Nova Austro-Ugarska monarhija
Page 1 of 18
Page 1 of 18 • 1, 2, 3 ... 9 ... 18
Nova Austro-Ugarska monarhija
KANDIDAT desno-populističke Slobodnjačke stranke Austrije (FPÖ) na predsjedničkim izborima u Austriji Norbert Hofer najavio je da bi u slučaju pobjede radio na formiranju saveza s istočnoeuropskim zemljama u svrhu stvaranje protuteže Njemačkoj i Francuskoj, piše danas austrijski magazin Profil.
"Mi imamo s jedne strane velike igrače poput Francuske, Njemačke, prije i Britance i zemlje Beneluxa, koji su vrlo jaki. Ja tražim saveznike za jedan novi model, a to mogu biti Mađarska, Češka, Rumunjska, Srbija, Slovenija, Hrvatska, dakle zemlje sa sličnom kulturom", rekao je Hofer u razgovoru za švedski dnevnik Dagens Nyheter koji bi trebao biti objavljen na dan predsjedničkih izbora u Austriji 4. prosinca, a čije ulomke prenosi austrijski magazin Profil.
Hofer je ovaj savez obrazložio povijesnim sponama.
"Nekad smo bili dio iste monarhije i možda bi uoči EU summita mogli uskladiti smjernice kako bi na ovim sastancima dobili na težini", rekao je Hofer i dodao kako će u slučaju pobjede na predsjedničkim izborima "stvaranje protuteže" biti njegova "velika zadaća".
Ponovljeni izbori 4. prosinca, kandidati izjednačeni
Na ponovljenim predsjedničkim izborima 4. prosinca Hoferov protivnik će biti kandidat stranke Zeleni Alexander Van der Bellen. U ispitivanjima javnog mnijenja obojici kandidata se predviđa podjednak broj glasova.
Na drugom krugu izbora krajem svibnja Van der Bellen je bio pobijedio s minimalnom prednošću, ali je Ustavni sud Austrije poništio ishod nakon tužbe FPÖ-a zbog nepravilnosti pri prebrojavanju glasova koji su pristigli putem pošte.
Austrija je prema definiciji parlamentarna republika s polupredsjedničkim sustavom.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/austrijski-radikalno-desni-kandidat-predlaze-savez-po-uzoru-na-austrougarsku/934174.aspx
"Mi imamo s jedne strane velike igrače poput Francuske, Njemačke, prije i Britance i zemlje Beneluxa, koji su vrlo jaki. Ja tražim saveznike za jedan novi model, a to mogu biti Mađarska, Češka, Rumunjska, Srbija, Slovenija, Hrvatska, dakle zemlje sa sličnom kulturom", rekao je Hofer u razgovoru za švedski dnevnik Dagens Nyheter koji bi trebao biti objavljen na dan predsjedničkih izbora u Austriji 4. prosinca, a čije ulomke prenosi austrijski magazin Profil.
Hofer je ovaj savez obrazložio povijesnim sponama.
"Nekad smo bili dio iste monarhije i možda bi uoči EU summita mogli uskladiti smjernice kako bi na ovim sastancima dobili na težini", rekao je Hofer i dodao kako će u slučaju pobjede na predsjedničkim izborima "stvaranje protuteže" biti njegova "velika zadaća".
Ponovljeni izbori 4. prosinca, kandidati izjednačeni
Na ponovljenim predsjedničkim izborima 4. prosinca Hoferov protivnik će biti kandidat stranke Zeleni Alexander Van der Bellen. U ispitivanjima javnog mnijenja obojici kandidata se predviđa podjednak broj glasova.
Na drugom krugu izbora krajem svibnja Van der Bellen je bio pobijedio s minimalnom prednošću, ali je Ustavni sud Austrije poništio ishod nakon tužbe FPÖ-a zbog nepravilnosti pri prebrojavanju glasova koji su pristigli putem pošte.
Austrija je prema definiciji parlamentarna republika s polupredsjedničkim sustavom.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/austrijski-radikalno-desni-kandidat-predlaze-savez-po-uzoru-na-austrougarsku/934174.aspx
catabbath-
2015-08-22
Re: Nova Austro-Ugarska monarhija
Budale pa nisu normalni da rade išta sa notornim lopovima i sjecikesama Srbima i hrvatima heheheh
Kermit-
2014-04-17
Ivo Mastilica ·
Srednja škola Korčula
što je naj žalosnije ima onih koji bi rado prihvatili poziv
Like · Reply · 14 mins
Srednja škola Korčula
što je naj žalosnije ima onih koji bi rado prihvatili poziv
Like · Reply · 14 mins
Kermit-
2014-04-17
Kamo sreće da je Beč glavni grad. Kamo sreće. Jebote austrijanci u Imotskom sagradili zgradu za administraciju, prije 200godina, i ista zgrada se i dan danas koristi.. priča jedan, da su genijalni švabe tako konstruirali zgradu da ima prirodnu ventilaciju, dobru izolaciju, ono ljeti jedva da ti treba hlađenje, zimi se brzo ugrije..
koja je to bila država, koje smo budale bile pa smo izlazili iz nje
Guest- Guest
meni prababa u IM išla raditi u tvornicu -danas 100godina kasnije nema tamo više nikakvog pogona, sve se iselilo, grad je imao njemačke investitore, tvornice, imao sa bližom okolicom više stanovnika nego SPlit..
došla Kraljevina Yuga, krenulo razjebavanje, došla socijalistička država - razjebavanje se ubrzalo, došao HDZ - napravio pustoš
došla Kraljevina Yuga, krenulo razjebavanje, došla socijalistička država - razjebavanje se ubrzalo, došao HDZ - napravio pustoš
Guest- Guest
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Niste izašli već se trula država urušila.Milo Yiannopoulos wrote:Kamo sreće da je Beč glavni grad. Kamo sreće. Jebote austrijanci u Imotskom sagradili zgradu za administraciju, prije 200godina, i ista zgrada se i dan danas koristi.. priča jedan, da su genijalni švabe tako konstruirali zgradu da ima prirodnu ventilaciju, dobru izolaciju, ono ljeti jedva da ti treba hlađenje, zimi se brzo ugrije..
urušila se jer su glupi slaveni, počevši od hrvata, slovenaca, pa čeha, slovaka, poljaka, svi mislili da će im biti bolje kada se rješe švabe..dzango wrote:Niste izašli već se trula država urušila.Milo Yiannopoulos wrote:Kamo sreće da je Beč glavni grad. Kamo sreće. Jebote austrijanci u Imotskom sagradili zgradu za administraciju, prije 200godina, i ista zgrada se i dan danas koristi.. priča jedan, da su genijalni švabe tako konstruirali zgradu da ima prirodnu ventilaciju, dobru izolaciju, ono ljeti jedva da ti treba hlađenje, zimi se brzo ugrije..
Guest- Guest
kaj se ovaj droge nabubao..pa da im budemo topovsko meso kao i prije..hajde kurc šic sa takvim nebuloznim idejama...rekoh ja prije da ovaj hoffer sanja neku verziju austro ugarske a da on bude car..bices moj quratz...sto ti je austrija mala?..ajd iš
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
bez problema bi bio toposvko meso austro-ugarskoj monarhiji, bez problema da se sutra obnovi ta država, i da se treba ratovati i braniti za nju, ja bih prvi se javiovuksadinare wrote:kaj se ovaj droge nabubao..pa da im budemo topovsko meso kao i prije..hajde kurc šic sa takvim nebuloznim idejama...rekoh ja prije da ovaj hoffer sanja neku verziju austro ugarske a da on bude car..bices moj quratz...sto ti je austrija mala?..ajd iš
Guest- Guest
Pa poljacima, česima i slovacima je dobro nama i Srbljima je loše i to jako a biti će nam još gore, ali naš premijer započinje veliku bitku protiv RusijeMilo Yiannopoulos wrote:urušila se jer su glupi slaveni, počevši od hrvata, slovenaca, pa čeha, slovaka, poljaka, svi mislili da će im biti bolje kada se rješe švabe..dzango wrote:Niste izašli već se trula država urušila.Milo Yiannopoulos wrote:Kamo sreće da je Beč glavni grad. Kamo sreće. Jebote austrijanci u Imotskom sagradili zgradu za administraciju, prije 200godina, i ista zgrada se i dan danas koristi.. priča jedan, da su genijalni švabe tako konstruirali zgradu da ima prirodnu ventilaciju, dobru izolaciju, ono ljeti jedva da ti treba hlađenje, zimi se brzo ugrije..
Kermit-
2014-04-17
To je logičan put u sazrevanju nacije. Neće valjda doveka da čiste tuđe štale.Milo Yiannopoulos wrote:urušila se jer su glupi slaveni, počevši od hrvata, slovenaca, pa čeha, slovaka, poljaka, svi mislili da će im biti bolje kada se rješe švabe..dzango wrote:Niste izašli već se trula država urušila.Milo Yiannopoulos wrote:Kamo sreće da je Beč glavni grad. Kamo sreće. Jebote austrijanci u Imotskom sagradili zgradu za administraciju, prije 200godina, i ista zgrada se i dan danas koristi.. priča jedan, da su genijalni švabe tako konstruirali zgradu da ima prirodnu ventilaciju, dobru izolaciju, ono ljeti jedva da ti treba hlađenje, zimi se brzo ugrije..
Da nije bilo Austrije Hrvatska bi bila danas na razini istočne Bosne. I ne samo Hrvatska nego i Slovenija i civilizirani djelovi Srbije i Bosne.
...da..da..a na kraju su nasi ginuli a oni brojali zlato i neokrznuti prosli..znam ja misli kurceva,hoffera i slicnih..treba njima topovsko meso protiv islamista ko nekad protiv turcina..ukenjao se hoffer jer mu je erdorekao da mu brzom linijom salje 2,5 milijuna đihadista...a malo je provocirao erdu...mi da se tucemo a on cacka uho u becu..i smije se ko i prethodnici..glupi slaveni nek se mlate a mi cemo lovu,porez i ostalu sprematiMilo Yiannopoulos wrote:urušila se jer su glupi slaveni, počevši od hrvata, slovenaca, pa čeha, slovaka, poljaka, svi mislili da će im biti bolje kada se rješe švabe..dzango wrote:Niste izašli već se trula država urušila.Milo Yiannopoulos wrote:Kamo sreće da je Beč glavni grad. Kamo sreće. Jebote austrijanci u Imotskom sagradili zgradu za administraciju, prije 200godina, i ista zgrada se i dan danas koristi.. priča jedan, da su genijalni švabe tako konstruirali zgradu da ima prirodnu ventilaciju, dobru izolaciju, ono ljeti jedva da ti treba hlađenje, zimi se brzo ugrije..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ne baš Britanci su uz pomoć poludiota Srba aka korisnih idiota srušili Monarhiju i sada imamo da je Hrvatska katastrofa a Srbija distopija sa muzikom Ace Lukasa na rubu da postane najgora država poslije Albanijedzango wrote:Niste izašli već se trula država urušila.Milo Yiannopoulos wrote:Kamo sreće da je Beč glavni grad. Kamo sreće. Jebote austrijanci u Imotskom sagradili zgradu za administraciju, prije 200godina, i ista zgrada se i dan danas koristi.. priča jedan, da su genijalni švabe tako konstruirali zgradu da ima prirodnu ventilaciju, dobru izolaciju, ono ljeti jedva da ti treba hlađenje, zimi se brzo ugrije..
Kermit-
2014-04-17
Milo Yiannopoulos wrote:bez problema bi bio toposvko meso austro-ugarskoj monarhiji, bez problema da se sutra obnovi ta država, i da se treba ratovati i braniti za nju, ja bih prvi se javiovuksadinare wrote:kaj se ovaj droge nabubao..pa da im budemo topovsko meso kao i prije..hajde kurc šic sa takvim nebuloznim idejama...rekoh ja prije da ovaj hoffer sanja neku verziju austro ugarske a da on bude car..bices moj quratz...sto ti je austrija mala?..ajd iš
Imaš i sad priliku da budeš nemačko topovsko meso. Idi kao dobrovoljac na rusku granicu ili u Ukrajinu. Budala nikada ne fali.
Iz Austro-Ugarske nismo izišli jer nam je u njoj bilo dobro, to je sigurno. Propast industrije nije uzrokovao HDZ, već neprofitna socijalistička organizacija te jeftin rad u Kini. Ili misliš da je HDZ stvorio i pojas hrđe?
I sada kada nema Au, RH se pretvara u bosnu pomalo..dawson wrote:Da nije bilo Austrije Hrvatska bi bila danas na razini istočne Bosne. I ne samo Hrvatska nego i Slovenija i civilizirani djelovi Srbije i Bosne.
evo pogledaj sada.. hercegovina koja je bila najsiromašnija regija Yugoslavije, već sada imaju puno bolji standard i perspektivu, nego gotovo cijela Hrvatska istočno od Zagreba.. (slavonija i baranja)
a čitao sam tamo u AU, slavonija i baranja imali standard koji je bio svega 20% manji od standarda austrijskih regija.. sada te regije postaju veća vukojebina nego bosna..
Guest- Guest
hitno do dućana i K dvoguzu po mogućnosti vruću da zaguši sumorne i suicidalne mislivuksadinare wrote:...da..da..a na kraju su nasi ginuli a oni brojali zlato i neokrznuti prosli..znam ja misli kurceva,hoffera i slicnih..treba njima topovsko meso protiv islamista ko nekad protiv turcina..ukenjao se hoffer jer mu je erdorekao da mu brzom linijom salje 2,5 milijuna đihadista...a malo je provocirao erdu...mi da se tucemo a on cacka uho u becu..i smije se ko i prethodnici..glupi slaveni nek se mlate a mi cemo lovu,porez i ostalu sprematiMilo Yiannopoulos wrote:urušila se jer su glupi slaveni, počevši od hrvata, slovenaca, pa čeha, slovaka, poljaka, svi mislili da će im biti bolje kada se rješe švabe..dzango wrote:Niste izašli već se trula država urušila.Milo Yiannopoulos wrote:Kamo sreće da je Beč glavni grad. Kamo sreće. Jebote austrijanci u Imotskom sagradili zgradu za administraciju, prije 200godina, i ista zgrada se i dan danas koristi.. priča jedan, da su genijalni švabe tako konstruirali zgradu da ima prirodnu ventilaciju, dobru izolaciju, ono ljeti jedva da ti treba hlađenje, zimi se brzo ugrije..
Kermit-
2014-04-17
Page 1 of 18 • 1, 2, 3 ... 9 ... 18
Similar topics
» Proglasena uzbuna u Srbiji!Austro ugarska opet najavljuje rat Srbiji
» Ugarska se širi
» Uskrsnuće Austro-Ugarske
» Da li vam se sviđa ovo što vidite? Monarhija je rešenje
» monarhija nije prevaziđen oblik uređenja
» Ugarska se širi
» Uskrsnuće Austro-Ugarske