Ruska Pravoslavna crkva raskida ekumenu sa Carigradom
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Ruska Pravoslavna crkva raskida ekumenu sa Carigradom
Nece nami Carigrad solit pamet
a eto, jedna od najvecih sekti u raspadu...
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Re: Ruska Pravoslavna crkva raskida ekumenu sa Carigradom
Očekivano, pravoslavne crkve su u pravilu političke i imperijalne organizacije prije svega i stoga ne čudi ovo što se među njima događa.
ma zivo me zaboli za ukrajinu, nego sto nema priznanja za HPC?
trebalo bi dekretom zabranit SPC
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
jel ovo dobro ili loše? neka dodikovi pravoslavic epi i rino pojasno.. meni nije jasno
AssadNaPodmornici wrote:jel ovo dobro ili loše? neka dodikovi pravoslavic epi i rino pojasno.. meni nije jasno
to ti je super, jer se samim time otvaraju vrata i drugim narodima koji imaju pravoslavne vjernike proglasiti autokefalnost.
flumen-
2015-08-21
vas raspad je bio i ostao neprevazidjen. 100godusnjem ratu kojiflumen wrote:Nece nami Carigrad solit pamet
je proslavio hrvate. hrvatima
idu gradjanski ratovi, tu su
prvaci sveta. to su primetile
i svabe. mnogi svapski oficiri
opisali su brutalnost hr. vojske.
Guest- Guest
Ti po obicaju ko maksim po diviziji. Lijepo ti stoji tvoja glupost mora se priznati. Cestitke onome tko te je obdario.pizzon wrote:vas raspad je bio i ostao neprevazidjen. 100godusnjem ratu kojiflumen wrote:Nece nami Carigrad solit pamet
je proslavio hrvate. hrvatima
idu gradjanski ratovi, tu su
prvaci sveta. to su primetile
i svabe. mnogi svapski oficiri
opisali su brutalnost hr. vojske.
omni-
2014-04-12
treba zabraniti hrvatskimflumen wrote:ma zivo me zaboli za ukrajinu, nego sto nema priznanja za HPC?
popovima pristup u kat.crkvama
na teritoriji srbije itd
Guest- Guest
Za Crnu Goru odlična vijest, oni su i prije par stoljeća odjebali Rusiju i rekli da su kršćanstvo primili od Carigrada a ne od MoskveAssadNaPodmornici wrote:jel ovo dobro ili loše? neka dodikovi pravoslavic epi i rino pojasno.. meni nije jasno
Mi smo katolička nacija tako da ono nije baš da nam je nama ko nama samima ovo nešto previše bitno
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ko o čemu Irinej o jednom podijeljenom narodu. Njemu ništa ne znače ni referendumi,
kao ni demokracija općenito. Hvali, na primjer, Vučića kad ga barem polovica Srba ne može ni smilit...Dijeli vlastiti narod, a drugi bi htio pripojiti. Shizofreno.
A-ha, tema...Krist nam nije ostavio u naslijeđe ništa što bi se zvalo "Srpska", "Ruska" i slično. Otkud pravo čovjeku da zabrani nekom drugom čovjeku da se moli u crkvi u kojoj se do jučer kao "ispravno" molio? Nevjerojatan bezobrazluk. Uostalom, taj čin je u osnovu antikršćanski. Temeljna kršćanska dužnost Crkve je širenje Evanđelja, a šta danas radi Ruska pravoslavna crkva? Sve, samo to ne.
kao ni demokracija općenito. Hvali, na primjer, Vučića kad ga barem polovica Srba ne može ni smilit...Dijeli vlastiti narod, a drugi bi htio pripojiti. Shizofreno.
A-ha, tema...Krist nam nije ostavio u naslijeđe ništa što bi se zvalo "Srpska", "Ruska" i slično. Otkud pravo čovjeku da zabrani nekom drugom čovjeku da se moli u crkvi u kojoj se do jučer kao "ispravno" molio? Nevjerojatan bezobrazluk. Uostalom, taj čin je u osnovu antikršćanski. Temeljna kršćanska dužnost Crkve je širenje Evanđelja, a šta danas radi Ruska pravoslavna crkva? Sve, samo to ne.
Sto cekas?pizzon wrote:treba zabraniti hrvatskimflumen wrote:ma zivo me zaboli za ukrajinu, nego sto nema priznanja za HPC?
popovima pristup u kat.crkvama
na teritoriji srbije itd
omni-
2014-04-12
Neznam šta bi se tu moglo previše mijenjati bar kad su ovi prostori zapadno od Srbije dakle BiH, Hrvatska, Mađarska, Slovenija itd itd itd
Vatikan nije taj koji priznaje pravoslavne crkve nego carigradska patrijaršija i ta priča pa sad može se RPC nesviđat to ali šta im ja tu mogu a s druge strane SPC nije RPC bez obzira šta se one simpatišu međusobno tako da opet bez obzira na ovo opet sve ostaje isto
Nevidim nešto posebno tu kad su ove nepravoslavne zemlje u pitanju tipa Hrvatska, BiH, Mađarska, Slovenija itd itd itd
Vatikan nije taj koji priznaje pravoslavne crkve nego carigradska patrijaršija i ta priča pa sad može se RPC nesviđat to ali šta im ja tu mogu a s druge strane SPC nije RPC bez obzira šta se one simpatišu međusobno tako da opet bez obzira na ovo opet sve ostaje isto
Nevidim nešto posebno tu kad su ove nepravoslavne zemlje u pitanju tipa Hrvatska, BiH, Mađarska, Slovenija itd itd itd
2014-04-11
RayMabus wrote:Neznam šta bi se tu moglo previše mijenjati bar kad su ovi prostori zapadno od Srbije dakle BiH, Hrvatska, Mađarska, Slovenija itd itd itd
pa stvar je u tome da se mnogi pravoslavci u Hrvatskoj ne smatraju Srbima po nacionalnom opredjeljenju. Stoga je inzistiranje na "Srpskoj" pravoslavnoj crkvi zastarjelo i ne izrazava volju svih pravoslavnih vjernika u nasoj zemlji.
flumen-
2015-08-21
Pa imaš HPC u Hrvatskoj samo šta ima samo status grupe vjernika ,nije priznata ni od države ni od pravoslavnih crkava
2014-04-11
Kojim Carigradom?
Taj Carigrad ne postoji od 1453.
A problem sa pravoslavljem je autokefalnost koja definira nacionalne crkve koje su onda u sluzbi nacionalistickih i drzavnih politika.
KAtolicka Crkva je nadnacionalna ali i tu je problem jer kad vitalni interesi neke katolicke nacije dodju u koliziju sa interesima vatikana, onda lokalna Crkva mora podrzati i sprovoditi volju VAtikana protivno interesima svoje pastve i svoga naroda.
Mi smo to u BiH iskusili u od rata u BiH pa do danas.
Dakle, srpski popovi recimo uvijek stoje na braniku nacionalnih i drzavnih interesa dok katolicke popine u Hrvata stoje na braniku Vatikana. A sad, hoce li se ti interesi poklopiti sa interesi9ma hrvatskog naroda, to je veliko pitanje.
A u povijesti se vrlo cesto nisu poklapali.
JA sam 1993 godine gorko zazalio sto Crkva u Hrvata nije autokefalna.
Sto se mene osobno tice, JEBO VATIKAN.
Taj Carigrad ne postoji od 1453.
A problem sa pravoslavljem je autokefalnost koja definira nacionalne crkve koje su onda u sluzbi nacionalistickih i drzavnih politika.
KAtolicka Crkva je nadnacionalna ali i tu je problem jer kad vitalni interesi neke katolicke nacije dodju u koliziju sa interesima vatikana, onda lokalna Crkva mora podrzati i sprovoditi volju VAtikana protivno interesima svoje pastve i svoga naroda.
Mi smo to u BiH iskusili u od rata u BiH pa do danas.
Dakle, srpski popovi recimo uvijek stoje na braniku nacionalnih i drzavnih interesa dok katolicke popine u Hrvata stoje na braniku Vatikana. A sad, hoce li se ti interesi poklopiti sa interesi9ma hrvatskog naroda, to je veliko pitanje.
A u povijesti se vrlo cesto nisu poklapali.
JA sam 1993 godine gorko zazalio sto Crkva u Hrvata nije autokefalna.
Sto se mene osobno tice, JEBO VATIKAN.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ma kakva HPC. Pravite budale od sebe.RayMabus wrote:Pa imaš HPC u Hrvatskoj samo šta ima samo status grupe vjernika ,nije priznata ni od države ni od pravoslavnih crkava
2015-09-24
Ne smatraju se u tvojoj glupoj tintari.flumen wrote:RayMabus wrote:Neznam šta bi se tu moglo previše mijenjati bar kad su ovi prostori zapadno od Srbije dakle BiH, Hrvatska, Mađarska, Slovenija itd itd itd
pa stvar je u tome da se mnogi pravoslavci u Hrvatskoj ne smatraju Srbima po nacionalnom opredjeljenju. Stoga je inzistiranje na "Srpskoj" pravoslavnoj crkvi zastarjelo i ne izrazava volju svih pravoslavnih vjernika u nasoj zemlji.
Ne smiju da se deklariraju kao Srbi jer to u Hrvatskoj nije nimalo popularno i moze donijeti gomile problema obzirom na zestoko antsrpstvo u Hrvatskoj.
Iz slicnih razloga se u Srbiji neki Hrvati izjasnjavaju kao Bunjevci, ili u dijelovima BiH kao Bosnjaci katolicke vjere.
Smijesni ste sa tom HPC.
2015-09-24
Nepravimo mi ništa, nema veze s nama, pitaj Bugare, to oni prave da blokiraju SPC iz smjera zapadaRingo10 wrote:Ma kakva HPC. Pravite budale od sebe.RayMabus wrote:Pa imaš HPC u Hrvatskoj samo šta ima samo status grupe vjernika ,nije priznata ni od države ni od pravoslavnih crkava
Nemamo mi s tim veze
2014-04-11
ko kaze da se ne smiju..moj susjed dobojlija bosko otvoreno kaze d aje srbin i jso karta s nama i rostilja..popijemo rakiju ili gemist...ja ne znam ko ej njemu zamjerio ikad iz naseg drustva sto kaze za sebe da ej srbin...a ko bi mu zamjerio kad donese jedno 5,6 litara dobojske brlje i par kila odojkaRingo10 wrote:Ne smatraju se u tvojoj glupoj tintari.flumen wrote:RayMabus wrote:Neznam šta bi se tu moglo previše mijenjati bar kad su ovi prostori zapadno od Srbije dakle BiH, Hrvatska, Mađarska, Slovenija itd itd itd
Ne smiju da se deklariraju kao Srbi jer to u Hrvatskoj nije nimalo popularno i moze donijeti gomile problema obzirom na zestoko antsrpstvo u Hrvatskoj.
Iz slicnih razloga se u Srbiji neki Hrvati izjasnjavaju kao Bunjevci, ili u dijelovima BiH kao Bosnjaci katolicke vjere.
Smijesni ste sa tom HPC.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
dobro nije idiot kao crvenkasti i njegov stari da su se kurcili u zagrebu priej rata pa sad pljucka kad su dobili po lampi..jbg pacijenata je uvijek bilo i bice
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Makedonci traže da im bugarska pravoslavna crkva bude majka crkva
» U centru Sarajeva zapaljena pravoslavna crkva
» Pravoslavna crkva u Daruvaru najavila liturgiju za uskrs
» Na crkvenom saboru osnovana Ukrajinska Pravoslavna Crkva
» Srpska Pravoslavna Crkva namjerava reprizirat korona party
» U centru Sarajeva zapaljena pravoslavna crkva
» Pravoslavna crkva u Daruvaru najavila liturgiju za uskrs
» Na crkvenom saboru osnovana Ukrajinska Pravoslavna Crkva