Plenki ide na LNG plutajući terminal, naravno u režiji Hanžekovića
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Plenki ide na LNG plutajući terminal, naravno u režiji Hanžekovića
http://www.telegram.hr/politika-kriminal/ucinilo-nam-se-da-je-kada-se-govori-o-ini-geopolitika-malo-ostala-po-strani-sto-ovdje-zapravo-zele-eu-amerika-i-rusija/
Kermit-
2014-04-17
Re: Plenki ide na LNG plutajući terminal, naravno u režiji Hanžekovića
Pojednostavljeno, SAD ne želi da Hrvatska bude ovisna o ruskom plinu, a time podložna i političkom utjecaju Kremlja. U skladu s time, podupiru izgradnju LNG terminala na Krku. Putem tog terminala Sjedinjene Države mogle bi svoj ukapljeni plin (LNG) izvoziti u Hrvatsku i dalje u Europu. Govoreći jučer na konferenciji “Nova hrvatska energetska strategija” u organizaciji PwC-a i Hanza medije, ministar okoliša i energetike Slaven Dobrović kazao je kako će Hrvatska plutajući energetski terminal na Krku završiti do 2019. godine. Očekuje se kako će kapacitet terminala biti najmanje oko dvije milijarde kubičnih metara plina godišnje. Prvotno je bilo planirano izgraditi kopneni terminal s tri puta većim kapacitetom od ovoga, no taj je projekt, barem za sada, ostavljen po strani.
Kermit-
2014-04-17
Govoreći na spomenutoj energetskoj konferenciji, kao ključne enrgetske projekte ministar Dobrović je istaknuo LNG terminal na Krku i projekt Jadransko-jonskog plinovoda, koji će omogućiti sigurnost opsrbe i diverzifikaciju izvora. Kazao je kako će realizacija LNG terminala “značiti vrlo dobro pozicioniranje Hrvatske u energetskom sekoru, odnosno na tržištu EU”.
Kermit-
2014-04-17
Marcele vidim Kolindu i Plenkia je Hanži uzeo preko Buzina da ponovno počni trabunjati o LNG sranjima
Kermit-
2014-04-17
". Možemo li reći da su ova dva projekta u interesu SAD-a, pitam. “Ako te projekte, a prije svega projekt LNG podupire i glavna svjetska sila, to može biti samo pozitivno za hrvatske nacionalne i državne interese”, odgovara Dekanić."
hehehe a mi to financiramo, pa Meksiko nije ovako jadan
hehehe a mi to financiramo, pa Meksiko nije ovako jadan
Kermit-
2014-04-17
LNG će biti, ma šta o tome mislila peta kolona i rusofili.
Vidi ero tko drži Kolindu i tko joj piše što da kaže hehehe
Kermit-
2014-04-17
a ko će taj plin kupovat? Imamo ugovore, neki kurac? Ili ćemo milijardu dolara spizdit 'nako bezze, a američki lng plin skuplji 30% o ruskog?
Proučio sam stvar kad sam pisao o tome, u EU je 25 LNG terminala, prosječno rade s 40% kapaciteta, i svi rade s gubitkom
Proučio sam stvar kad sam pisao o tome, u EU je 25 LNG terminala, prosječno rade s 40% kapaciteta, i svi rade s gubitkom
Lijepi američki plin :D
koja hrpa namjesnika i idiota
koja hrpa namjesnika i idiota
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
to je politicka odluka...marcellus wrote:a ko će taj plin kupovat? Imamo ugovore, neki kurac? Ili ćemo milijardu dolara spizdit 'nako bezze, a američki lng plin skuplji 30% o ruskog?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:to je politicka odluka...marcellus wrote:a ko će taj plin kupovat? Imamo ugovore, neki kurac? Ili ćemo milijardu dolara spizdit 'nako bezze, a američki lng plin skuplji 30% o ruskog?
i to prilično glupa sad kad trump ide na zbližavanje s rusijom
a preko puta Krka pored Venecije jedan od najvećih LNG-a koji radi sa 30% kapaciteta a koji radi za svu talijansku industriju na rijeci Po a koja je veća jedno 30 puta nego sva jugoslavenska industrija zajednomarcellus wrote:a ko će taj plin kupovat? Imamo ugovore, neki kurac? Ili ćemo milijardu dolara spizdit 'nako bezze, a američki lng plin skuplji 30% o ruskog?
Kermit-
2014-04-17
nema veze Hamnžeković je dao Kolindi da pročita tekst Trilaterale i Buzina, osim toga kad smo mi imali računicu, spisao, planmarcellus wrote:a ko će taj plin kupovat? Imamo ugovore, neki kurac? Ili ćemo milijardu dolara spizdit 'nako bezze, a američki lng plin skuplji 30% o ruskog?
Kermit-
2014-04-17
[quote="asilovski"]
zadnji put kad je Franjo bio živ a i tada s puno rupamarcellus wrote:osim toga kad smo mi imali računicu, spisao, plan
..vidjet cemo..previse ti vjerujes u to zblizavanje kako citam i ruje bas nisu sigurne da bi to moglo biti to...mislim lavrov je to rekao...tako da..malo se spusti..marcellus wrote:vuksadinare wrote:to je politicka odluka...marcellus wrote:a ko će taj plin kupovat? Imamo ugovore, neki kurac? Ili ćemo milijardu dolara spizdit 'nako bezze, a američki lng plin skuplji 30% o ruskog?
2015-09-08
vuksadinare wrote:..vidjet cemo..previse ti vjerujes u to zblizavanje kako citam i ruje bas nisu sigurne da bi to moglo biti to...mislim lavrov je to rekao...tako da..malo se spusti..marcellus wrote:vuksadinare wrote:to je politicka odluka...marcellus wrote:a ko će taj plin kupovat? Imamo ugovore, neki kurac? Ili ćemo milijardu dolara spizdit 'nako bezze, a američki lng plin skuplji 30% o ruskog?
vucino gotovo je svijet se mijenja :) :D
2015-08-06
Ovo jednostavno i Marc je to sumirao.
Ako nitko sa nevidljive ruke ne želi investirati u taj plin, koji kurac onda država rasipa naše pare na nešto što će gomilati gubitke?
al nam nije pun kurac propalih državnih investicija?
Ako nitko sa nevidljive ruke ne želi investirati u taj plin, koji kurac onda država rasipa naše pare na nešto što će gomilati gubitke?
al nam nije pun kurac propalih državnih investicija?
Guest- Guest
pa mjenja se ne kazem da ne...ali hrvatski interesi nisu bizant.....mozemo razgovarat o srednjoj europi..federalizaciji eu..pa i federalizaciji i bh-a....mozemo razgovarat i da srusimo liberalizam..ok tu se slazemo...mozemo i rampa migrantima i tu se slazem..ali da nas se gura u bizant ili nekakve istocno orijentalne asocijacije..to ne..nikako...drugi svijet..epikur37 wrote:vuksadinare wrote:..vidjet cemo..previse ti vjerujes u to zblizavanje kako citam i ruje bas nisu sigurne da bi to moglo biti to...mislim lavrov je to rekao...tako da..malo se spusti..marcellus wrote:vuksadinare wrote:to je politicka odluka...marcellus wrote:a ko će taj plin kupovat? Imamo ugovore, neki kurac? Ili ćemo milijardu dolara spizdit 'nako bezze, a američki lng plin skuplji 30% o ruskog?
vucino gotovo je svijet se mijenja :) :D
2015-09-08
Evo vidiš da se i ti privodiš u red...lipo si to napisao...
2015-08-06
c
Last edited by Pinochet on 26/1/2017, 13:40; edited 1 time in total
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Vlada za plutajući LNG terminal, SAD ga snažno podupire
» Žutarnji: Zli kepec i tiranin Putin bogatiji je od Hanžekovića i Rotšilda kombinovano
» Strahota u Njemačkoj: plutajući LNG terminali užasno skupi
» agitprop u režiji "domoljuba i patriota"
» Vehabijsko-pacovska propaganda u režiji HRT-a
» Žutarnji: Zli kepec i tiranin Putin bogatiji je od Hanžekovića i Rotšilda kombinovano
» Strahota u Njemačkoj: plutajući LNG terminali užasno skupi
» agitprop u režiji "domoljuba i patriota"
» Vehabijsko-pacovska propaganda u režiji HRT-a
Page 1 of 2