SINIŠA LABROVIĆ U AKCIJI
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
SINIŠA LABROVIĆ U AKCIJI
Siniša Labrović, konceptualni umjetnik, bio je danas u novoj umjetničkoj akciji. Za scenu svojeg performansa izabrao je slavni Trešnjevački plac gdje je, među brojne štandove s božićnim drangulijama stao s transparentom „Ja sam nevjernik i komunjara. Molim pomoć za sretan Božić“. I ljudi su mu prilazili, umirovljenici spremno otkidali od ionako premalene mirovine dok im je umjetnik odgovarao: „Hvala vam. Sretan Božić!“.
Fotografiju smo dobili od očevica, Milana Pavlinovića koji u početku nije bio siguran radi li se o Labroviću ili beskućniku.
„Stao je iza štandova s ukrasima tako da su ga mogli vidjeti samo oni koji su dolazili ili odlazili s tržnice. Pitao sam mogu li ga snimiti i dao mi je dozvolu. Žurio sam se, već sam bio krenuo kući, pa mu nisam ostavio niti kunu. Ali ljudi su ostavljali, bilo je tamo i papirnatih novčanica, i on im je svima, kao komunjara, zaželio sretan Božić što nikome nije bilo nimalo čudno. On je genijalan!“, još je pod dojmom bio Pavlinović.
Fotografiju smo dobili od očevica, Milana Pavlinovića koji u početku nije bio siguran radi li se o Labroviću ili beskućniku.
„Stao je iza štandova s ukrasima tako da su ga mogli vidjeti samo oni koji su dolazili ili odlazili s tržnice. Pitao sam mogu li ga snimiti i dao mi je dozvolu. Žurio sam se, već sam bio krenuo kući, pa mu nisam ostavio niti kunu. Ali ljudi su ostavljali, bilo je tamo i papirnatih novčanica, i on im je svima, kao komunjara, zaželio sretan Božić što nikome nije bilo nimalo čudno. On je genijalan!“, još je pod dojmom bio Pavlinović.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: SINIŠA LABROVIĆ U AKCIJI
Za manje od tri sara Siniša Labrović skupio je tako 466 kuna, javlja N1 za koji je Labrović potvrdio da su reakcije Zagrepčana bile izvrsne.
„Osim par rogoborenja, ljudi su prilazili i zaista mi davali priloge. Bila je tu i jedna žena, koja mi je kazala da je vjernica i desničarka i kazala mi da joj je drago što ima i ovakvih kao što sam ja, jer se inače ne bismo imali s kim gonjati. Jedna mi je vjernica rekla isto: 'Da mogu, vratila bih komunjare'", rekao je Labrović koji je, osim novca, dobio i jednu platnenu torbu te kremšnitukoju mu je, kaže, poklonio Ivan Berislav Vodopija kao homage Mladenu Stilinoviću.
Ovaj socijalno–umjetnički eksperiment, ako ga tako shvatimo, pokazao je kako hrvatska javnost, usprkos svim huškanjima i izostanku odgovarajuće reakcije onih na vlasti, još nije spremna linčovati čak niti deklarirane komunjare. Štoviše, spremni su i njima pomoći – za sretan Božić.
http://lupiga.com/vijesti/sinisa-labrovic-u-akciji-ja-sam-nevjernik-i-komunjara-molim-pomoc-za-sretan-bozic
„Osim par rogoborenja, ljudi su prilazili i zaista mi davali priloge. Bila je tu i jedna žena, koja mi je kazala da je vjernica i desničarka i kazala mi da joj je drago što ima i ovakvih kao što sam ja, jer se inače ne bismo imali s kim gonjati. Jedna mi je vjernica rekla isto: 'Da mogu, vratila bih komunjare'", rekao je Labrović koji je, osim novca, dobio i jednu platnenu torbu te kremšnitukoju mu je, kaže, poklonio Ivan Berislav Vodopija kao homage Mladenu Stilinoviću.
Ovaj socijalno–umjetnički eksperiment, ako ga tako shvatimo, pokazao je kako hrvatska javnost, usprkos svim huškanjima i izostanku odgovarajuće reakcije onih na vlasti, još nije spremna linčovati čak niti deklarirane komunjare. Štoviše, spremni su i njima pomoći – za sretan Božić.
http://lupiga.com/vijesti/sinisa-labrovic-u-akciji-ja-sam-nevjernik-i-komunjara-molim-pomoc-za-sretan-bozic
2014-04-12
malo je ogadio s pojedinim izvedbama neke su mu bile odlične.
ono što je najbitnije pošten čovik iz dobre kuće...
mutava baštarda wrote:malo je ogadio s pojedinim izvedbama neke su mu bile odlične.
koje su ti "ogadjene" ?
2014-04-12
kada je pio vlastitu mokraću, recimo...debotoijusto wrote:mutava baštarda wrote:malo je ogadio s pojedinim izvedbama neke su mu bile odlične.
koje su ti "ogadjene" ?
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
2015-09-14
Evo zašto sam pišao i pio svoju mokraću!
mutava baštarda wrote:kada je pio vlastitu mokraću, recimo...debotoijusto wrote:mutava baštarda wrote:malo je ogadio s pojedinim izvedbama neke su mu bile odlične.
koje su ti "ogadjene" ?
smetnuh to s uma
2014-04-12
tko ne voli sve čitati...mutava baštarda wrote:Evo zašto sam pišao i pio svoju mokraću!
.. Pa zašto onda? Zašto ljudi čine sva ta sranja koja gledamo i o kojima slušamo? Zašto sam ja pišao i pio mokraću? Pa zato jer mogu. Jer mogu!
u biti ne zna slikati ili praviti skulpture ili kolaže ili bilo što smisleno ili artikulirano pa se bavi "performansom"
Kermit-
2014-04-17
nije baš orginalan:mutava baštarda wrote:tko ne voli sve čitati...mutava baštarda wrote:Evo zašto sam pišao i pio svoju mokraću!
.. Pa zašto onda? Zašto ljudi čine sva ta sranja koja gledamo i o kojima slušamo? Zašto sam ja pišao i pio mokraću? Pa zato jer mogu. Jer mogu!
Kermit-
2014-04-17
ma sta genijalan,ma on je..on je..on je.....genijalan materemidebotoijusto wrote:On je genijalan!“, još je pod dojmom bio Pavlinović.
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
evo nam se I debeliidioto odusevio
2014-04-19
a jes coek genijalan jebo li ga patak mali, ajd sto je genijalan al je I u akciji
2014-04-19
pa di to ima, genijalnost i akcija, pa to je multitasking..pa ljudi jel to moguceprckov wrote:a jes coek genijalan jebo li ga patak mali, ajd sto je genijalan al je I u akciji
2014-04-19
sta, ti ga jos i poznajes?! A jesi avangarda..di si ti a dismo mimutava baštarda wrote:malo je ogadio s pojedinim izvedbama neke su mu bile odlične.
2014-04-19
popili jednom skupa kavu... lik koji je poveznica pozaje čovjeka još dok je bio srednja škola i poslije. bio mu i u kući. sve naj naj... ja bi ga recimo vidio umjesto kitarovičke ili plenkija na njihovim funkcijama. siguran sam da bi pijenje mokraće tu i tamo bilo ništa prema onome šta oni rade...prckov wrote:sta, ti ga jos i poznajes?! A jesi avangarda..di si ti a dismo mimutava baštarda wrote:malo je ogadio s pojedinim izvedbama neke su mu bile odlične.
2015-09-14
a nista onda, takvih genijalaca vam mi u bosni mozemo natovarit citav teretni vagon pa ih vi istovarite u plocama.mutava baštarda wrote:popili jednom skupa kavu... lik koji je poveznica pozaje čovjeka još dok je bio srednja škola i poslije. bio mu i u kući. sve naj naj... ja bi ga recimo vidio umjesto kitarovičke ili plenkija na njihovim funkcijama. siguran sam da bi pijenje mokraće tu i tamo bilo ništa prema onome šta oni rade...prckov wrote:sta, ti ga jos i poznajes?! A jesi avangarda..di si ti a dismo mimutava baštarda wrote:malo je ogadio s pojedinim izvedbama neke su mu bile odlične.
Posteni i iz dobre kuce
2014-04-19
nemoj baš tako, mentalitet vam brani da se supoređujete s labrovićemprckov wrote:a nista onda, takvih genijalaca vam mi u bosni mozemo natovarit citav teretni vagon pa ih vi istovarite u plocama.mutava baštarda wrote:popili jednom skupa kavu... lik koji je poveznica pozaje čovjeka još dok je bio srednja škola i poslije. bio mu i u kući. sve naj naj... ja bi ga recimo vidio umjesto kitarovičke ili plenkija na njihovim funkcijama. siguran sam da bi pijenje mokraće tu i tamo bilo ništa prema onome šta oni rade...prckov wrote:sta, ti ga jos i poznajes?! A jesi avangarda..di si ti a dismo mimutava baštarda wrote:malo je ogadio s pojedinim izvedbama neke su mu bile odlične.
Posteni i iz dobre kuce
2015-09-14
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Odselio i Siniša Labrović: "Ovo je devastirano društvo"
» Umro Sinisa Mihajlovic
» Preminuo Siniša Svilan
» Siniša Mihajlović Miha pobijedio leukemiju
» Siniša Mihajlović: U Međugorju sam plakao kao malo dijete
» Umro Sinisa Mihajlovic
» Preminuo Siniša Svilan