Denkverbot
Page 41 of 50
Page 41 of 50 • 1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50
Re: Denkverbot
:DKrajem šezdesetih putovao sam u Istočni Berlin. U posjetu tamošnjoj tvornici transformatora. Direktor Končareve tvornice transformatora Drago Šafar kaže mi da potražim druga Hoffmana, pomoćnika direktora tvornice i pitam zašto ne dolazi u posjetu kao što je dogovoreno. Našao sam druga Hoffmana , prenesem mu Šafarove pozdrave i pitam zašto ne dođe u Zagreb. „Pa ne mogu dok u Jugoslaviji vodite takvu politiku.“ Kaže drug Hoffman. Gledam ga u nedoumici, a on objašnjava. „Mi pošaljemo naše ljude preko Mađarske u Jugoslaviju, a vi ih pustite da se vraćaju preko Austrije i oni emigriraju“ „Ali oni su naši gosti, ne možemo im ograničavati slobodu kretanja.“ Bunim se ja. „Ali čemu sloboda, ako ne služi izgradnji socijalizma.“ opali drug Hoffman.
aben- Posts : 35492
2014-04-16
A mislila sam da je dobra ideja ususkati se u krevet i tipkati. Ali, jako brzo sam zaspala te sada znam da nije dobra ideja tipkati iz ugodne postelje:)kic wrote:
gdje si mate sinoć bila kad je Harden popio porciju?
Guest- Guest
what is that samouprava that you speak of?mativka wrote:A ljetos sam razgovarala s osobom koja je na otoku i cini djelić samouprave. Moje pitanje bas vezano za ovo sto si rekao bilo je u smislu uzimanja sredstava usmjerenih na razvoj. No, na zalost, nije tako kako govoris jer ima previse lokalnih birtija s obzirom na broj stanovnika te su među zadnjim kategorijama. Svaka budala moze otvoriti birtiju, jos se daju poticaji na to, pa nakon isteka ugovora, zatvaraju. Ti zagovaras americki san, ja zivim u zbilji.aben wrote:zapravo, hitler je socijalit, i un je čini sve dijametralno suprotno ovomu ča jo govorin.
evo ti obratan primjer, možda će ti lakše biti prihvatiti ako nekomu drugomu crkne krava;
na otocima je danas teško zadržati jednaku kvaliteti života nego na kopnu, zbog prometne izoliranosti. naravski, stanovništvo želi kvalitetu života, i iseljava. ali, eto ti države koja proglašava otoke posebnim područjen skrbi, i troši milijune koje su zarodili vridni ljudi da bi zadržala ljude tamo di oni nemaju uvjeta živiti. razumiš li ti koliko je to loše?
ne razumin te,
previše birtija? ko odlučuje koliko birtija tribo biti?
uzimanje sredstava? seems legit:)
2014-04-16
to mi je najbolji argument protiv komunizma, ako ga Njemci u DDRu nisu uspjeli urediti da funkcionira, onda nitko ne može..
mativka wrote:A mislila sam da je dobra ideja ususkati se u krevet i tipkati. Ali, jako brzo sam zaspala te sada znam da nije dobra ideja tipkati iz ugodne postelje:)kic wrote:
još jedan dokaz da je failure best teacher..
ali, ali ideja je bila dobra, samo su neki krivi ljudi došli na vlost..kic wrote:
to mi je najbolji argument protiv komunizma, ako ga Njemci u DDRu nisu uspjeli urediti da funkcionira, onda nitko ne može..
2014-04-16
aben wrote:Ajde sa reci, dok ti je vlastiti socijalizam još friški, di je greška u mišljenju ljudi ki nisu pili iz fontane spoznaje? Ča in tribo reći ili napisati, za predočiti samorazumljive istine?
Mislin sekta jesmo, ali ne ko ezekijel čija objašnjenja su tipa vidit ćete, otvorite oči i progledjte, nek van duh spiritualizira dušu... Pa ipak, uspješnost privločenja simpatizera-jednko loša..
da se vratim na ovo, realno ne znam, nisam sad gutao nešto puno literature, ali više je common sense valjda..
argument koji je bio početni i koji mi se najviše svidio, je u vezi reguliranja prometa, ljudi stoje na crvenom, a nigdje žive duše, ljudima je nametnuto da stoje, za njihovo dobro naravce, oduzima im se pravo na odluku, ljudi će radije pregazit nekog tko prelazi preko crvenog samo što su oni u pravu, umjesto da otvore oči, i ta priča o podizanju awarenessa me privukla, ukratko..
Jel tvoj otok, otok od posebne državne skrbi?aben wrote:[
Guest- Guest
mativka, srce, jel voziš auto?
2014-04-16
smislio sam metaforu, ljudi koji govore da treba ubiti kapitalizam, liče na savjetnika kralja Rohana koji želi stvoriti homunculusa i nagovara kralja da izbaci svu krv iz tijela kako bi pustili struju u njega, jer kad jednom bude na elektricitet išao, moći će upravljati koliko želi omogućiti elektrona da pokreću noge kad želi hodati, trčati, koliko u ruke kad želi cijepati drva, i onda naravno prvi dan kralj se sruši iz svoje stolice, jer je zaboravio poslati elektrone u dišni sustav..
Da, no petak..je ipak najbolji dan :) Vratiti ću se toj navici jer sam tako najsretnija. Vrijeme je da se vratim :)kic wrote:mativka wrote:A mislila sam da je dobra ideja ususkati se u krevet i tipkati. Ali, jako brzo sam zaspala te sada znam da nije dobra ideja tipkati iz ugodne postelje:)kic wrote:
još jedan dokaz da je failure best teacher..
Guest- Guest
Nisi iz Osijeka :Dkic wrote:[
da se vratim na ovo, realno ne znam, nisam sad gutao nešto puno literature, ali više je common sense valjda..
argument koji je bio početni i koji mi se najviše svidio, je u vezi reguliranja prometa, ljudi stoje na crvenom, a nigdje žive duše, ljudima je nametnuto da stoje, za njihovo dobro naravce, oduzima im se pravo na odluku, ljudi će radije pregazit nekog tko prelazi preko crvenog samo što su oni u pravu, umjesto da otvore oči, i ta priča o podizanju awarenessa me privukla, ukratko..
Guest- Guest
Ali mi smo puni elektriciteta i s svom svojom krvlju :)kic wrote:
smislio sam metaforu, ljudi koji govore da treba ubiti kapitalizam, liče na savjetnika kralja Rohana koji želi stvoriti homunculusa i nagovara kralja da izbaci svu krv iz tijela kako bi pustili struju u njega, jer kad jednom bude na elektricitet išao, moći će upravljati koliko želi omogućiti elektrona da pokreću noge kad želi hodati, trčati, koliko u ruke kad želi cijepati drva, i onda naravno prvi dan kralj se sruši iz svoje stolice, jer je zaboravio poslati elektrone u dišni sustav..
No disati, to je već pitanje...
Guest- Guest
moj je druga, a ženin 1 kategorija.mativka wrote:Jel tvoj otok, otok od posebne državne skrbi?aben wrote:[
ka sun bi registriro firmu na otoku, odma su mi poslali račun od 700 kun, porez na ime firme. what?!
za 15 dana ključ u bravu. no, fuck you, asshole
2014-04-16
a ki ti je ot krolj rohan, ahaha
2014-04-16
jel voliš stajati na crvenom kad nemo nider nikoga na raskrižju?mativka wrote:O Abende srećice, vozim :)aben wrote:mativka, srce, jel voziš auto?
2014-04-16
Čini mi se lijepa priča, kako ste se ti i žena našli, preko golubova? :)aben wrote:
moj je druga, a ženin 1 kategorija.
Guest- Guest
aben wrote:a ki ti je ot krolj rohan, ahaha
pa jesi ti čitao/gledao LOTR?
kralj Rohana i njegov notorni savjetnik Grima..
Page 41 of 50 • 1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50
Page 41 of 50