Denkverbot
Page 7 of 50
Page 7 of 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
Re: Denkverbot
A TO NIs ni zno, ča su robovi dobili ime po slavenima?kic wrote:aben wrote:During the Middle Ages, Slavs were so widely used as slaves in both Europe and the Islamic world that the very word “slave” derived from the word for Slav—not only in English, but also in other European languages, as well as in Arabic.
zamijenio je uzrok i posljedicu..
kako misliš njemačko slovo, ča ni to latinski?
aben- Posts : 35492
2014-04-16
http://www.index.hr/vijesti/clanak/francuska-od-1-sijecnja-uvela-automatsko-doniranje-organa/941667.aspx
aben wrote:
nakon ča zabiješ zastavu u tuji teritorij, teritorij ti više ni tuji...
Al nije niti tvoj :)
Guest- Guest
Pa na neki način se slažem.aben wrote:
gle, jo vidin da se većina političkih neslaganja more rišiti uništenjem političke mogućnosti. nojlakši primjer ti je kome će ministarstvo kulture dati lovu za predstavu, šerbedžiji ili vitezu? jednostvano, ukinuti ministrastvo kulture i smanjiti poreze koji su bili potrebni za financiranje tog ministarstva tako da ljudi čigovi su to šoldi somi odluču kome će dati šolde, šerbeddžiji ili vitezu ili krčmaru.
No, kako raspodijeliti ostali oduzet novac?
Guest- Guest
Osobno mi je strašna činjenica nametanja kulturoloških vrijednosti. Po meni to ide nekako po osjećaju :D (sad me sprdajte, opet) :)
Guest- Guest
aben wrote:A TO NIs ni zno, ča su robovi dobili ime po slavenima?kic wrote:aben wrote:During the Middle Ages, Slavs were so widely used as slaves in both Europe and the Islamic world that the very word “slave” derived from the word for Slav—not only in English, but also in other European languages, as well as in Arabic.
servus i slave nije baš isto..
njemci su oni koji ne razumijemo, slaveni su oni koje razumijemo po govoru, ili bar nekad jesmo..
Idem pogledati neki dokumentarac, eto u inat vama :)
Sutra vam kažem što sam gledala :)
Sutra vam kažem što sam gledala :)
Guest- Guest
kako?mativka wrote:aben wrote:
2014-04-16
ma da,kic wrote:aben wrote:A TO NIs ni zno, ča su robovi dobili ime po slavenima?kic wrote:aben wrote:During the Middle Ages, Slavs were so widely used as slaves in both Europe and the Islamic world that the very word “slave” derived from the word for Slav—not only in English, but also in other European languages, as well as in Arabic.
njemci su oni koji ne razumijemo, slaveni su oni koje razumijemo po govoru, ili bar nekad jesmo..
ali to su rozličite riči, a ne da je jedna izvedena iz druge
2014-04-16
Volim ptice, jako volim. Volim njihov pjev, cvrkut. Volim kada lete.aben wrote:kako?mativka wrote:aben wrote:
Imala sam papagaja, znam nije to prirodno mjesto za ptice ali se vodim mišlju da ću mu svejedno s svojom odgovornošću pružiti bolje nego možda tko drugi, jer već ionako nije tamo gdje bi trebao biti. Nabavila mu ja što veću krletku, učila ga letjeti, pokušala mu pokazati slobodan prostor. Nikada mu vratašca nisam zatvarala. Nakon nekog vremena, naučio on sve. Kada bi mu došlo, izletio bi iz krletke, proletio sletio na glavu..no, kada bi se vrati, kljunom ju je zatvarao. Uvijek sam se pitala: zašto?
Guest- Guest
mah, sve ča tribo učiniti je tržište organa, i sve bi se lipo posložilo.kic wrote:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/francuska-od-1-sijecnja-uvela-automatsko-doniranje-organa/941667.aspx
2014-04-16
aben wrote:nema bradu, ono par milinmetri, ali čudo je koliko sumiljaju...
WESTBROOK NE MORE BITI MVP, BOLI ME KURAC ZA AVG TRIPLE DOUBLE, KAD SU PROŠLE GODINE HARDENOVE BROJKE BILE NOJBOLJE (A TAKOVE SU BILE JER JE IGRO UVIKA JEDUN NA PET JER SU OVI OSTALI BILI JADNI, KO DANAS WESTBROOKOVI), SVI SU GOVORILI DA MVP MORO BITI DIO WINNING TEAMA, I ZOTO AKO DAJU MVP WESTBRUKU, UNDA GA MORAJU UZESTI CURRYJU IZ 2015-2016
jesi se uzrujao, imao je brukve kraj sebe, ali i nije ih činio boljima, sad kao play je u boljoj poziciji mislim jer mu leži kreiranje prilika..
lipo, ne oduzeti ga osim za esencijalno: defence, law and order.mativka wrote:Pa na neki način se slažem.aben wrote:
gle, jo vidin da se većina političkih neslaganja more rišiti uništenjem političke mogućnosti. nojlakši primjer ti je kome će ministarstvo kulture dati lovu za predstavu, šerbedžiji ili vitezu? jednostvano, ukinuti ministrastvo kulture i smanjiti poreze koji su bili potrebni za financiranje tog ministarstva tako da ljudi čigovi su to šoldi somi odluču kome će dati šolde, šerbeddžiji ili vitezu ili krčmaru.
No, kako raspodijeliti ostali oduzet novac?
e sad, i tada bi u sudu bile zaposlene samo one cure čigovi su oci bili suci ili odvjetnici, ali to je manje zlo nego da i nastavnici moru biti samo oni kima su roditelji bili nastavnici, razumiš.
2014-04-16
aben wrote:ma da,kic wrote:aben wrote:A TO NIs ni zno, ča su robovi dobili ime po slavenima?kic wrote:aben wrote:During the Middle Ages, Slavs were so widely used as slaves in both Europe and the Islamic world that the very word “slave” derived from the word for Slav—not only in English, but also in other European languages, as well as in Arabic.
ali to su rozličite riči, a ne da je jedna izvedena iz druge
pa to i ja govorim-
oli ti ne zatvaraš vroto svoje kuće?mativka wrote:Volim ptice, jako volim. Volim njihov pjev, cvrkut. Volim kada lete.aben wrote:kako?mativka wrote:aben wrote:
Imala sam papagaja, znam nije to prirodno mjesto za ptice ali se vodim mišlju da ću mu svejedno s svojom odgovornošću pružiti bolje nego možda tko drugi, jer već ionako nije tamo gdje bi trebao biti. Nabavila mu ja što veću krletku, učila ga letjeti, pokušala mu pokazati slobodan prostor. Nikada mu vratašca nisam zatvarala. Nakon nekog vremena, naučio on sve. Kada bi mu došlo, izletio bi iz krletke, proletio sletio na glavu..no, kada bi se vrati, kljunom ju je zatvarao. Uvijek sam se pitala: zašto?
2014-04-16
ma nis, nego malo oponašan navijače:)kic wrote:aben wrote:nema bradu, ono par milinmetri, ali čudo je koliko sumiljaju...
WESTBROOK NE MORE BITI MVP, BOLI ME KURAC ZA AVG TRIPLE DOUBLE, KAD SU PROŠLE GODINE HARDENOVE BROJKE BILE NOJBOLJE (A TAKOVE SU BILE JER JE IGRO UVIKA JEDUN NA PET JER SU OVI OSTALI BILI JADNI, KO DANAS WESTBROOKOVI), SVI SU GOVORILI DA MVP MORO BITI DIO WINNING TEAMA, I ZOTO AKO DAJU MVP WESTBRUKU, UNDA GA MORAJU UZESTI CURRYJU IZ 2015-2016
jesi se uzrujao, imao je brukve kraj sebe, ali i nije ih činio boljima, sad kao play je u boljoj poziciji mislim jer mu leži kreiranje prilika..
ni westbrook ne čini svoje igrače boljima. ne moreš nekoga ki ne zno učiniti da zno. vestbrook cant even shoot the ball.
uglavnom, harden je prošle godine bi nojbolji scorer u ligi, i ni ušo u tri all nba tema.
2014-04-16
James Harden averaged 29 points, 7.5 assists, 6.1 rebounds and 1.7 steals per game for the Houston Rockets this year. It's a stat line that, according to Basketball-Reference.com's database, only two other players have managed since the NBA started recording steals in 1973: Michael Jordan, in 1988-89, and LeBron James, in 2007-08 and 2009-10.
2014-04-16
Jordan and James made the All-NBA First Team in each of those three seasons. Harden's name, however, didn't appear on any of the three 2015-16 All-NBA teams when they were announced last week. Tops in the league in total points and second in points per game, first by a mile in free throws made and attempted, sixth in both total assists and dimes per game, third in Offensive Win Shares, sixth in total Win Shares, fourth in Value Over Replacement Player, a league-leading 38.1 minutes per game while playing in all 82 contests ... but not a spot as one of the top six guards in the league this season.
2014-04-16
Page 7 of 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
Page 7 of 50