Feministice imaju novi izgovor
Page 10 of 15
Page 10 of 15 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 15
Re: Feministice imaju novi izgovor
Leviathan2 wrote:jbte, kakav je to mambo dzambo, to nije jelo od graha, to je nesto sa dodatkom graha,Neve wrote:haha ubit će me graholjupci.. ja to s puno truda i miješanja, i nešto povrća.. prvu vodu naravno bacim, vino ide obavezno, malo pobrašnim, stavim jednu mrkvu, ponekad i korijen celera i peršina, papriku suhu i svježu, suho meso ili kobasice, skoro pola sata ga ustvari više dinstam nego kuham, nakon toga zalijem vodom i dokuham, na kraju ubacim česan češnjaka, mrvicu senfa, peršinov i lovorov list... i serviram nakon par sati 'ležanja' :)govinda wrote:da cujem, kako spremas grah? :)
pa i meni ide uvijek više mesa nego graha (kila raznih vrsta suhog mesa na 60-70 deka graha, samo meso treba prvo iskuhat jer ispadne preslano)
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Neve wrote:po mogućnosti crno, bolji mi je okus, stavim oko 1-2 dl, tek da malo baci na 'lovački'marcellus wrote:koje vino stavljaš, bijelo?
probaj malo viskija, kap, ili malo kave - kava daje malo "smoky" okus
kakva greska? Prvi put kad grah provrije kuhas ga 20 minuta i mijenjas vodu....pismejker wrote:Svi bacaju prvu vodu.Greska
2016-11-17
tako bi trebalo, ali ja to malo skratim, dodam mrvicu sode bikarbone pa se prije skuha i lakši je za probavu.. ideju sam prekopirala od Marca :)govinda wrote:sastojci ok manje vise, samo ne kontam sta ce ti vino u grah i zasto ga serviras nakon par sati? :) kod mene se grah kuha minimum 3 sata....
neva- Posts : 4367
2014-04-12
nikadf tzo ne radim,zasto ti bacas?govinda wrote:kakva greska? Prvi put kad grah provrije kuhas ga 20 minuta i mijenjas vodu....pismejker wrote:Svi bacaju prvu vodu.Greska
Guest- Guest
pismejker wrote:brasno isto
ima sličan efekt kao gustin, pa ga možeš staviti u juhe i kuhana jela radi postizanja konzinstencije, daje bolji doživljaj na jeziku i nepcu
mislim da je bolje koristiti gustin, tj. onima koji pored okusa paze i na teksturu
mislim da je gustin bolje koristiti
Last edited by deda on 10/1/2017, 21:43; edited 1 time in total
Guest- Guest
pismejker wrote:nikadf tzo ne radim,zasto ti bacas?govinda wrote:kakva greska? Prvi put kad grah provrije kuhas ga 20 minuta i mijenjas vodu....pismejker wrote:Svi bacaju prvu vodu.Greska
pa radi plinova...
soda bikarbona? E jebi ga sad...ogadi mi grah....Neve wrote:tako bi trebalo, ali ja to malo skratim, dodam mrvicu sode bikarbone pa se prije skuha i lakši je za probavu.. ideju sam prekopirala od Marca :)govinda wrote:sastojci ok manje vise, samo ne kontam sta ce ti vino u grah i zasto ga serviras nakon par sati? :) kod mene se grah kuha minimum 3 sata....
2016-11-17
tko ti je kriv što ne znaš kuhati, kao ni debele feministicededa wrote:tema od debelim feministicama završi na receptima za burek i grah
2014-04-12
Neve wrote:tko ti je kriv što ne znaš kuhati, kao ni debele feministicededa wrote:tema od debelim feministicama završi na receptima za burek i grah
jebiga da nisu feministice znale bi kuhat, pa im hrana ne bi bila pizza delivery i burgeri, pa ne bi bile debele...
da takva dopadne meni saka prvo bi joj uveo rezim lovca na mjesec dana, al bi smrsavila, a onda mjesec prisilnog tecaja kuhanja,marcellus wrote:deda wrote:tema od debelim feministicama završi na receptima za burek i grah
debele feministice ne znaju kuhati jer smatraju da to ponižava ženu, nije ona tu da kuha
recep moje prabake, dobila prabaka jednu od snaha, nece mala mrdnut a i nezna, stavila je baba na ucenje, ova skuha sebi al ne moze jesti dok baba ne proba i odobri,
ova skuha , baba proba i veli , joj cerce pa necu ja dat da se ti otrujes, i ode hrana u napoj, nakon dva tjedna jedenja kruha jer drugo nije smjela da jede dok ne pocne samostalno kuhat, mala dogurala do solidnog nivoa, i dan danas to spominje svojoj snahi
pa ja prvo grah ostavim cijelu noc namocenog, onda tu vodu prolijem i nalijem novu pa stavim da kuha, znaci sam grah, bez zacina, pa kad provri prolijem tu vodu, onda dodam zacine, luk, papriku, i stavim da se kuha u novoj vodi....pola povrca proprzim u tavi pa dodam kad voda provri..i onda dodam meso...pismejker wrote:nikadf tzo ne radim,zasto ti bacas?govinda wrote:kakva greska? Prvi put kad grah provrije kuhas ga 20 minuta i mijenjas vodu....pismejker wrote:Svi bacaju prvu vodu.Greska
2016-11-17
Koji ste vi fuseri.Grah da se ubrzava kuhati?Svetogrdje!!! Da bude laksi za probavu i ne napuhava vas,doda se prstohvat kima iliti kumina.Neve wrote:tako bi trebalo, ali ja to malo skratim, dodam mrvicu sode bikarbone pa se prije skuha i lakši je za probavu.. ideju sam prekopirala od Marca :)govinda wrote:sastojci ok manje vise, samo ne kontam sta ce ti vino u grah i zasto ga serviras nakon par sati? :) kod mene se grah kuha minimum 3 sata....
Guest- Guest
Oke,oke,jasno mi je,da promjenis vodu,ali pitam ZASTO to radite?govinda wrote:pa ja prvo grah ostavim cijelu noc namocenog, onda tu vodu prolijem i nalijem novu pa stavim da kuha, znaci sam grah, bez zacina, pa kad provri prolijem tu vodu, onda dodam zacine, luk, papriku, i stavim da se kuha u novoj vodi....pola povrca proprzim u tavi pa dodam kad voda provri..i onda dodam meso...pismejker wrote:nikadf tzo ne radim,zasto ti bacas?govinda wrote:kakva greska? Prvi put kad grah provrije kuhas ga 20 minuta i mijenjas vodu....pismejker wrote:Svi bacaju prvu vodu.Greska
Guest- Guest
govinda wrote:soda bikarbona? E jebi ga sad...ogadi mi grah....Neve wrote:tako bi trebalo, ali ja to malo skratim, dodam mrvicu sode bikarbone pa se prije skuha i lakši je za probavu.. ideju sam prekopirala od Marca :)govinda wrote:sastojci ok manje vise, samo ne kontam sta ce ti vino u grah i zasto ga serviras nakon par sati? :) kod mene se grah kuha minimum 3 sata....
natrijev hidrogen karbonat ne mijenja ništa, nema nikakv učinak na grah
Guest- Guest
marcellus wrote:ovako izgledaju autorice članka,
inače zabavno je da se zovu bacon i baker
Da smršavi 35-40 kila i da nema tetovaže, bila bi čak i zgodna.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
ma stavim samo mrvicu, soda je lagano bljutava i ne utječe na aromu graha, ni povrćagovinda wrote:soda bikarbona? E jebi ga sad...ogadi mi grah....Neve wrote:tako bi trebalo, ali ja to malo skratim, dodam mrvicu sode bikarbone pa se prije skuha i lakši je za probavu.. ideju sam prekopirala od Marca :)
2014-04-12
Neve wrote:tko ti je kriv što ne znaš kuhati, kao ni debele feministicededa wrote:tema od debelim feministicama završi na receptima za burek i grah
kuhati nije teško ako imaš dobar recept
Guest- Guest
Od povrca su dodaci,luk u glavici,paprika crvena,lovor,biber u zrnu,dva tri reznja cesnjaka.prije kraja se cesnjak i luk vade,a gustina se dobije,dugim kuhanjem i raspadanjem slabijih zrna samog graha.niakkvo jebeno brasno,kobasica dimljena ili neko drugo dimljeno meso se ,malo u posebnoj vodi ,10 minuta malo otkuha,pa se t+ocijedi i stavi u grah pol sata prije kraja kuhanja.Amen.da,netko sol,netko vegetu doda,po ukusu i malo crvene paprike praha
Guest- Guest
deda wrote:govinda wrote:soda bikarbona? E jebi ga sad...ogadi mi grah....Neve wrote:tako bi trebalo, ali ja to malo skratim, dodam mrvicu sode bikarbone pa se prije skuha i lakši je za probavu.. ideju sam prekopirala od Marca :)govinda wrote:sastojci ok manje vise, samo ne kontam sta ce ti vino u grah i zasto ga serviras nakon par sati? :) kod mene se grah kuha minimum 3 sata....
natrijev hidrogen karbonat ne mijenja ništa, nema nikakv učinak na grah
čuva boje kod zelenog povrća i malo omekša grah, regulira kiselost, usto grah manje napuhava kad ima sode u njemu, na okus nema učinka
Last edited by marcellus on 10/1/2017, 21:51; edited 1 time in total
melkior wrote:
Da smršavi 35-40 kila i da nema tetovaže, bila bi čak i zgodna.
a da ti spustiš kriterije?
Guest- Guest
Page 10 of 15 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 15
Similar topics
» Papa Franjo : Pederi imaju pravo na obitelj i posvajanje djece
» Izgovor godine
» Za feministice abortus je kontracepija
» Austriji COVID izgovor za pakost i osvetu?!
» Švedske feministice: ne želimo Vas nego silovatelje
» Izgovor godine
» Za feministice abortus je kontracepija
» Austriji COVID izgovor za pakost i osvetu?!
» Švedske feministice: ne želimo Vas nego silovatelje
Page 10 of 15