Danas kuham...
Page 47 of 50
Page 47 of 50 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50
Re: Danas kuham...
ni pohane vrganje, sunčanice, bukovače?
ili zagorsku juhu od vrganja, za tebe bez špeka.
ili zagorsku juhu od vrganja, za tebe bez špeka.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
Juhica mi je skroz okej.
Pirjane, zapečene, u kombinaciji s koječim ih jedem, ali u principu ima mi nešto u njihovoj teksturi što me ne oduševljava pretjerano, pogotovo kod shitake gljiva. Pohane nisam jela.
Pirjane, zapečene, u kombinaciji s koječim ih jedem, ali u principu ima mi nešto u njihovoj teksturi što me ne oduševljava pretjerano, pogotovo kod shitake gljiva. Pohane nisam jela.
Guest- Guest
probaj pohane. možeš i šampinjone ako ti se da zajebavati.
bukovačama odrežeš "peteljku"tako da napraviš V izrez. žilava je.
probaj napraviti šampinjone u foliji.
nasjeckaš ih na deblje šnite
špek preskočiš (maslinovo ulje)
dodaš sitno sjeckanu papriku, malo luka, malo češnjaka, graška, kuruze.
staviš u ror i u biti izdinstaš. pred kraj otvoriš foliju pospeš parmezanom ili kiselim vrhnjem i lagano zapečeš.
bit je da napraviš više manjih porcija, otprilike da ti stane na dlan. 2-3 srednja šampinjona.
bukovačama odrežeš "peteljku"tako da napraviš V izrez. žilava je.
probaj napraviti šampinjone u foliji.
nasjeckaš ih na deblje šnite
špek preskočiš (maslinovo ulje)
dodaš sitno sjeckanu papriku, malo luka, malo češnjaka, graška, kuruze.
staviš u ror i u biti izdinstaš. pred kraj otvoriš foliju pospeš parmezanom ili kiselim vrhnjem i lagano zapečeš.
bit je da napraviš više manjih porcija, otprilike da ti stane na dlan. 2-3 srednja šampinjona.
2014-12-30
nemaš beda. za početak manju količinu. ako ti se ne svidi da ne hitiš previše.
znam da ne jedeš meso, ali špek da jednu finu notu. samo par trakica ubacim.
više kao začin.
više kao začin.
2014-12-30
eeee, zaboravih. u tvom slučaju. luk popržiš na ulju, ali samo malo. čisto da omekani, a da ostane okus.
opet ovisi o ukusima.
opet ovisi o ukusima.
2014-12-30
veber wrote:nemaš beda. za početak manju količinu. ako ti se ne svidi da ne hitiš previše.
više kao začin.
Začin ili ne, biram bezmesnu varijantu.
Mislim da mojoj staroj još nije jasno zašto kad dođem kod njih i kuhamo, ne znam, raštiku, ja svoj dio kuham odvojeno. U stilu "pa ne moraš ti jesti meso, izvadi ga sa strane".
eeee, zaboravih. u tvom slučaju. luk popržiš na ulju, ali samo malo. čisto da omekani, a da ostane okus.
opet ovisi o ukusima.
Luk i češnjak bih kratko bacila na žlicu maslinovog.
Guest- Guest
zato sam napisao odvojeno. to kao da meni fileke naprave u gulašu, pa ih ti odvajaj.
kužim kaj pišeš.
a, ako si vidjela kada stavljam recepte onda se lako izbaci meso.
šnicl zna svatko ispeći.
jedeš morske plodove?
lignje, školjke, rakove?
kužim kaj pišeš.
a, ako si vidjela kada stavljam recepte onda se lako izbaci meso.
šnicl zna svatko ispeći.
jedeš morske plodove?
lignje, školjke, rakove?
2014-12-30
i btw ne djeluješ mi kao netko tko nameće prehranu drugoj osobi.
2014-12-30
Ma da, od dosta stvari se sasvim laganini napravi bezmesna verzija.
Nope, nope, ni ribice, ni školjkice ni lignjice. Nisam peskaterijanka.
Al' zanimljivo je možda da mi uopće ne nedostaje meso, pa čak ni škampi koje stvarno volim, jedino što mi tu i tamo zafali je losos.
Nope, nope, ni ribice, ni školjkice ni lignjice. Nisam peskaterijanka.
Al' zanimljivo je možda da mi uopće ne nedostaje meso, pa čak ni škampi koje stvarno volim, jedino što mi tu i tamo zafali je losos.
Guest- Guest
veber wrote:i btw ne djeluješ mi kao netko tko nameće prehranu drugoj osobi.
Takvo što mi ne pada na pamet. Ne virim nikome u tanjur, ono što jede je osobna stvar svakog pojedinca.
Guest- Guest
recimo, ljeti kada opali zvizdan, uopće ne jedem meso. to je cca 2 tjedna. ne fali mi.
isto tako sam masu puta vratio biftek jer nije bio soft, odnosno krvav u sredini.
ne osuđujem nikad tuđu prehranu, izgled, obleku odabir partnera...
...dok meni netko ne počne prigovarat.
tvoj izbor, ako ti paše tko sam ja da sudim.
isto tako sam masu puta vratio biftek jer nije bio soft, odnosno krvav u sredini.
ne osuđujem nikad tuđu prehranu, izgled, obleku odabir partnera...
...dok meni netko ne počne prigovarat.
tvoj izbor, ako ti paše tko sam ja da sudim.
2014-12-30
e to me podsjeti.Vegvísir wrote:veber wrote:i btw ne djeluješ mi kao netko tko nameće prehranu drugoj osobi.
Takvo što mi ne pada na pamet. Ne virim nikome u tanjur, ono što jede je osobna stvar svakog pojedinca.
prije prije godina okupila se ekipa s foruma na večeri, a među nama jedna vegetarijanka. jebga otišli u pretežno mesnati restoran. na kraju jadna jela tikvice, patliđane i šampinjone sa žara. i to jedva jer je konobar mislio da je ženska luda :D
2014-12-30
U potpunosti se slažem.
Al' znalo je stvarno nekad užasno iritantno biti na obiteljskim druženjima i ručkovima. Mislim, mene uopće ne jebe to ako je samo mesina poslužena, šopam salatu i baš me briga, al' jebemu, ako nešto ne mogu podnijeti onda je to ono nutkanje "pa ajde, uzmi malo, neće ti bit' ništa... ma da, ima slanine u tom zapečenom grahu, al' samo mrvica, to se i ne osjeti... ako nećeš ništa, uzmi bar bistru juhu... u njoj nema mesa" s tim da je to jebena goveđa juha.
Al' znalo je stvarno nekad užasno iritantno biti na obiteljskim druženjima i ručkovima. Mislim, mene uopće ne jebe to ako je samo mesina poslužena, šopam salatu i baš me briga, al' jebemu, ako nešto ne mogu podnijeti onda je to ono nutkanje "pa ajde, uzmi malo, neće ti bit' ništa... ma da, ima slanine u tom zapečenom grahu, al' samo mrvica, to se i ne osjeti... ako nećeš ništa, uzmi bar bistru juhu... u njoj nema mesa" s tim da je to jebena goveđa juha.
Guest- Guest
ne diraj mi goveđu juhu :D još ako su noklice....mmmm.
ja mogu napraviti totalno bezmesno jelo. i fino je. ok jedem mesinu. ljudi oko mene se zgražaju što jedem polutermički obrađeno meso. volim taj okus, jeo sam i čisto sirovo meso.
ali nikom ne namećem svoj ukus.
ja mogu napraviti totalno bezmesno jelo. i fino je. ok jedem mesinu. ljudi oko mene se zgražaju što jedem polutermički obrađeno meso. volim taj okus, jeo sam i čisto sirovo meso.
2014-12-30
veber wrote:
e to me podsjeti.
prije prije godina okupila se ekipa s foruma na večeri, a među nama jedna vegetarijanka. jebga otišli u pretežno mesnati restoran. na kraju jadna jela tikvice, patliđane i šampinjone sa žara. i to jedva jer je konobar mislio da je ženska luda :D
Taj scenarij mi je nevjerojatno blizak
Ovog ljeta smo imali opet nekakav obiteljski ručak i to baš u restoranu koji je poznat po mesini i tko god uđe unutra valjda naruči miješano meso i pommes frites. Ja sam žnjopala isto što i vaša vegićka i meni skroz dobro.
Guest- Guest
veber wrote:ne diraj mi goveđu juhu :D još ako su noklice....mmmm.
Meni je sasvim razumljivo i uopće me ne čudi da nekome i tatarski može biti super.
Samo, eto, nije za mene. Tko voli, nek uživa.
Guest- Guest
kada su ispekli ćevape prije ;)
recimo, onda sam ja naručio jetrica. i kasnije su me zajebavali s kojim guštom sam ih jeo.
stvar ukusa.
ako je u tvom slučaju, kao i kod ove frendice stvar odabira, a ne mode. pozdravljam to uvijek.
i ovim putem pozdravljam ekipu iz 2007-e, mali raj. bilo je super samo je dotična zajebavala konobara i kuhara :D
recimo, onda sam ja naručio jetrica. i kasnije su me zajebavali s kojim guštom sam ih jeo.
stvar ukusa.
ako je u tvom slučaju, kao i kod ove frendice stvar odabira, a ne mode. pozdravljam to uvijek.
i ovim putem pozdravljam ekipu iz 2007-e, mali raj. bilo je super samo je dotična zajebavala konobara i kuhara :D
2014-12-30
Ma kakva moda, da mi je do bivanja u trendu davila bih se u mesini; sad su in paleo i LCHF. Jedino po čemu sam kulinarski hipster je privremeni gluten free režim, ali i to je silom prilika, a ne zbog lude želje.
Guest- Guest
Nemam pojma što ću sutra kuhati; imam neki patlidžan u fridžu, pola tikve...
Možda sprtljam neku rižu ili heljdu s povrćem.
Možda sprtljam neku rižu ili heljdu s povrćem.
Guest- Guest
ma nema potrebe za opravdavanjem.samo sam napisao, recimo, digresiju.
nisi nikad napisala da je moja prehrana loša, strefit će te šlag i sl.
sve pet.
ako ti se svide šampinjoni u foliji dat ću ti još jedan recept za punjene. izbaciš špek i to ti je to :D
nisi nikad napisala da je moja prehrana loša, strefit će te šlag i sl.
sve pet.
ako ti se svide šampinjoni u foliji dat ću ti još jedan recept za punjene. izbaciš špek i to ti je to :D
2014-12-30
Page 47 of 50 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50
Page 47 of 50