Nova Austro-Ugarska monarhija
Page 8 of 18
Page 8 of 18 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 13 ... 18
Re: Nova Austro-Ugarska monarhija
Misliš mi? I ti si tada bio Srbin. Šta tevi smetaju dinastike veze sa Vizantijom i ostalim evropskim dvorovima? Nisi valjda ljubomoran? To su tada bili i tvoji.govinda wrote:Ma to sto su se pozenili princezama koje niko nije htio pa ih ocevi udali na Balkan ne znaci da su eto bili plemstvo za kojim je svrsavala Evropa..bogomdani wrote:pa ne bas...prije kao neka qurva koju su u prolazu svi naguzili i osli dalje...dzango wrote:Ceo Balkan je bio civilizacija u donosu na Zapadnu Evropugovinda wrote:Promijeni dilera.dzango wrote:
Avangarda kao u Nemanjička Srbija.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Procitas Nemanjicima rodoslov i skontas da su imali vise bugarske i grcke krvi nego srpske. Ne znam da li su uopste i pricali srpskim jezikom..bogomdani wrote:A ja..to one princeze koje su se poebalo prethodno sa svojim vrtlarima i vozacima kocija...pa da bruka ne pukne da ih udomnin+mo negde j u zapećak..govinda wrote:
.
2016-11-17
pa ne znam na šta misli.... općenito je njima samima nejasno i tko su i što su i prije turaka.... jbg oni maltene ne mogu vjerovati da su na pravoslavlje prešli dobrih 100 godina nakon Raskola.... a otac nacije im je rođeni i kršteni katolik....govinda wrote:A di ce katolik biti avangardamichaellcmacha wrote:e jebiga sad jel misliš na vrijeme stefana, i ako da, jel na vrijeme dok je bio katolik, ili na vrijeme kad je prešao na pravoslavlje....dzango wrote:Avangarda kao u Nemanjička Srbija.michaellcmacha wrote:šta reče da je bila srbija....
2015-08-08
Pravoslavna, normalno. Ne ide drugačije. Nemanja je osnivač dinastije.michaellcmacha wrote:e jebiga sad jel misliš na vrijeme stefana, i ako da, jel na vrijeme dok je bio katolik, ili na vrijeme kad je prešao na pravoslavlje....dzango wrote:Avangarda kao u Nemanjička Srbija.michaellcmacha wrote:šta reče da je bila srbija....
imali su oni i neke veze sa poljacima, e sad jesu li se taslačili s njima po štagljevima ili u odajama jbg tko će znati.... ali imena kojih se tada davalo potomstvu ukazuje i na tu fukodromsku kombinaciju...govinda wrote:Procitas Nemanjicima rodoslov i skontas da su imali vise bugarske i grcke krvi nego srpske. Ne znam da li su uopste i pricali srpskim jezikom..bogomdani wrote:A ja..to one princeze koje su se poebalo prethodno sa svojim vrtlarima i vozacima kocija...pa da bruka ne pukne da ih udomnin+mo negde j u zapećak..govinda wrote:
.
2015-08-08
Nisam, tada su Bosnom vladali Kotromanici, koji se se pak zenili sa Nemanjickama, nekakvim celjskim groficama, Bugarkama, Ugarkama i koji su takodje imali najmanje bosanske krvi u sebi. Pa su na osnovu tih brakova malo malo sa rodbinom i tazbinom zaratovali, kao moje babe sestra je bila udana u Srbiju pa ja sad imam pravo na srpski prijesto a ovi iz Srbije kazu nije nego moga djeda tetka se udala u Bosnu, to je sve srpsko..idi bre begaj sa tim nacionalromantizmom...dzango wrote:Misliš mi? I ti si tada bio Srbin. Šta tevi smetaju dinastike veze sa Vizantijom i ostalim evropskim dvorovima? Nisi valjda ljubomoran? To su tada bili i tvoji.govinda wrote:Ma to sto su se pozenili princezama koje niko nije htio pa ih ocevi udali na Balkan ne znaci da su eto bili plemstvo za kojim je svrsavala Evropa..bogomdani wrote:pa ne bas...prije kao neka qurva koju su u prolazu svi naguzili i osli dalje...dzango wrote:Ceo Balkan je bio civilizacija u donosu na Zapadnu Evropugovinda wrote:
Promijeni dilera.
2016-11-17
a dok je bio katolik, onih prvih 40 godina života, onda nije bio avangarda... ;)dzango wrote:Pravoslavna, normalno. Ne ide drugačije. Nemanja je osnivač dinastije.michaellcmacha wrote:e jebiga sad jel misliš na vrijeme stefana, i ako da, jel na vrijeme dok je bio katolik, ili na vrijeme kad je prešao na pravoslavlje....dzango wrote:Avangarda kao u Nemanjička Srbija.michaellcmacha wrote:šta reče da je bila srbija....
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
a dobro..zato se danas tako jako volu...ebi ga..ljubav mora vladati...govinda wrote:Procitas Nemanjicima rodoslov i skontas da su imali vise bugarske i grcke krvi nego srpske. Ne znam da li su uopste i pricali srpskim jezikom..bogomdani wrote:A ja..to one princeze koje su se poebalo prethodno sa svojim vrtlarima i vozacima kocija...pa da bruka ne pukne da ih udomnin+mo negde j u zapećak..govinda wrote:
.
Guest- Guest
Kako koji? Tvoj deda Musa. Nisi ga se valjda odrekao. Vuk Branković je proglašen izdajnikom kako bi se objasnila propast carstva.govinda wrote:Musa Who? Da li uopste znas kako je nastao taj mit o Vuku Brankovicu kao izdajniku?dzango wrote:A tvoj Musa Kesadžija?govinda wrote:U vas Srba mitologija sva naopaka. Marko Kraljevic, turski vazal koji je poginuo boreci se ZA Turke, najveci heroj i junak a Vuk Brankovic koji se do kraja borio PROTIV Turaka najveci izdajnik. I cim ti kazes da je Nemanjicka Srbija bila avangarda to samo moze da znaci da je bila balkansko blato.
Ma joj, tada je vrijedilo pravilo "one si vjere koje ti je gospodar"..kmetove se nije nista nikad pitalo nego su slusali..pa jedan dan Ugari malo jaci onda su katolici, sutradan Vizantija malo jaca onda su pravoslavci Nije to nista za sramiti se, tako je bilo tada po cijeloj Evropi..michaellcmacha wrote:pa ne znam na šta misli.... općenito je njima samima nejasno i tko su i što su i prije turaka.... jbg oni maltene ne mogu vjerovati da su na pravoslavlje prešli dobrih 100 godina nakon Raskola.... a otac nacije im je rođeni i kršteni katolik....govinda wrote:A di ce katolik biti avangardamichaellcmacha wrote:e jebiga sad jel misliš na vrijeme stefana, i ako da, jel na vrijeme dok je bio katolik, ili na vrijeme kad je prešao na pravoslavlje....dzango wrote:Avangarda kao u Nemanjička Srbija.michaellcmacha wrote:šta reče da je bila srbija....
2016-11-17
Zako je sa svim dinastijama. Poslednja vizantiska princeza je bila Srpkinja. Bilo je i francuske krvi. Baš si ljubomoran.govinda wrote:Procitas Nemanjicima rodoslov i skontas da su imali vise bugarske i grcke krvi nego srpske. Ne znam da li su uopste i pricali srpskim jezikom..bogomdani wrote:A ja..to one princeze koje su se poebalo prethodno sa svojim vrtlarima i vozacima kocija...pa da bruka ne pukne da ih udomnin+mo negde j u zapećak..govinda wrote:
.
dva nemanjina sina su ostala katolicima dosmrtno, dok je otaj najmlađi ošo s ćaćom pod pravoslavni krst....govinda wrote:Ma joj, tada je vrijedilo pravilo "one si vjere koje ti je gospodar"..kmetove se nije nista nikad pitalo nego su slusali..pa jedan dan Ugari malo jaci onda su katolici, sutradan Vizantija malo jaca onda su pravoslavci Nije to nista za sramiti se, tako je bilo tada po cijeloj Evropi..michaellcmacha wrote:pa ne znam na šta misli.... općenito je njima samima nejasno i tko su i što su i prije turaka.... jbg oni maltene ne mogu vjerovati da su na pravoslavlje prešli dobrih 100 godina nakon Raskola.... a otac nacije im je rođeni i kršteni katolik....govinda wrote:A di ce katolik biti avangardamichaellcmacha wrote:e jebiga sad jel misliš na vrijeme stefana, i ako da, jel na vrijeme dok je bio katolik, ili na vrijeme kad je prešao na pravoslavlje....dzango wrote:
Avangarda kao u Nemanjička Srbija.
2015-08-08
Musa je izmisljeni lik, imamo mi u epici likove koji su stvarno postojali. Dakle, 3 mjeseca nakon bitke na Kosovu BVuk Brankovic je napao Lazarevu udovicu i oteo joj neke posjede. A narod kao narod, poceo pricu Vuk picka, udario na udovicu, vaki naki izdajnik..zaboravljajuci da je turski sultan postao srpski zet i da je sura Stefan sa svojim Srbima ratovao za Turke, istorija kaze da su kod Nikopolja Stefan i njegovi teski oklopnici razbucali francuske i ugarske plemice. Sad, nisam siguran jeste li i Stefana Lazarevica proglasili pravoslavnim svecem? ako ste, neka ste, valjo je Turcima.dzango wrote:Kako koji? Tvoj deda Musa. Nisi ga se valjda odrekao. Vuk Branković je proglašen izdajnikom kako bi se objasnila propast carstva.govinda wrote:Musa Who? Da li uopste znas kako je nastao taj mit o Vuku Brankovicu kao izdajniku?dzango wrote:A tvoj Musa Kesadžija?govinda wrote:U vas Srba mitologija sva naopaka. Marko Kraljevic, turski vazal koji je poginuo boreci se ZA Turke, najveci heroj i junak a Vuk Brankovic koji se do kraja borio PROTIV Turaka najveci izdajnik. I cim ti kazes da je Nemanjicka Srbija bila avangarda to samo moze da znaci da je bila balkansko blato.
2016-11-17
Nije važno šta si bio. Svi grešimo. Važno je šta je postao i šta je postigao.michaellcmacha wrote:a dok je bio katolik, onih prvih 40 godina života, onda nije bio avangarda... ;)dzango wrote:Pravoslavna, normalno. Ne ide drugačije. Nemanja je osnivač dinastije.michaellcmacha wrote:e jebiga sad jel misliš na vrijeme stefana, i ako da, jel na vrijeme dok je bio katolik, ili na vrijeme kad je prešao na pravoslavlje....dzango wrote:Avangarda kao u Nemanjička Srbija.michaellcmacha wrote:šta reče da je bila srbija....
Nisam vala sto bih bio, pa i Mara je bila El Fatihova maceha..dzango wrote:Zako je sa svim dinastijama. Poslednja vizantiska princeza je bila Srpkinja. Bilo je i francuske krvi. Baš si ljubomoran.govinda wrote:Procitas Nemanjicima rodoslov i skontas da su imali vise bugarske i grcke krvi nego srpske. Ne znam da li su uopste i pricali srpskim jezikom..bogomdani wrote:A ja..to one princeze koje su se poebalo prethodno sa svojim vrtlarima i vozacima kocija...pa da bruka ne pukne da ih udomnin+mo negde j u zapećak..govinda wrote:
.
2016-11-17
Je li i ona bila avangarda?
Mara Branković (c. 1416 in Vučitrn – 14 September 1487), also known as Sultana Marija, Mara Hatun, Despina Hatun, or Amerissa, was the daughter of Serbian monarch Đurađ (George) Branković and Eirene Kantakouzene. She entered the harem of Sultan Murad II of the Ottoman Empire.[1] The coast between Salonica and Kassandra peninsula has been named "Kalamarija" after her – "Mary the Good".
Mara Branković (c. 1416 in Vučitrn – 14 September 1487), also known as Sultana Marija, Mara Hatun, Despina Hatun, or Amerissa, was the daughter of Serbian monarch Đurađ (George) Branković and Eirene Kantakouzene. She entered the harem of Sultan Murad II of the Ottoman Empire.[1] The coast between Salonica and Kassandra peninsula has been named "Kalamarija" after her – "Mary the Good".
2016-11-17
Eto vidiš da je sa tim Turcima samo propast došla. Danas bi Balkan bio među najrazvijenijim delovima Evrope da njih nije bilo.govinda wrote:Musa je izmisljeni lik, imamo mi u epici likove koji su stvarno postojali. Dakle, 3 mjeseca nakon bitke na Kosovu BVuk Brankovic je napao Lazarevu udovicu i oteo joj neke posjede. A narod kao narod, poceo pricu Vuk picka, udario na udovicu, vaki naki izdajnik..zaboravljajuci da je turski sultan postao srpski zet i da je sura Stefan sa svojim Srbima ratovao za Turke, istorija kaze da su kod Nikopolja Stefan i njegovi teski oklopnici razbucali francuske i ugarske plemice. Sad, nisam siguran jeste li i Stefana Lazarevica proglasili pravoslavnim svecem? ako ste, neka ste, valjo je Turcima.dzango wrote:Kako koji? Tvoj deda Musa. Nisi ga se valjda odrekao. Vuk Branković je proglašen izdajnikom kako bi se objasnila propast carstva.govinda wrote:Musa Who? Da li uopste znas kako je nastao taj mit o Vuku Brankovicu kao izdajniku?dzango wrote:A tvoj Musa Kesadžija?govinda wrote:U vas Srba mitologija sva naopaka. Marko Kraljevic, turski vazal koji je poginuo boreci se ZA Turke, najveci heroj i junak a Vuk Brankovic koji se do kraja borio PROTIV Turaka najveci izdajnik. I cim ti kazes da je Nemanjicka Srbija bila avangarda to samo moze da znaci da je bila balkansko blato.
Visi stvarno, svetac tefana Lazarevića je kanonizovala Srpska pravoslavna crkva, kao Svetog Stefana despota Srpskog, na petstogodišnjicu njegove smrti 19. jula 1927. godine. Slavi se, na dan svoje smrti 1. avgusta (19. jula po starom kalendaru), zajedno sa svojom majkom prepodobnom Evgenijom (Lazarević)
Ćivot u manastiru Koporin, za koji se smatra da sadrži njegove mošti, otvara se dva puta tokom godine:
Jbt, pa ovaj je pobio vise krscana nego Turci i odmah svetac kod vas...
Ćivot u manastiru Koporin, za koji se smatra da sadrži njegove mošti, otvara se dva puta tokom godine:
- 1. avgusta na dan njegove smrti (po novom kalendaru)
- 15. avgusta na dan slave ovog manastira
Jbt, pa ovaj je pobio vise krscana nego Turci i odmah svetac kod vas...
2016-11-17
Ma srednejvjekovni photoshop..to bilo sve zdravo debelo, na domacoj zdravoj hrani othranjeno..bogomdani wrote:suvonjave ove picije iz srednjeg vijeka...neš..
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
Page 8 of 18 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 13 ... 18
Similar topics
» Proglasena uzbuna u Srbiji!Austro ugarska opet najavljuje rat Srbiji
» Ugarska se širi
» Uskrsnuće Austro-Ugarske
» Da li vam se sviđa ovo što vidite? Monarhija je rešenje
» monarhija nije prevaziđen oblik uređenja
» Ugarska se širi
» Uskrsnuće Austro-Ugarske
» Da li vam se sviđa ovo što vidite? Monarhija je rešenje