Hrvati heroji u Izraelu
Page 5 of 8
Page 5 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Hrvati heroji u Izraelu
Druzi su muslimani. Evo jednog koji je popularan u IL, pjeva na arapskom i hebrejskom.govinda wrote:Znam da izraelska drzavljanstva imaju i Arapi i Druzi, muslimani, krscani i sad sta su Druzi po vjeri, ko bi ga znao, neki cudan mix su..Regoč wrote:Dakle, tko je židov određuje se po Nuernberškim zakonima. Zanimljivo!Eva wrote:Trebao bi moći dobit ak mu je otac Židov, jer država IL daje svima dražavljanstvo kojima je čak i djed ili baka po očevoj linij Židov. A to je stoga jer tko bi po nacističkim rasnim zakonima bio pogubljen zbog predaka i za državu IL je Židov. Halaha i ortodoxni rabini to ne priznaju, ali oni ne priznaju ni harec, pa tko njih pita.govinda wrote:znam to. Otac jednog mog druga je dobio izraelsko drzavljanstvo jer mu je mati bila zidovka a taj moj drug nije mogao dobiti jer ga je rodila katolkinja..Eva wrote:
Nikada dao unatrag 100 tinjak godina. Ili u iznimno rijetkim slučajevima, ali i tad se radilo o ateistima Židovima. Jer, svaki muškarac Židov ak oženi nežidovku djeca mu više nisu Židovi ak majka ne primi judaizam, a oni iz roda Cohen čak ni tada ne smiju oženit takvu ženu.
Nek se žali na odluku.
Guest- Guest
E, liepo, liepo, da je nama tako. Iako, kako je to pisao Kišon, Izrael je jedina država u kojoj ima nezaposlenih Židovah.Eva wrote:To da, nema socijale, nego zapni i uči, pa kad savladaš ivrit kreni radit ili se školovat što kome leži.
Ma,ja bih onda tražio da budem mesijanski Židov. dakle Židov koji priznaje Krista za Mesiju.
Zašto bih ja morao Mesiju još uvijek čekati,ako znam da je došao prije 2.000 godina???
Zašto bih ja morao Mesiju još uvijek čekati,ako znam da je došao prije 2.000 godina???
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Vjerojatno rođenjem u Izraelu kao potomci onih koji su tamo živjeli 1948.govinda wrote:Znam da izraelska drzavljanstva imaju i Arapi i Druzi, muslimani, krscani i sad sta su Druzi po vjeri, ko bi ga znao, neki cudan mix su..Regoč wrote:Dakle, tko je židov određuje se po Nuernberškim zakonima. Zanimljivo!Eva wrote:Trebao bi moći dobit ak mu je otac Židov, jer država IL daje svima dražavljanstvo kojima je čak i djed ili baka po očevoj linij Židov. A to je stoga jer tko bi po nacističkim rasnim zakonima bio pogubljen zbog predaka i za državu IL je Židov. Halaha i ortodoxni rabini to ne priznaju, ali oni ne priznaju ni harec, pa tko njih pita.govinda wrote:znam to. Otac jednog mog druga je dobio izraelsko drzavljanstvo jer mu je mati bila zidovka a taj moj drug nije mogao dobiti jer ga je rodila katolkinja..Eva wrote:
Nikada dao unatrag 100 tinjak godina. Ili u iznimno rijetkim slučajevima, ali i tad se radilo o ateistima Židovima. Jer, svaki muškarac Židov ak oženi nežidovku djeca mu više nisu Židovi ak majka ne primi judaizam, a oni iz roda Cohen čak ni tada ne smiju oženit takvu ženu.
Nek se žali na odluku.
Pa nisu još zemlju očistili skroz, ali rade na tome.govinda wrote:Znam da izraelska drzavljanstva imaju i Arapi i Druzi, muslimani, krscani i sad sta su Druzi po vjeri, ko bi ga znao, neki cudan mix su..Regoč wrote:Dakle, tko je židov određuje se po Nuernberškim zakonima. Zanimljivo!Eva wrote:Trebao bi moći dobit ak mu je otac Židov, jer država IL daje svima dražavljanstvo kojima je čak i djed ili baka po očevoj linij Židov. A to je stoga jer tko bi po nacističkim rasnim zakonima bio pogubljen zbog predaka i za državu IL je Židov. Halaha i ortodoxni rabini to ne priznaju, ali oni ne priznaju ni harec, pa tko njih pita.govinda wrote:znam to. Otac jednog mog druga je dobio izraelsko drzavljanstvo jer mu je mati bila zidovka a taj moj drug nije mogao dobiti jer ga je rodila katolkinja..Eva wrote:
Nek se žali na odluku.
Trinity-
2014-04-17
Ma, jok, ta je pomagala svakom, prava dobročiniteljica.Eva wrote:Omogućava se državljanstvo svima koji bi zbog svojih predaka bili proganjani i ubijani. Ak ti je baka bila Židovka eto podnesi zahtijev i preskoči učenje.Regoč wrote:Dakle, tko je židov određuje se po Nuernberškim zakonima. Zanimljivo!Eva wrote:Trebao bi moći dobit ak mu je otac Židov, jer država IL daje svima dražavljanstvo kojima je čak i djed ili baka po očevoj linij Židov. A to je stoga jer tko bi po nacističkim rasnim zakonima bio pogubljen zbog predaka i za državu IL je Židov. Halaha i ortodoxni rabini to ne priznaju, ali oni ne priznaju ni harec, pa tko njih pita.govinda wrote:znam to. Otac jednog mog druga je dobio izraelsko drzavljanstvo jer mu je mati bila zidovka a taj moj drug nije mogao dobiti jer ga je rodila katolkinja..Eva wrote:
Nek se žali na odluku.
Pa i mi smo hrvatski Židovi, to bi bilo po državljanstvu i putnoj ispravi. Ak si Židov onda ne moš biti nikaj drugo po nacionalnosti.govinda wrote:Zanimljivo...u Britaniji ima dosta Zidova po vjeri ali koji sebe smatraju Britancima, americki Zidovi sebe smatraju Amerikancima po naciji..ne pije ti to bas vode..Eva wrote:Ateizam vrijedi samo Židove, dakle one koji su to postali rođenjem ili gijurom. Znači, moraš sve naučiti i proć da bi dobio certifikat, a onda možeš postati ateist.jastreb wrote:Ne bih se složio. Imaš masu Židova sekularista i ateista. Ne živimo više u Nehemijino doba.Eva wrote:Ali jest vjerom i nacijom. Židovski identitet se iskazuje kroz vjeru i pripadnost židovskom narodu, tako da se brišu sve spone s nekadašnjim životom.Triny wrote:
Može on gijurom pristupiti u judaizam, ali genetski nije potomak Židova.
Regoč može bit Židov ateist ali prije mora postat vjernik.
Guest- Guest
Hm, britanski Zidovi a i onaj crnac sa Jamajke su mi drugacije rekli...Eva wrote:Pa i mi smo hrvatski Židovi, to bi bilo po državljanstvu i putnoj ispravi. Ak si Židov onda ne moš biti nikaj drugo po nacionalnosti.govinda wrote:Zanimljivo...u Britaniji ima dosta Zidova po vjeri ali koji sebe smatraju Britancima, americki Zidovi sebe smatraju Amerikancima po naciji..ne pije ti to bas vode..Eva wrote:Ateizam vrijedi samo Židove, dakle one koji su to postali rođenjem ili gijurom. Znači, moraš sve naučiti i proć da bi dobio certifikat, a onda možeš postati ateist.jastreb wrote:Ne bih se složio. Imaš masu Židova sekularista i ateista. Ne živimo više u Nehemijino doba.Eva wrote:
Ali jest vjerom i nacijom. Židovski identitet se iskazuje kroz vjeru i pripadnost židovskom narodu, tako da se brišu sve spone s nekadašnjim životom.
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
Ne možeš biti Hrvat židovske vjere? Kao Hrvat kršćanske vjere, muslimanske vjere, budističke vjere? Mislim da griešiš, ali neću tvrditi jer nisam dio te tradicije.Eva wrote:Pa i mi smo hrvatski Židovi, to bi bilo po državljanstvu i putnoj ispravi. Ak si Židov onda ne moš biti nikaj drugo po nacionalnosti.govinda wrote:Zanimljivo...u Britaniji ima dosta Zidova po vjeri ali koji sebe smatraju Britancima, americki Zidovi sebe smatraju Amerikancima po naciji..ne pije ti to bas vode..Eva wrote:Ateizam vrijedi samo Židove, dakle one koji su to postali rođenjem ili gijurom. Znači, moraš sve naučiti i proć da bi dobio certifikat, a onda možeš postati ateist.jastreb wrote:Ne bih se složio. Imaš masu Židova sekularista i ateista. Ne živimo više u Nehemijino doba.Eva wrote:
Ali jest vjerom i nacijom. Židovski identitet se iskazuje kroz vjeru i pripadnost židovskom narodu, tako da se brišu sve spone s nekadašnjim životom.
Nema, jer i oni nezaposleni uče, istina Toru i ne priznaju državu Izrael ali koriste sve blagodati, pa čak niti vojsku ne služe. Blaga verzija Subnora i braniteljaRegoč wrote:E, liepo, liepo, da je nama tako. Iako, kako je to pisao Kišon, Izrael je jedina država u kojoj ima nezaposlenih Židovah.Eva wrote:To da, nema socijale, nego zapni i uči, pa kad savladaš ivrit kreni radit ili se školovat što kome leži.
Guest- Guest
Smirimo strasti da se ne posvađamo.Triny wrote:Pa nisu još zemlju očistili skroz, ali rade na tome.govinda wrote:Znam da izraelska drzavljanstva imaju i Arapi i Druzi, muslimani, krscani i sad sta su Druzi po vjeri, ko bi ga znao, neki cudan mix su..Regoč wrote:Dakle, tko je židov određuje se po Nuernberškim zakonima. Zanimljivo!Eva wrote:Trebao bi moći dobit ak mu je otac Židov, jer država IL daje svima dražavljanstvo kojima je čak i djed ili baka po očevoj linij Židov. A to je stoga jer tko bi po nacističkim rasnim zakonima bio pogubljen zbog predaka i za državu IL je Židov. Halaha i ortodoxni rabini to ne priznaju, ali oni ne priznaju ni harec, pa tko njih pita.govinda wrote:
znam to. Otac jednog mog druga je dobio izraelsko drzavljanstvo jer mu je mati bila zidovka a taj moj drug nije mogao dobiti jer ga je rodila katolkinja..
Nek se žali na odluku.
Za sve " jadnike " koji podržavaju jednu - ili - drugu stranu ;
Na prvom mjestu je svakako pomoći ugroženom - na drugom mjestu možemo postaviti pitanje odgovornosti Izraeleca prema Palestincima i STVARNE istine njihovih međusobnih odnosa - usput ; ne volim niti jedne niti druge - nekako sam uvijek na strani slabijih !
Na prvom mjestu je svakako pomoći ugroženom - na drugom mjestu možemo postaviti pitanje odgovornosti Izraeleca prema Palestincima i STVARNE istine njihovih međusobnih odnosa - usput ; ne volim niti jedne niti druge - nekako sam uvijek na strani slabijih !
Guest- Guest
Ne, vjera i nacija kod judaizma je jedno te isto. Pitaj našeg rabina Cacija, on govori hrvatski ak meni ne vjeruješ.Regoč wrote:Ne možeš biti Hrvat židovske vjere? Kao Hrvat kršćanske vjere, muslimanske vjere, budističke vjere? Mislim da griešiš, ali neću tvrditi jer nisam dio te tradicije.Eva wrote:Pa i mi smo hrvatski Židovi, to bi bilo po državljanstvu i putnoj ispravi. Ak si Židov onda ne moš biti nikaj drugo po nacionalnosti.govinda wrote:Zanimljivo...u Britaniji ima dosta Zidova po vjeri ali koji sebe smatraju Britancima, americki Zidovi sebe smatraju Amerikancima po naciji..ne pije ti to bas vode..Eva wrote:Ateizam vrijedi samo Židove, dakle one koji su to postali rođenjem ili gijurom. Znači, moraš sve naučiti i proć da bi dobio certifikat, a onda možeš postati ateist.jastreb wrote:
Ne bih se složio. Imaš masu Židova sekularista i ateista. Ne živimo više u Nehemijino doba.
Guest- Guest
Mislio je na doslovno nezaposlene. Dugo već nisam čitao ništa njegovo, posljednje mi je bio Moj češalj.Eva wrote:Nema, jer i oni nezaposleni uče, istina Toru i ne priznaju državu Izrael ali koriste sve blagodati, pa čak niti vojsku ne služe. Blaga verzija Subnora i braniteljaRegoč wrote:E, liepo, liepo, da je nama tako. Iako, kako je to pisao Kišon, Izrael je jedina država u kojoj ima nezaposlenih Židovah.Eva wrote:To da, nema socijale, nego zapni i uči, pa kad savladaš ivrit kreni radit ili se školovat što kome leži.
Polako, nije tema, ne kvarimo sklad.redder4 wrote:Za sve " jadnike " koji podržavaju jednu - ili - drugu stranu ;
Izrael je raj na zemlji, ok?Regoč wrote:Smirimo strasti da se ne posvađamo.Triny wrote:Pa nisu još zemlju očistili skroz, ali rade na tome.govinda wrote:Znam da izraelska drzavljanstva imaju i Arapi i Druzi, muslimani, krscani i sad sta su Druzi po vjeri, ko bi ga znao, neki cudan mix su..Regoč wrote:Dakle, tko je židov određuje se po Nuernberškim zakonima. Zanimljivo!Eva wrote:
Trebao bi moći dobit ak mu je otac Židov, jer država IL daje svima dražavljanstvo kojima je čak i djed ili baka po očevoj linij Židov. A to je stoga jer tko bi po nacističkim rasnim zakonima bio pogubljen zbog predaka i za državu IL je Židov. Halaha i ortodoxni rabini to ne priznaju, ali oni ne priznaju ni harec, pa tko njih pita.
Nek se žali na odluku.
Eva je preskočila komentirati tajnu sterilizaciju Etiopljanki..?
Trinity-
2014-04-17
Naravno da moze biti, to je stvar licnog izbora..Regoč wrote:Ne možeš biti Hrvat židovske vjere? Kao Hrvat kršćanske vjere, muslimanske vjere, budističke vjere? Mislim da griešiš, ali neću tvrditi jer nisam dio te tradicije.Eva wrote:Pa i mi smo hrvatski Židovi, to bi bilo po državljanstvu i putnoj ispravi. Ak si Židov onda ne moš biti nikaj drugo po nacionalnosti.govinda wrote:Zanimljivo...u Britaniji ima dosta Zidova po vjeri ali koji sebe smatraju Britancima, americki Zidovi sebe smatraju Amerikancima po naciji..ne pije ti to bas vode..Eva wrote:Ateizam vrijedi samo Židove, dakle one koji su to postali rođenjem ili gijurom. Znači, moraš sve naučiti i proć da bi dobio certifikat, a onda možeš postati ateist.jastreb wrote:
Ne bih se složio. Imaš masu Židova sekularista i ateista. Ne živimo više u Nehemijino doba.
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
Pa kad je tajna, kako ćeš komentirati nešto što ne znaš da postoji.Triny wrote:Izrael je raj na zemlji, ok?Regoč wrote:Smirimo strasti da se ne posvađamo.Triny wrote:Pa nisu još zemlju očistili skroz, ali rade na tome.govinda wrote:Znam da izraelska drzavljanstva imaju i Arapi i Druzi, muslimani, krscani i sad sta su Druzi po vjeri, ko bi ga znao, neki cudan mix su..Regoč wrote:
Dakle, tko je židov određuje se po Nuernberškim zakonima. Zanimljivo!
Eva je preskočila komentirati tajnu sterilizaciju Etiopljanki..?
Jasno, na osobnoj razini, ali očito je vjerski stav drukčiji.govinda wrote:Naravno da moze biti, to je stvar licnog izbora..Regoč wrote:Ne možeš biti Hrvat židovske vjere? Kao Hrvat kršćanske vjere, muslimanske vjere, budističke vjere? Mislim da griešiš, ali neću tvrditi jer nisam dio te tradicije.Eva wrote:Pa i mi smo hrvatski Židovi, to bi bilo po državljanstvu i putnoj ispravi. Ak si Židov onda ne moš biti nikaj drugo po nacionalnosti.govinda wrote:Zanimljivo...u Britaniji ima dosta Zidova po vjeri ali koji sebe smatraju Britancima, americki Zidovi sebe smatraju Amerikancima po naciji..ne pije ti to bas vode..Eva wrote:
Ateizam vrijedi samo Židove, dakle one koji su to postali rođenjem ili gijurom. Znači, moraš sve naučiti i proć da bi dobio certifikat, a onda možeš postati ateist.
Židovi su odbacili cijelo jedno jevrejsko krilo (Samarijance)zbog toga što nisu prihvatili Nehemijine vjerske reforme.
No Židov je onaj kojega drugi smatraju za Židova,a ne onaj kojeg samo Židovi drže Židovom.
A to je pokazao i holokaust u 2.svj.ratiu.
U logore i u komore su morali ići i židovski rabin i bogati industrijalac sekularist i komunistički vođa i katolički svećenik i časna sestra.
No Židov je onaj kojega drugi smatraju za Židova,a ne onaj kojeg samo Židovi drže Židovom.
A to je pokazao i holokaust u 2.svj.ratiu.
U logore i u komore su morali ići i židovski rabin i bogati industrijalac sekularist i komunistički vođa i katolički svećenik i časna sestra.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Rađe glave, jelda...Eva wrote:I ne razbijaju se ploče na arapskom.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Page 5 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Heroji!
» Zašto na vojna učilišta ne idu predavati Heroji Domovinskog rata?
» HRVATI.TV – Hrvati iz Švicarske i Njemačke pokreću svoj TV program: Želimo prikazati autentičnu sliku
» Heroji Sarajeva: "Hrvatski" novinari kritikovali emisiju na HRT-u u kojoj je gostovao Komšić
» MARCEL HOLJEVAC: ‘Ovo nije normalna država. Ovdje su Ercezi heroji, a Tuđmani zločinci’
» Zašto na vojna učilišta ne idu predavati Heroji Domovinskog rata?
» HRVATI.TV – Hrvati iz Švicarske i Njemačke pokreću svoj TV program: Želimo prikazati autentičnu sliku
» Heroji Sarajeva: "Hrvatski" novinari kritikovali emisiju na HRT-u u kojoj je gostovao Komšić
» MARCEL HOLJEVAC: ‘Ovo nije normalna država. Ovdje su Ercezi heroji, a Tuđmani zločinci’
Page 5 of 8