Feministice imaju novi izgovor
Page 9 of 15
Page 9 of 15 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15
Re: Feministice imaju novi izgovor
haha ubit će me graholjupci.. ja to s puno truda i miješanja, i nešto povrća.. prvu vodu naravno bacim, vino ide obavezno, malo pobrašnim, stavim jednu mrkvu, ponekad i korijen celera i peršina, papriku suhu i svježu, suho meso ili kobasice, skoro pola sata ga ustvari više dinstam nego kuham, nakon toga zalijem vodom i dokuham, na kraju ubacim česan češnjaka, mrvicu senfa, peršinov i lovorov list... i serviram nakon par sati 'ležanja' :)govinda wrote:da cujem, kako spremas grah? :)
neva- Posts : 4367
2014-04-12
kad si darezljiv..sakrij i samo sebe namiruj :DLeviathan2 wrote:oo kad bi izdrzalo 5 dana, 2 maks, ja skuham za 4-5 dana al ove pokvarene izjelice odmah nanjuse, sad nam slavonka svaki petak skuha posebno grah za ponijet poslije posla, a i ona ga srihta onak da je postao famozan i puno ih se pokusava ubacit u odabranemaggie13 wrote:tzv. Kuhanje za pet dana :DLeviathan2 wrote:mene mrzi kuhat, jedino za grah imam zivaca :D
Srecom, ne jedem ga :0)
Slavonka,vam fino kuha..bit ce skembe ;P
2014-04-12
pa možda imam nekih drugih prednosti i kvalitetaLeviathan2 wrote:neznas razvuci tjesto, a kruva ti, pa ko tebe ozeni da mi znat
2014-04-12
Nije udana,zivi na "divlje i u grijehu".. :DLeviathan2 wrote:neznas razvuci tjesto, a kruva ti, pa ko tebe ozeni da mi znatNeve wrote:znam, ali tko će to razvlačiti, popuca, zalijepi se, na kraju se samo ubiješ u pojam da si loša kuharica i dođe ti da se rasplačeš :Dgovinda wrote:ja cak ni to :) ali ga znam pojesti..kakve kupovne kore, dok se jufka ne razvije nije to burek :DNeve wrote:istina, the art of burek :Dgovinda wrote:Futrovane paprike nisu lose ali to moze napraviti svako...burek je vec izazov...
mi obični amateri i šegrti znamo samo s kupovnim korama
Guest- Guest
Manje definitivno nego Noor-kolegicaNeve wrote:pa možda imam nekih drugih prednosti i kvalitetaLeviathan2 wrote:neznas razvuci tjesto, a kruva ti, pa ko tebe ozeni da mi znat
Guest- Guest
Neve wrote:haha ubit će me graholjupci.. ja to s puno truda i miješanja, i nešto povrća.. prvu vodu naravno bacim, vino ide obavezno, malo pobrašnim, stavim jednu mrkvu, ponekad i korijen celera i peršina, papriku suhu i svježu, suho meso ili kobasice, skoro pola sata ga ustvari više dinstam nego kuham, nakon toga zalijem vodom i dokuham, na kraju ubacim česan češnjaka, mrvicu senfa, peršinov i lovorov list... i serviram nakon par sati 'ležanja' :)govinda wrote:da cujem, kako spremas grah? :)
mda, ja ga slično radim ali bez vina.
2014-04-16
jao, evo stiže ćudoredna policija :O :Dpismejker wrote:Nije udana,zivi na "divlje i u grijehu".. :D
2014-04-12
sastojci ok manje vise, samo ne kontam sta ce ti vino u grah i zasto ga serviras nakon par sati? :) kod mene se grah kuha minimum 3 sata....Neve wrote:haha ubit će me graholjupci.. ja to s puno truda i miješanja, i nešto povrća.. prvu vodu naravno bacim, vino ide obavezno, malo pobrašnim, stavim jednu mrkvu, ponekad i korijen celera i peršina, papriku suhu i svježu, suho meso ili kobasice, skoro pola sata ga ustvari više dinstam nego kuham, nakon toga zalijem vodom i dokuham, na kraju ubacim česan češnjaka, mrvicu senfa, peršinov i lovorov list... i serviram nakon par sati 'ležanja' :)govinda wrote:da cujem, kako spremas grah? :)
2016-11-17
;D dakako.. :)))Neve wrote:jao, evo stiže ćudoredna policija :O :Dpismejker wrote:Nije udana,zivi na "divlje i u grijehu".. :D
Guest- Guest
tema od debelim feministicama završi na receptima za burek i grah
Guest- Guest
Ne baca se prva voda,time se ispere pravi okus.Vino nema sto u grahu raditi,brasno isto
Guest- Guest
jbte, kakav je to mambo dzambo, to nije jelo od graha, to je nesto sa dodatkom graha,Neve wrote:haha ubit će me graholjupci.. ja to s puno truda i miješanja, i nešto povrća.. prvu vodu naravno bacim, vino ide obavezno, malo pobrašnim, stavim jednu mrkvu, ponekad i korijen celera i peršina, papriku suhu i svježu, suho meso ili kobasice, skoro pola sata ga ustvari više dinstam nego kuham, nakon toga zalijem vodom i dokuham, na kraju ubacim česan češnjaka, mrvicu senfa, peršinov i lovorov list... i serviram nakon par sati 'ležanja' :)govinda wrote:da cujem, kako spremas grah? :)
dakle, nalijes vodu, ubacis ocisceni grah unutra, ako i ostane koji zizljiv nece bitno promjenit okus, pustis da prokuha i onda izlijes prvu vodu te nalijes cistu, naravno na laganini vatri i po mogucnosti na sporedu na drva, kad prokuha druga voda ubacis unutra suha rebrica , suhi spek, suho meso suhu govedino, nesto od tog sto imas pri ruci, moze i sirovo meso ali onda se mora malo uprzit na tavici, kuhati lagano dok ne uvrije voda i tako tri puta, kad uvrije treci put provjeriti mekocu graha, grah mora biti mekan, to nije barilla tjestenina da mora biti al dente, ako je grah mekan onda se napravi zaprska, znaci, u tavicu na ulje ili mast, bolje mast ili loj, se ubaci brasno i zaprzi skupa s alevu papriku, to se stavi u hrah i dobro izmijesa te servira sa ne previse ohladjenom pivom, preporucljivo za vrijeme kuhanja popit 2-3 male sljive za otvareanje apetita
“You will not be good teachers if you focus only on what you do and not upon who you are.”
― Rudolf Steiner
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
gle, ima jedna azerbejdžanska narodna koja kaže 'ne kudi konja kojeg nisi jahao' B-)pismejker wrote:Manje definitivno nego Noor-kolegicaNeve wrote:pa možda imam nekih drugih prednosti i kvalitetaLeviathan2 wrote:neznas razvuci tjesto, a kruva ti, pa ko tebe ozeni da mi znat
2014-04-12
Naravno,naravno..Šalim se malo ;)Neve wrote:gle, ima jedna azerbejdžanska narodna koja kaže 'ne kudi konja kojeg nisi jahao' B-)pismejker wrote:Manje definitivno nego Noor-kolegicaNeve wrote:pa možda imam nekih drugih prednosti i kvalitetaLeviathan2 wrote:neznas razvuci tjesto, a kruva ti, pa ko tebe ozeni da mi znat
Guest- Guest
hm,Neve wrote:pa možda imam nekih drugih prednosti i kvalitetaLeviathan2 wrote:neznas razvuci tjesto, a kruva ti, pa ko tebe ozeni da mi znat
po mogućnosti crno, bolji mi je okus, stavim oko 1-2 dl, tek da malo baci na 'lovački'marcellus wrote:koje vino stavljaš, bijelo?
2014-04-12
Leviathan2 wrote:jbte, kakav je to mambo dzambo, to nije jelo od graha, to je nesto sa dodatkom graha,Neve wrote:haha ubit će me graholjupci.. ja to s puno truda i miješanja, i nešto povrća.. prvu vodu naravno bacim, vino ide obavezno, malo pobrašnim, stavim jednu mrkvu, ponekad i korijen celera i peršina, papriku suhu i svježu, suho meso ili kobasice, skoro pola sata ga ustvari više dinstam nego kuham, nakon toga zalijem vodom i dokuham, na kraju ubacim česan češnjaka, mrvicu senfa, peršinov i lovorov list... i serviram nakon par sati 'ležanja' :)govinda wrote:da cujem, kako spremas grah? :)
pa i meni ide uvijek više mesa nego graha (kila raznih vrsta suhog mesa na 60-70 deka graha, samo meso treba prvo iskuhat jer ispadne preslano)
Similar topics
» Papa Franjo : Pederi imaju pravo na obitelj i posvajanje djece
» Izgovor godine
» Za feministice abortus je kontracepija
» Austriji COVID izgovor za pakost i osvetu?!
» Švedske feministice: ne želimo Vas nego silovatelje
» Izgovor godine
» Za feministice abortus je kontracepija
» Austriji COVID izgovor za pakost i osvetu?!
» Švedske feministice: ne želimo Vas nego silovatelje
Page 9 of 15