LNG terminal i zašto ga neće biti
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: LNG terminal i zašto ga neće biti
Šta ce nam to tamo kad dobijamo najveci LNG terminal na Jadranu u Pločama ?
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Leviathan2 wrote:
muhara je jeben halucinogen, normalno da moze biti opasna kao i hrpu toga al nekad sam radio sa nasom plemenskom travarkom i ona je znala spremati neke male dozice napitka od muhare i jos jednog korijena,
prva reakcija je da dusu povratis, onda nadoilazi smirenje i onda otkidanje, uglavnom pamtim da je preporucila uzimanje samo za dvije osobe, psihicki nestabilni ni pod razno , ja sam maznuo jednu dozu, 4 dana sam bio otkinut, negdje, sjecam se nekijeh detalja al bolje ne spominjat, uglavnom povratio sam se nakon 4 dana na mjestu gdje sam i isao eksperimentirati, nisam odlutao, sav u bljuvotini, usran upisan dehidriran,
ako te zanima imaš ovdje na linku povijest muhare kroz stoljeća:
HIDDEN IN PLAIN SIGHT
Mushroom Venus and Fleur de lis Iconography in Pre-Colombian Art
http://www.mushroomstone.com/fleurdelisorigin.htm
Guest- Guest
RayMabus wrote:Šta ce nam to tamo kad dobijamo najveci LNG terminal na Jadranu u Pločama ?
hmmm... čitaj link
http://www.lng.hr/hr/
Guest- Guest
Ma znam za tu bajku na Krku al .....gradimo mi u PLočama jedan.Gnječ wrote:RayMabus wrote:Šta ce nam to tamo kad dobijamo najveci LNG terminal na Jadranu u Pločama ?
hmmm... čitaj link
2014-04-11
Suradnja se odnosi na razvoj terminala za ukapljeni naftni plin i terminala za naftne derivate u Luci Ploče.
Geostrateški položaj Hrvatske ponovno dobiva na važnosti, a ozbiljni "igrači" to su već prepoznali. Brzorastuća hrvatska tvrtka Prvo plinarsko društvo (PPD) za svoje projekte gradnje terminala za ukapljeni naftni plin i terminala za naftne derivate u Pločama procijenjene vrijednosti 125 milijuna eura, osigurala je jakog partnera Vitol Grupu, jednog od vodećeg svjetskih energetskih trgovaca.S Vitolovom tvrtkom specijaliziranom za skladištenje i upravljanje terminalima VTTI, u kojoj je suvlasnik vodeća malezijska brodarska kompanija MISC, PPD je, kako saznajemo, potpisao memorandum razumijevanja za razvoj ova dva terminala za skladištenje i pretovar veličine 273 tisuće kubnih metara. Taj suradnja omogućit će prije svega nabavu naftnih derivata i UNP-a iz različitih izvora. Dosad se, naime, Hrvatska, kao i zemlje jugoistočne Europe, oslanjala prioritetno na UNP iz Rusije i zemalja bišeg Sovjetskog saveza, no ovim projektom otvara mogućnost dobave morskim putem. Trenutno je samo jedan terminal UNP-a na našoj strani Jadrana, u Albaniji, i pokriva tamošnje potrebe, dok je na talijanskoj strani samo jedan, i to na krajnjem jugu u Brindisiju.
http://www.poslovni.hr/hrvatska/ppd-u-luku-ploce-dovodi-vitol-grupu-i-americki-unp-299963
2014-04-11
RayMabus wrote:Ma znam za tu bajku na Krku al .....gradimo mi u PLočama jedan.Gnječ wrote:RayMabus wrote:Šta ce nam to tamo kad dobijamo najveci LNG terminal na Jadranu u Pločama ?
hmmm... čitaj link
ali ajmo malo talasat da vidimo koja će govna isplivat pa krenimo:
Puni naziv Društva: LNG Hrvatska d.o.o. za poslovanje ukapljenim prirodnim plinom
Skraćeni naziv Društva: LNG Hrvatska d.o.o.
Sjedište Društva: Savska cesta 88a, 10 000 Zagreb, Republika Hrvatska
Temeljni kapital: 24.330.900,00 kuna
OIB: 53902625891
MBS: 080733282, Trgovački sud u Zagrebu
IBAN: HR 8723400091110441180 (PBZ)
Tel: +385 1 6301 635
Fax: +385 1 6301 675
Direktor: Mladen Antunović
E-mail: info@lng.hr
---------------------------------------
„Ja bih Mladena Antunovića prijavio kad bih znao da će od toga biti koristi. Ali i sami znate da nema nikakvih koristi od prijava DORH-u i USKOK-u. Njima to stoji u ladici i pojeo vuk magare“, ljutito danas govori direktor Montmontaže, Zdenko Lalić. Ta je tvrtka izgubila na desetke milijuna kuna zbog posla s državnom tvrtkom Plinacro, a neobičan ugovor je u ime Montmontaže potpisao upravo Antunović da bi odmah potom zasjeo na čelo Plinacroa, gdje ga je postavio HNS, koji je pobjedom Kukuriku koalicije dobio otvorene ruke da kadrovira u tom sektoru. U samo godinu dana tu su tvrtku potresle brojne afere.
Nakon što je Kukuriku koalicija dobila izbore u jesen 2011. godine, energetiku je pod svoje okrilje „uzeo“ HNS, odnosno tadašnji prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić. Mijenjaju se uprave javnih poduzeća, pa tako i u Plinacrou. Na mjesto predsjednika uprave u veljači 2012. godine dolazi Mladen Antunović. Na spomenuto mjesto Antunović dolazi s pozicije direktora tvrtke Montmontaža, što je, kako će se pokazati, posebno zanimljivo.
Naime, radove na četvrtoj dionici plinovoda Bosiljevo-Split izvodila je upravo Montmontaža, a ugovore s Plinacrom potpisao je njen ondašnji direktor Mladen Antunović koji se poslije našao na drugoj strani (!), što je klasični sukob interesa. Iz tog ugovora mnogi se repovi vuku sve do danas.
Montmontaža je pobijedila na natječaju Plinacroa za četvrtu dionicu plinovoda Bosiljevo-Split s ponuđenom cijenom izvođenja radova u iznosu od 108 milijuna kuna, što je dvostruko manje od onog što je Plinacro planirao potrošiti na radove. Usto, Montmontaža je uz ponudu predala i pismo u kojem navodi da će dati popust od 30 posto na cijene navedene u ponudi.
Montmontaža je dobila posao, ali uz važnu stavku – naime ta se tvrtka obavezuje da će plinovod izgraditi u ugovorenom roku i uz ugovorenu cijenu bez ikakvih dodatnih troškova. Na ovome je posebno inzistirala Europska investicijska banka, koja je sufinancirala projekt.
Tu važnu, ali i nerealnu stavku potpisao je kao predsjednik Uprave Montmontaže Mladen Antunović da bi malo kasnije postao predsjednik tvrtke s kojom je Montmontaža potpisala nerealan ugovor. Zašto nerealan? Naš izvor iz Plinacroa kaže da oni koji se bave ovom granom energetike znaju da po toj cijeni nema nikakve šanse da se napravi plinovod, posebno ne onaj koji prolazi zahtjevnim krškim područjem.
„Upravo je Antunović inzistirao da se ide s tako malo cijenom. On je naravno znao u tom trenutku da će prijeći u Plinacro i ostaje nejasno zašto je pristao na takav ugovor. Jedino logično objašnjenje je da je htio pošto poto dobiti posao za Montmontažu, pa je strašno spustio cijenu“, objašnjava dobro upućeni izvor iz Plinacroa koji je želio ostati anoniman kako ne bi snosio posljedice na radnom mjestu.
Međutim, Montmontaži se itekako obio o glavu taj posao. Naime, prema ugovoru plinovod je trebao biti gotov do kolovoza 2012. godine, ali taj se rok nije ispoštovao, pa je Montmontaža na kraju trebala platiti penale Plinacrou. Onaj tko je bio zadužen za naplatu penala svojoj bivšoj tvrtki gdje je bio jedan od potpisnika ugovora, bio je – upravo Mladen Antunović. Branka Belamarić, glasnogovornica Plinacroa ističe da su penali plaćeni.
„Plinacro, je, sukladno ugovorenim odredbama, izvođaču radova na IV. dionici plinskog transportnog sustava Like i Dalmacije PU Montmontaža zbog kašnjenja ugovorenih radova zaračunao i naplatio ugovornu kaznu u iznosu od 5.438.362,82 kuna“, kaže Belamarić.
dalje na linku:
http://lupiga.com/vijesti/ovako-hns-gospodari-sektorom-mladen-antunovic-unistio-je-desetke-tvrtki-i-poslao-ih-u-stecaj
pa ovo:
Bizarnu priču o „slučaju Plinacro“, završavamo u tvrtki LNG Hrvatska. Nakon podbačaja u Plinacrou, šef Uprave te tvrtke, Mladen Antunović, od HNS-a je dobio novi posao iz snova – direktorsku poziciju u LNG Hrvatska, čiji su vlasnici Plinacro i HEP. No, prije nego li je zasjeo u novu fotelju, odlučeno je da se Antunovićevo buduće poduzeće dokapitalizira s 24,3 milijuna kuna. Danas je uz njega tamo zaposleno tek dvoje ljudi, a među njima i mladić čije je zapošljavanje u Plinacrou, s tek završenom trogodišnjom ekonomijom u Slavonskom Brodu, izazvalo pravu lavinu reakcija. Nitko ne zna kakva je budućnost LNG-a, ali se zna da je sedam milijuna kuna već bačeno u vjetar.
Nakon što je Mladen Antunović, kao predsjednik Uprave Plinacroa, nakupio popriličan broj afera u vrlo kratkom razdoblju, o čemu je Lupiga već na ovom mjestu pisala, prešao je na mjesto direktora tvrtke LNG Hrvatska.
http://lupiga.com/vijesti/posao-iz-snova-samo-trojica-rade-u-tvrtki-o-cijoj-buducnosti-nitko-nista-ne-zna-ne-brinite-dio-ulozenih-milijuna-vec-je-bacen-u-vjetar
Guest- Guest
LNG na Krku nije više zanimljiv ....prošo voz .....ta priča je doslovno pregazilo ju vrijeme da bi više ikome u Hr bila bitna.
2014-04-11
Ako kome treba objašnjenje zašto pa evo : to je kao trebalo podignit hr industriju i da se ljudi zaposle i gospodarstvo ide naprijed ....mi lijepo ušli u EU , mladi pobjegli na zapad , kad si u EU dio si globalne priče i jebe te se jel ovo na Krku ili Montfalconeu.RayMabus wrote:LNG na Krku nije više zanimljiv ....prošo voz .....ta priča je doslovno pregazilo ju vrijeme da bi više ikome u Hr bila bitna.
Ma puca mi kuraz doslovno.
2014-04-11
RayMabus wrote:LNG na Krku nije više zanimljiv ....prošo voz .....ta priča je doslovno pregazilo ju vrijeme da bi više ikome u Hr bila bitna.
dobro dobro ako ti tako kažeš ali ovim krkanima zločincima hibridima kurvinim sinovima iz LNG d.o.o. Krk plaća ide svaki mjesec i to pozamašne plaće a ništa još ne rade. Tko ih plaća što ti misliš?
Guest- Guest
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Zasto mrzim Austriju i zasto ona nece biti moja Domovina
» Zašto Bajaga i 'bajagići' neće nikad biti Rambo Amadeus
» Zašto Milanović neče dobiti izbore i zašto je propustio matirati HDZ?
» Milanović otkrio kakva će biti inauguracija, neće biti skoro nitko
» Doznajemo: U vladi će biti 6 ministarstava manje, ovi ljudi više neće biti ministri
» Zašto Bajaga i 'bajagići' neće nikad biti Rambo Amadeus
» Zašto Milanović neče dobiti izbore i zašto je propustio matirati HDZ?
» Milanović otkrio kakva će biti inauguracija, neće biti skoro nitko
» Doznajemo: U vladi će biti 6 ministarstava manje, ovi ljudi više neće biti ministri
Page 2 of 2