Hrvatska pravoslavna crkva – provokacija bez kršćanskih temelja
Page 5 of 5
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Hrvatska pravoslavna crkva – provokacija bez kršćanskih temelja
Ikona Svetog Jovana Ruskog u manastiru u Lepčinjcu je jedinstvena po tome što je to retki primer svetitelja obučenog u uniformu savremene srpske vojske.
http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:645846-Sveti-Jovan-Ruski-kao-srpski-vojnik
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Nisam ni shvatio da to zagovaras nego se nadovezujem na tvoje rijeci da ako se ispunjavaju zakonski uslovi onda se moze registrovati i HPC...Regoč wrote:U Hrvatskoj postoji Islamska zajednica kao jedinstvena organizacija za sve muslimane, nema posebno za muslimane Bošnjake, muslimane Albance, muslimane Turke... Takvom organizacijom ističe se, kao i kod katolikah, vjerski univerzalizam. To je smisao moga upisa, nikakvu "nacionalnu" islamsku zajednicu ne zagovaram jer je suprotna smislu islama.govinda wrote:Nije problem ni da se osnuje posebna Islamska zajednica u Hrvatskoj sa sopstvenim reisom, kao npr, u Srbiji sto postoji Islamska zajednica Srbije sa svojim reisom, jes' doduse da ta zajednica broji mozda 50 ljudi i da je taj Reis Srbin ....Regoč wrote:Muslimani u Hrvatskoj imaju, kao i katolici, jedinstvenu organizaciju, nema podjele po nacionalnom kriteriju.Eroo wrote:Imate i muslimane, ali nemate hr reisa.dawson wrote:Pa ako su pravoslavne crkve u principu nacionalne ne vidim zašto nebi postojala hrvatska pravoslavna crkva, nema razloga da spc ima monopol na ex-yu zemlje.
2016-11-17
Da bi hebavali Irineja u zdrav mozak.Ringo10 wrote:
3. NA kraju krajeva, ja stvarno ne razumijem šta će vama taj cirkus sa HPC. Srbi su svedeni na ostatke ostataka, gomilu staraca koji će nestati za 15 godina ili se svesti na naznatan i zanemarljiv broj.
ZAto se manite bespotrebnih glupiranja sa tom fantomskom HPC i onim kretenom kojeg neoustaše vodaju ko majmuna okolo da glumi HPC. Samo pravite budale od sebe, bez ikakve potrebe.
Nepada nam na pamet da se toga okanimo ....mi i Bugari ....
...kad udarimo .....svak sa svoje strane.
Izvješćujemo hrvatsku javnost da je Hrvatska pravoslavna crkva registrirana i kod institucija Europske unije pod nazivom Europska pravoslavna crkva u Hrvatskoj – Hrvatska pravoslavna crkva, a još čekamo Evidenciju od Ministarstva uprave Republike Hrvatske.
Identifikacijski broj HPC-a u registru u EU: 461157715249-43.
Registraciju možete pogledati na linku:
http://ec.europa.eu/transparencyregister/public/consultation/displaylobbyist.do?id=461157715249-43&locale=hr#hr
U Zadru, 13. prosinca 2014. godine
Hrvatski episkop + Aleksandar
Predsjednik Svetog Sinoda Europske pravoslavne crkve u Hrvatskoj – Hrvatska pravoslavna crkva i član Svetog Sinoda Europske pravoslavne crkve sa sjedištem u Parizu
NEMA ZORE ZA ....SRBE.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Ok. Da, čisto zakonski može se uspostaviti islamska zajednica po nacionalnoj osnovi.govinda wrote:Nisam ni shvatio da to zagovaras nego se nadovezujem na tvoje rijeci da ako se ispunjavaju zakonski uslovi onda se moze registrovati i HPC...Regoč wrote:U Hrvatskoj postoji Islamska zajednica kao jedinstvena organizacija za sve muslimane, nema posebno za muslimane Bošnjake, muslimane Albance, muslimane Turke... Takvom organizacijom ističe se, kao i kod katolikah, vjerski univerzalizam. To je smisao moga upisa, nikakvu "nacionalnu" islamsku zajednicu ne zagovaram jer je suprotna smislu islama.govinda wrote:Nije problem ni da se osnuje posebna Islamska zajednica u Hrvatskoj sa sopstvenim reisom, kao npr, u Srbiji sto postoji Islamska zajednica Srbije sa svojim reisom, jes' doduse da ta zajednica broji mozda 50 ljudi i da je taj Reis Srbin ....Regoč wrote:Muslimani u Hrvatskoj imaju, kao i katolici, jedinstvenu organizaciju, nema podjele po nacionalnom kriteriju.Eroo wrote:
Imate i muslimane, ali nemate hr reisa.
flumen wrote:.................... ljudi koji ne znaju srpski
Osim sveg ostalog sranja i laži koje si nadrobio u svom budalastom postu, evo izdvojio sam i ovu očitu LAŽ
Koji to Hrvat ne zna srpski jezik ?
To je isto kao da kažeš da ne znaju hrvatski jezik............budalaštine.
Hrvatski i srpski jezik je - J E D A N T E I S T I - jezik
Ako si mislio na pismo.......ćirilično.......to je nešto drugo.
Mada je i hrvatski korpus duže koristio ćirilicu ( i glagoljicu ) nego šta koristi latinično pismo.
Zaključak je jasan....POJMA NEMAŠ O ČEMU PIŠEŠ ......uopće
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
ajde odjeb laganini...volio bih da te vidim u drustvu nekih sa Skrljeva i Kukuljanova pa da vidis da ne znaju ni taj tvoj rvacki-srpski...to sto ti iz tvoje djecje sobe kod matere jos nisi izasao na ulicu i piskis u pelene - to je tvoj problem...i ako ti smetam, a ti ignore. ja na tvoje postove nit odgovaram nit mi trebaju jer si debil.Yehudi wrote:flumen wrote:.................... ljudi koji ne znaju srpski
Osim sveg ostalog sranja i laži koje si nadrobio u svom budalastom postu, evo izdvojio sam i ovu očitu LAŽ
Koji to Hrvat ne zna srpski jezik ?
To je isto kao da kažeš da ne znaju hrvatski jezik............budalaštine.
Hrvatski i srpski jezik je - J E D A N T E I S T I - jezik
Ako si mislio na pismo.......ćirilično.......to je nešto drugo.
Mada je i hrvatski korpus duže koristio ćirilicu ( i glagoljicu ) nego šta koristi latinično pismo.
Zaključak je jasan....POJMA NEMAŠ O ČEMU PIŠEŠ ......uopće
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
mozda, sve je moguce :-)Yehudi wrote:maggie13 wrote:a, sad ti upravo sebi dopustas govorit u njihovo ime.jastreb wrote:Pa piše da. Čovjek se osjeća Hrvatom,ali je povjeri pravoslavac. I taj lik ide u SPC. I to je to.maggie13 wrote:po popisu staanovnistva,tako pise.jastreb wrote:
Hahaha,navodno. Na posvećenju vode prilikom Bogojavljenja bilo ih je ondje 15-tak.
Ne traži osnivanje nikakve HPC,niti bi u slučaju njenog formiranja prešao u istu.
S druge strane glavni inicijatori osnivanja HPC nisu pravoslavci,već katolici!!! ???
Sto ti znas sto oni (ili barem dio njih) zeli i cemu tezi.
Govori u svoje ime.
Cinjenica je da izvjesni problemi upraznjavanja vjere postoje i da neki to zele.
Čisto onako sam propratio temu
pa vidim da si veoma upućena u temu HPC
...............možda si pripadnik iste ili "znanje" pabirčiš po forumima ????????
baš me zanima jer eto imaš odgovor na svaki upit u svezi toga
To je osobno pravo na vjeroispovijest i upraznjavanje vjere :-)
2014-04-11
Bome ako je neko blentav u ovom slučaju to si ti, kurca ne razumiješ ali te ne smeta da drugima pokušavaš djeliti savjete kako ga upotrebljavati i konzumirati.Ringo10 wrote:Ovaj i slični ludjaci žive u MAtrixu. U virtualnoj realnosti.flumen wrote:Srpska pravoslavna crkva je najvece zlo koje postoji u Hrvatskoj. To je kanal preko kojeg se truju Hrvati pravoslavne vjere, ljudi koji ne znaju srpski, kojima je Beograd jednako daleko ko i Najrobi, koji ni u Srbiji nemaju nikakve rodbinske ili neke druge veze. Ali, kad idu u crkvu moraju ici u "Srpsku" pravoslavnu crkvu koju placaju svi Hrvati bez obzira koje vjere. U tim crkvama se propagira mrznja prema svemu sto je Hrvatsko (osim kuna naravno), velica srpstvo i negira krscanstvo Hrvata. Kad bi se te sakralne objekte oduzelo Srpskoj zajednici i dalo Hrvatima pravoslavne vjere imali bi mir Bozji i Kristov.
Guest- Guest
Ovi komunisti bi samo otimali tuđe. Dajte im svoje hramove ako vam je već toliko stalo. Što nemaju vernike sem nekoliko usranih ustaša, druga je stvar.flumen wrote:Srpska pravoslavna crkva je najvece zlo koje postoji u Hrvatskoj. To je kanal preko kojeg se truju Hrvati pravoslavne vjere, ljudi koji ne znaju srpski, kojima je Beograd jednako daleko ko i Najrobi, koji ni u Srbiji nemaju nikakve rodbinske ili neke druge veze. Ali, kad idu u crkvu moraju ici u "Srpsku" pravoslavnu crkvu koju placaju svi Hrvati bez obzira koje vjere. U tim crkvama se propagira mrznja prema svemu sto je Hrvatsko (osim kuna naravno), velica srpstvo i negira krscanstvo Hrvata. Kad bi se te sakralne objekte oduzelo Srpskoj zajednici i dalo Hrvatima pravoslavne vjere imali bi mir Bozji i Kristov.
Zabranit Četničku crkvu na državnom teri.. Hrvatske,ona je Zločinačka , i nema nike veze sa pravoslavljem.flumen wrote:Srpska pravoslavna crkva je najvece zlo koje postoji u Hrvatskoj. To je kanal preko kojeg se truju Hrvati pravoslavne vjere, ljudi koji ne znaju srpski, kojima je Beograd jednako daleko ko i Najrobi, koji ni u Srbiji nemaju nikakve rodbinske ili neke druge veze. Ali, kad idu u crkvu moraju ici u "Srpsku" pravoslavnu crkvu koju placaju svi Hrvati bez obzira koje vjere. U tim crkvama se propagira mrznja prema svemu sto je Hrvatsko (osim kuna naravno), velica srpstvo i negira krscanstvo Hrvata. Kad bi se te sakralne objekte oduzelo Srpskoj zajednici i dalo Hrvatima pravoslavne vjere imali bi mir Bozji i Kristov.
2014-04-18
SPC na prostoru hrvatske,
daleko je vise pravoslavna
u odnosu na to koliko je hrvatska katolicka !
daleko je vise pravoslavna
u odnosu na to koliko je hrvatska katolicka !
Guest- Guest
daj, molim te, objasni...
Nema što objasniti. SPC je zamjena za RSK.
ma to mi je jasno, ali me zanima objašnjenje za ovo što trtlja za katoličku crkvu...
Trun i brvno, to je.
Uzgred, čestitam na promaknuću u moda.
BB-8- Posts : 3678
2016-01-25
max123- Posts : 2853
2015-10-28
MA udarit ćeš ti mudo marijanovo. Internet ratnik ...RayMabus wrote:Da bi hebavali Irineja u zdrav mozak.Ringo10 wrote:
3. NA kraju krajeva, ja stvarno ne razumijem šta će vama taj cirkus sa HPC. Srbi su svedeni na ostatke ostataka, gomilu staraca koji će nestati za 15 godina ili se svesti na naznatan i zanemarljiv broj.
ZAto se manite bespotrebnih glupiranja sa tom fantomskom HPC i onim kretenom kojeg neoustaše vodaju ko majmuna okolo da glumi HPC. Samo pravite budale od sebe, bez ikakve potrebe.
Nepada nam na pamet da se toga okanimo ....mi i Bugari ....
...kad udarimo .....svak sa svoje strane
NEMA ZORE ZA ....SRBE.
Bugare otpiši, još jedna propala nacija na Balkanu.
Ja vas promatram sa distance i fakat ste mi zabavni. Svaki dan me dobro nasmijete. JA sam izgubio sve iluzije i shvatio sve zablude i sad mi je svejedno.
Ali vi na Balkanu, vi ste živi šou program. NA području bivše Juge samo je jedna nacija normalna, Slovenci. Ostalo sve goli luđaci.
Čovjek ne zna ko je luđi i bolesniji.
Poslije 25 godina čovjek bi očekivao neko hlađenje, normalizaciju, suradnje, ekonomiju ... a vi ne prestajete talambasati u nekakve ratne trube i praviti budaletine od sebe. Dok istovremeno propadate i izumirete.
Ti bi da jebeš nekakvog Irineja u mozak, tamo neki preko Drine ne prestaju da jebu vas u mozak, SDA-ISIL jebe i jedne i druge a i jedni i drugi jebu njih. Dodaj Crnogorce, dodaj MAkedonce i njihove novokomponirane megalomanske bajke, na kraju tu su i Šiptari sa Velikom Albanijom do Mađarske... jedna velika bolnica mentaloida.
I dokle više. I gdje je tome kraj, pošto nema ni kraja ni pobjednika. Ima li nade da vi svi tamo ikada postanete normalni u pizdu materinu.
Koja gomila luđačina Bože sačuvaj.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
pa sad..jesmo htjeli da desnica prevlada u europi i svijetu...?..jesmo..pa shodno tome i idu sranja.....ako ej poruka..'neka svatko brine za sebe'..znaci princip je onaj..'ako te tko napadne pobrini se za sebe mene ne gledaj ja cuvam svoja leđa'
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Makedonci traže da im bugarska pravoslavna crkva bude majka crkva
» U centru Sarajeva zapaljena pravoslavna crkva
» Grčka pravoslavna crkva: Oduprećemo se ruskim pritiscima
» Ruska Pravoslavna crkva raskida ekumenu sa Carigradom
» Turska Pravoslavna Crkva istupila protiv Konstantinopola
» U centru Sarajeva zapaljena pravoslavna crkva
» Grčka pravoslavna crkva: Oduprećemo se ruskim pritiscima
» Ruska Pravoslavna crkva raskida ekumenu sa Carigradom