ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Domoljubna heroina: Spustila Pupovcu

Page 6 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

Go down

Domoljubna heroina: Spustila Pupovcu - Page 6 Empty Re: Domoljubna heroina: Spustila Pupovcu

Post by Guest 21/8/2015, 11:45

Toni Soprano wrote:ajmo svi....jasenovac i ....
Pa tamo nis nije bilo,bar tako kazete... Basketball

Guest
Guest

Back to top Go down

Domoljubna heroina: Spustila Pupovcu - Page 6 Empty Re: Domoljubna heroina: Spustila Pupovcu

Post by debotoijusto 21/8/2015, 18:48

Draga Romina, država koja ne poštuje svoje manjine zavrjeđuje svaki prijezir. Vlast koja to provodi - u ovom slučaju ona vukovarska, HDZ-ova, također; kao i ona u Zagrebu koja se na slučaj osvrnula na način “prijeđi brigo na drugoga”..Kolegice Romina, u Vukovaru sam, za Sabinog mandata, razgovarao s ljudima koji su sudjelovali u skidanju ploča na ćirilici. Pitao sam ih zašto to čine, i misle li da je ćirilica kriva što su Mrkšić, Šljivančanin, šešeljevci i arkanovci uništili jedan cijeli grad i pobili i protjerali dobar dio njegovih stanovnika.

Govorili su mi da ih ona podsjeća na strahote, da su ćirilicom bile ispisane šovinističke poruke na granatama kojima su ubijeni njihovi suborci, kao i grafiti nakon okupacije grada.

I već kad sam pomislio da mi je to što govore iskreno, da ih možda jedno staro, kitnjasto pismo, na kojem je nastajala i hrvatska kulturna baština, podsjeća na užase rata, zatražio sam da mi odgovore što je s pločama na ćirilici koje sam vidio po Vukovaru, recimo, na dječjem vrtiću, i zašto i njih ne skidaju?

Rekli su mi točno ovo: “Briga nas za to, to su ploče koje su postavljene na lokalnoj razini, mi skidamo samo ove koji su postavili oni iz Zagreba”.-----------------------http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/296796/Default.aspx
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Page 6 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

Back to top

- Similar topics