ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Le Pen napala Fillona radi izjave "Ja sam degolist i kršćanin"

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Le Pen napala Fillona radi izjave "Ja sam degolist i kršćanin" - Page 2 Empty Re: Le Pen napala Fillona radi izjave "Ja sam degolist i kršćanin"

Post by RayMabus 17/1/2017, 08:33

Nije ona ništa skontala ...samopojebala se.

RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Le Pen napala Fillona radi izjave "Ja sam degolist i kršćanin" - Page 2 Empty Re: Le Pen napala Fillona radi izjave "Ja sam degolist i kršćanin"

Post by vuksadinare 17/1/2017, 08:35

RayMabus wrote:Nije ona ništa skontala ...samopojebala se.
naravno....nevjerojatno glup potez....optuziti krscane da isticanjem svoje vjere nesto kvaris...no u baba nikad pameti...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/1/2017, 08:36

KC u Francuskoj ce podržat Filona a ne nju.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by vuksadinare 17/1/2017, 08:37

ma sve je to goli quratz..le pen,trump,gert wilders,hoffer...ili komunjare ili rasisti ili sanjaju o prosirenjima svojih drzava na ustrb susjeda ma o kom se radilo...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/1/2017, 08:39

Zanimljivo al Hofer i Le Penn iako su se udružili imaju potpuno suprostavljena stajališta oko EU ....Hofer oce ostt u EU a ova oce izac .....u biti oni uopce nisu saveznici al glume da jesu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by vuksadinare 17/1/2017, 08:39

RayMabus wrote:KC u Francuskoj ce podržat Filona a ne nju.
na koncu bas od ovakvih idiota radikalni islam profitira....nema vise politicara ala regan,tacherica i slicni..ovo sve debili i to opasni debili koji dobijaju moc u ruke..a samokontrola im ej goli quratz...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/1/2017, 08:40

Izjava od prije neki dan :

Austrija: FPO kritikuje vladu, protiv istupanja iz EU
Tanjug | 14. 01. 2017 - 22:52h

Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe oštro je danas kritikovao vladu u Beču i izjasnio se za ostanak zemlje u Evropskoj uniji, čiju reformu zahteva.

Le Pen napala Fillona radi izjave "Ja sam degolist i kršćanin" - Page 2 VaIktkqTURBXy9jOWUxYTEzOTRhZDJlNzBmYTdmYTIzNDljNjBkMmU3Mi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA
Foto: RAS Arhiva / Arhiva
On je, na tradicionalnom prolećnom skupu FPO u Salcburgu, pred oko 4.000 članova i simpatizera, on je naglasio da su slobodarci protiv istupanja Austrije iz EU, ali da zahtevaju reformu "te Evrope".
Istovremeno je izrazio strepnju da odgovorni za pogrešan razvoj EU nisu ništa naučili iz grešaka prošlosti.
- Kultura dobrodošlice - kojim su dočekane izbeglice je, prema njegovim rečima, doživela neuspeh.
S tim u vezi je napao austrijskog kancelara Kristijana Kerna da je bio jedan od šefova "organizacije krijumčara ljudi".
Štrahe je zatražio se okonča "politika islamizacije Evrope".
- Kome ne odgovaraju demokratska pravila u našoj zemlji neka se vrati u svoju islamsku državu. Nikoga nismo naterali da dođe kod nas - podvukao je on.
S tim u vezi je zatražio potpunu obustavu imigracije, dodajući da je u realnosti neophodno čak i da se iz zemlje proteraju ilegalci i kriminalci.
Takođe je predložio da se pooštri delovanje prema ilegalcima.
- Ko pokuša ilegalno da uđe u zemlju treba biti smešten u pritvor - objasnio je Štrahe.
Založio se za usvajanje zakona o "zabrani islamizacije".
On je podvukao da su slobodarci, kada je reč o privredi, za pravedne plate, te podsticanje pre svega malih i srednjih preduzeća, kojima je neophodno obezbediti dostupnost kapitalu za osnivanje.
Na kraju svog dvočasovnog govora Štrahe je izrazio uverenje da će FPO na idućim izborima biti najsnažnija stranka.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by vuksadinare 17/1/2017, 08:40

RayMabus wrote:Zanimljivo al Hofer i Le Penn iako su se udružili imaju potpuno suprostavljena stajališta oko EU ....Hofer oce ostt u EU a ova oce izac .....u biti oni uopce nisu saveznici al glume da jesu.
debilana....davno tvrdim da bi se ti pokefali međusobno samo tako da dođu u priliku..i zive od incidenata da toga nije uopce ne bi trebali postojati
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/1/2017, 08:43

vuksadinare wrote:
RayMabus wrote:Zanimljivo al Hofer i Le Penn iako su se udružili imaju potpuno suprostavljena stajališta oko EU ....Hofer oce ostt u EU a ova oce izac .....u biti oni uopce nisu saveznici al glume da jesu.
debilana....davno tvrdim da bi se ti pokefali međusobno samo tako da dođu u priliku..i zive od incidenata da toga nije uopce ne bi trebali postojati
Da , evo postao sam ti tu izjavu FPO .......i Štrahea koji je šef iste .....u stvarnosti njemu je Filon pravi saveznik.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by vuksadinare 17/1/2017, 08:46

RayMabus wrote:
vuksadinare wrote:
Da , evo postao sam ti tu izjavu FPO .......i Štrahea koji je šef iste .....u stvarnosti njemu je Filon pravi saveznik.
...pa na primjer desnicarima ateistima su veci neprijatelji recimo demokrscani ili desnica koja se lozi na vjeru..nego ljevicari...liberali...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 17/1/2017, 08:49

Le Pen napala Fillona radi izjave "Ja sam degolist i kršćanin" - Page 2 Fransoa-filion

ipak, tipujem na fijona, msm da ce biti pred.francuske
le pen, zeli distancu u odnosu na evropu. medjutim fracuska
je za razliku od v.b. kopnom snazno povezana i sa evropom
koliko i sa atlantikom. jedno je sigruno, nemci ce i odlaskom
francuske iz eu nastaviti da brane eu, sa svima koji to zele.
braneci eu branice sebe !
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/1/2017, 08:51

Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe oštro je danas kritikovao vladu u Beču i izjasnio se za ostanak zemlje u Evropskoj uniji, čiju reformu zahteva.

evo, to je to
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/1/2017, 08:53

Francuska isto profitira od eu i eurozone tako da je malo glupo reci da je taj projekt protiv njih jer to je francusko njemački projekt.

Italija je tu malo autsajder al Francuska nije.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/1/2017, 08:55

Pariz bi mogao profitirati od Brexita
Nakon što su se Britanci odlučili za Brexit, Francuzi inostranim kompanijama prostiru crveni tepih. Vlada se nada da će te kompanije svoja sjedišta iz Londona premjestiti u Pariz. Šanse i nisu tako loše.
Le Pen napala Fillona radi izjave "Ja sam degolist i kršćanin" - Page 2 36871832_303
Poslovna četvrt La Défense sa višespratnicama i vjetrom, koji između njih puše, možda i nije omiljena turistička destinacija. Međutim, ova četvrt bi u budućnosti među strancima mogla biti veoma tražena. Prije svega kada Velika Britanija napusti EU. Glavni grad Francuske želi biti prvi izbor za kompanije, koje nakon Brexita, traže novo mjesto za svoje sjedište.  Tome se nada i francuska vlada i pred inostranim poduzetnicima prostire crveni tepih.
Firma koja bi mogla imati koristi od Brexita je brokerska kuća CBRE koja u ovoj četvrti upravlja velikim brojem kancelarija. CBRE je ovlastila jedan svoj odjel da se brine o mušterijama koji razmišljaju o selidbi za Pariz. „Naravno da je to za nas veoma zanimljiva tema", kaže Grégoire de la Ferté, zamjenik voditelja CBRE u Parizu. „Mi kao međunarodna agencija koja se bavi nekretninama moramo moći objasniti našim mušterijama koje su prednosti i nedostaci, kao i poteškoće za jednog poduzetnika koji se želi preseliti u Pariz“, kaže Grégoire de la Ferté.
Najveće tržište kancelarija za iznajmljivanje u Evropi
Le Pen napala Fillona radi izjave "Ja sam degolist i kršćanin" - Page 2 36871798_401
Grégoire de la Ferté kaže da Pariz ima i određene prednosti: „ Pariško tržište kancelarijama za iznajmljivanje je najveće u Evropi. Daleko ispred Londona i njemačkih gradova. Osim toga, tu je i veliki broj prodavnica i servisnih usluga, odnosno svega što je potrebno jednom poduzetniku i njegovim uposlenicima."
Velika Britanija će napustiti EU najranije za dvije godine. Međutim, francuska vlada već sada pokušava privući pažnju prije svega finansijskih preduzeća. Vlada je olakšala izdavanje dozvola za firme koje se iz Velike Britanije sele u Francusku. Šta više je na raspolaganje stavila i savjetnike koji govore engleski jezik. Osim toga, rukovodeći kadar iz Francuske, koji se sada vraća iz Velike Britanije, manje će plaćati porez.
Poduzetnici i mnogo sektora
Međutim, u poređenju sa njemačkim metropolama u Parizu postoji daleko više kompanija iz različitih sektora. Frankfurt je naprimjer uglavnom orijentisan na bankarstvo. „Mnoge međunarodne kompanije s kojim smo razgovarali kažu da upravo to cijene u Parizu. Tu nisu okruženi konkurentskim firmama, nego prije svega i kupcima“, kaže Arnaud de Bresson, generalni direktor organizacije Paris Europlace koja je odgovorna za promociju i razvoj finansijskog tržišta u Parizu.
Prema navodima ove organizacije, u Parizu bi kao posljedica Brexita, moglo biti otvoreno desetine hiljada novih radnih mjesta. Paris Europlace je već početkom prošle godine počeo dobijati upite od međunarodnih kompanija. Taj broj se povećao nakon rezultata referenduma i još više nakon što je britanska premijerka Theresa May izjavila da će formalna procedura izlaska Velike Britanije iz EU početi u martu.
Le Pen napala Fillona radi izjave "Ja sam degolist i kršćanin" - Page 2 19216837_401
Bankare ipak najviše privlači Frankfurt
Ipak, kompanije će nakon Brexita biti raspoređene na različite finansijske centre u Evropi, mišljenja je Marc Perrone, pravnik u pariškom uredu advokatske kancelarije Linklaters, finansijske kompanije sa sjedištem u Londonu koja pruža savjetodavne usluge kada je riječ o Brexitu. „Pariz je naprimjer zanimljiv bankama i kompanijama koje se bave upravljanjem imovinom", kaže Perrone. Prednost Pariza u tome je pored ostalog dobra bankarska regulativa. U ekonomskoj krizi 2008. godine je finansijski sektor u Parizu veoma dobro prošao.
Pariz "ne može postati broj jedan"
Perrone ipak dodaje da Pariz nije zanimljiv za sve kompanije. Jedan od razloga je što firme dijelom imaju lošu sliku o Francuskoj. „Mnogi misle da se francuski poreski zakon mijenja relativno često i jedan takav utisak ne ide u korist Parizu kada govorimo o investicionim odlukama“, smatra Perrone. Osim toga, francusko tržište rada se smatra previše strogim, što također odvraća kompanije.
Ekonomista Christopher Dembik iz „Saxo Bank“ ima sasvim drugačije mišljenje. On smatra da Francuska mora daleko više raditi da nakon Brexita privuče kompanije u Pariz. „Vlada na primjer treba smanjiti porez koji je ovdje još uvijek veoma visok, prije svega na bonuse koje dobijaju menadžeri“. I ako to uradi, Pariz, u poređenju sa drugim evropskim metropolama, ne može zauzeti prvo mjesto. Na tom mjestu je ubjedljivo Frankfurt u kojem je i sjedište Evropske centralne banke. „Ona će nakon Brexita biti još važnija“, smatra Dembik.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by jastreb 17/1/2017, 08:57

pizzon wrote:Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe oštro je danas kritikovao vladu u Beču i izjasnio se za ostanak zemlje u Evropskoj uniji, čiju reformu zahteva.

evo, to je to
Sumnjam u neke veće reforme EU.

Svaka zemlja mora samostalno sprovesti reforme.

Ne razumijem ove desnohrvate koji skaču na zadnje noge i kese zube pri svakom spomenu na SFRJ,koji slave 25 godina priznanja Hrvatske,a pjene se kad god im netko kritizira EU.

EU je propali projekat. Možda su još kao 12-torica nešto i predstavljali,ali danas je to kooratz.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by vuksadinare 17/1/2017, 09:01

jastreb wrote:
pizzon wrote:Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe oštro je danas kritikovao vladu u Beču i izjasnio se za ostanak zemlje u Evropskoj uniji, čiju reformu zahteva.

evo, to je to

Ne razumijem ove desnohrvate koji skaču na zadnje noge i kese zube pri svakom spomenu na SFRJ,koji slave 25 godina priznanja Hrvatske,a pjene se kad god im netko kritizira EU.

EU je propali projekat. Možda su još kao 12-torica nešto i predstavljali,ali danas je to kooratz.
..slazem se....no danas kad je prijetnja oruzanim sukobima nikad veca ipak trazis nekakvu pomoc ako nista bar u savezu u kojem danas jesi..solo tesko...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/1/2017, 09:07

Le Penn je debil.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by jastreb 17/1/2017, 09:10

vuksadinare wrote:
jastreb wrote:

evo, to je to

..slazem se....no danas kad je prijetnja oruzanim sukobima nikad veca ipak trazis nekakvu pomoc ako nista bar u savezu u kojem danas jesi..solo tesko...
Ma kakvi sukobi? Pa jesmo li članica NATO-a? Jesmo.

I koji će nam kooratz EU? I Turska i Albanija ,a uskoro i C.Gora biti će članice NATO-a,ali ne i EU-a.

Iz ove sasrane E Zajednice treba ili što prije izaći,ili je iznutra podrivati i rastakati.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by vuksadinare 17/1/2017, 09:13

"vizija Evrope Le Pen podseca na zakon đungle"

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/627277/Vizija-Evrope-Le-Pen-podseca-na-zakon-dzungle
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 17/1/2017, 09:14

...ode baba pa pa...glupa šovenka
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/1/2017, 09:14

Le Penn je upravo izjavila ovo : mi smo ateisti 

E sad pošto su isti ipak vecinom glasaci lijevice a ti si i protiv kršcana i muslimana i religija opcenito 

sad ceš lijepo odhebat u skokovima na iducim izborima
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics