EP 2015
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 1 of 14
Page 1 of 14 • 1, 2, 3 ... 7 ... 14
EP 2015
Pogledao velikog Dirka u Areni. Ne izgledamo najbolje, ali ima vremena za ulazak u formu kad bude najpotrebnije.
Guest- Guest
Re: EP 2015
To su pripremne utakmice, ne pokazuju puno. Nisam bio na tekmi, ali Njemacka nema sto za skrivati, a i par mladjih igraca se hoce dokazivati. Vidjeti cemo, ali moramo se po meni nasloniti na Bojana, on je rodjeni lider. Moze biti da ima talentiranijih igraca u toj ekipi, ali on uzima loptu i rjesava utakmicu.
Guest- Guest
malo sam pogledao, u napadu smo puno smisleniji nego dok je to degen repeša vodio...
i još da otpadne Ukić ja bi bio presretan...
i još da otpadne Ukić ja bi bio presretan...
Guest- Guest
Evo, ovo su vec brojke i izvjesca koja podsjecaju na repku iz boljih izdanja: Pripremna sa Turskom
Bojan 25 koseva, sjajni Saric...
Bojan 25 koseva, sjajni Saric...
Guest- Guest
zadovoljan sam prikazanim, stipčević mi se svidio, čini se kao ozbiljan igrač i imati će veću ulogu izostankom lafajeta...
uglavnom, ima još dosta brušenja forme do prvenstva, ali napokon se činimo kao ozbiljna ekipa...
uglavnom, ima još dosta brušenja forme do prvenstva, ali napokon se činimo kao ozbiljna ekipa...
Guest- Guest
Nisam gledao. Vidim da je Tomić zabio 10 koševa. Nadam se da će biti na nivou do prvenstva.
Guest- Guest
Na temelju vidjenog, kako bi postavili prvu petorku? Ja bi isao na Drapera, Bogdanovica, Tomasa, Sarica i Tomica. Stipcevic je premlad da vodi igru citavu tekmu, Hezonja mi je u ovoj fazi karijere dobar da ulaskom sa klupe digne tempo i promjeni stvari, Zoric je igrao pripremne odlicno, moze uci da zaostri igru pod obrucima (Tomic zna biti svilen). Simon je limitiran, Ukica ne mogu smisliti...Sto velite?
Guest- Guest
ukića ne mogu vidjeti, da...
ja bi bogdanovića na 3 bacio i stavio simona u prvu petorku...
simon je definitivno kreativan igrač i možda naš najbolji razigravač. ma najveća pokora u svemu je što će ukić biti prvi play, ali druga postavu mogu vidjeti da stipčević i draper zajedno igraju...
ja bi bogdanovića na 3 bacio i stavio simona u prvu petorku...
simon je definitivno kreativan igrač i možda naš najbolji razigravač. ma najveća pokora u svemu je što će ukić biti prvi play, ali druga postavu mogu vidjeti da stipčević i draper zajedno igraju...
Guest- Guest
DONATAYE DRAPER ponovno će nositi dres hrvatske reprezentacije, potvrdili su iz HKS-a.
draper je na onome zadnjem natjecanu igrao odlično...samo ne znam u kakvom je stanju s formom
Nema vise karata za Sloveniju. Ostali samo paketi za svih pet utakmica. Za Grcku ostalo nesto malo karata.
Guest- Guest
današnja košarka se velikom većinom bazira na dribble peneteration i pick and roll...
zato je jako bitno imati dobrog defenzivnog playa koji može zadržati protivnika ispred sebe, draper to definitivno jest. i stipčević je solidan u tome. ukić je u tome kurac, pliva okolo, pogotovo iza picka i to je užasno...
s druge strane, današnji play koji nema barem vrlo dobar šut za 3 je kurac, draper je dobar šuter, rok isto, ukić opet to nije...
zato je jako bitno imati dobrog defenzivnog playa koji može zadržati protivnika ispred sebe, draper to definitivno jest. i stipčević je solidan u tome. ukić je u tome kurac, pliva okolo, pogotovo iza picka i to je užasno...
s druge strane, današnji play koji nema barem vrlo dobar šut za 3 je kurac, draper je dobar šuter, rok isto, ukić opet to nije...
Guest- Guest
Meni je to sve u kurcu...razni Sammiri, Draperi...i krovne organizacije koje uopće dopuštaju takav cirkus s nacionalnim momčadima...Srbi su potpuno u pravu po tom pitanju...
darth_vader-
2014-04-17
jasambrend wrote:Meni je to sve u kurcu...razni Sammiri, Draperi...i krovne organizacije koje uopće dopuštaju takav cirkus s nacionalnim momčadima...Srbi su potpuno u pravu po tom pitanju...
Jebiga, rodi ti playmakera, pa onda sam i ja protiv. Imas i rusku reprezentaciju, da ne spominjem francusku. Imamo ogranicenu bazu (tim vise sto je splitski bazen kosarke umro), motoricniji klinci danas igraju rukomet i nogomet, jedino visoki ostaju za kosarku. Tako da sa jedinicom imamo problema. Mozda od Stipcevica i bude nesto, ali Ukic ne samo da je los igrac koji donosi katastrofalne odluke, nego je i kao osoba negativan, svadljiv i donosi problematicnu atmosferu u svlacionicu.
U Srbiji (kao i u Litvi) je kosarka ono sto je u Hrvatskoj nogomet i rukomet, sport broj 1, miljenici nacije. Seniori mogu i fluktuirati, ali kosarku svi znaju, prate i vole. U Hrvatskoj se kosarka voli, ali se ne prati...cak mi je cudno da je na forumu sport br. 1, a nogomet iza (hvala kic!)
Guest- Guest
snakebite wrote:današnja košarka se velikom većinom bazira na dribble peneteration i pick and roll...
Ne samo to, nego cisto tehnika, Ukic vodi loptu previsoko, poskakuje na nogama, to su pravi skokovi, i onda nema nakon toga ni prodor, a ni sut. Oni njegovi sutevi sa zadrskom sa distance, to nitko nikada nije pogodio, nece ni on.
Da ne kazemo da vrhunski pleymakeri danas zabijaju iz driblinga, ili da izravno napadaju obruc, nakon sto izace petorku iz ravnoteze i krenu na slabiju stranu. Nema playa u Hrvatskoj koji to moze, da ima, potpisao bih EP.
A pickovi i blokovi se isto ne koriste u reprezentaciji, jer zahtijevaju uigravanje. Zato je vazno imati te tzv. lazne cetvorke koje preuzimaju loptu na parametru, odvlace najbolje skakace, i otvaraju sutom ili asistencijom reket. Pick je strasno vazan, ali u klupskoj kosarci. Reprezentacija mora zabijati sto vise iz kontri, pa je bitno imati igrace na ruci i lopti supranickim igracima, tjerati ih u gresku...dobro, to ovisi i o protivnicima, tako ne mozes igrati sa Slovencima, Grcima i Talijanima.
Guest- Guest
Svejedno...gubi se smisao nacionalnih momčadi što u biti reprezentacija u svojoj srži jest...i onda imaš te nakaradne hibride gdje dobiješ npr. rukometnu reprezentaciju Katra sastavljenu od igrača koji ne razumiju riječi himne države koju predstavljaju, a kamoli da bi je pjevali...onda nek daju najbogatijim zemljama kao u klupskom nogometu da pokupuju sve najbolje i mirna Bosna...samo negdje u svemu tome se je pogubila bit i smisao sportskih natjecanja...uopće nije poanta da za nacionalnu momčad kupiš igrača za poziciju na kojoj si deficitaran, već pokušaj ostvarivanja što boljeg rezultata s kadrom kakvim raspolažeš...pa ako Bog nije tvojoj naciji podario prirodan talent, jebi ga...imaš more nafte za utjehu...
darth_vader-
2014-04-17
Nema veze s Baskima...to je klupski fenomen...u Hajduku može igrati tko god hoće ako je bolji od domaćeg igrača i poštuje klub i grad u kojem igra...reprezentacija je sasvim druga priča i tu mi ne bi nitko imao pristupa tko nije rođen u državi ili je barem po jednom roditelju Hrvat i točka...
darth_vader-
2014-04-17
kolerik wrote:A pickovi i blokovi se isto ne koriste u reprezentaciji, jer zahtijevaju uigravanje. Zato je vazno imati te tzv. lazne cetvorke koje preuzimaju loptu na parametru, odvlace najbolje skakace, i otvaraju sutom ili asistencijom reket. Pick je strasno vazan, ali u klupskoj kosarci. Reprezentacija mora zabijati sto vise iz kontri, pa je bitno imati igrace na ruci i lopti supranickim igracima, tjerati ih u gresku...dobro, to ovisi i o protivnicima, tako ne mozes igrati sa Slovencima, Grcima i Talijanima.
apsolutno se slažemo, teže je malo uigrati to za prvenstvo, zato je bitno imati jednu školu košarke koja će igrače pripremati na takve akcije od kako počnu zajedno igrati...neka škola koja prolazi kroz sve selekcije i po čemu si prepoznatljiv. u nas toga nema, igramo na talent i u mlađim selekcijama to prolazi...
Guest- Guest
snakebite wrote:
apsolutno se slažemo, teže je malo uigrati to za prvenstvo, zato je bitno imati jednu školu košarke koja će igrače pripremati na takve akcije od kako počnu zajedno igrati...neka škola koja prolazi kroz sve selekcije i po čemu si prepoznatljiv. u nas toga nema, igramo na talent i u mlađim selekcijama to prolazi...
Naravno.
Guest- Guest
Page 1 of 14 • 1, 2, 3 ... 7 ... 14
Similar topics
» serie A 2015/2016
» Premier liga 2015/2016
» serie A 2015/2016
» serie A 2015/2016
» serie A 2015/2016
» Premier liga 2015/2016
» serie A 2015/2016
» serie A 2015/2016