POČETAK KRAJA MAME I TATE
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
POČETAK KRAJA MAME I TATE
Znanstvenici s uglednog engleskog sveučiliša Bath objavili su da su napravili rane eksperimente koji ukazuju da će jednog dana biti moguće praviti djecu bez - jajašca.
Kažu da su na svijet doveli mladunče miša na način da su spermije kemijskim procesom 'uvjerili' da ulaze u normalna jajašca. Ovaj neobičan eksperiment je objavljen u magazinu 'Nature Communications' i u njemu se naglašava da bi u nekoj budućnosti proces začeća bio moguć bez ženske osobe.
Pokus su započeli tako da su neoplođenu jajnu stanicu pomoću kemikalija pretvorili u neku vrstu embrija. Taj lažni zametak dijeli mnogo toga zajedničkog s običnim stanicama, ponajviše sa stanicama kože, na način da se dijele i kontroliraju svoj DNA. Nakon toga su u lažni embrij ubrizgali spermu. U eksperimentima s mišem, izgledi za postizanje uspješne trudnoće bili su 24 posto. Dakle, ništa sigurno, ali dr. Tony Perry, koji od početka radi na projektu, kaže da je ovo tek početak. U timu znanstvenika je, inače, bio i profesor Miodrag Gužvić iz Srbije.
- Ovo je prvi put da je netko dokazao da kombinacija spermija i jajašca nije jedina koja može dovesti do potomstva. Ovo što smo napravili, mijenja baš sve. Mladunci miševa su bili potpuno zdravi s normalnim životnim vijekom. I da, imali su zdravu mladunčad - rekao je Perry za BBC.
Nešto ranije ove godine Kinezi su objavili da su uspjeli stvoriti spermije od matičnih stanica i poslije ih 'sudariti' s jajašcima. Rezultat je bio - zdravi miš.
Doktor Perry je istaknuo da bi kombinacija ta dva istraživanja mogla dovesti do toga da za oplodnju jednog dana više neće biti potreba niti jajašca, niti spermiji!
http://www.jutarnji.hr/life/znanost/pocetak-kraja-mame-i-tate-stvaranja-potomstva-kakvo-poznajemo-dokazali-smo-da-kombinacija-spermija-i-jajasca-nije-jedina-koja-vodi-do-potomstva/4693772/?fb_action_ids=10153655754370771&fb_action_types=og.comments
Kažu da su na svijet doveli mladunče miša na način da su spermije kemijskim procesom 'uvjerili' da ulaze u normalna jajašca. Ovaj neobičan eksperiment je objavljen u magazinu 'Nature Communications' i u njemu se naglašava da bi u nekoj budućnosti proces začeća bio moguć bez ženske osobe.
Pokus su započeli tako da su neoplođenu jajnu stanicu pomoću kemikalija pretvorili u neku vrstu embrija. Taj lažni zametak dijeli mnogo toga zajedničkog s običnim stanicama, ponajviše sa stanicama kože, na način da se dijele i kontroliraju svoj DNA. Nakon toga su u lažni embrij ubrizgali spermu. U eksperimentima s mišem, izgledi za postizanje uspješne trudnoće bili su 24 posto. Dakle, ništa sigurno, ali dr. Tony Perry, koji od početka radi na projektu, kaže da je ovo tek početak. U timu znanstvenika je, inače, bio i profesor Miodrag Gužvić iz Srbije.
- Ovo je prvi put da je netko dokazao da kombinacija spermija i jajašca nije jedina koja može dovesti do potomstva. Ovo što smo napravili, mijenja baš sve. Mladunci miševa su bili potpuno zdravi s normalnim životnim vijekom. I da, imali su zdravu mladunčad - rekao je Perry za BBC.
Nešto ranije ove godine Kinezi su objavili da su uspjeli stvoriti spermije od matičnih stanica i poslije ih 'sudariti' s jajašcima. Rezultat je bio - zdravi miš.
Doktor Perry je istaknuo da bi kombinacija ta dva istraživanja mogla dovesti do toga da za oplodnju jednog dana više neće biti potreba niti jajašca, niti spermiji!
http://www.jutarnji.hr/life/znanost/pocetak-kraja-mame-i-tate-stvaranja-potomstva-kakvo-poznajemo-dokazali-smo-da-kombinacija-spermija-i-jajasca-nije-jedina-koja-vodi-do-potomstva/4693772/?fb_action_ids=10153655754370771&fb_action_types=og.comments
Trinity-
2014-04-17
Re: POČETAK KRAJA MAME I TATE
Triny wrote:.
Pokus su započeli tako da su neoplođenu jajnu stanicu ...... Nakon toga su u lažni embrij ubrizgali spermu
- Ovo je prvi put da je netko dokazao da kombinacija spermija i jajašca nije jedina koja može dovesti do potomstva.
nice
2014-04-16
Sta bi mi bez ovih znanstvenika, ovo je bilo u zadnji cas....pa samo nas je 7 milijardi na zemlji ostalo
2014-04-19
hahaprckov wrote:Sta bi mi bez ovih znanstvenika, ovo je bilo u zadnji cas....pa samo nas je 7 milijardi na zemlji ostalo
2014-04-16
gluposti..neki zenomrzac pokusava podvaliti foru da sve moze bez zena..:Dprckov wrote:Sta bi mi bez ovih znanstvenika, ovo je bilo u zadnji cas....pa samo nas je 7 milijardi na zemlji ostalo
2014-04-12
prckov wrote:Sta bi mi bez ovih znanstvenika, ovo je bilo u zadnji cas....pa samo nas je 7 milijardi na zemlji ostalo
Guest- Guest
maggie13 wrote:gluposti..neki zenomrzac pokusava podvaliti foru da sve moze bez zena..:Dprckov wrote:Sta bi mi bez ovih znanstvenika, ovo je bilo u zadnji cas....pa samo nas je 7 milijardi na zemlji ostalo
a bez nas mrdnut ne znaju
Guest- Guest
i ne znaju, i ne mogu ni da znaju..B-)Noor wrote:maggie13 wrote:gluposti..neki zenomrzac pokusava podvaliti foru da sve moze bez zena..:Dprckov wrote:Sta bi mi bez ovih znanstvenika, ovo je bilo u zadnji cas....pa samo nas je 7 milijardi na zemlji ostalo
2014-04-12
Ja znam da mrdam a znate i vas dve. Znači nema zime.maggie13 wrote:i ne znaju, i ne mogu ni da znaju..B-)Noor wrote:maggie13 wrote:gluposti..neki zenomrzac pokusava podvaliti foru da sve moze bez zena..:Dprckov wrote:Sta bi mi bez ovih znanstvenika, ovo je bilo u zadnji cas....pa samo nas je 7 milijardi na zemlji ostalo
Pa izgleda da može ali tu nema ni zabave ni uživanja ni ljubavi ni strasti ni muke ni povezanosti, ono eto vam nova igračka pa dok traje traje; MI SMO BORG, OTPOR JE ĐABA!maggie13 wrote:gluposti..neki zenomrzac pokusava podvaliti foru da sve moze bez zena..:Dprckov wrote:Sta bi mi bez ovih znanstvenika, ovo je bilo u zadnji cas....pa samo nas je 7 milijardi na zemlji ostalo
Guest- Guest
nama se citav zivot vrti oko vas, jedino kad se ostari onda sve ravnomaggie13 wrote:i ne znaju, i ne mogu ni da znaju..B-)Noor wrote:maggie13 wrote:gluposti..neki zenomrzac pokusava podvaliti foru da sve moze bez zena..:Dprckov wrote:Sta bi mi bez ovih znanstvenika, ovo je bilo u zadnji cas....pa samo nas je 7 milijardi na zemlji ostalo
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
moze, svatko u svom pravcu..;-)dzango wrote:Ja znam da mrdam a znate i vas dve. Znači nema zime.maggie13 wrote:i ne znaju, i ne mogu ni da znaju..B-)Noor wrote:maggie13 wrote:gluposti..neki zenomrzac pokusava podvaliti foru da sve moze bez zena..:Dprckov wrote:Sta bi mi bez ovih znanstvenika, ovo je bilo u zadnji cas....pa samo nas je 7 milijardi na zemlji ostalo
2014-04-12
oni su to sve ionako zamislili u idealnim uvjetima izostanka toga svega :Ptre911 wrote:Pa izgleda da može ali tu nema ni zabave ni uživanja ni ljubavi ni strasti ni muke ni povezanosti, ono eto vam nova igračka pa dok traje traje; MI SMO BORG, OTPOR JE ĐABA!maggie13 wrote:gluposti..neki zenomrzac pokusava podvaliti foru da sve moze bez zena..:Dprckov wrote:Sta bi mi bez ovih znanstvenika, ovo je bilo u zadnji cas....pa samo nas je 7 milijardi na zemlji ostalo
2014-04-12
ni onda..onda ste isto potrebiti :Dprckov wrote:nama se citav zivot vrti oko vas, jedino kad se ostari onda sve ravnomaggie13 wrote:i ne znaju, i ne mogu ni da znaju..B-)Noor wrote:maggie13 wrote:gluposti..neki zenomrzac pokusava podvaliti foru da sve moze bez zena..:Dprckov wrote:Sta bi mi bez ovih znanstvenika, ovo je bilo u zadnji cas....pa samo nas je 7 milijardi na zemlji ostalo
2014-04-12
ne moraju zene nuzno nošati u trbuffu dijete...ionako onda poslije svima nabijaju na nos tih 9 mjesece "patnji",a kasnije gundjau na dijete,sto joj je razvalilo picicu,i samo izazvalo nesnosljive bolove..i zarad toga, bi Moškija trebao ostatak zivota provesti pored takvog grintla iskazujuci ponizno zahvalnost...
Kako su i same rekle nedavno da Moškije i nisu bar potrebni za ciklus razmnozavanja,eto,sad je isto potvrdjeno u suprotnom smjeru....karma iz bičez..
Kako su i same rekle nedavno da Moškije i nisu bar potrebni za ciklus razmnozavanja,eto,sad je isto potvrdjeno u suprotnom smjeru....karma iz bičez..
Guest- Guest
Od toga nema ništa. Mora svako u tuđem.maggie13 wrote:moze, svatko u svom pravcu..;-)dzango wrote:Ja znam da mrdam a znate i vas dve. Znači nema zime.maggie13 wrote:i ne znaju, i ne mogu ni da znaju..B-)Noor wrote:maggie13 wrote:
gluposti..neki zenomrzac pokusava podvaliti foru da sve moze bez zena..:D
ti u tuđem, ja u svom..i svi sretni B-)dzango wrote:Od toga nema ništa. Mora svako u tuđem.maggie13 wrote:moze, svatko u svom pravcu..;-)dzango wrote:Ja znam da mrdam a znate i vas dve. Znači nema zime.maggie13 wrote:i ne znaju, i ne mogu ni da znaju..B-)Noor wrote:
2014-04-12
Ni smo kao civilizacija omekšali debelo, takve bi prije uvaljali u katran i perije i ispratili iz sela pa neka negdje drugdi iskušava svoje teorije.maggie13 wrote:oni su to sve ionako zamislili u idealnim uvjetima izostanka toga svega:Ptre911 wrote:Pa izgleda da može ali tu nema ni zabave ni uživanja ni ljubavi ni strasti ni muke ni povezanosti, ono eto vam nova igračka pa dok traje traje; MI SMO BORG, OTPOR JE ĐABA!maggie13 wrote:gluposti..neki zenomrzac pokusava podvaliti foru da sve moze bez zena..:Dprckov wrote:Sta bi mi bez ovih znanstvenika, ovo je bilo u zadnji cas....pa samo nas je 7 milijardi na zemlji ostalo
Guest- Guest
Sve je dobro što se dobro svrši.maggie13 wrote:ti u tuđem, ja u svom..i svi sretni B-)dzango wrote:Od toga nema ništa. Mora svako u tuđem.maggie13 wrote:moze, svatko u svom pravcu..;-)dzango wrote:Ja znam da mrdam a znate i vas dve. Znači nema zime.maggie13 wrote:
i ne znaju, i ne mogu ni da znaju..B-)
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Može li morbidnije i užasnutije:Naša Lucija ima dva tate i dvije mame,a svi četvoro smo gax
» Pocetak kraja
» Početak kraja Turske
» Mikijev početak kraja
» PREVRAT '89 - Početak kraja (1 i 2)
» Pocetak kraja
» Početak kraja Turske
» Mikijev početak kraja
» PREVRAT '89 - Početak kraja (1 i 2)
Page 1 of 4