Pocetak kraja
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Pocetak kraja
https://www.forbes.ru/finansy/485926-versina-ajsberga-cetyre-krupnejsih-banka-ssa-poterali-52-mlrd-stoimosti-za-den
yahh,moram na inglishu..
https://www.wsj.com/livecoverage/stock-market-news-today-03-09-2023/card/four-biggest-u-s-banks-lose-47-billion-in-market-value-8fmAmiqs4PDb1F60OSFg?mod=article_inline
https://www.wsj.com/livecoverage/stock-market-news-today-03-09-2023/card/four-biggest-u-s-banks-lose-47-billion-in-market-value-8fmAmiqs4PDb1F60OSFg?mod=article_inline
https://www.euronews.com/next/2023/03/11/silicon-valley-bank-collapse-fears-of-financial-crisis-after-bank-used-by-us-tech-sector-f
sto reci..?nije da nisu zasluzili..Ostatak je samo pitanje povlacenja kapitala iz tonucih banaka..
Nikakav početak kraja. Propala banka i propale neosigurane ušteđevine i ljudi ispušili pare. Sranja se događaju. Idemo dalje.
Samo je 3-4 posto depozita u SVB-u osigurano jer je najviši osigurani iznos kod FDIC-a ‘samo‘ 250.000 dolara
SVB nije bila klasična banka s velikim brojem malih štediša nego su njezini deponenti pretežito bili start up-ovi, high tech kompanije u razvoju te njihovi vrlo imućni vlasnici i menadžeri. Iznosi depozita koje osigurava FDIC limitirani su na 250.000 dolara. Tijekom nervoznog vikenda reagiralo je više utjecajnih poduzetnika i političara koji su počeli inzistirati da američki Treasury ili FDIC moraju uzeti aktivniju ulogu u pokušaju spašavanja SVB-a i zaštiti neosigurani deponenata SVB-a. Jedna od teza jest da se spašavanjem deponenata spašava značajni broj brzorastućih tech biznisa te osigurava isplata plaća u tim kompanijama. Od početka prošlog tjedna kolabirale su još dvije američke banke. U nedjelju su regulatori u New Yorku zatvorili Signature banku. U prošlu srijedu, na drugom kraju Amerike – u Kaliforniji, Silvergate banka objavila je da kreće u likvidaciju. Oni su se bavili praćenjem kompanija u biznisu kriptovaluta.
Samo je 3-4 posto depozita u SVB-u osigurano jer je najviši osigurani iznos kod FDIC-a ‘samo‘ 250.000 dolara
SVB nije bila klasična banka s velikim brojem malih štediša nego su njezini deponenti pretežito bili start up-ovi, high tech kompanije u razvoju te njihovi vrlo imućni vlasnici i menadžeri. Iznosi depozita koje osigurava FDIC limitirani su na 250.000 dolara. Tijekom nervoznog vikenda reagiralo je više utjecajnih poduzetnika i političara koji su počeli inzistirati da američki Treasury ili FDIC moraju uzeti aktivniju ulogu u pokušaju spašavanja SVB-a i zaštiti neosigurani deponenata SVB-a. Jedna od teza jest da se spašavanjem deponenata spašava značajni broj brzorastućih tech biznisa te osigurava isplata plaća u tim kompanijama. Od početka prošlog tjedna kolabirale su još dvije američke banke. U nedjelju su regulatori u New Yorku zatvorili Signature banku. U prošlu srijedu, na drugom kraju Amerike – u Kaliforniji, Silvergate banka objavila je da kreće u likvidaciju. Oni su se bavili praćenjem kompanija u biznisu kriptovaluta.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Pocetak kraja
"Menadžment ovih banaka će biti smijenjen. Ako banku preuzme FDIC, ljudi koji vode banku ne bi trebali više tamo raditi. Investitori u bankama neće biti zaštićeni. Svjesno su riskirali i kada se rizik ne isplati, investitori gube novac. Tako funkcionira kapitalizam", rekao je Biden.
Biden uvjerava: Bankarski sistem SAD-a je siguran
Biden uvjerava: Bankarski sistem SAD-a je siguran
2014-04-11
Njima je osigurana štednja po zakonu 250 tisuća dolara i onda neki kriminalac otvori banku al uvjet je da položeni novac na jednom računu mora biti veći od toga dakle nema osiguranja nego ideš svjesno u rizik jer ta banka daje veće kamate dakle veća zarada na tu štednju tj uloženi novac u tu banku i oni se pomamili i sad kad je taj jedan povuka svoj novac banka ostala kratka s parama i ovi svi propadaju i sad traže da im ostali plate njihov rizik i onda in Biden poručija da se napuše kurca.
Investitori u bankama neće biti zaštićeni. Svjesno su riskirali i kada se rizik ne isplati, investitori gube novac. Tako funkcionira kapitalizam", rekao je Biden.
Investitori u bankama neće biti zaštićeni. Svjesno su riskirali i kada se rizik ne isplati, investitori gube novac. Tako funkcionira kapitalizam", rekao je Biden.
2014-04-11
SVB je imao podružnicu i u Velikoj Britaniji, pa su se i tamošnja vlada i centralna banka hitno sastale tokom vikenda kako bi spriječile njenu propast. U ponedjeljak ujutro britanska komercijalna banka HSBC objavila je da kupuje Silicon Valley Bank UK za jednu funtu. Rečeno je da je podružnica na dan 10. marta imala oko 5,5 milijardi funti zajmova i oko 6,7 milijardi funti depozita.
2014-04-11
Eto tržišna vrijednost te banke je sad jedna kuna.
Onda britanska vlada i njihova državna banka trče to spašavat jer su im neke pare tamo.
Jašta, spasit ćeš je. Kako da ne. Povuklo je to pare. Prazna blagajna. Cici krep.
Onda britanska vlada i njihova državna banka trče to spašavat jer su im neke pare tamo.
Jašta, spasit ćeš je. Kako da ne. Povuklo je to pare. Prazna blagajna. Cici krep.
2014-04-11
Hartmann wrote:sto reci..?nije da nisu zasluzili..Ostatak je samo pitanje povlacenja kapitala iz tonucih banaka..
Meni je chudno da ti otvarash ovakvu temu a ne onaj Asad koji je navodno neki ekonomista i akademski gradjanin,Hrvat koji bi trebao da iskoristi svoje ovlasti koje mu je Kiych dao pa recimo otvori samo njegovu ozbiljnu temu o nechemu u shto bi se trebao kuziti.Ali kurac palac,davno sam uochio da ljudi koji se nechim kurche na forumu su uglavno tutleci par excellence.Elem,dobro si uochio prvu gljivu u beskrajnoj shumi ali postiji josh 20 potencijalnih koje nichu kao poslije kishe.Bankarstvo je privredna grana koja se zasniva prvenstveno na povjerenju,pa ako to nestane onda nastaje stampedo kao u kaubojskim filmovima.Eno josh dvije banke su zatvorene pa to vuche jedno za drugim u propast.Kada pukne samo jedna karika u financijskom sustavu jedne drzave onda u ambis odlaze svi.Rugali su se ovdje rusima i tapshali ruchicama (uglavnom stoka sitnog zuba) kako ce Rusija kihnuti i propasti a nedavno samo Kina je u kratkom roku kupila 120 tona zlata,Meksiko pregovara sa BRIKSOM o placanju u juanima.Moj dolar nepovratno tone i ne ostaje mi nishta drugo nego da spasim koliko se spasiti moze podizanjem ono shto imam u A.B. koja je najveca i najsigurnija za sada.Ali tko da vjeruje lopovima posebno kada nastane kaos na shalterima.Garancije?Mozesh okachiti o kurac jer vec cure informacije kako je vecina americhkih banaka raznim pokvarenim trikovima kao i prije 2008 opet varala investitore.Dakle lopov kada se rodi takav ostaje do kraja zivota isto kao 'rvati,to bi zajebalo za par dolara svoje rodjeno dijete a kamo li nebi nekoga drugog.Mozda vi mislite da to nece dotaci Europu??O da,itekako jer po onoj kada Amerika kihne Europa dobija upalu pluca.Moj savjet je svima koji imaju neku gotovinu ,trpaj u zuto ili bilo koji drugi plemeniti metal dok je vrijeme.Put pod noge pa u Tursku jer tamo je sada najpovoljnije zato shto Turska pretapa rusko zlato i prodaje ga kao svoje,naravno jeftinije od svih drugih.
Trump: Imat ćemo veliku depresiju, opasniju od one 1929. Bivši američki predsjednik Donald Trump, komentirajući nedavni krah američke "Banke Silicijske doline" (SVB), za to je okrivio ekonomsku politiku predsjednika Josepha Bidena situaciju, dodajući kako su na pomolu novi financijski kolapsi . "S onim što se događa u našem gospodarstvu i prijedlozima najvećeg i najglupljeg povećanja poreza u povijesti SAD-a, puta pet, Joe Biden će biti zapamćen kao moderni Herbert Hoover (Hoover je bio američki predsjednik tijekom 'Velike depresije')" ., naveo je Trump na svojoj društvenoj mreži Social Truth, prenosi "Newsweek". Prema njegovim riječima, čeka nas "velika depresija", opasnija od one iz 1929. godine. “Velika depresija” je globalni ekonomski kolaps koji je započeo 1928. godine u SAD-u i trajao do 1939. godine. Bio je to najduži i najoštriji pad koji je ikada doživio industrijalizirani Zapad
Pa jebo te tjeraju banke da kupuju drzavne dionice a oni sa tom lovom financiraju rat protiv Rusije.Drzavnim dionicama pala cijena a te banke ne mogu do svoje love jer su vracanje istih na duzi rok a i cijena im pala pa se to rachuna kao gubitak.Sakle ovaj puta nisu uzroci krediti nego tjeranje banaka da kupuju drzavne dionice shto oce reci da je americhka blagajna prazna.Ajde ne brinem ja za to jer ce FED nashtampati koliko treba ali onda ce se sve obezvrijediti i stati kako i sam Tramp predvidja.Davno se desilo zbogom pameti odoK u Sarajevo:::))pazi samo na godinu 1939,shto ono bjeshe nakon toga?E izgleda da ce tu formulu opet izvaditi iz dzepa.A tko ce najvishe platiti?Pa zna se Europa kao i 1941 a vec sada najvishe placa.Ako se neshto pozitivno ne desi ode svijet u 100 pichki materinih.
Pa jebo te tjeraju banke da kupuju drzavne dionice a oni sa tom lovom financiraju rat protiv Rusije.Drzavnim dionicama pala cijena a te banke ne mogu do svoje love jer su vracanje istih na duzi rok a i cijena im pala pa se to rachuna kao gubitak.Sakle ovaj puta nisu uzroci krediti nego tjeranje banaka da kupuju drzavne dionice shto oce reci da je americhka blagajna prazna.Ajde ne brinem ja za to jer ce FED nashtampati koliko treba ali onda ce se sve obezvrijediti i stati kako i sam Tramp predvidja.Davno se desilo zbogom pameti odoK u Sarajevo:::))pazi samo na godinu 1939,shto ono bjeshe nakon toga?E izgleda da ce tu formulu opet izvaditi iz dzepa.A tko ce najvishe platiti?Pa zna se Europa kao i 1941 a vec sada najvishe placa.Ako se neshto pozitivno ne desi ode svijet u 100 pichki materinih.
mentalitet wrote:Hartmann wrote:sto reci..?nije da nisu zasluzili..Ostatak je samo pitanje povlacenja kapitala iz tonucih banaka..
Meni je chudno da ti otvarash ovakvu temu a ne onaj Asad koji je navodno neki ekonomista i akademski gradjanin,Hrvat koji bi trebao da iskoristi svoje ovlasti koje mu je Kiych dao pa recimo otvori samo njegovu ozbiljnu temu o nechemu u shto bi se trebao kuziti.Ali kurac palac,davno sam uochio da ljudi koji se nechim kurche na forumu su uglavno tutleci par excellence.Elem,dobro si uochio prvu gljivu u beskrajnoj shumi ali postiji josh 20 potencijalnih koje nichu kao poslije kishe.Bankarstvo je privredna grana koja se zasniva prvenstveno na povjerenju,pa ako to nestane onda nastaje stampedo kao u kaubojskim filmovima.Eno josh dvije banke su zatvorene pa to vuche jedno za drugim u propast.Kada pukne samo jedna karika u financijskom sustavu jedne drzave onda u ambis odlaze svi.Rugali su se ovdje rusima i tapshali ruchicama (uglavnom stoka sitnog zuba) kako ce Rusija kihnuti i propasti a nedavno samo Kina je u kratkom roku kupila 120 tona zlata,Meksiko pregovara sa BRIKSOM o placanju u juanima.Moj dolar nepovratno tone i ne ostaje mi nishta drugo nego da spasim koliko se spasiti moze podizanjem ono shto imam u A.B. koja je najveca i najsigurnija za sada.Ali tko da vjeruje lopovima posebno kada nastane kaos na shalterima.Garancije?Mozesh okachiti o kurac jer vec cure informacije kako je vecina americhkih banaka raznim pokvarenim trikovima kao i prije 2008 opet varala investitore.Dakle lopov kada se rodi takav ostaje do kraja zivota isto kao 'rvati,to bi zajebalo za par dolara svoje rodjeno dijete a kamo li nebi nekoga drugog.Mozda vi mislite da to nece dotaci Europu??O da,itekako jer po onoj kada Amerika kihne Europa dobija upalu pluca.Moj savjet je svima koji imaju neku gotovinu ,trpaj u zuto ili bilo koji drugi plemeniti metal dok je vrijeme.Put pod noge pa u Tursku jer tamo je sada najpovoljnije zato shto Turska pretapa rusko zlato i prodaje ga kao svoje,naravno jeftinije od svih drugih.
cekaj malo ti bi da mi sve stavimo na rublju a drzis svoje u $ ? reci mi odmah da se salis
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
debotoijusto wrote:mentalitet wrote:Hartmann wrote:sto reci..?nije da nisu zasluzili..Ostatak je samo pitanje povlacenja kapitala iz tonucih banaka..
cekaj malo ti bi da mi sve stavimo na rublju a drzis svoje u $ ? reci mi odmah da se salis
Majmune chitaj sa razumijevanjem,ako ne razumijesh onda pitaj ali ne postavljaj ovakva "pametna pitanja" jer sam u vishe od pola teksta objasnio gdje je spas za pojedinca koji posjeduje neku ozbiljnu gotovinu. A kada bi mogao ,pretvorio bi to u rublje ,samo shto me ovi na bankovnom shalteru smatraju zajebantom kada sam pitao da li to mogu pretvoriti u rublju.Evo jedan Meksiko na chijem tlu je maltene pola americhke industrije pregovara sa Kinom i Rusijom o placanju u juanima i rubljama.Ti po obichaju nastojish da budesh pametan pa uvijek ispadnesh idiot.Daj chovjeche izadji iz toga kurona u koji si se uvukao kao onaj Shandor pa vozi bicikl na slijepo jer misli da kurton ima ochi pa se ne boji da ce se zaletiti u neku rupu .
Neka tone dolar. Pada mu vrijednost. Vadite pare iz tih banaka da ne propadne vaša lova. Bolje da propadnu te banke i bankarski sustav nego tvoj kapital.
2014-04-11
rublja je buducnost... i krzno kune za lokalna placanja
trenutni tecaj 7 franja jednobojnih - 1 krzno kune
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Drš se ti dolara.debotoijusto wrote:rublja je buducnost... i krzno kune za lokalna placanja
2014-04-11
RayMabus wrote:Neka tone dolar. Pada mu vrijednost. Vadite pare iz tih banaka da ne propadne vaša lova. Bolje da propadnu te banke i bankarski sustav nego tvoj kapital.
Pa ja to i savjetujem pojedincima ali onaj gore debil mi inputira da branim rublju;.Njega boli kurac jer u dzepu nema ni prebijene rublje a kamo li neki euric koji se isto tako topi brzo kao lanjski snijeg.
Milica Ostojic Trofrtaljka
Drz' se kceri tvrdog kursa
Zale mi se svi trgovci
i iz Beca i iz Trsta
da nas dinar, da nas dinar
jos valuta nije cvrsta
Ref. 2x
kaze majka stara
drz' se kceri tvrdog kursa
drz' se marke i dolara
i iz Beca i iz Trsta
da nas dinar, da nas dinar
jos valuta nije cvrsta
Ref. 2x
kaze majka stara
drz' se kceri tvrdog kursa
drz' se marke i dolara
Los je posao, danas citam
sa novinskog stupca
svakim danom sve je teze
do deviznog doci kupca
Ref. 2x
Danas kupca za devize
svako sebi vuce
pa mu tepa, pa ga mazi
o, moj kupce. dragi kupce
sa novinskog stupca
svakim danom sve je teze
do deviznog doci kupca
Ref. 2x
Danas kupca za devize
svako sebi vuce
pa mu tepa, pa ga mazi
o, moj kupce. dragi kupce
2014-04-11
Tko je blesav držat kapital u obliku nekek valute bilo gdje kad istoj pada vrijednost jako zbog inflacije ?
To se sve izvadi i kupi čips i onda grickaš čips kao i ja i boli te k.
Ako mislis kupiti nesto
Kupi brod kao i
ja
Pa cemo ih onda imati dva
Imati dva
To se sve izvadi i kupi čips i onda grickaš čips kao i ja i boli te k.
Ako mislis kupiti nesto
Kupi brod kao i
ja
Pa cemo ih onda imati dva
Imati dva
2014-04-11
Nema ništa bolje nego kad propadne neka banka koja je poslovala po Ponzijevoj šemi.
SVB je imao podružnicu i u Velikoj Britaniji, pa su se i tamošnja vlada i centralna banka hitno sastale tokom vikenda kako bi spriječile njenu propast. U ponedjeljak ujutro britanska komercijalna banka HSBC objavila je da kupuje Silicon Valley Bank UK za jednu funtu. Rečeno je da je podružnica na dan 10. marta imala oko 5,5 milijardi funti zajmova i oko 6,7 milijardi funti depozita.
Gotovo polovica klijenata SVB UK imala je depozite iznad granice državnog jamstva od 85.000 GBP, a neke su se izloženosti protezale u desetke milijuna.
Gotovo polovica klijenata SVB UK imala je depozite iznad granice državnog jamstva od 85.000 GBP, a neke su se izloženosti protezale u desetke milijuna.
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Mikijev početak kraja
» Početak kraja Turske
» PREVRAT '89 - Početak kraja (1 i 2)
» POČETAK KRAJA MAME I TATE
» Početak kraja Andreja Plenkovića
» Početak kraja Turske
» PREVRAT '89 - Početak kraja (1 i 2)
» POČETAK KRAJA MAME I TATE