Osvetnički napad JNA na mađarski grad Barcs 1991. godine
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Osvetnički napad JNA na mađarski grad Barcs 1991. godine
I nisu zaboravili da su ih Srbi granatirali kasentnim bombama , da su im pobili i protjerali mađarska sela po Slavoniji i Baranji .......propade srpski plan sa spajanjem sa desnicom u Austrijom .....Mađari PAMTE.omni wrote:U svom zivotu sam poznavao dva Madjara, oba normalni ljudi.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
To je 1o miljona ljudi ...nisu velesila al isto tako fizicki nemože desnica u Austriji do Srbije a ovi baš nezaboravljaju neke stvari poput one koje sam naveo ......
A i Hrvati to znaju ....bolje nego itko.
Toliko o srpskim migovima ....najjaci u regiji ...povezivanju s Rusima ....spajanje s desnicom u Austriji.
A i Hrvati to znaju ....bolje nego itko.
Toliko o srpskim migovima ....najjaci u regiji ...povezivanju s Rusima ....spajanje s desnicom u Austriji.
2014-04-11
Um cini ratnika a ne oružje.
Ja sam za mir al isto tako moj IQ je višestruko veci od vašega.
Mađarska ....Rusija naoružavanje Srbije ....povratak SSSRa ....bombardirali ste ih i protjerivali i ubijali .....nesviđa se njima to .......fizicki odvojiti od Austrije.
Ja sam za mir al isto tako moj IQ je višestruko veci od vašega.
Mađarska ....Rusija naoružavanje Srbije ....povratak SSSRa ....bombardirali ste ih i protjerivali i ubijali .....nesviđa se njima to .......fizicki odvojiti od Austrije.
2014-04-11
DONT PLAY GAMES WITH ME.
2014-04-11
Nema sumnje da je 152 dana herojske obrane Laslova bilo od ogromnog značaja za konačnu obranu gradaOsijeka, ali je pritom plaćena i velika cijena. Selo je u potpunosti razoreno, a koliku su žrtvu prinijeli braniteljiLaslova brojkama je dočarao zapovjednik obrane Ladislav Kočiš: „Laslovačka obrana bila je u okruženju četiri dana od 20. do 23. studenog 1991., točno do 16 sati i 45 minuta. Samo u ta četiri dana poginulo je 10 branitelja, ali obrana Laslova u ta četiri dana nije nijednom probijena, sve dok po mojoj odluci 23. studenog 1991. branitelji nisu napustili svoje položaje i krenuli u proboj. U obrani sela Laslova poginulo je 38 branitelja i civila, a 4 branitelja i 6 civila su nestala. Laslovačka obrana trajala je 152 dana, a selo je branilo 187 Laslovčana, od kojih je bilo 105 branitelja mađarske nacionalnosti. Od ukupnog broja poginulih i nestalih (48) bilo je 22 branitelja Mađara. I danas potražujemo 15 tijela branitelja i civila za koje nemamo nikakova saznanja, a 10 od njih su Mađari.“
http://vojnapovijest.vecernji.hr/evo-nas-vec-i-s-jubilarnim-70-brojem-vp-magazina-1139986
http://vojnapovijest.vecernji.hr/evo-nas-vec-i-s-jubilarnim-70-brojem-vp-magazina-1139986
2014-04-11
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Prvi topnički napad na Vinkovce 24.7.1991
» Njemačka prvi put od 1991. godine zabilježila vanjskotrgovinski deficit
» Srbi u urbanim sredinama 1991.godine
» Obljetnica!8.studeni.1991 opci zracni napad zrakoplova tzv.JNA na Hrvatsku.
» DA SE NE ZABORAVI: 16. 10. 1991. godine je poginuo Blago Zadro
» Njemačka prvi put od 1991. godine zabilježila vanjskotrgovinski deficit
» Srbi u urbanim sredinama 1991.godine
» Obljetnica!8.studeni.1991 opci zracni napad zrakoplova tzv.JNA na Hrvatsku.
» DA SE NE ZABORAVI: 16. 10. 1991. godine je poginuo Blago Zadro
Page 2 of 2