Denkverbot
Page 6 of 50
Page 6 of 50 • 1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50
Re: Denkverbot
A čitala sam te i kada jednostavno pišeš i tada te razumijem u potpunosti i s velikim dijelom se slažem. No meni uvijek nekako zapapriš, em s engleskim kojeg doslovno čitam te s područjem u kojem si potkovan. Baš se ponekad borim, a onda pomislim: da nije tebe riješavala bih križaljke :)aben wrote:često se nesporazumi dogodu točno na toj liniji- is - might- ought to- al, to ni vode slučaj. ti govoriš o situaciji kakova je, i unda totalno profulaš uzroke, i ko lijek prepisuješ još otrova.mativka wrote:Pogledala sam film. To je tema o kojoj smo nedavno razgovarali i potvrduje ono sto mislim, a to je da ja progovaram o situaciji kakva jest, a ti o situaciji (ili stanju stvari) kakva bi trebala biti.
A, ne, ne...točno sam rekla ruka ruku mije...
Guest- Guest
aben wrote:kic wrote:
ja sam došao do točke, kad mi je netko poželio sreću, da sam odgovorio da mi je važnija sloboda, a to je nekako i više aligned kako živim sad u hijerarhiji vrijednosti..
to. vako gre,
sloboda, zdrovlje, private property, houston rockets, hrona, stolica na verandi, seks.
kako moš za tu franšizu navijati, spursi man..
razmišljao sam zaš je Sowell uvijek tak dojmljiv, u stvari je i sam odgovorio, uvijek provjeri činjenice prije nego ide pisati, prije nego ide misliti..
uvijek je prije sveg pripremljen..
nije da to ostali ne rade, ali ostali žele biti malo i zvijezde vjerojatno, oboriti sa svojom kreativnosti i originalnosti, što je intelektualni blef često..
Bliskima uvijek želim reći: nisi sam...kic wrote:
prema ostalima je uvijek, impuls stvarne želje za well-being tu vjerujem..
Guest- Guest
tuje je uvika bolje, ali eto, to je samo in the sthort run.mativka wrote:A, ne bih se složila s tim u potpunosti :) (možda se na prvu čini bolje)aben wrote:ne, tuje je uvika bolje.mativka wrote:Lijepa je :)aben wrote:andrea kohen, pljunuta moja žena! ne morin je nojti na drugdi na netu:(
i još je i antistatist! omoh bi prevari ženu išnjun...
No, zar nije u tom slučaju jednostavnije nadograditi zenu ?! :)
(pitam se koja je tvoja tajna pa si uspio obrlatiti takvu ljepoticu)
uopće je nis obrlati, to činu ljudi ki ciljaju iznad svoje kategorije, nego sun joj ponudi slobodu. ljudi volu slobodu.
a, jesi vidila kako kapitalizam štiti ljude od potresa?
Kako si joj ponudio slobodu?
Žene ne vole da im se kaže: radi što te volja jer tada pomisle da ti nije dovoljno stalo. Mislim, u kojem smislu sloboda?
Pročitala sam članak, dojmio me se dio u kojem ljudi ostaju uprkos svakodnevnoj prirodnoj prijetnji. Čile i kapitalizam....ne poznajem tu državu. Kako je do toga došlo?
reko sun joj "rodi ča te volja", doslovno. u doslovnon smislu.
čile je bi socijalistička rupetina, i unda su učenici miltona friedmana s čikaškoga sveučilišta posli studija došli doma, i usrid recolucije bili upitani "ča nan je činiti". googlaj "chichago boys", ostalo je samo povijest grafova s uzlaznin krivuljama...
2014-04-16
Recimo on je u toj poziciji od koje živi.kic wrote:
razmišljao sam zaš je Sowell uvijek tak dojmljiv, u stvari je i sam odgovorio, uvijek provjeri činjenice prije nego ide pisati, prije nego ide misliti..
nije da to ostali ne rade, ali ostali žele biti malo i zvijezde vjerojatno, oboriti sa svojom kreativnosti i originalnosti, što je intelektualni blef često..
(mislim da je meni para od napisanog, naučila bih i kineski:))
U čemu je razlika njega i primjer, književnika?
Guest- Guest
alo, ja nis potkovan u ovome o čemu mi nojčešće govorimo. jo sun potkovan samo u onomu ča jo volin i želin. doduše, potkovan san i u kopiranju misli onih ki su potkovani, al ti odbijaš tuje misli i zahtjevoš da se somi izražavamo.mativka wrote:A čitala sam te i kada jednostavno pišeš i tada te razumijem u potpunosti i s velikim dijelom se slažem. No meni uvijek nekako zapapriš, em s engleskim kojeg doslovno čitam te s područjem u kojem si potkovan. Baš se ponekad borim, a onda pomislim: da nije tebe riješavala bih križaljke :)aben wrote:često se nesporazumi dogodu točno na toj liniji- is - might- ought to- al, to ni vode slučaj. ti govoriš o situaciji kakova je, i unda totalno profulaš uzroke, i ko lijek prepisuješ još otrova.mativka wrote:Pogledala sam film. To je tema o kojoj smo nedavno razgovarali i potvrduje ono sto mislim, a to je da ja progovaram o situaciji kakva jest, a ti o situaciji (ili stanju stvari) kakva bi trebala biti.
A, ne, ne...točno sam rekla ruka ruku mije...
možda bi mogo prevoditi tuje misli i prepisivati ih u prvoj osobi..ahaha, eto lika za mativku:)
2014-04-16
Kažem uvijek: pametnom jednom dosta :)aben wrote:
tuje je uvika bolje, ali eto, to je samo in the sthort run.
čile je bi socijalistička rupetina, i unda su učenici miltona friedmana s čikaškoga sveučilišta posli studija došli doma, i usrid recolucije bili upitani "ča nan je činiti". googlaj "chichago boys", ostalo je samo povijest grafova s uzlaznin krivuljama...
Nisam razmišljala o tuđem jer što je tuđe, nikada u potpunosti neće moći biti moje...
Zašto Čile povezujem s mafijom?
Guest- Guest
Pa da :)aben wrote:
alo, ja nis potkovan u ovome o čemu mi nojčešće govorimo. jo sun potkovan samo u onomu ča jo volin i želin. doduše, potkovan san i u kopiranju misli onih ki su potkovani, al ti odbijaš tuje misli i zahtjevoš da se somi izražavamo.
možda bi mogo prevoditi tuje misli i prepisivati ih u prvoj osobi..ahaha, eto lika za mativku:)
Svi smo mi naučeni, ali se izražavamo na vlastiti način :)
Guest- Guest
sowell je scholar, un ni publicist, političar, agenda-man.kic wrote:aben wrote:kic wrote:
ja sam došao do točke, kad mi je netko poželio sreću, da sam odgovorio da mi je važnija sloboda, a to je nekako i više aligned kako živim sad u hijerarhiji vrijednosti..
to. vako gre,
sloboda, zdrovlje, private property, houston rockets, hrona, stolica na verandi, seks.
ali, znoš, našo sun mu jednu grješku, početničku:(, reko je da su slavi, sclavi, tako nazvani jer su bili roblje:(
houston mi je slučajno upo u oko. jo nika nis gljedo sport, dok negdi slučajno nis vidi hardena- pljunuti moj zet. i malo po malo sun ga poče pratiti i po putu se nekako zakači...dakle, harden.mvp 2016-2017
spursi su bez veze, ruska škola.
2014-04-16
https://en.wikipedia.org/wiki/Chicago_Boysmativka wrote:Kažem uvijek: pametnom jednom dosta :)aben wrote:
tuje je uvika bolje, ali eto, to je samo in the sthort run.
Nisam razmišljala o tuđem jer što je tuđe, nikada u potpunosti neće moći biti moje...
Zašto Čile povezujem s mafijom?
nakon ča dobiješ neku divojku jednom, to više ni tuje. naravski da je unda dosta
2014-04-16
ali, to je intelektualno nepošteno, tako da ništa od toga.mativka wrote:Pa da :)aben wrote:
alo, ja nis potkovan u ovome o čemu mi nojčešće govorimo. jo sun potkovan samo u onomu ča jo volin i želin. doduše, potkovan san i u kopiranju misli onih ki su potkovani, al ti odbijaš tuje misli i zahtjevoš da se somi izražavamo.
jo jes protiv intelektualnog vlasništva, ali i protiv plagiranja.
2014-04-16
mativka wrote:Bliskima uvijek želim reći: nisi sam...kic wrote:
to se pokaže, zdravlje im ne mogu pokazati xD
Kako bi ti to primjenio kod nas?aben wrote:
https://en.wikipedia.org/wiki/Chicago_Boys
nakon ča dobiješ neku divojku jednom, to više ni tuje. naravski da je unda dosta
Nakon što ti se preda, misliš? :)
Ti si tuji i za tebe je dosta :)
Guest- Guest
During the Middle Ages, Slavs were so widely used as slaves in both Europe and the Islamic world that the very word “slave” derived from the word for Slav—not only in English, but also in other European languages, as well as in Arabic.
2014-04-16
Slažem se da je nepošteno kopiranje. Niti je dokaz intelekta.aben wrote:ali, to je intelektualno nepošteno, tako da ništa od toga.mativka wrote:Pa da :)aben wrote:
jo jes protiv intelektualnog vlasništva, ali i protiv plagiranja.
Dokaz si sam po sebi, svojoj širini, otvorenosti....Učiš od roditelja, društva, prvih knjiga koje su ti drugi čitali do onih koje si sam odabrao, do škole, filmova, dokumentaraca, društva u kojem se sada nalaziš, iskustva prije svega...i ono je odraz osobnosti :)
Guest- Guest
aben wrote:sowell je scholar, un ni publicist, političar, agenda-man.kic wrote:aben wrote:kic wrote:
to. vako gre,
ali, znoš, našo sun mu jednu grješku, početničku:(, reko je da su slavi, sclavi, tako nazvani jer su bili roblje:(
houston mi je slučajno upo u oko. jo nika nis gljedo sport, dok negdi slučajno nis vidi hardena- pljunuti moj zet. i malo po malo sun ga poče pratiti i po putu se nekako zakači...dakle, harden.mvp 2016-2017
i zet ima toliku bradu i tako beživotne oči ? :D
a jebiga, trebao je znati za to Slovo-Nijemac razliku..
mvp, bome kako roka, Westbrook ove godine prije sveg..
Da, ali i sam osjećaj je lijep :)kic wrote:mativka wrote:Bliskima uvijek želim reći: nisi sam...kic wrote:
to se pokaže, zdravlje im ne mogu pokazati xD
Guest- Guest
aben wrote:During the Middle Ages, Slavs were so widely used as slaves in both Europe and the Islamic world that the very word “slave” derived from the word for Slav—not only in English, but also in other European languages, as well as in Arabic.
zamijenio je uzrok i posljedicu..
nakon ča zabiješ zastavu u tuji teritorij, teritorij ti više ni tuji...mativka wrote:Kako bi ti to primjenio kod nas?aben wrote:
https://en.wikipedia.org/wiki/Chicago_Boys
Nakon što ti se preda, misliš? :)
Ti si tuji i za tebe je dosta :)
gle, jo vidin da se većina političkih neslaganja more rišiti uništenjem političke mogućnosti. nojlakši primjer ti je kome će ministarstvo kulture dati lovu za predstavu, šerbedžiji ili vitezu? jednostvano, ukinuti ministrastvo kulture i smanjiti poreze koji su bili potrebni za financiranje tog ministarstva tako da ljudi čigovi su to šoldi somi odluču kome će dati šolde, šerbeddžiji ili vitezu ili krčmaru.
2014-04-16
nema bradu, ono par milinmetri, ali čudo je koliko sumiljaju...kic wrote:aben wrote:sowell je scholar, un ni publicist, političar, agenda-man.kic wrote:aben wrote:kic wrote:
to. vako gre,
i zet ima toliku bradu i tako beživotne oči ? :D
a jebiga, trebao je znati za to Slovo-Nijemac razliku..
mvp, bome kako roka, Westbrook ove godine prije sveg..
WESTBROOK NE MORE BITI MVP, BOLI ME KURAC ZA AVG TRIPLE DOUBLE, KAD SU PROŠLE GODINE HARDENOVE BROJKE BILE NOJBOLJE (A TAKOVE SU BILE JER JE IGRO UVIKA JEDUN NA PET JER SU OVI OSTALI BILI JADNI, KO DANAS WESTBROOKOVI), SVI SU GOVORILI DA MVP MORO BITI DIO WINNING TEAMA, I ZOTO AKO DAJU MVP WESTBRUKU, UNDA GA MORAJU UZESTI CURRYJU IZ 2015-2016
2014-04-16
A TO NIs ni zno, ča su robovi dobili ime po slavenima?kic wrote:aben wrote:During the Middle Ages, Slavs were so widely used as slaves in both Europe and the Islamic world that the very word “slave” derived from the word for Slav—not only in English, but also in other European languages, as well as in Arabic.
zamijenio je uzrok i posljedicu..
kako misliš njemačko slovo, ča ni to latinski?
2014-04-16
Page 6 of 50 • 1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50
Page 6 of 50