Plenković objasnio kako i kada planira kupiti Inu
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Plenković objasnio kako i kada planira kupiti Inu
PREMIJER Andrej Plenković objasnio je za Dnevnik Nove TV zašto je odlučio kupiti Inu nakon što smo je prodali i kada smo je prodali objasnili smo da je to u nacionalnom, strateškom interesu.
"Smatramo da ovaj model o kojem razmišljamo, a to je da jednom inicijalnom ponudom dionica HEP-a, i to vrlo precizno limitiranog broja dionica na principu 25 minus jedan... Tako bismo prikupili sredstva od potencijalnih ulagača, malih dioničara, mirovinskih fondova, investitora... Siguran sam da bismo našli dovoljno sredstava za kupnju MOL-ovih dionica u Ini. I tako, bez kreiranja javnog duga, a to je ono što podcrtavamo, imali u svom portfelju i poslovanju i upravljanju dvije ključne energetske kompanije", kazao je premijer.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/plenkovic-objasnio-kako-i-kada-planira-kupiti-inu/941054.aspx
"Smatramo da ovaj model o kojem razmišljamo, a to je da jednom inicijalnom ponudom dionica HEP-a, i to vrlo precizno limitiranog broja dionica na principu 25 minus jedan... Tako bismo prikupili sredstva od potencijalnih ulagača, malih dioničara, mirovinskih fondova, investitora... Siguran sam da bismo našli dovoljno sredstava za kupnju MOL-ovih dionica u Ini. I tako, bez kreiranja javnog duga, a to je ono što podcrtavamo, imali u svom portfelju i poslovanju i upravljanju dvije ključne energetske kompanije", kazao je premijer.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/plenkovic-objasnio-kako-i-kada-planira-kupiti-inu/941054.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Plenković objasnio kako i kada planira kupiti Inu
treba biti žešći idiot da bi se kupilo dionice tvrtke kojom će upravljati hrvatski političari...
Na kraju je rekao da očekuje da će postupak kupovine trajati oko godinu dana, odnosno da očekuje da će kroz godinu dana kupiti Inu.
eto
eto
2014-04-12
Noor wrote:prodaje 25% HEP-a...mađarima možda?
glupim hrvatima
a 75% ostaje državi
jebeno
debotoijusto wrote:Na kraju je rekao da očekuje da će postupak kupovine trajati oko godinu dana, odnosno da očekuje da će kroz godinu dana kupiti Inu.
eto
ja očekujem da će ga povuć gazde nazad u brisel radi nesposobnosti
eto
Tako bismo prikupili sredstva od potencijalnih ulagača, malih dioničara, mirovinskih fondova, investitora...
mir. fondovi kupe nesto ovi drugi tesko...
2014-04-12
marcellus wrote:Noor wrote:prodaje 25% HEP-a...mađarima možda?
glupim hrvatima
a 75% ostaje državi
jebeno
".....Evo sad sam vam rekao kako ćemo ga prikupiti. Bez stvaranja javnog duga. Nećemo uopće rastrančirati HEP. Donijet ćemo novi zakonski okvir koji će nam to omogućiti...."
ne, uopće
i donose zakone kojima legaliziraju što žele...čemu onda uopće zakoni?
Guest- Guest
debotoijusto wrote:Tako bismo prikupili sredstva od potencijalnih ulagača, malih dioničara, mirovinskih fondova, investitora...
mirovinski fondovi ako su pametni neće ulagat u ono što vode lopovi i neznalice odnosno hr. političari
Moje je misljenje da te stateske kompanije tipa nafta, rudnici, energetski sektor, zeljeznicki prevoz, avioprevoz itd, ne treba privatizirati nikako...moje skromno misljenje...
2016-11-17
marcellus wrote:debotoijusto wrote:Tako bismo prikupili sredstva od potencijalnih ulagača, malih dioničara, mirovinskih fondova, investitora...
mirovinski fondovi ako su pametni neće ulagat u ono što vode lopovi i neznalice odnosno hr. političari
MF vode ljudi bliski vlasti osim toga zadatak im ulaganje u poslove s niskim prinosom/rizik
moguce da prodaju i neku domoljubnu pricu/kampanju pa skupe nesto sitno od malih dionicara
za sve ostale je to niskoprofitni posao s puno uplita drzave
vise mi interesantno u njegovom govoru najava prodaje HEP-a
dakle , prodaja HEP ( bar taj mali dio ) i odustajanje od kupovine INE... to bi podrzao ostalo suplje/prazno
2014-04-12
Naprotiv.Ti vučeš paralele iz ovog quasikapitalizma,koji je nis drugo nego otimacina na nivou spiljskog covjeka,gdje najjaci dobiva sve,a svi ostali pushe.govinda wrote:Moje je misljenje da te stateske kompanije tipa nafta, rudnici, energetski sektor, zeljeznicki prevoz, avioprevoz itd, ne treba privatizirati nikako...moje skromno misljenje...
Poanta jest,da te strateske resurse ima odredjeni broj moćnih,po mogucnosti iz sto raznorodnijih bogatijih zemalja..E onda ce se svi oni truditi odabrati Upravu,koja ce raditi u interesu korporacije.
Guest- Guest
ljiga to misli napraviti uz pomoć hrvatskih mirovinskih fondova kako ni u kom slučaju netko izvana ne bi upao u zna se čiji lopovski krug.pismejker wrote:Naprotiv.Ti vučeš paralele iz ovog quasikapitalizma,koji je nis drugo nego otimacina na nivou spiljskog covjeka,gdje najjaci dobiva sve,a svi ostali pushe.govinda wrote:Moje je misljenje da te stateske kompanije tipa nafta, rudnici, energetski sektor, zeljeznicki prevoz, avioprevoz itd, ne treba privatizirati nikako...moje skromno misljenje...
Poanta jest,da te strateske resurse ima odredjeni broj moćnih,po mogucnosti iz sto raznorodnijih bogatijih zemalja..E onda ce se svi oni truditi odabrati Upravu,koja ce raditi u interesu korporacije.
također, kao i plavuša, ljiga mora negdje nadoknaditi gubitak između briselske i hrvatske plaće pa ih je zajednički interes spojio, a Petrov gradi kuću pa i on ima svoje potrebe.
dakle, interes kompanije je u svakom slučaju iza interesa tri navedene persone, jedino još fali kalmeta kako bi ih podučio kako se temeljito krade i isisava lova iz velikih državnih projekata...
sitting_bull-
2015-09-28
Užas..Jel kod vas uopće netko nekom zeli dobro,barem ono elementarno?sitting_bull wrote:ljiga to misli napraviti uz pomoć hrvatskih mirovinskih fondova kako ni u kom slučaju netko izvana ne bi upao u zna se čiji lopovski krug.pismejker wrote:Naprotiv.Ti vučeš paralele iz ovog quasikapitalizma,koji je nis drugo nego otimacina na nivou spiljskog covjeka,gdje najjaci dobiva sve,a svi ostali pushe.govinda wrote:Moje je misljenje da te stateske kompanije tipa nafta, rudnici, energetski sektor, zeljeznicki prevoz, avioprevoz itd, ne treba privatizirati nikako...moje skromno misljenje...
također, kao i plavuša, ljiga mora negdje nadoknaditi gubitak između briselske i hrvatske plaće pa ih je zajednički interes spojio, a Petrov gradi kuću pa i on ima svoje potrebe.
dakle, interes kompanije je u svakom slučaju iza interesa tri navedene persone, jedino još fali kalmeta kako bi ih podučio kako se temeljito krade i isisava lova iz velikih državnih projekata...
Guest- Guest
pismejker wrote:Užas..Jel kod vas uopće netko nekom zeli dobro,barem ono elementarno?sitting_bull wrote:ljiga to misli napraviti uz pomoć hrvatskih mirovinskih fondova kako ni u kom slučaju netko izvana ne bi upao u zna se čiji lopovski krug.pismejker wrote:Naprotiv.Ti vučeš paralele iz ovog quasikapitalizma,koji je nis drugo nego otimacina na nivou spiljskog covjeka,gdje najjaci dobiva sve,a svi ostali pushe.govinda wrote:Moje je misljenje da te stateske kompanije tipa nafta, rudnici, energetski sektor, zeljeznicki prevoz, avioprevoz itd, ne treba privatizirati nikako...moje skromno misljenje...
teško..ni susjed susjedu.
nego, ti nisi kod nas?
Guest- Guest
Nikad jedinstveniji.pismejker wrote:Užas..Jel kod vas uopće netko nekom zeli dobro,barem ono elementarno?sitting_bull wrote:ljiga to misli napraviti uz pomoć hrvatskih mirovinskih fondova kako ni u kom slučaju netko izvana ne bi upao u zna se čiji lopovski krug.pismejker wrote:Naprotiv.Ti vučeš paralele iz ovog quasikapitalizma,koji je nis drugo nego otimacina na nivou spiljskog covjeka,gdje najjaci dobiva sve,a svi ostali pushe.govinda wrote:Moje je misljenje da te stateske kompanije tipa nafta, rudnici, energetski sektor, zeljeznicki prevoz, avioprevoz itd, ne treba privatizirati nikako...moje skromno misljenje...
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Eroo wrote:Nikad jedinstveniji.pismejker wrote:Užas..Jel kod vas uopće netko nekom zeli dobro,barem ono elementarno?sitting_bull wrote:ljiga to misli napraviti uz pomoć hrvatskih mirovinskih fondova kako ni u kom slučaju netko izvana ne bi upao u zna se čiji lopovski krug.pismejker wrote:Naprotiv.Ti vučeš paralele iz ovog quasikapitalizma,koji je nis drugo nego otimacina na nivou spiljskog covjeka,gdje najjaci dobiva sve,a svi ostali pushe.govinda wrote:Moje je misljenje da te stateske kompanije tipa nafta, rudnici, energetski sektor, zeljeznicki prevoz, avioprevoz itd, ne treba privatizirati nikako...moje skromno misljenje...
to u deželi? D
Guest- Guest
Zlovenec.Ti pak nemas sto sa HrvaškomEroo wrote:Nikad jedinstveniji.pismejker wrote:Užas..Jel kod vas uopće netko nekom zeli dobro,barem ono elementarno?sitting_bull wrote:ljiga to misli napraviti uz pomoć hrvatskih mirovinskih fondova kako ni u kom slučaju netko izvana ne bi upao u zna se čiji lopovski krug.pismejker wrote:Naprotiv.Ti vučeš paralele iz ovog quasikapitalizma,koji je nis drugo nego otimacina na nivou spiljskog covjeka,gdje najjaci dobiva sve,a svi ostali pushe.govinda wrote:Moje je misljenje da te stateske kompanije tipa nafta, rudnici, energetski sektor, zeljeznicki prevoz, avioprevoz itd, ne treba privatizirati nikako...moje skromno misljenje...
Guest- Guest
hahahahahahahahahahahahahahahahahaha
red wolf-
2016-02-10
Svađamo se, ali smo oko nekih stvari jedinstveni...o njima se ne raspravlja.Noor wrote:Eroo wrote:Nikad jedinstveniji.pismejker wrote:Užas..Jel kod vas uopće netko nekom zeli dobro,barem ono elementarno?sitting_bull wrote:ljiga to misli napraviti uz pomoć hrvatskih mirovinskih fondova kako ni u kom slučaju netko izvana ne bi upao u zna se čiji lopovski krug.pismejker wrote:
Naprotiv.Ti vučeš paralele iz ovog quasikapitalizma,koji je nis drugo nego otimacina na nivou spiljskog covjeka,gdje najjaci dobiva sve,a svi ostali pushe.
to u deželi? D
Pitanje je na šta je kolega gore mislio. Ne treba se slagati, ali je jedinstvenost uvijek neupitna.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Izetbegović objasnio kako će početi rat
» Novi ministar zdravlja objasnio kako će se plaćati "nadstandard"
» Sociolog objasnio kako bi izgledalo da je Hrvatska u svemu loša kao u pravosuđu
» Tajaniju se omaklo?Zanimljivo kako se to svima dogadja kada je rijec o Hrvatskoj
» '' SNAŽNA PORUKA Dječak u jednoj rečenici objasnio kako bi on riješio izbjegličku krizu ''
» Novi ministar zdravlja objasnio kako će se plaćati "nadstandard"
» Sociolog objasnio kako bi izgledalo da je Hrvatska u svemu loša kao u pravosuđu
» Tajaniju se omaklo?Zanimljivo kako se to svima dogadja kada je rijec o Hrvatskoj
» '' SNAŽNA PORUKA Dječak u jednoj rečenici objasnio kako bi on riješio izbjegličku krizu ''
Page 1 of 3