OSVETA Kosovo izdaje poternicu za Vučićem?
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
OSVETA Kosovo izdaje poternicu za Vučićem?
Predsednik parlamentarne stranke Incijativa za Kosovo Fatmir Ljimaj se založio za podizanje optužnica protiv predsednika Srbije Tomislava Nikolića, premijera Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića.
Priština
Priština, Foto: Profimedia.rs
Ministarka Kosova za dijalog sa Srbijom, Edita Tahiri, izjavila je danas da Kosovo treba da odgovori reciprocitetom na naloge za hapšenje koje je izdala Srbija.
Tahiri je rekla da Srbija nijednom nije prihvatila da se u Briselu razgovara o nalozima za hapšenje, dok je za aktuelno hapšenje lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja u Francuskoj, navela da može da izazove "tenzije između dve zemlje".
Istovremeno predsednik parlamentarne stranke Incijativa za Kosovo Fatmir Ljimaj se založio za podizanje optužnica protiv predsednika Srbije Tomislava Nikolića, premijera Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića.
"Čudi me da tužilaštvo i naša zemlja ne izdaju naloge za hapšenje Nikolića, Vučića i Dačića pošto su oni kreatori etničkog čišćenja i to su ljudi koji su u to vreme boravili u hotelu Grand", kazao je Ljimaj.
Premijer Kosova Isa Mustafa ocenio je danas da su nalozi koje Srbija izdaje za hapšenje kosovskih građana "provokacije".
"Želim da izrazim uznemirenje zbog pritvaranja i procedura koje se vode protiv predsednika ABK i bivšeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja. Nalozi za hapšenje iz Srbije su nepravični i predstavljaju provokacije", kazao je Mustafa.
Navodeći da su takvi akti "neprihvatljivi", Mustafa je dodao da kosovske vlasti "svim kapacitetima" rade na oslobađanju lidera Alijanse za budućnost Kosova.
"Haradinaj je u dva navrata dokazao nevinost u Hagu. Mi očekujemo oslobađanje Haradinaja kao i da francuske vlasti reaguju i ove naloge za hapšenje ocene neosnovanim", kazao je Mustafa.
On je naveo i da će Priština "u koordinaciji sa drugim faktorima" delovati kako bi Srbija povukla naloge za hapšenje "bivših zvaničnika i boraca za slobodu Kosova".
"U vezi sa slučajem Haradinaj, mi smo u kontaktu i sa Evropskom unijom", kazao je Mustafa.
Alijansa za budućnost Kosova organizuje danas u 13.00 časova marš na kome će izraziti nezadovoljstvo zbog pritvaranja Haradinaja na osnovu međunarodne poternce koju je izdala Srbija.
POLITIKA
POTERNICA
Priština
Priština, Foto: Profimedia.rs
Ministarka Kosova za dijalog sa Srbijom, Edita Tahiri, izjavila je danas da Kosovo treba da odgovori reciprocitetom na naloge za hapšenje koje je izdala Srbija.
Tahiri je rekla da Srbija nijednom nije prihvatila da se u Briselu razgovara o nalozima za hapšenje, dok je za aktuelno hapšenje lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja u Francuskoj, navela da može da izazove "tenzije između dve zemlje".
Istovremeno predsednik parlamentarne stranke Incijativa za Kosovo Fatmir Ljimaj se založio za podizanje optužnica protiv predsednika Srbije Tomislava Nikolića, premijera Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića.
"Čudi me da tužilaštvo i naša zemlja ne izdaju naloge za hapšenje Nikolića, Vučića i Dačića pošto su oni kreatori etničkog čišćenja i to su ljudi koji su u to vreme boravili u hotelu Grand", kazao je Ljimaj.
Premijer Kosova Isa Mustafa ocenio je danas da su nalozi koje Srbija izdaje za hapšenje kosovskih građana "provokacije".
"Želim da izrazim uznemirenje zbog pritvaranja i procedura koje se vode protiv predsednika ABK i bivšeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja. Nalozi za hapšenje iz Srbije su nepravični i predstavljaju provokacije", kazao je Mustafa.
Navodeći da su takvi akti "neprihvatljivi", Mustafa je dodao da kosovske vlasti "svim kapacitetima" rade na oslobađanju lidera Alijanse za budućnost Kosova.
"Haradinaj je u dva navrata dokazao nevinost u Hagu. Mi očekujemo oslobađanje Haradinaja kao i da francuske vlasti reaguju i ove naloge za hapšenje ocene neosnovanim", kazao je Mustafa.
On je naveo i da će Priština "u koordinaciji sa drugim faktorima" delovati kako bi Srbija povukla naloge za hapšenje "bivših zvaničnika i boraca za slobodu Kosova".
"U vezi sa slučajem Haradinaj, mi smo u kontaktu i sa Evropskom unijom", kazao je Mustafa.
Alijansa za budućnost Kosova organizuje danas u 13.00 časova marš na kome će izraziti nezadovoljstvo zbog pritvaranja Haradinaja na osnovu međunarodne poternce koju je izdala Srbija.
POLITIKA
POTERNICA
Last edited by pizzon on Fri 6 Jan - 14:39; edited 1 time in total
Guest- Guest
Re: OSVETA Kosovo izdaje poternicu za Vučićem?
"U vezi sa slučajem Haradinaj, mi smo u kontaktu i sa Evropskom unijom", kazao je Mustafa
ćivše, samo ako moze neko umesto njih )
"U vezi sa slučajem Haradinaj, mi smo u kontaktu i sa Evropskom unijom", kazao je Mustafa
ćivše, samo ako moze neko umesto njih )
Guest- Guest
ovako i na Kosovu,pokenjaju se na sred ulice,najstariji narod u evropi
Guest- Guest
Haradinaj u pritvoru najmanje 18 dana
Ramuš Haradinaj će u francuskom pritvoru provesti najmanje 18 dana, a njegovo dalje zadržavanje zavisiće od odluke francuskog suda, koji će postupati u skladu sa svojim krivičnim normama i odredbama Evropske konvencije o ekstradiciji.
Ramuš Haradinaj će u francuskom pritvoru provesti najmanje 18 dana, a njegovo dalje zadržavanje zavisiće od odluke francuskog suda, koji će postupati u skladu sa svojim krivičnim normama i odredbama Evropske konvencije o ekstradiciji.
Guest- Guest
Vidiš do čega je sve skupa dovelo. Kad Vučić, Dačić ili Nikolić prijeđu "ogradu",
ili bilo koji drugi srpski zvaničnik....opa, haps...
ili bilo koji drugi srpski zvaničnik....opa, haps...
Last edited by Eroo on Fri 6 Jan - 14:53; edited 1 time in total
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Francuzi znaju i vise od nas, ukljucujuci i ostale dole na Kosovu iz NATO zemalja, samo nisu smeli od Killary.
Sada odugovlace, dolazi Tramp, nesto mute Francuzi, sto ne znaci da ce ga dati Srbiji, jer od toga nema nista, ali mute nesto.
Realno bi trebali da ga odmah puste, ako ne slusaju Srbiju ili nesto ne znaju.
Sada odugovlace, dolazi Tramp, nesto mute Francuzi, sto ne znaci da ce ga dati Srbiji, jer od toga nema nista, ali mute nesto.
Realno bi trebali da ga odmah puste, ako ne slusaju Srbiju ili nesto ne znaju.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Ovo za nasu trojicu, ako imaju dokaza, neka hapse, ne branim nikoga.
2014-08-25
Serbinho-3 wrote:Ovo za nasu trojicu, ako imaju dokaza, neka hapse, ne branim nikoga.
Samo kažem kud vodi nerazumna(svađalačka) politika.
Samo vidi o čemu svaki dan priča Dačić, Vulin...
Politika se vodi preko diplomatskih kanala i ne žute štampe.
2016-07-22
Pogresili su oko Grcke i FYROM i sam je rekao.
CG ista prica.
Diplomatski kanali, narod ne cita iste.
Zuta stampa nosi odredjeni psiholoski pritisak, jer okrece ljude protiv doticnih, kojima zameras nesto.
CG ista prica.
Zuta stampa nosi odredjeni psiholoski pritisak, jer okrece ljude protiv doticnih, kojima zameras nesto.
2014-08-25
Pa eto, zbog tog "pritiska preko žute štampe" će glasovati jednako kao i prvi put.Serbinho-3 wrote:Pogresili su oko Grcke i FYROM i sam je rekao.
CG ista prica.
Ako se dobro sjećam i kod prvog glasovanja su protjerali jedino makedonskog i crnogorskog ambasadora (pritisak!).
Dosljednost u t.p. materine...
2016-07-22
Njihovo je da glasaju kako misle, samo je Makedonija po meni opomenuta, jer mogu priznanje imena Makedonija da povuku i ostave ih pod FYROM.
Srbija ne zavisi od njih, oslanja se na Rusiju, Kinu a sada i Indiju, gde se gleda i sa njima da se osnaze veze.
Komsijske zemlje su totalno nebitne za Srbiju a tako i za sve ostale, jer niko nikome ne pomaze, samo gledaju da ga zavuku, zato moras uvek jednu ruku drzati na zadnjici, cim je sklonis, zavuku ti ga.
Srbija ne zavisi od njih, oslanja se na Rusiju, Kinu a sada i Indiju, gde se gleda i sa njima da se osnaze veze.
Komsijske zemlje su totalno nebitne za Srbiju a tako i za sve ostale, jer niko nikome ne pomaze, samo gledaju da ga zavuku, zato moras uvek jednu ruku drzati na zadnjici, cim je sklonis, zavuku ti ga.
2014-08-25
s Indijom vam je jos i najbolje, pola stanovnistva vam je iz Indije, valjda mogu nesto mukte da srede.Serbinho-3 wrote:Njihovo je da glasaju kako misle, samo je Makedonija po meni opomenuta, jer mogu priznanje imena Makedonija da povuku i ostave ih pod FYROM.
omni-
2014-04-12
koja svadjalacka politika,Eroo wrote:Serbinho-3 wrote:Ovo za nasu trojicu, ako imaju dokaza, neka hapse, ne branim nikoga.
Samo kažem kud vodi nerazumna(svađalačka) politika.
Samo vidi o čemu svaki dan priča Dačić, Vulin...
Politika se vodi preko diplomatskih kanala i ne žute štampe.
turci proterali i pobili srbe
obecali zmelju siptarima
ali da prihvate islam
tito zabranio povratak srbima
namako jos siptara i sad ih je pun q
srpski genocid nas siptarima
je takav da ih je bilo pun q 99
kako to mislis da se svadjamo zbog nase teritorije ??
Guest- Guest
joj kad nakon ovog cetnickog izaslanika na pupovcevu derneku lupimo tjeralicu za komplet srpskom garniturom na vlasti a da temelja i dokaza ima hvala bogu
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Foto: Tanjug/AP
[size][/size]
- Pregledao sam svu dokumentaciju koju je država Srbija poslala Haškom tribunalu, ali nije bilo prisluškivanih razgovora koji su bili u DB. Takođe mnoga druga dokumenta nisu dostavljena. Ne znam gde je sve to nestalo - kaže za “Blic” Zoran Stijović, nekadašnji pripadnik DB, koji je svedočio u haškom postupku protiv Haradinaja i njegovih pomoćnika Idriza Baljaja i Lahija Brahimaja.
Foto: Đ. Kojadinović, Đorđe Kojadinović / RAS Srbija
Ramuš Haradinaj
[size][/size]
Analitičar dr Dušan Janjić kaže da su poternice koje su dizane u vreme Miloševića odbijane širom Evrope.
- Sud u Francuskoj će da raspravlja da li su naše optužnice politički motivisane. Postoji generalna sumnja u optužnice iz Srbije, a u Francuskoj ne postoji jak albanski lobi. Ne znam šta treba da se desi da naša Vlada počne da radi svoj posao. Mora da se prekine sa političkom zloupotrebom i standardima Miloševićevog pravosuđa - kaže Janjić.
Pročitajte još:
- ODLUKA SUDA Haradinaj ostaje u pritvoru u Francuskoj
- MUČIO, UBIJAO I BACAO TELA SRBA Ko je Ramuš Haradinaj i za koje zločine se tereti?
- HARADINAJ UHAPŠEN U FRANCUSKOJ Bivši lider OVK pritvoren po poternici Srbije zbog ratnih zločina na Kosovu
Haradinaj je po poternici iz Srbije uhapšen i u Sloveniji 17. juna 2015, ali je pušten iste večeri sa zabranom napuštanja te države dok sud ne donese konačnu odluku. Kasnije je oslobođen. Haški tribunal je 4. marta 2005. protiv Haradinaja, koji je u to vreme bio premijer, podigao optužnicu sa 37 tačaka, zbog zločina protiv čovečnosti, ali je u pritvoru u Sheveningenu bio kratko u dva navrata. Haradinaj se konačno u novembru 2012. vratio u Prištinu pošto ga je Haški sud po drugi put oslobodio svih tačaka optužnice.
On je u svojoj knjizi, koja ga dosta optužuje, napisao da se OVK priključio 1994. Srpske službe njegov prvi oružni sukob registruju 24. marta 1998, kada je sa saradnicima pucao na srpske policajce kod Drenice.
Bivša glavna haška tužiteljka Karla del Ponte oštro je u svojoj knjizi „Lov“ kritikovala Unmik na Kosovu, označivši ih kao glavne krivce za neuspeh suđenja protiv Haradinaja. Ona je navela da svedoci Tužilaštva, čiji bi iskazi bili protiv Haradinaja, nisu imali adekvatnu zaštitu i da im je konstantno prećeno. Ključni svedoci protiv Haradinaja, uglavnom Albanci u postupku u Hagu bili su ubijeni, a te podatke je 2011. izneo tadašnji srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.
- Nisam optimista da će Haradinaj biti izručen Srbiji. Mislim da će presuditi politika - kaže Vukčević.
Najpotresnija svedočenja žrtava - Albanaca
Klao i silovao
Albanka Lj. K. (51), čije svedočenje ima srpsko tužilaštvo, ispričala je da je maja 1998. oteta sa grupom Albanki i Romkinja i odvedena u logor na planini Junik, blizu granice sa Albanijom. Ona je videla dva izmasakrirana srpska policajca, vezana za drvo. Policajci su, kako je Lj. K. kasnije saznala, oteti u zasedi kod mesta Rastavica.
- Sve žene su videle kao su im bili odsečeni delovi tela i izvađene oči, a u rane im je stavljana so. Policajci su još bili živi i zbog strašnih bolova su jaukali. Haradinaj je tada prišao policajcima sa uključenom, zaplenjenom motorolom srpske policije. Izvadio je nož i zaklao ih... Haradinaj me je silovao i sekao nožem kojim je ubio policajce - svedočila je Lj. K.
Ubili dete i ženu
Albanac s Kosova, koga je srpsko tužilaštvo saslušalo 2008, govorio je o zločinima Haradinaja, koga je lično poznavao. On je opisao kako ga je grupa Haradinajevih ljudi mučila 1998. jer im je neko javio da sarađuje sa Srbima. On je taj slučaj hteo da prijavi srpskoj policiji u Đakovici, ali su ga policajci izbacili iz stanice.
- U kući su bili dva moja brata, supruga, petogodišnji sin i ja. Oni su upali maskirani. Siguran sam da su to bili oni, jer znam Haradinajev glas. Jedan brat se sakrio u bunar, a mi smo ostali u kući. Ženu i petogodišnjeg sina su mi izveli napolje, a nas su zadržali u kući. Čuo sam rafale... Kasnije sam izašao napolje i zatekao ih mrtve. Moj sin je u grlo i stomak imao zabodene noževe. Iz grla mu je tekla krv. To nikad ne mogu da zaboravim - opisuje ovaj svedok.
2014-08-25
Portal britanskog vojnog magazina IHS Janes u srijedu je, s tjedan dana zakašnjenja, izvijestio da je Srbija dogovorila nabavku devet Airbusovih helikoptera H145M – šest za vojsku, tri za policiju. U petom odlomku kratkog izvještaja doslovce piše: „Nepotvrđeni izvještaji najavljuju da će Njemačka donirati Srbiji dodatna četiri korištena helikoptera H145M kako bi omogućila srpskim zračnim snagama da raspolažu flotom od deset ovih letjelica." Vijest je preuzeo Tanjug, peti odlomak je prešao u naslov s upitnikom, onda su razni mediji preuzeli vijest, upitnik se negdje zagubio pa su recimo Večernje novosti naslovile „Srbija dobija četiri helikoptera od Nemaca", a tabloid Informer „Isprsili se NemciI sama njemačka vojska ima tek šest ovakvih helikoptera, a još devet treba biti isporučeno do lipnja ove godine. Prvi su stigli u prosincu 2015., a s Airbusom je potpisan sedmogodišnji „kasko" ugovor o održavanju. Stoga nema nikakve logike u tomu da Bundeswehr nekome poklanja nove helikoptere za koje je tek obučio prve pilote. Bundeswehr je helikoptere, dodatnu opremu i održavanje platio 194 milijuna eura.!"
Nemci, nemci majku vam siptarsku, bre pokvarenu...
Nemci, nemci majku vam siptarsku, bre pokvarenu...
2014-04-14
UZNEMIRUJUĆE FOTKE: Pogledajte kako su likvidirani svedoci protiv Haradinaja (FOTO)
- [url=https://twitter.com/intent/tweet?url=http%3A%2F%2Fwww.telegraf.rs%2Fvesti%2Fpolitika%2F435796-uznemirujuce-fotke-pogledajte-kako-su-likvidirani-svedoci-protiv-haradinaja-foto&via=telegrafrs&text=UZNEMIRUJU%C4%86E FOTKE: Pogledajte kako su likvidirani svedoci protiv Haradinaja (FOTO)][/url]
- [url=whatsapp://send?text=UZNEMIRUJU%C4%86E FOTKE: Pogledajte kako su likvidirani svedoci protiv Haradinaja (FOTO) http://www.telegraf.rs/vesti/politika/435796-uznemirujuce-fotke-pogledajte-kako-su-likvidirani-svedoci-protiv-haradinaja-foto][/url]
Na fotografijama brutalno ubijenih svedoka vidi se da su neki od njih naknadno "overavani" hicima u glavu. Posle tih 19 ubistava, ostali potencijalni svedoci odustali su od svedočenja pred Tribunalom
Oslobađanje Ramuša Haradinaja pred Haškim tribunalomostavilo nas je bez odgovora ko je kriv ne samo za srpske žrtve, već i za likvidacije svedoka, kosovskih Albanaca, u slučaju protiv bivšeg komandanta OVK.
Pogledajte šta se zaista dogodilo tim svedocima, uz upozorenje da su fotografije koje ćete videti uznemirujuće. Na njima se, pored ostalog, vidi i kako su ubijeni naknadno i po nekoliko puta “overavani” hicima u glavu:
Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević je uoči donošenja oslobađajuće presude podsetio da su u Haradinajevom slučaju svedoci ubijani ili su odustajali od svedočenja zbog bojazni za život, okrivljujući za takav epilog aljkavost haških službenika. On je naveo imena ubijenih:
UBIJENI SVI POTENCIJALNI ZAŠTIĆENI SVEDOCI:
Ismet Musaj ubijen je 2001. neposredno pred početak suđenja grupi za “slučaj Dukađini” u Prištini.
Sadik Murići, zaštićeni svedok, ubijen je 2002. iz vatrenog oružja u Peći.
Veselj Murići, zaštićeni svedok, ubijen je 2002. iz vatrenog oružja.
Bekim Mustafa i Avni Eljazaj ubijeni su 2002. vatrenim oružjem.
Smailj Hardaraj ubijen je 17. februara 2002. iz vatrenog oružja u zasedi u mestu Vitomirica kod Peći.
Tahir Zemaj (ubijeni i sin Enis i brat Hasan) ubijen je 4. januara 2003. u zasedi vatrenim oružjem u Peći.
Iljir Seljimaj i supruga njegovog brata Ferida ubijeni su u zasedi vatrenim oružjem u Peći.
Sabahete Toljaj i Isuf Hakljaj, pripadnici KPS, ubijeni su u zasedi 24. novembra 2003.
Sadik Musaj ubijen je 1. februara 2005.
Sinan Musaj nestao je 14. juna 2005. za vreme sukoba na Kosovu i Metohiji kao pripadnik FARK.
Đeljadin Musaj ubijen je 16. juna 2005. vatrenim oružjem u zasedi kod benzinske pumpe “Molika” u selu Rašic kod Peći.
Kujtim Beriša stradao je 17. jula 2007. u Podgorici u saobraćajnoj nesreći.
(Telegraf.rs / Infobiro)
2014-08-25
Da li je neko pritisnuo na odgovornost Haski Tribunal, koji je ocigledno pustio sve informacije o "zasticenim" svedocima, koji su kasnije likvidirani a ostali digli ruke kako ne bi bili ubijeni.
Ocigledna je povezanost Haga sa ovakvim ubicama a odes da svedocis, oni te nameste mafiji da budes likvidiran.
Slika i prilika Zapada.
Ocigledna je povezanost Haga sa ovakvim ubicama a odes da svedocis, oni te nameste mafiji da budes likvidiran.
Slika i prilika Zapada.
2014-08-25
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Pompeo: Sastanak s vučićem bio produktivan, srbija i kosovo će normalizirati odnose
» "Vlaški brabonjci, slobodno napišite još jednu poternicu"
» Zoki Ukrajinu da ali Kosovo ne da:'Cime ce Srbi napast Kosovo?Pistoljima na vodu'
» Kosovo ipak nije srce Srbije:'Tek 11% Srba bi ratovalo za Kosovo.'
» Ameri odlučili Kosovo ne prepustiti Srbiji,Turskoj i Rusiji!Šalju nove trupe na Kosovo
» "Vlaški brabonjci, slobodno napišite još jednu poternicu"
» Zoki Ukrajinu da ali Kosovo ne da:'Cime ce Srbi napast Kosovo?Pistoljima na vodu'
» Kosovo ipak nije srce Srbije:'Tek 11% Srba bi ratovalo za Kosovo.'
» Ameri odlučili Kosovo ne prepustiti Srbiji,Turskoj i Rusiji!Šalju nove trupe na Kosovo
Page 1 of 2