Merkel žali za žrtvama ali ne odustaje
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Merkel žali za žrtvama ali ne odustaje
POVODOM strašnog napada u Berlinu, u kojem je poginulo devetoro ljudi, glasnogovornik njemačke kancelarke Angele Merkel Steffan Seibert izrazio je sućut u njeno ime. "Tugujemo za mrtvima i nadamo se da se brojnim ozlijeđenima može pomoći", objavio je Seibert na Twitteru.
Međutim, američki State Department upozorio je krajem studenog o "povišenoj opasnosti od terorističkih napada" diljem Europe, na događajima koji obilježavaju Božić, javlja Daily Express.
Iz State Departmenta su tada priopćili da imaju "vjerodostojne informacije" da ISIS i al-Kaida planiraju napade za vrijeme božićnih blagdana.Također su posebno upozorili američke turiste da budu na oprezu na "blagdanskim festivalima, događajima i sajmovima na otvorenom".
Europske obavještajne službe također su bile svjesne prijetnje terorističkih napada za vrijeme blagdana. Božićni sajam u Birminghamu ograđen je vozilima koji blokiraju pristup prošlog tjedna, upravo u strahu od terorističkog napada po uzoru na onaj uz Nici, kada je terorist kamionom nasmrt pregazio 86 ljudi i ozlijedio još njih 434.
Cijeli kontinent je ranjiv, pogotovo prije Božića
Britanski sigurnosni izvor je za Daily Mirror nedavno potvrdio da su božićni sajmovi potencijalna meta ISIS-a: "Cijeli kontinent je ranjiv za napade kakve smo vidjeli u Francuskoj, Belgiji i Njemačkoj, ali pogotovo prije Božića. To je kršćanski period slavlja, koji okuplja velike gomile civila koji su lagane mete i koji će privući pozornost onih koji žele nanijeti zlo."
Današnji napad kamionom u Berlinu izveden je upravo ispred znamenite Memorijalne crkve cara Wilhelma, koja je teško oštećena u Drugom svjetskom ratu i ostavljena u takvom stanju kao uspomena na ratna stradanja.
Svjedoci napada potvrdili su da se nije moglo raditi o nesreći, budući da se kamion kretao velikom brzinom i nije usporio na putu prema okupljenim posjetiteljima.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Merkel žali za žrtvama ali ne odustaje
ne miniram temu, jer terorizam nije vijest,epikur37 wrote:
Današnji napad kamionom u Berlinu izveden je upravo ispred znamenite Memorijalne crkve cara Wilhelma, koja je teško oštećena u Drugom svjetskom ratu i ostavljena u takvom stanju kao uspomena na ratna stradanja.
ali zanimljiva stvor, to sun jo govori za vukovar, tribalo je učiniti muzej od njega, samo malo pomesti da se more prolaziti.
2014-04-16
Merkel je opasna osoba ....ja sam to shvatio kad nije htjela doci na svecanost primanja Hr u EU .....treba ostavit sitno politikanstvo sa strane .....primanje je jednom u povijesti i primaš narod a ne politčku opciju.
Pročita sam je tada tko je i šta je.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Zato je MIlanović tu bio 100% u pravu kad nije htio glumiti nikakvo predziđe ovakvoj nego sve u vlak i pravac Berlin ....njih oko miljon ....na jebi mater.RayMabus wrote:Merkel je opasna osoba ....ja sam to shvatio kad nije htjela doci na svecanost primanja Hr u EU .....treba ostavit sitno politikanstvo sa strane .....primanje je jednom u povijesti i primaš narod a ne politčku opciju.
2014-04-11
XDdeda wrote:Gospa gleda na ove događaje s neba i plače
Guest- Guest
grijesi Pakistanca su oprošteni jer je Isus i za njega umro na križu
Guest- Guest
deda wrote:Gospa gleda na ove događaje s neba i plače
Gospa je trenutno u Međugorju ona seli svoj nebeski ured ko Čokolinda svoj zemaljski.
Guest- Guest
Očekujem da se deda zaleti skuterom u božićno drvce u svom selu....
2015-08-06
0.33 Die Welt javlja kako je vozač kamiona bio Pakistanac. Policija ne želi to potvrditi.
0.32 Opet panika u Berlinu, srećom ovaj put razloga. Samo nekoliko sati nakon napada berlinska je policija imala pune ruke posla zbog sumnjivog paketa koji se nalazio nedaleko božićnog sajma na kojemu je poginulo devet osoba. No, nakon istrage ispostavilo se da se ne radi o nekakvom opasnom predmetu već da je samo u pitanju - vreća za spavanje. Posve bezopasna.
0.25 Poljski Fakt javlja kako prema njihovim informacijama uhićeni vozač nije rođak vlasnika kamiona te nije ni poljski državljanin.
0.32 Opet panika u Berlinu, srećom ovaj put razloga. Samo nekoliko sati nakon napada berlinska je policija imala pune ruke posla zbog sumnjivog paketa koji se nalazio nedaleko božićnog sajma na kojemu je poginulo devet osoba. No, nakon istrage ispostavilo se da se ne radi o nekakvom opasnom predmetu već da je samo u pitanju - vreća za spavanje. Posve bezopasna.
0.25 Poljski Fakt javlja kako prema njihovim informacijama uhićeni vozač nije rođak vlasnika kamiona te nije ni poljski državljanin.
2014-04-11
Važno da se panika širi...
2015-08-06
A ono nek žive u strahu .....radna snaga iz Azije i Afrike i život u strahu .....ili nešto drugo.
2014-04-11
Pinochet wrote:
Odlično, naše političke snage samo dobijaju na kredibilitetu ......trpaj!
2015-08-06
epikur37 wrote:Očekujem da se deda zaleti skuterom u božićno drvce u svom selu....
ovo su posljednji dani, pitajte ezekijela, dolazi promjena, a vi niste spremni
Guest- Guest
Spavat cu ko bebica ......matrijahalna imperija se bliži kraju .......demografija im je krahirala a ovi iz Azije i Afrike ce ih pobit.
2014-04-11
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Merkel unatoč pokoljima ne odustaje od masovne migracije
» MERKEL ODUSTAJE OD AMERIKANACA! U Europskom parlamentu poručila: ‘Mi trebamo svoju vojsku i sigurnosnu politiku!’
» Kenwood Kenon se uplašio sudbine stranke A. Merkel, potpuno odustaje od obveznih covid-potvrda?
» Stošijanje i plač Petra Stošića za 'mutti' Merkel i liberalnim svijetom:'Što je Europa bez Angele Merkel'?
» Merkel nakon košarice od Trumpa nasla zamjenu-Vučića koji je ponosan sto ce mu Merkel dati sise i dudu
» MERKEL ODUSTAJE OD AMERIKANACA! U Europskom parlamentu poručila: ‘Mi trebamo svoju vojsku i sigurnosnu politiku!’
» Kenwood Kenon se uplašio sudbine stranke A. Merkel, potpuno odustaje od obveznih covid-potvrda?
» Stošijanje i plač Petra Stošića za 'mutti' Merkel i liberalnim svijetom:'Što je Europa bez Angele Merkel'?
» Merkel nakon košarice od Trumpa nasla zamjenu-Vučića koji je ponosan sto ce mu Merkel dati sise i dudu
Page 1 of 3