Hrvati heroji u Izraelu
Page 8 of 8
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Hrvati heroji u Izraelu
Ne znam kak je kod budista, ali ak bi bilo isto načelo, onda bi bila Indijka. No, judaizam je po tome jedinstven budući sa primitkom vjere preobraćenik bude primljen i u narod, pa mu se briše sve ono od ranije i raskidaju sve spone, a njega osobno ni u jednoj konverzaciji ne podsjeća se na ono nekadašnje kako ga se ne bi uvrijedilo. To će ti kazati svaki rabin.Triny wrote:Eva wrote:Pa svi su Židovi koji prime vjeru ili koje rodi majka Židovka. Vrlo je jednostavno. Gleda se posvećenost judaizmu a ne genetsko naslijeđe.
Ja pređem na budizam i onda sam Kineskinja?
Eva, ti si Turkinja.Moguće Mongolka, vuče tebe stepa, a ne pustinja.
Guest- Guest
A ne treba zanemarit i AIDS.Regoč wrote:Čini se da nije u pitanju izraelska nespremnost, nego su požari podmetnuti. Prilika bi mogla biti da Izrael kupi zrakoplove, a mi ih servisiramo i na njima letimo. Siguran sam da bi se dalo dosta zaraditi.
Glede ovih Etiopljankih ispada da nisu sterilizirane, kako se u početku tvrdilo, nego da im je država osigurala besplatnu i djelotvornu kontracepciju. Možda je to obrazac za naše Rome.
Guest- Guest
ma baš su ih proganjalai i potrgali se tragajući.. tako su Ninu naganjali i tragali za njim u cijele 4 ulice u Sisku, i nisu ga mogli naći a on uredovno radio u Tiskari, s prijavom, a ne na crno, sve do veljače 1942... aj ne prdi jastrebe....jastreb wrote:Ne. Ovo je srž teme. Židov je i rabin Moše Majmonidis i marksista Karl Marx i revolucionar Moša Pijade i katolička svetica Edith Stein i boljševik Lav Trocki.Regoč wrote:Zapravo i ti širiš temu od naslova.jastreb wrote:Ero,očito nisi shvatio moj post. Pričam o Židovima. U logore nacista i ustaša bili su upućivani svi Židovi.Eroo wrote:Onda se dogovori se svojim jaHranom Jastrebom oko toga.Regoč wrote:
Nije, tema je o hrvatskim vatrogascima u Izraelu, čitaj naslov.
Bez obzira bio on ortodoksni Jevrej,rabin,ili pak katolički svećenik ili časna sestra.
Tako je u njemačkom logoru ubijena katolička svetica Edith Stein,redovnica,a u Varaždinu su ustaše proganjale i tragale za fratrom Pavlom Grafom.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
isti kurac tako bi i vi danas sutra pričali kako ste 26 godina bili maltretirani i proganjani, pogotovo ti i provokator, a vamo nitko nije tako i toliko prosperirao u ovoj tmini doli vas dvojica.... i eva aj da i nju ne smetnemo.... ta bi se kurac naodala uokolo da joj muž dobiva plaću u dva dijela u Yu dinarima... odala bi ona, ali na guglu i to kad ima struje i kad je parni dan.... ;)
2015-08-08
Da, dobivale su neznajući redovito kontracepcijske injekcije. Valjda im je to trebalo i naplatiti. Vjerojatno nekako i jesu, opet da ovi ne znaju.Regoč wrote:
Glede ovih Etiopljankih ispada da nisu sterilizirane, kako se u početku tvrdilo, nego da im je država osigurala besplatnu i djelotvornu kontracepciju. Možda je to obrazac za naše Rome.
Trinity-
2014-04-17
Židovska snalažljivost. Vidim da te primjena iste mjere na Rome ne uznemiruje.Triny wrote:Da, dobivale su neznajući redovito kontracepcijske injekcije. Valjda im je to trebalo i naplatiti. Vjerojatno nekako i jesu, opet da ovi ne znaju.Regoč wrote:
Da izaberem hinduizam , bila bih Indijka.Eva wrote:Ne znam kak je kod budista, ali ak bi bilo isto načelo, onda bi bila Indijka. No, judaizam je po tome jedinstven budući sa primitkom vjere preobraćenik bude primljen i u narod, pa mu se briše sve ono od ranije i raskidaju sve spone, a njega osobno ni u jednoj konverzaciji ne podsjeća se na ono nekadašnje kako ga se ne bi uvrijedilo. To će ti kazati svaki rabin.Triny wrote:Eva wrote:Pa svi su Židovi koji prime vjeru ili koje rodi majka Židovka. Vrlo je jednostavno. Gleda se posvećenost judaizmu a ne genetsko naslijeđe.
Ja pređem na budizam i onda sam Kineskinja?
Eva, ti si Turkinja.Moguće Mongolka, vuče tebe stepa, a ne pustinja.
Ajde, ajde, nije baš takva idila. Segregirate se vi međusobno gore nego drugi narodi.
A što se tiče ovog vašeg "načela", slažete mit na mit, laž na laž.
Trinity-
2014-04-17
To nije obrazac za nikoga.Regoč wrote:Židovska snalažljivost. Vidim da te primjena iste mjere na Rome ne uznemiruje.Triny wrote:Da, dobivale su neznajući redovito kontracepcijske injekcije. Valjda im je to trebalo i naplatiti. Vjerojatno nekako i jesu, opet da ovi ne znaju.Regoč wrote:
Trinity-
2014-04-17
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Heroji!
» Zašto na vojna učilišta ne idu predavati Heroji Domovinskog rata?
» HRVATI.TV – Hrvati iz Švicarske i Njemačke pokreću svoj TV program: Želimo prikazati autentičnu sliku
» Heroji Sarajeva: "Hrvatski" novinari kritikovali emisiju na HRT-u u kojoj je gostovao Komšić
» MARCEL HOLJEVAC: ‘Ovo nije normalna država. Ovdje su Ercezi heroji, a Tuđmani zločinci’
» Zašto na vojna učilišta ne idu predavati Heroji Domovinskog rata?
» HRVATI.TV – Hrvati iz Švicarske i Njemačke pokreću svoj TV program: Želimo prikazati autentičnu sliku
» Heroji Sarajeva: "Hrvatski" novinari kritikovali emisiju na HRT-u u kojoj je gostovao Komšić
» MARCEL HOLJEVAC: ‘Ovo nije normalna država. Ovdje su Ercezi heroji, a Tuđmani zločinci’
Page 8 of 8