Denkverbot
Page 30 of 50
Page 30 of 50 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 40 ... 50
Re: Denkverbot
Ne!aben wrote:pa socijalistička.mativka wrote:
Slažem se.
No, kakva je ovo država, koja nije sluga već gospodar? Kakva je ovo država u kojoj toliko djece ima, a nisu joj jednaka? Kakva to mater može s takvom lakoćom gledati kako joj jednom sinu nose, a za drugog milost prose...
Kakva je to država kojoj prsti na ruci nisu jednaki?
Svo zlo svih sistema i teorija država...
Guest- Guest
a ne:)mativka wrote:Ne!aben wrote:pa socijalistička.mativka wrote:
Slažem se.
No, kakva je ovo država, koja nije sluga već gospodar? Kakva je ovo država u kojoj toliko djece ima, a nisu joj jednaka? Kakva to mater može s takvom lakoćom gledati kako joj jednom sinu nose, a za drugog milost prose...
ča svo zlo sistemov..?
2014-04-16
Mješavina neznam čega...Valjda bi se to sada nazvalo tranzicijom...Da, tranzicija. Najbolje mišljenje i opravdanje za trenutno stanje...aben wrote:a ne:)mativka wrote:Ne!aben wrote:pa socijalistička.mativka wrote:
Slažem se.
ča svo zlo sistemov..?
Guest- Guest
tranzicija između čega?mativka wrote:
Mješavina neznam čega...Valjda bi se to sada nazvalo tranzicijom...Da, tranzicija. Najbolje mišljenje i opravdanje za trenutno stanje...
2014-04-16
Boljeg il lošijeg stratega :Daben wrote:tranzicija između čega?mativka wrote:
Mješavina neznam čega...Valjda bi se to sada nazvalo tranzicijom...Da, tranzicija. Najbolje mišljenje i opravdanje za trenutno stanje...
Guest- Guest
omg, misliš na centralnog planera? tranzicija od tita prema plenkoviću? :(mativka wrote:Boljeg il lošijeg stratega :Daben wrote:tranzicija između čega?mativka wrote:
2014-04-16
ne počivo sve na teoretičarima bez pokića, sve počiva na tebi i sličnima, ki se ne bunite na poduplavanje poreza jednon dijelu društva. da se tebi riga od pdva od 25%, ili od ulaznice u državni nacionalni park od 100 kuna po osobi, ili na nasilno solidarne mirovine, unda bi se vi malo trgnuli, i počeli bi se opirati. ovako, ništa.mativka wrote:Ionako, sve počiva na teoretičarima bez pokrića, tj. podrške...
2014-04-16
Pa ti si krenuo..i što će se dogoditi?aben wrote:ne počivo sve na teoretičarima bez pokića, sve počiva na tebi i sličnima, ki se ne bunite na poduplavanje poreza jednon dijelu društva. da se tebi riga od pdva od 25%, ili od ulaznice u državni nacionalni park od 100 kuna po osobi, ili na nasilno solidarne mirovine, unda bi se vi malo trgnuli, i počeli bi se opirati. ovako, ništa.mativka wrote:Ionako, sve počiva na teoretičarima bez pokrića, tj. podrške...
Govorim o višoj svijesti, kada kažem bez pokrića...tj. bez podrške...
Što se mene tiče osobno, ne treba mi kava u kafiću, jer to znači da ne želiš sa mnom piti. nacionalni park, kojim smo puni i besplatni. Što se tiče mirovina, dogovaraj se s državom...to jedino možeš činiti od sebe, za ostalo ti nedostaje duše...
Guest- Guest
tito i plenković su dvo stratega, jedun bivši jedun sadašnji. suhoparno je opisati naše stanje tranzicijon vladara. sićun se kad su nas tiraali da zapantimo sve egipatske dinastije, bez dubljeg razumijevanja odnosa društva. mislin, okej, vrime more obilježiti vladar, pogotovo apsolutni, ali potribno je malo više uvida od vladarske kronologije u odnose da bi se svati duh vrimena.mativka wrote:Tko je Tito, tko je Plenković?
2014-04-16
Toliko puno riječi, misli, za jednostavnost!aben wrote:tito i plenković su dvo stratega, jedun bivši jedun sadašnji. suhoparno je opisati naše stanje tranzicijon vladara. sićun se kad su nas tiraali da zapantimo sve egipatske dinastije, bez dubljeg razumijevanja odnosa društva. mislin, okej, vrime more obilježiti vladar, pogotovo apsolutni, ali potribno je malo više uvida od vladarske kronologije u odnose da bi se svati duh vrimena.mativka wrote:Tko je Tito, tko je Plenković?
Jedva čekam zaključak :)
Guest- Guest
di sun jo krenu?mativka wrote:Pa ti si krenuo..i što će se dogoditi?aben wrote:ne počivo sve na teoretičarima bez pokića, sve počiva na tebi i sličnima, ki se ne bunite na poduplavanje poreza jednon dijelu društva. da se tebi riga od pdva od 25%, ili od ulaznice u državni nacionalni park od 100 kuna po osobi, ili na nasilno solidarne mirovine, unda bi se vi malo trgnuli, i počeli bi se opirati. ovako, ništa.mativka wrote:Ionako, sve počiva na teoretičarima bez pokrića, tj. podrške...
Što se mene tiče osobno, ne treba mi kava u kafiću, jer to znači da ne želiš sa mnom piti. nacionalni park, kojim smo puni i besplatni. Što se tiče mirovina, dogovaraj se s državom...to jedino možeš činiti od sebe, za ostalo ti nedostaje duše...
ako govoriš o višoj svijesti, ne govoriš o ničemu, ko ezekijel.
kako ne razumiš da ni bitna kafa u kafiću, nego nepravda prema jednon dijelu stanovništva. okrićeš glovu od progona, ko ča su njemci okritali glove od progona židova, i konfiskacije njihove imovine.
2014-04-16
ki zaključak?mativka wrote:Toliko puno riječi, misli, za jednostavnost!aben wrote:tito i plenković su dvo stratega, jedun bivši jedun sadašnji. suhoparno je opisati naše stanje tranzicijon vladara. sićun se kad su nas tiraali da zapantimo sve egipatske dinastije, bez dubljeg razumijevanja odnosa društva. mislin, okej, vrime more obilježiti vladar, pogotovo apsolutni, ali potribno je malo više uvida od vladarske kronologije u odnose da bi se svati duh vrimena.mativka wrote:Tko je Tito, tko je Plenković?
Jedva čekam zaključak :)
da se svako doba more okarakterizirati ko tranzicija, jer sama riječ znoči prijelaz, tj svaki dun prelazimo iz učer u sutra i somin time nemo nikakovu vridnost?
socijalizam, i gotovo.
2014-04-16
Krenuo si u kafić, iz navike, u kafić od kave (lupam) 8 kn. Sjeo si u svoj kutak, uzeo novine, opušteno i u miru pomislio: kakav divan trenutak! Već pripremljene kune si izvadio, i uz napojnicu konobaru (ili ne?) rekao : vidimo se.aben wrote:di sun jo krenu?mativka wrote:Pa ti si krenuo..i što će se dogoditi?aben wrote:ne počivo sve na teoretičarima bez pokića, sve počiva na tebi i sličnima, ki se ne bunite na poduplavanje poreza jednon dijelu društva. da se tebi riga od pdva od 25%, ili od ulaznice u državni nacionalni park od 100 kuna po osobi, ili na nasilno solidarne mirovine, unda bi se vi malo trgnuli, i počeli bi se opirati. ovako, ništa.mativka wrote:Ionako, sve počiva na teoretičarima bez pokrića, tj. podrške...
kako ne razumiš da ni bitna kafa u kafiću, nego nepravda prema jednon dijelu stanovništva. okrićeš glovu od progona, ko ča su njemci okritali glove od progona židova, i konfiskacije njihove imovine.
No, konobar uz nelagodu reče: molim još 3 kn.
Uz to, čuje se halabuka, graja, lomljava. Što se događa?
To Abend negodovanje pokazuje, uništeno mu je lijepo mjesto, svi su se urotili protiv njega. Čak i papir od starog papirusa koji mu je činio ugodu, ništa ne vrijedi. Sve se rastopilo, njegov kutak je nestao. TRI KUNE, uništile su njegov svijet!
Promatrao ga za to vrijeme neki tamo ribar. Svako jutro ga pogledavao pa mislio: blago si je njemu, u kafić na novine gre, a, ja iden u ribu i sritan sam što mi žena spremila sengvić (kako ono mladi i neoubozdovani kažu), sritan jer iden u dan.
Neka tebi Abende, tvoga vremena i mjesta, no istina nije tako predano česta..
Guest- Guest
jo ne morin verovati koliko se ti ne moreš odvojiti od konkretne situacije i izdvojiti bitno.mativka wrote:Krenuo si u kafić, iz navike, u kafić od kave (lupam) 8 kn. Sjeo si u svoj kutak, uzeo novine, opušteno i u miru pomislio: kakav divan trenutak! Već pripremljene kune si izvadio, i uz napojnicu konobaru (ili ne?) rekao : vidimo se.aben wrote:di sun jo krenu?mativka wrote:Pa ti si krenuo..i što će se dogoditi?aben wrote:ne počivo sve na teoretičarima bez pokića, sve počiva na tebi i sličnima, ki se ne bunite na poduplavanje poreza jednon dijelu društva. da se tebi riga od pdva od 25%, ili od ulaznice u državni nacionalni park od 100 kuna po osobi, ili na nasilno solidarne mirovine, unda bi se vi malo trgnuli, i počeli bi se opirati. ovako, ništa.mativka wrote:Ionako, sve počiva na teoretičarima bez pokrića, tj. podrške...
No, konobar uz nelagodu reče: molim još 3 kn.
Uz to, čuje se halabuka, graja, lomljava. Što se događa?
To Abend negodovanje pokazuje, uništeno mu je lijepo mjesto, svi su se urotili protiv njega. Čak i papir od starog papirusa koji mu je činio ugodu, ništa ne vrijedi. Sve se rastopilo, njegov kutak je nestao. TRI KUNE, uništile su njegov svijet!
Promatrao ga za to vrijeme neki tamo ribar. Svako jutro ga pogledavao pa mislio: blago si je njemu, u kafić na novine gre, a, ja iden u ribu i sritan sam što mi žena spremila sengvić (kako ono mladi i neoubozdovani kažu), sritan jer iden u dan.
Neka tebi Abende, tvoga vremena i mjesta, no istina nije tako predano česta..
jo pijin kafu od ponediljka do petka u kafiću di je kafa bila 8 kun, a uvika sun je ploćo 10 kn, da mi konobarica ne pljune u ćikaricu i da se malo potrudi oko mlika, jer in je kafa odvratna. sa je 9 kun, a jo je ploćun isto 10.
eto, nadan se da je sa jasno da meni povećanje pdva u ugostiteljstvu ne gre in iz žepa ni u žep.
ali da ću siditi i mučati na nepravdu koju su nanili ugostiteljima, ne ću. a ne bi tribala ni ti. ova tvoja prispodoba o meni, koja bi me tribala podsjetiti kako sun sritan ča uopće iman za kafu, i kako je nekin ljudima teško je potpuno promašena. ljudima je teško jer ih država krade, i da nema nameta, kafa bi gustala 3 kune i ot glodni ribar bi je mogo koliko oće.
2014-04-16
pa ča, niko ni ko jo.mativka wrote:Ja nisam kao ti...aben wrote: nemo nikakovu vridnost?
.
2014-04-16
................aben wrote:pa ča, niko ni ko jo.mativka wrote:Ja nisam kao ti...aben wrote: nemo nikakovu vridnost?
.
Što reći? :)
Ja ne mogu za tebe, sam ćeš za sebe :)
Guest- Guest
ča ne moreš zo me?mativka wrote:................aben wrote:pa ča, niko ni ko jo.mativka wrote:Ja nisam kao ti...aben wrote: nemo nikakovu vridnost?
.
Što reći? :)
Ja ne mogu za tebe, sam ćeš za sebe :)
2014-04-16
Page 30 of 50 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 40 ... 50
Page 30 of 50