Proustaška provokacija u Jasenovcu
Page 1 of 12
Page 1 of 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Proustaška provokacija u Jasenovcu
Foto: UDHOS
"PRIJE manje od mjesec dana u centru Jasenovca je postavljena ustaška krilatica ‘Za dom spremni’. Ugravirana je na ploči koja je 5. studenog podignuta na pročelje zgrade na Trgu kralja Petra Svačića, u sjećanje na 11 poginulih pripadnika 1. satnije ‘Ante Paradžik’ Hrvatskih obrambenih snaga (HOS), koji su stradali na tom području", piše tjednik Novosti dodajući da je ploča s ustaškim pozdravom podignuta nedaleko od bivšeg ustaškog koncentracijskog logora, gdje je pod ovom krilaticom u Drugom svjetskom ratu pobijeno više od 80.000 ljudi.
Među stotinjak sudionika otkrivanja spomen-ploče bili su i predstavnici Općine Jasenovac te Grada Popovače, a načelnica općine Marija Mačković, inače iz redova HDZ-a, održala je govor i u ime Općine Jasenovac položila vijenac ispred rečenog natpisa.
"U mjestu gdje su deseci tisuća ljudi deportirani i ubijeni na temelju zapovjedi potpisanih sa ‘Za dom spremni’, gdje se nalazio koncentracijski logor u kojemu se taj pozdrav svakodnevno koristio, mislim da je isticanje bilo kakvih simbola koji podsjećaju na taj period eklatantan primjer ne samo revizionizma i negacionizma povijesti, nego bih se usudio reći i omalovažavanja žrtve", rekao je povjesničar Hrvoje Klasić za Novosti.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/hdzovka-i-veterani-usred-jasenovca-podignuli-spomenik-na-kojem-pise-za-dom-spremni/935712.aspx
Ovo bi bilo jednako kao kada bi netko na Ovčari podigao spomenik pali pripadnicima JNA s petokrakom na spomeniku.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Re: Proustaška provokacija u Jasenovcu
HOS nema ništa s logorom u Jasenovcu, zašto se to i s kojim ciljem povezuje?
hos je nastao na ideji ustaskog pokreta, tako da ima itekakve veze. jos jedna provokacija ,,najhrabrijeg'' naroda na svetu...
Guest- Guest
Nema, nego ima taj nesretni ZDS.Regoč wrote:HOS nema ništa s logorom u Jasenovcu, zašto se to i s kojim ciljem povezuje?
Guest- Guest
Da,samo što pukom slučajnošću koriste pozdrav pod čijim pokličima je poubijano na milijune Srba.Regoč wrote:HOS nema ništa s logorom u Jasenovcu, zašto se to i s kojim ciljem povezuje?
2015-07-23
ZDS je HOS-ovom uporabom u obrani Hrvatske opran od svake ljage. Najljepši je to pozdrav na svietu.Noor wrote:Nema, nego ima taj nesretni ZDS.Regoč wrote:HOS nema ništa s logorom u Jasenovcu, zašto se to i s kojim ciljem povezuje?
Na te ustaške provokacije nema se smisla uopće obazirati.
Pogledajte samo što su napravili u Vrbovskom,u kraju gdje se Hrvati i Srbi slažu kao med i mlijeko.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/grafit-koji-poziva-na-mrznju-izazvao-strah-u-vrbovskom-vratit-ce-se-hasanbegovic-s-tisucu-momaka.../5339299/
Pogledajte samo što su napravili u Vrbovskom,u kraju gdje se Hrvati i Srbi slažu kao med i mlijeko.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/grafit-koji-poziva-na-mrznju-izazvao-strah-u-vrbovskom-vratit-ce-se-hasanbegovic-s-tisucu-momaka.../5339299/
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Milijarde, i to već 10. travnja prije samoga proglašenja NDH-a. Plemeniti pozdrav, bez obzira na postanak.Iknar je gay wrote:Da,samo što pukom slučajnošću koriste pozdrav pod čijim pokličima je poubijano na milijune Srba.Regoč wrote:HOS nema ništa s logorom u Jasenovcu, zašto se to i s kojim ciljem povezuje?
Jastrebe, ne seri. Što je to napravio Zlatko da se ne bi smio vratiti?
Ništa Zlatko,ali su se ustašoidi G.kotara nešto uzoholili,a znasu da su još 1941. pali na ispitu pokušaja pomućenja odnosa između Srba i Hrvata ovoga slobodarskoga regiona.Regoč wrote:Jastrebe, ne seri. Što je to napravio Zlatko da se ne bi smio vratiti?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
a ustaški pokret je nastao kada i zbog čega....moguće je velikosrpsko hadžijanje za vrijeme kraljevine srboslavije po hrvatskoj podstaklo stvaranje i oživotvorenje tog pokreta....moguće ste toliko bili omiljeni da smo bili prisiljeni i kralja vam ucmekati i ni to vam nije bilo dovoljno da shvatite da si nismo dobri i da si nikad nećemo biti dobri... eno onaj mutavac rade šerbedžija si i dalje umišlja da će doći dan kad ćete vi opet kroz neki njemu smislen oblik "bratstva i jedinstva" zavladati ovim prostorima....Sto'jan wrote:hos je nastao na ideji ustaskog pokreta, tako da ima itekakve veze. jos jedna provokacija ,,najhrabrijeg'' naroda na svetu...
2015-08-08
Ma kakvi Srbi,oni više ne mogu vladati ni Srbijom,oni koji će zavladati su muslimani.michaellcmacha wrote:a ustaški pokret je nastao kada i zbog čega....moguće je velikosrpsko hadžijanje za vrijeme kraljevine srboslavije po hrvatskoj podstaklo stvaranje i oživotvorenje tog pokreta....moguće ste toliko bili omiljeni da smo bili prisiljeni i kralja vam ucmekati i ni to vam nije bilo dovoljno da shvatite da si nismo dobri i da si nikad nećemo biti dobri... eno onaj mutavac rade šerbedžija si i dalje umišlja da će doći dan kad ćete vi opet kroz neki njemu smislen oblik "bratstva i jedinstva" zavladati ovim prostorima....Sto'jan wrote:hos je nastao na ideji ustaskog pokreta, tako da ima itekakve veze. jos jedna provokacija ,,najhrabrijeg'' naroda na svetu...
2015-07-23
michaellcmacha wrote:a ustaški pokret je nastao kada i zbog čega....moguće je velikosrpsko hadžijanje za vrijeme kraljevine srboslavije po hrvatskoj podstaklo stvaranje i oživotvorenje tog pokreta....moguće ste toliko bili omiljeni da smo bili prisiljeni i kralja vam ucmekati i ni to vam nije bilo dovoljno da shvatite da si nismo dobri i da si nikad nećemo biti dobri... eno onaj mutavac rade šerbedžija si i dalje umišlja da će doći dan kad ćete vi opet kroz neki njemu smislen oblik "bratstva i jedinstva" zavladati ovim prostorima....Sto'jan wrote:hos je nastao na ideji ustaskog pokreta, tako da ima itekakve veze. jos jedna provokacija ,,najhrabrijeg'' naroda na svetu...
sto ste hitali u zajednicu sa srbima? jeli? mogli ste svojim putem jos '18-te vec ste jos koju godinu pre osnivali jugoslovenske odbore i preoblacili dresove (gle cuda) na solunskom frontu.
uostalom lepo vas je opisao veliki vojvoda zivojin misic:
Posle pokušaja Hrvatske da stvori svoju nezavisnu državu, regent Aleksandar je marta 1919. godine poslao Živojina Mišića da obiđe Zagreb, Karlovac, Gospić, Glinu, Sisak, Varaždin, Ogulin… i vidi kakvo je stvarno raspoloženje. Nakon razgovora sa oko dve hiljade ljudi iz svih slojeva (čuo je šta misle frankovci i narodnjaci, koalicionaši i radićevci, pa i politički neopredeljeni ljudi) slavni vojskovođa je odmah po povratku rekao regentu Aleksandru: “Iz svega što sam čuo i video ja sam duboko zažalio što smo se na silu Boga obmanjivali nekakvom idejom bratstva i zajednice… svi oni jedno misle, to je svet za sebe, ma sa kakvim predlogom da se pojaviš… stvar je propala… Ništa se neće moći učiniti. To nisu ljudi na čiju se reč može osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo”.
Kad ga je Aleksandar zapitao šta misli, bez dvoumljenja mu je odgovorio: “Ja sam s tim načisto. Dvoje nam kao neminovno predstoji: potpuno se otcepiti od njih, dati im državu, nezavisnu samoupravnu, pa neka lome glavu kako znaju, a drugo je, upravo prvo, da u zemlji zavedemo vojnu upravu za dvadeset godina i da se zemlja sva baci na privredno ekonomsko podizanje, daleko od svih političkih uticaja. Ako to ne može, onda se otcepiti: dati im njihovu državu”.
“A granice” – obrecnu se Aleksandar. “A gde su granice toj njihovoj državi i ko će ih povući ?”
Mišić se malo nasmeja: “Granice će tamo biti gde ih mi povučemo, a mi ćemo ih povući ne onde gde naše ambicije izbijaju na površinu nego onde gde istorija i etnografija kažu: gde nam jezik i običaji, tradicije i najzad gde se sam narod po slobodnoj volji opredeli, pa će to biti i pravo i Bogu drago.”
Sad se Aleksandar nasmejao: “To bi Italijani oberučke prihvatili. Mi bismo tada Hrvate prosto gurnuli u naručje Italijanima.”
Vojvoda Mišić poskoči: “Neka im je sa srećom. Neka se oni Hrvatima usreće. Ja sam duboko uveren da se mi njima nećemo usrećiti…Ti su ljudi svi odreda, prozirni kao čaša: nezajažljivi i u tolikoj meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi… Ne zaboravite, Visočanstvo, moje reči. Ako ovako ne postupite siguran sam da ćete se ljuto kajati” – rekao je na kraju vojvoda budućem kralju Jugoslavije.
Guest- Guest
S kojeg si ti kongresa izgmizao!?jastreb wrote:Ništa Zlatko,ali su se ustašoidi G.kotara nešto uzoholili,a znasu da su još 1941. pali na ispitu pokušaja pomućenja odnosa između Srba i Hrvata ovoga slobodarskoga regiona.Regoč wrote:Jastrebe, ne seri. Što je to napravio Zlatko da se ne bi smio vratiti?
Koliko ja vidim to je u gradu a ne na mjestu onog logora itd itd itd ....po toj logici onda bi u bilom kojem gradu ta ploča bila out.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Stojane, Stojane, baš ga nasra. Vi bi povlačili naše granice! Nikad to za vas ne završi dobro.
Ploča treba biti baš s tim natpisom.RayMabus wrote:Koliko ja vidim to je u gradu a ne na mjestu onog logora itd itd itd ....po toj logici onda bi u bilom kojem gradu ta ploča bila out.
Vojvoda Mišić,bio je vizionar.
2015-07-23
Regoč-
2015-08-21
TEŽAK INCIDENT U HRVATSKOJ: Poslanik Ivan Pernar ošamaren ispred narodne kuhinje!
Poslanik u hrvatskom Saboru Ivan Pernar odlučio je da ode pred zagrebačku narodnu kuhinju i snima ljude koji stoje u redu za subotnji ručak, ali se jednoj gospođi to se nije nimalo svidelo, pa mu je udarila šamar i nastavila da ga tuče i psuje, prenose mediji
tanjug 03. 12. 2016. 16:20
13
printscreen
Navodi se da Pernaru niko od prisutnih nije priskočio u pomoć, ali se niko nije ni pridružio gospođi koja ga je tukla.
Pernar je video snimak objavio na Fejsbuku, gde su mnogi stali u njegovu odbranu tvrdeći da se gospođa loše ponela, dok neki tvrde da Pernar nije ni trebalo da snima korisnike narodne kuhinje.
aplaudiracete vi tako " za dom spremni "
dok ne iskijate !
Poslanik u hrvatskom Saboru Ivan Pernar odlučio je da ode pred zagrebačku narodnu kuhinju i snima ljude koji stoje u redu za subotnji ručak, ali se jednoj gospođi to se nije nimalo svidelo, pa mu je udarila šamar i nastavila da ga tuče i psuje, prenose mediji
tanjug 03. 12. 2016. 16:20
13
printscreen
Navodi se da Pernaru niko od prisutnih nije priskočio u pomoć, ali se niko nije ni pridružio gospođi koja ga je tukla.
Pernar je video snimak objavio na Fejsbuku, gde su mnogi stali u njegovu odbranu tvrdeći da se gospođa loše ponela, dok neki tvrde da Pernar nije ni trebalo da snima korisnike narodne kuhinje.
aplaudiracete vi tako " za dom spremni "
dok ne iskijate !
Guest- Guest
Page 1 of 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Plenki gradi temelje za skidanje ploče u Jasenovcu?!Grb na ploči u Jasenovcu je problematičan!
» Orepić: Policija nije proustaška, ni propartizanska ni pročetnička, ali šator iz Srba mičemo!
» modna provokacija
» ALBANSKA PROVOKACIJA
» NEVIĐENA AMERIČKA PROVOKACIJA
» Orepić: Policija nije proustaška, ni propartizanska ni pročetnička, ali šator iz Srba mičemo!
» modna provokacija
» ALBANSKA PROVOKACIJA
» NEVIĐENA AMERIČKA PROVOKACIJA
Page 1 of 12