Segregacija!Nikolina Pišek dobila je otkaz na srpskoj televiziji zbog hrvatskog jezika
Page 5 of 5
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Segregacija!Nikolina Pišek dobila je otkaz na srpskoj televiziji zbog hrvatskog jezika
Još malo žutila za učmalu svakodnevnicu tabloidskih konzumenata.Noor wrote:dzango wrote:Ima veze jer ako je isključivi standard srpski, onda bi i serije i filmovi morali biti titlovani. A vidimo da nisu. Nije ni njoj zabranjeno da priča kako priča jer to radi već godinama. Kao što nije zabranjeno ni onoj konjini Maci da priča bosanski.pizzon wrote:dzango wrote:Alo majmune, to je komercijalna TV i može da priča kako hoće. Nije obrazovni program javnog servisa. Dakle nema obavezu da priča srpski jer bi u suprotnom bilo obavezno titlovanje hrvatskih filmova i serija, što je nonsens sam po sebi. Žena godinam radi na B92 i TV Prva i priča kako priča. Otkaz je verovatno dobila zbog pada rejtinga a ne zbog toga kako priča jer to radi već godinama i nikome ne smeta.pizzon wrote:
ti en seri, cinjenica je da iz hrvatskog presla na srpski.
da li je to njen problem boli me q
a ti se ne pravi previse pametan, to kenjaj drugome
alo, majmune,
titlovanje nema veze sa zvanicnim obracanjem spikera, voditelja i sl.
ja i dalje tvrdim da ne znam koji je razlog, ali da ce morati da koristi
srpski, zvanicno, morace, aka zeli da se bavi tim poslom.
moze, da pise knjige na hrvatskoj, da ih stapma i prodaje kao takve.
srpska posla
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Re: Segregacija!Nikolina Pišek dobila je otkaz na srpskoj televiziji zbog hrvatskog jezika
Ne znam kakav vam je zakon, ali bilo bi logično da u javnim medijima bude književni jezik. Mene iznimno smetaju nepravilni naglasci te lokalizmi i regonalizmi, bez obzira je li medij državni ili privatni. Zna se što je službeno pa se toga svi u javnom prostoru trebaju držati.dzango wrote: to je komercijalna TV i može da priča kako hoće.
Apsolutno se slažem!pizzon wrote:Regoč wrote:Pižone, što je smisao? Da nije ili je srbski?
sto se mene tice, neka se zove kako god
smisao je, da se u srbiji koristi jezik koji
ima reci i gramatiku kao sluzbeni jezik, srpski.
O ovom bi se dalo divaniti.pizzon wrote:a da li taj jezik ima svoje oblike u okruznju,
kao sto i jeste istina, nije moj problem.
jer engleski nije isti u londonu i melbrunu.
to da srbi i hrvati koriste isti jezik sa minimalnim
razlikama, opsti je stav, u svetu, medju lingvistima.
a politika, to je politka
To se odnosi na javni servis. Privatne TV bi trebale imati pravo slobodnog uređivanja svog programa. Zašto bi na primer bili zabranjeni dijalekti iz BIH, HR, CG? Imaš masu ljudi koji žive u Srbiji i govore dijalektima svoga rodnog kraja. Zašto bi samo beogradski imao prevlast i bio obavezan za sve. Zašto neko ne bi došao u Srbiju i govorio svojim jezikom ako se već filmovi ne titluju?Regoč wrote:Ne znam kakav vam je zakon, ali bilo bi logično da u javnim medijima bude književni jezik. Mene iznimno smetaju nepravilni naglasci te lokalizmi i regonalizmi, bez obzira je li medij državni ili privatni. Zna se što je službeno pa se toga svi u javnom prostoru trebaju držati.dzango wrote: to je komercijalna TV i može da priča kako hoće.
Mislim da ni to, eventualno na zagrebačkoj ekspozituri velikosrbskoga RTL-a, ali ni to ne bi dugo trajalo.dzango wrote:Može da prođe na komercijalnim TV.pizzon wrote:hrvati ne prevode nase filmove, sem zone i sl.
sto ne znaci da bi srpski mogo da prodje
prilikom zvanicnog obracanja spikera i sl.
Službeni govornici moraju se služiti službenim jezikom, zato i postoji službeni jezik, bez obzira na vlasništvo nad pojedinim medijem. Komercijalni mediji moraju se prilagoditi zakonima. Narječja mogu biti prisutna u dokumentarnim ili folklornim emisijama, ali nikako kao glavnina javnoga govora. Što se tiče filmovah, radi se o umjetničkim djelima kao cjelini i u njih ne treba zadirati, a nastup voditelja na nekoj dalekovidnici zasigurno nije umjetničko djelo.dzango wrote:To se odnosi na javni servis. Privatne TV bi trebale imati pravo slobodnog uređivanja svog programa. Zašto bi na primer bili zabranjeni dijalekti iz BIH, HR, CG? Imaš masu ljudi koji žive u Srbiji i govore dijalektima svoga rodnog kraja. Zašto bi samo beogradski imao prevlast i bio obavezan za sve. Zašto neko ne bi došao u Srbiju i govorio svojim jezikom ako se već filmovi ne titluju?Regoč wrote:Ne znam kakav vam je zakon, ali bilo bi logično da u javnim medijima bude književni jezik. Mene iznimno smetaju nepravilni naglasci te lokalizmi i regonalizmi, bez obzira je li medij državni ili privatni. Zna se što je službeno pa se toga svi u javnom prostoru trebaju držati.dzango wrote: to je komercijalna TV i može da priča kako hoće.
Nikolina Pišek nije službeni govornik već vodi šit emisije o estradi. I to već godinama. Titlovanjem filmova se ne ulazi u umetničku slobodu filma. Titlovanjem se prevodi umetničko delo na drugi jezik. Ako ne postoji potreba prevoda filma, onda ne postoji ni smetnja da Nikolina Pišek vodi neku šit emisiju o estradi. Što je i radila godinama a radiće i ubuduće.Regoč wrote:Službeni govornici moraju se služiti službenim jezikom, zato i postoji službeni jezik, bez obzira na vlasništvo nad pojedinim medijem. Komercijalni mediji moraju se prilagoditi zakonima. Narječja mogu biti prisutna u dokumentarnim ili folklornim emisijama, ali nikako kao glavnina javnoga govora. Što se tiče filmovah, radi se o umjetničkim djelima kao cjelini i u njih ne treba zadirati, a nastup voditelja na nekoj dalekovidnici zasigurno nije umjetničko djelo.dzango wrote:To se odnosi na javni servis. Privatne TV bi trebale imati pravo slobodnog uređivanja svog programa. Zašto bi na primer bili zabranjeni dijalekti iz BIH, HR, CG? Imaš masu ljudi koji žive u Srbiji i govore dijalektima svoga rodnog kraja. Zašto bi samo beogradski imao prevlast i bio obavezan za sve. Zašto neko ne bi došao u Srbiju i govorio svojim jezikom ako se već filmovi ne titluju?Regoč wrote:Ne znam kakav vam je zakon, ali bilo bi logično da u javnim medijima bude književni jezik. Mene iznimno smetaju nepravilni naglasci te lokalizmi i regonalizmi, bez obzira je li medij državni ili privatni. Zna se što je službeno pa se toga svi u javnom prostoru trebaju držati.dzango wrote: to je komercijalna TV i može da priča kako hoće.
Službeni govornik kao voditelj emisije mora govoriti službenim jezikom. A filmove je besmisleno titlovati, osim ako se ne radi o krajnje nerazumljivim narječjima. Kako je netko već napisao, titlali smo Zonu Zamfirovu, ali smo titlali i dokumentarac o Komiži jer su govorili svojim narječjem koje je većini slabo razumljivo. Isto čine u zajedničkim njemačko-austrijsko-švicarskim programima kad govore Švicarci svojim narječjem.dzango wrote:Nikolina Pišek nije službeni govornik već vodi šit emisije o estradi. I to već godinama. Titlovanjem filmova se ne ulazi u umetničku slobodu filma. Titlovanjem se prevodi umetničko delo na drugi jezik. Ako ne postoji potreba prevoda filma, onda ne postoji ni smetnja da Nikolina Pišek vodi neku šit emisiju o estradi. Što je i radila godinama a radiće i ubuduće.Regoč wrote:Službeni govornici moraju se služiti službenim jezikom, zato i postoji službeni jezik, bez obzira na vlasništvo nad pojedinim medijem. Komercijalni mediji moraju se prilagoditi zakonima. Narječja mogu biti prisutna u dokumentarnim ili folklornim emisijama, ali nikako kao glavnina javnoga govora. Što se tiče filmovah, radi se o umjetničkim djelima kao cjelini i u njih ne treba zadirati, a nastup voditelja na nekoj dalekovidnici zasigurno nije umjetničko djelo.dzango wrote:To se odnosi na javni servis. Privatne TV bi trebale imati pravo slobodnog uređivanja svog programa. Zašto bi na primer bili zabranjeni dijalekti iz BIH, HR, CG? Imaš masu ljudi koji žive u Srbiji i govore dijalektima svoga rodnog kraja. Zašto bi samo beogradski imao prevlast i bio obavezan za sve. Zašto neko ne bi došao u Srbiju i govorio svojim jezikom ako se već filmovi ne titluju?Regoč wrote:Ne znam kakav vam je zakon, ali bilo bi logično da u javnim medijima bude književni jezik. Mene iznimno smetaju nepravilni naglasci te lokalizmi i regonalizmi, bez obzira je li medij državni ili privatni. Zna se što je službeno pa se toga svi u javnom prostoru trebaju držati.dzango wrote: to je komercijalna TV i može da priča kako hoće.
maggie13 wrote:Aci je hrvatski materinji, što bi srpski govorio.Eva wrote:pizzon wrote:cekaj, govoriti srpski, ekavicu, kao predstavnik srpske medijske kuce,michaellcmacha wrote:eto ipak je istina da tvoji tamo mrze hrvate..... a izgleda i hrvatski jezik im nije mio.... jedino ti voliš i hrvate i hrvatski jezik...pizzon wrote:1. da li to osnovni razlog ili nije ? ona zna najbolje !
2. u cemu je problem, i da jeste tako ?? x 10000000000000000000
osnovno je pravilo.
ali, hrvati vole da glume " domoljubnost " pa u tome pretreruju
toliko da zele da govore hrvatski i kao spikeri u beogradu, to su gluposti.
ne znam da li i koliko volim hrvate, ali sigruno je da ih ne mrzim
ajde da aca stankovic progovori srpski na htv.u nedeljom u 2
komentari bi bilo do lincovanja
To bi bio neviđeni bludoslikopis.
A najbolje se razumije s Hanzekovicem, Maricem i sličnima... eventualno s ekipom iz "regiona" ...uglavnom ciganski mu najbolje leži...
darth_vader-
2014-04-17
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Nikolina Pisek: Hocu da znam koliki je moj deo
» Misa Grof:'Nikolina Pisek je kao koljac iz Jasenovca!
» Javila se još jedna potrošena fufa i sponzoruša Nikolina Pišek:Škoro joj je fuj a Adem Vuchiqi ok
» Ura hrvatskog jezika
» Ugrozeni odnosi Hrvatske i Srbije zbog "bunjevackog jezika".Prosvjedna nota zbog toga.
» Misa Grof:'Nikolina Pisek je kao koljac iz Jasenovca!
» Javila se još jedna potrošena fufa i sponzoruša Nikolina Pišek:Škoro joj je fuj a Adem Vuchiqi ok
» Ura hrvatskog jezika
» Ugrozeni odnosi Hrvatske i Srbije zbog "bunjevackog jezika".Prosvjedna nota zbog toga.
Page 5 of 5