Denkverbot
Page 40 of 50
Page 40 of 50 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50
Re: Denkverbot
Kada tako kažeš, osjećam se poput tvrdokornog kamenca :)aben wrote:mativka wrote:Eto ti na Abend kad mi nisi vjerovao da nisam uhljeb :)
a, i nis, istina- to je jedino ča mi je ostajalo zamisliti ko uzrok tvoga tvrdokornoga socijalizma..
No, ja sam samo osjetljiva na nevolju...ma kako se to zvalo...
Guest- Guest
ki drugi?mativka wrote:ko mativka misliš :Daben wrote:
misliš, istekon ugovora?
jel bi bilo dobro da država odredi da su svi ugovori na neodređeno?
A, ne znam više, zbilja sam u stanju da više ne znam što bih i kako mislila. Uveli su i stručna osposobljavanja i kada pogledaš uvelike se to koristi.
A, moraju postojati i ovi drugi s obzirom na zamijene...
2014-04-16
mativka wrote:A mene zanima, jesi li sretan s činjenicom što nisam uhljeb, ili..nisi?
nis jo još uvjeren da nisi, spominješ stručno osposobljavanje, to ne postoji u stvarnosti, nego samo kod uhljebov.
aben- Posts : 35492
2014-04-16
ma kakvi, kamenac je benigan, socijalizam je razoran.mativka wrote:Kada tako kažeš, osjećam se poput tvrdokornog kamenca :)aben wrote:mativka wrote:Eto ti na Abend kad mi nisi vjerovao da nisam uhljeb :)
a, i nis, istina- to je jedino ča mi je ostajalo zamisliti ko uzrok tvoga tvrdokornoga socijalizma..
No, ja sam samo osjetljiva na nevolju...ma kako se to zvalo...
nisi osjetljiva na nevolju, naprotiv, kad je neko u nevolji, ti ga još šutaš na podu..
2014-04-16
Pa na određeno, primjer kod porodiljnog, dužeg bolovanja. Mislim, ne vrvimo baš slobodnim radnim mjestima..aben wrote:
ki drugi?
Guest- Guest
dobro, jesi li za to da se svako radno misto raspisuje na neodređeno osin zamjena i bolovanja?mativka wrote:Pa na određeno, primjer kod porodiljnog, dužeg bolovanja. Mislim, ne vrvimo baš slobodnim radnim mjestima..aben wrote:
ki drugi?
2014-04-16
Ma ovo je gore od socijalizma. Ovo nije ništa!aben wrote:
ma kakvi, kamenac je benigan, socijalizam je razoran.
nisi osjetljiva na nevolju, naprotiv, kad je neko u nevolji, ti ga još šutaš na podu..
Ju! :)
Zapravo da, ovisi kakvoj :D
Guest- Guest
gore? pa ipak, podržavaš. kako to tumačiš?mativka wrote:Ma ovo je gore od socijalizma. Ovo nije ništa!aben wrote:
ma kakvi, kamenac je benigan, socijalizam je razoran.
Ju! :)
Zapravo da, ovisi kakvoj :D
2014-04-16
S obzirom na ljudsku narav, ne znam...aben wrote:dobro, jesi li za to da se svako radno misto raspisuje na neodređeno osin zamjena i bolovanja?mativka wrote:Pa na određeno, primjer kod porodiljnog, dužeg bolovanja. Mislim, ne vrvimo baš slobodnim radnim mjestima..aben wrote:
ki drugi?
Kada bi se svi trudili kao da su na određeno, tada bih uvela neodređeno :)
Guest- Guest
Neznanjem, starim navikama i mišljenjima.aben wrote:
gore? pa ipak, podržavaš. kako to tumačiš?
No, da ja tebe pitam, što ti misliš o fondovima u EU?
Guest- Guest
ne razumiš ti di ovo vodi.mativka wrote:S obzirom na ljudsku narav, ne znam...aben wrote:dobro, jesi li za to da se svako radno misto raspisuje na neodređeno osin zamjena i bolovanja?mativka wrote:Pa na određeno, primjer kod porodiljnog, dužeg bolovanja. Mislim, ne vrvimo baš slobodnim radnim mjestima..aben wrote:
ki drugi?
Kada bi se svi trudili kao da su na određeno, tada bih uvela neodređeno :)
isteko ti je ugovor, i osićala si se loše. moja tvrdnja je da je to jedino prihvatljivo, svaki pokušaj petljanja u taj prirodni proces, znočilo bi nekome nevinome nanositi nepravdu.
2014-04-16
Valjda...aben wrote:
ne razumiš ti di ovo vodi.
isteko ti je ugovor, i osićala si se loše. moja tvrdnja je da je to jedino prihvatljivo, svaki pokušaj petljanja u taj prirodni proces, znočilo bi nekome nevinome nanositi nepravdu.
Guest- Guest
mativka wrote:Neznanjem, starim navikama i mišljenjima.aben wrote:
gore? pa ipak, podržavaš. kako to tumačiš?
No, da ja tebe pitam, što ti misliš o fondovima u EU?
kako ča? je li moralno uzeti poticaj? je.
je li moralno postojanje fondova? ni.
bi li ih tribalo ukinuti? naravski.
2014-04-16
Na koji način vidiš napredak lokalnih samouprava?aben wrote:
Guest- Guest
jo ni ne zun ča je to lokalna samouprava.mativka wrote:Na koji način vidiš napredak lokalnih samouprava?aben wrote:
ono ča je moja misao vodilja je kazaljka za ispravno- neispravno.
naprimjer, jo uopće ne mislin da postoji imperativ napretka. ako je zdravo, neka živi, ako je bolesno- neka umre.
slavonija je bila dobra kad ni bilo hrone. sa je to bespotrebna zelena pustinja koju tribo puštiti da se iseli. jer, svaka intervencija (osim pozitivnih, u smislu povlačenja regulacija) ustvari znoči kočenje nečega zdravoga (turizma) da bi se pomoglo nekomu ki zapravo i triibo dignuti sidro i pojti negdi di će biti koristan.
2014-04-16
Ko Hitler zvučiš!aben wrote:
jo ni ne zun ča je to lokalna samouprava.
ono ča je moja misao vodilja je kazaljka za ispravno- neispravno.
naprimjer, jo uopće ne mislin da postoji imperativ napretka. ako je zdravo, neka živi, ako je bolesno- neka umre.
slavonija je bila dobra kad ni bilo hrone. sa je to bespotrebna zelena pustinja koju tribo puštiti da se iseli. jer, svaka intervencija (osim pozitivnih, u smislu povlačenja regulacija) ustvari znoči kočenje nečega zdravoga (turizma) da bi se pomoglo nekomu ki zapravo i triibo dignuti sidro i pojti negdi di će biti koristan.
Guest- Guest
zapravo, hitler je socijalit, i un je čini sve dijametralno suprotno ovomu ča jo govorin.
evo ti obratan primjer, možda će ti lakše biti prihvatiti ako nekomu drugomu crkne krava;
na otocima je danas teško zadržati jednaku kvaliteti života nego na kopnu, zbog prometne izoliranosti. naravski, stanovništvo želi kvalitetu života, i iseljava. ali, eto ti države koja proglašava otoke posebnim područjen skrbi, i troši milijune koje su zarodili vridni ljudi da bi zadržala ljude tamo di oni nemaju uvjeta živiti. razumiš li ti koliko je to loše?
evo ti obratan primjer, možda će ti lakše biti prihvatiti ako nekomu drugomu crkne krava;
na otocima je danas teško zadržati jednaku kvaliteti života nego na kopnu, zbog prometne izoliranosti. naravski, stanovništvo želi kvalitetu života, i iseljava. ali, eto ti države koja proglašava otoke posebnim područjen skrbi, i troši milijune koje su zarodili vridni ljudi da bi zadržala ljude tamo di oni nemaju uvjeta živiti. razumiš li ti koliko je to loše?
2014-04-16
A ljetos sam razgovarala s osobom koja je na otoku i cini djelić samouprave. Moje pitanje bas vezano za ovo sto si rekao bilo je u smislu uzimanja sredstava usmjerenih na razvoj. No, na zalost, nije tako kako govoris jer ima previse lokalnih birtija s obzirom na broj stanovnika te su među zadnjim kategorijama. Svaka budala moze otvoriti birtiju, jos se daju poticaji na to, pa nakon isteka ugovora, zatvaraju. Ti zagovaras americki san, ja zivim u zbilji.aben wrote:zapravo, hitler je socijalit, i un je čini sve dijametralno suprotno ovomu ča jo govorin.
Guest- Guest
:DKrajem šezdesetih putovao sam u Istočni Berlin. U posjetu tamošnjoj tvornici transformatora. Direktor Končareve tvornice transformatora Drago Šafar kaže mi da potražim druga Hoffmana, pomoćnika direktora tvornice i pitam zašto ne dolazi u posjetu kao što je dogovoreno. Našao sam druga Hoffmana , prenesem mu Šafarove pozdrave i pitam zašto ne dođe u Zagreb. „Pa ne mogu dok u Jugoslaviji vodite takvu politiku.“ Kaže drug Hoffman. Gledam ga u nedoumici, a on objašnjava. „Mi pošaljemo naše ljude preko Mađarske u Jugoslaviju, a vi ih pustite da se vraćaju preko Austrije i oni emigriraju“ „Ali oni su naši gosti, ne možemo im ograničavati slobodu kretanja.“ Bunim se ja. „Ali čemu sloboda, ako ne služi izgradnji socijalizma.“ opali drug Hoffman.
2014-04-16
Page 40 of 50 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50
Page 40 of 50