogodilo se i to da su svoje avione opiturali u boje Rusije ( imamo snimke toga )
pa su čak govorili da su oni zbombali nešto a u stvari nisu
Sve skupa je jako zajebano
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Pun k. friških T-62M dopremljen u T4 bazu. Ne samo da je popunjen broj izgubljenih tenkova, neg ih sad ima i više. Sprema se povrat Palmire. A onda nema stajanja do Deir ez Zora.
ne možeš kralju opiturati avione u boju rusije, jebote rusi imaju radare koji prate signale svojih i američkih aviona, kakvo pituranje aviona , pari da se vidi koji je avion sa 10 000 metara.. zato i postoje radari i elektronsko šifrirano signaliziranje itd..
i rusi su isto par puta zbombardirali assadove trupe, itd. dogodi se.
što se tile De Zora, prva 2-3 dana su brutalno napredovali, ali zadnjih par dana nema napretka.. iako bi to u normalnim uvjetima bila velika pobjeda, ali nije ISIS mora osvojiti cijeli grad i zračnu bazu, jer im ističe vrijeme .. sa sjevera nadiru Kurdi uz pomoć Amera, sa istoka Irak, Iranci uz pomoć Amera, sa zapada Turci, a sa Juga možda se napokon i pokrenu Rusi i Sirijska vojska, nesmiju ostaviti nikakve đepove
i rusi su isto par puta zbombardirali assadove trupe, itd. dogodi se.
što se tile De Zora, prva 2-3 dana su brutalno napredovali, ali zadnjih par dana nema napretka.. iako bi to u normalnim uvjetima bila velika pobjeda, ali nije ISIS mora osvojiti cijeli grad i zračnu bazu, jer im ističe vrijeme .. sa sjevera nadiru Kurdi uz pomoć Amera, sa istoka Irak, Iranci uz pomoć Amera, sa zapada Turci, a sa Juga možda se napokon i pokrenu Rusi i Sirijska vojska, nesmiju ostaviti nikakve đepove
Guest- Guest
Deir Zor---------------stradali isis-ovci
-------------------------------------------------------
The 'Nimr' Tiger
[ltr]@Souria4Syrians[/ltr]
1h[size=1]1 hour ago
More[/size]
Video of Syrian Army clashes with ISIS terrorists in Al 'Umal district in Deir Ezzor city in the early morning
#DeirEzzor
------------------------------------
Mada je doista zajebana situacia pogledaj gornji klip od - Nimr -Tigera -
-------------------------------------
Tu, upravo na ovoj temi postoje snimke kako Ameri pituraju svoje avione u boje koje koriste Rusi
Jasno je da svaki borbeni avion ima uredjaje koji prepoznaju strane letjelice od svojih,
bilo to po obliku trupa, veličini, motorima, silueti itd..........to je stara stvar.
Kurdi ne smiju prdniti bez da im Ameri dozvole i tu griješe jer eto, zašto su stali
sa ofenzivom????? isis je čak povukao snage sa sjevera Rakke kako bi napali Deir Zor
a da ne govorim o tisućma koje su propustili da udu u Siriju iu Iraka....sa oružjem i opremom
Kurdi se trenutačno sukobljavaju izmedju sebe
--------------------------------------------------------------------
Kurdi u Siriji su na rubu građanskog rata.
http://aranews.net/2017/01/president...orthern-syria/
Prije par dana su u Qamishliu pristaše PYD/YPGa napale pristaše KDP-a odnosno KNC-a.
PYD je pozatvarao mnoštvo Kurda bliskih Barzaniju, dok se Peshmerge i YPG mrko gledaju.
--------------------------------------------------------------------
Syria Today
[ltr]@todayinsyria[/ltr]
Follow
[size=1]More[/size]
Armed female civilians of #DeirEzzor have sworn to defend the besieged city from #ISIS, and swore loyalty to President al-Assad
https://twitter.com/todayinsyria/status/822784328845426689
Sve živo naoružali u Deir Zoru - žene dobile Kalašnikove i svi
spremni braniti se protiv isis štakora - do zadnjeg
---------------------------------------------
2014-04-20
Danas je bilo tepih bombardemana kod Deir Zoora
- 6 - Tupoleva istreslo više nego 120 t bombi po isis položajima
( očito su se radi toga Brkini sklonili daje od groblja )
- 6 - Tupoleva istreslo više nego 120 t bombi po isis položajima
( očito su se radi toga Brkini sklonili daje od groblja )
2014-04-20
Ground Biscuits wrote:120 Tona,veselo
Očito peru onu uzvisinu izmedju aerodroma i većeg dijela enklave
P.S. Nebi me čudilo da tamo, osim termobaričnih, istresu i nešto jače
2014-04-20
nakon pet godina provedenih u inozemstvu i sudjelovanja u radu raznih skupina takozvane “sirijske oporbe” koje financiraju Katar, Turska, Saudijska Arabija i Zapad, u domovinu se u okviru procesa pomirenja vratio Šeik Nawaf al-Bashir, vođa najvećeg sirijskog sunitskog plemena Baggara iz Deir Ez-Zora koje broji 1,2 milijuna ljudi.
“Zbog sigurnosti i stabilnosti zemlje sam se vratio u Siriju i javno izjavljujem da ću biti s našim narodom, našom domovinom i vladom u borbi protiv mračnog terorizma kojeg predstavljaju ISIL, Al-Nusra Front, Muslimansko bratstvo i njihovi simpatizeri i pristaše, da ću se boriti da vratimo stabilnost i sigurnost, te obnoviti teritorijalni integritet zemlje. Pozdravljam moju ljubljenu zemlju i moj postojani sirijski narod. Pozdravljam našu ponosnu vojsku i naše političko vodstvo, koje smo pogrešno procijenili. Vratio sam se u moju sirijsku domovinu kako bi se stavio pod zapovjedništvo moje zemlje i mog naroda, mog vodstva i mog predsjednika. Zahvaljujem svojoj braći koja su stigla ovdje izdaleka, bez obzira na probleme na putu, pozdravljam i našu braću u Aleppu. Hvala svima, i mir bio s Vama”
:ovca:
“Zbog sigurnosti i stabilnosti zemlje sam se vratio u Siriju i javno izjavljujem da ću biti s našim narodom, našom domovinom i vladom u borbi protiv mračnog terorizma kojeg predstavljaju ISIL, Al-Nusra Front, Muslimansko bratstvo i njihovi simpatizeri i pristaše, da ću se boriti da vratimo stabilnost i sigurnost, te obnoviti teritorijalni integritet zemlje. Pozdravljam moju ljubljenu zemlju i moj postojani sirijski narod. Pozdravljam našu ponosnu vojsku i naše političko vodstvo, koje smo pogrešno procijenili. Vratio sam se u moju sirijsku domovinu kako bi se stavio pod zapovjedništvo moje zemlje i mog naroda, mog vodstva i mog predsjednika. Zahvaljujem svojoj braći koja su stigla ovdje izdaleka, bez obzira na probleme na putu, pozdravljam i našu braću u Aleppu. Hvala svima, i mir bio s Vama”
Ground Biscuits wrote:mozda kakvu neutronsku
Nisam baš na to pomislio ali me čudi kad vidim tenkove i teško topništvo koje koristi isis oko Deir Zoor a i šire
kad znam zasigurno da postoje orudja koja sve to mogu spržiti iz jednoga ( 1 ) plotuna ispaljenog iz VBR-a
ili isto ispaliti sa zrakoplova.
Posebno na većem terenu di civilna vozila nemaju pristupa, tu nemaš šta misliti nego raketiraj sve šta ima lice
i svako vozilo koje se kreće.........ili stoji, svejedno
Da ne govorim o satelitskim slikama, termovizijskim snimkama noću....di god vidiš veću grupu.....vatru i sl......samo rokaj
Pa barem to nije problem danas
2014-04-20
mutava baštarda wrote:nakon pet godina provedenih u inozemstvu i sudjelovanja u radu raznih skupina takozvane “sirijske oporbe” koje financiraju Katar, Turska, Saudijska Arabija i Zapad, u domovinu se u okviru procesa pomirenja vratio Šeik Nawaf al-Bashir, vođa najvećeg sirijskog sunitskog plemena Baggara iz Deir Ez-Zora koje broji 1,2 milijuna ljudi.
" Kada je prebjegao o “oporbu” u Turskoj, slavili su ga kao najistaknutiju osobu u zemlji koja se pridružila “revoluciji” i koja vodi veliko pleme, a
sada, kada se vratio u Siriju, odmah je postao “oportunist”, “glupan”, “razbojnik”, “izdajnik” i što sve ne.
Njegov povratak bi se znatno mogao odraziti na situaciju u Deir Ez-Zoru, gdje će većina, ako ne i svi, njegovih sunitskih plemenskih boraca prijeći na stranu
vladinih snaga i boriti se protiv terorista “kalifata”
..........................................................................................................
Nije prvi koji se pokajao ali je svakako jedan od bitnijih. Čini se da je i pipa katarska presušila
a smatram da ima sriće da je živ stigao u Damasak. Bilo kako bilo nije jedini koji je bio zaveden ili
jednostavno kupljen.
Poznato je da su pilotima nudili i davali 1 000 000 $ samo da prebjegnu u Jordan ili Tursku, bilo kamo.
Dosta se uglednika zaletilo , poput Tlassa, pa sada klošari u Parizu, dosta njih sa činovima je, isto tako, nasjelo
pa su sada ili pokojni ili totalno marginalizirani u " oporbi " sačinjenoj od 1000 skupina , kojima rukovode
strani centri moći koji su zaveli i obmanuli stotine tisuća i milijune ljudi.
Ispali su izdajnici jer im se, eto, nisu ispunila očekivanja o brzoj smjeni vlasti.
No dobro svi griješe ali bitno je priznati pogrešku i zabludu.
2014-04-20
Datum objavljivanja: 20. siječnja 2017.
--------------------------------------------------------------
- 400 - isis zagnojilo za sad
2014-04-20
46 ISIS fighters killed in Syria – Turkish military
At least 46 fighters from Islamic State (IS, formerly ISIS/ISIL) have been 'neutralized' and 16 others injured over the last 24 hours within Operation Euphrates Shield, the Turkish military said in a statement, as cited by Hurriyet Daily News. According to the military, Turkish jets hit 21 IS targets, including two armed vehicles, in al-Bab, Bzagah, and Qabasin regions. Operation Euphrates Shield in northern Syria started on August 24. Ankara deployed ground and air forces to Syria with the stated goal of retaking areas held by Islamic State and securing its southern border.
Guest- Guest
Sjeverna mjesta ponad Mosula, padaju jedno za drugim
[size=34]Russian long-range bombers hit ISIS targets near Deir ez-Zor, Syria[/size]
Published time: 23 Jan, 2017 11:49Edited time: 23 Jan, 2017 12:10
Get short URL
FILE PHOTO: Tu-22M3 bomber © Maxim Shemetov / Reuters
Six long-range bombers have flown all the way from Russia to the Syrian governorate of Deir ez-Zor to attack Islamic State (IS, formerly ISIS/ISIL) targets, the Russian Defense Ministry reported. A similar raid was conducted on Saturday.
The Tupolev Tu-22M3 bombers flew through Iranian and Iraqi airspace on Monday and conducted airstrikes on the terrorist group’s command centers and weapons stockpiles, the ministry said in a statement.
The Russian military said all targets were successfully destroyed.
[ltr]
View image on Twitter
[/ltr]
[size]
As in Saturday’s raids, fighter jets from Russia’s airbase in Khmeimim, Syria, were scrambled to protect the bombers in Syrian airspace as they carried out their mission, according to the statement.
Fighting has intensified between IS fighters and government forces in the Deir ez-Zor governorate over the last week, as the Islamist jihadists are dispatching additional troops and weapons there to ready for a major [/size]
Published time: 23 Jan, 2017 11:49Edited time: 23 Jan, 2017 12:10
Get short URL
FILE PHOTO: Tu-22M3 bomber © Maxim Shemetov / Reuters
Six long-range bombers have flown all the way from Russia to the Syrian governorate of Deir ez-Zor to attack Islamic State (IS, formerly ISIS/ISIL) targets, the Russian Defense Ministry reported. A similar raid was conducted on Saturday.
The Tupolev Tu-22M3 bombers flew through Iranian and Iraqi airspace on Monday and conducted airstrikes on the terrorist group’s command centers and weapons stockpiles, the ministry said in a statement.
The Russian military said all targets were successfully destroyed.
[ltr]
View image on Twitter
[/ltr]
Follow
RT
✔@RT_com
[ltr]Russian long-range bombers target ISIS positions in Deir ez-Zor Governorate, Syria https://on.rt.com/810l [/ltr]
2:53 PM - 21 Jan 2017
136136 Retweets
185185 likes
As in Saturday’s raids, fighter jets from Russia’s airbase in Khmeimim, Syria, were scrambled to protect the bombers in Syrian airspace as they carried out their mission, according to the statement.
Fighting has intensified between IS fighters and government forces in the Deir ez-Zor governorate over the last week, as the Islamist jihadists are dispatching additional troops and weapons there to ready for a major [/size]
Guest- Guest
Page 2 of 50 • 1, 2, 3 ... 26 ... 50
Page 2 of 50