Dok Insepktorat zatvara restorane zbog pepeljare Braća Pivac ubijaju djecu sa đubre hranom
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Dok Insepktorat zatvara restorane zbog pepeljare Braća Pivac ubijaju djecu sa đubre hranom
http://www.index.hr/vijesti/clanak/nakon-sto-je-potvrdjeno-da-je-djecak-iz-bregane-umro-od-salmonele-oglasili-se-iz-pivca/932661.aspx
Kermit-
2014-04-17
Re: Dok Insepktorat zatvara restorane zbog pepeljare Braća Pivac ubijaju djecu sa đubre hranom
Za to vrijeme, državne inspekcije se kurče zatvarajući restorane ako pepeljaru postave na pogrešno mjesto. A, inspektore ?
Kermit-
2014-04-17
Re: Dok Insepktorat zatvara restorane zbog pepeljare Braća Pivac ubijaju djecu sa đubre hranom
ufffff...gadno...no pravda netje vidjeti svjetlo dana...
Guest- Guest
Pravda se uzima isključivo u svoje ruke, institucije su gubljenje vremena ionako...
darth_vader-
2014-04-17
brend,,previse smo mi srali o pravdi..verbalno..u ruke nis uzeli nijesmo...offce tipicne..
Guest- Guest
sve stoji, no baš zato treba te namirnice i dobro termički obraditi...i održavati osobnu higijenu.
originalni recept za recimo tiramisu je sa sirovim jajima...i ja ne mogu vjerovati da, uz sve ovo što se događa, ima ljudi koji to tako i rade.
originalni recept za recimo tiramisu je sa sirovim jajima...i ja ne mogu vjerovati da, uz sve ovo što se događa, ima ljudi koji to tako i rade.
Guest- Guest
ja znam popit sirovo jajeNoor wrote:sve stoji, no baš zato treba te namirnice i dobro termički obraditi...i održavati osobnu higijenu.
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:ja znam popit sirovo jajeNoor wrote:sve stoji, no baš zato treba te namirnice i dobro termički obraditi...i održavati osobnu higijenu.
hehe, dok ne nastradaš
Guest- Guest
Neće nastradati ako se roba pravilno skladišti i poštuju rokovi na deklaraciji...drugi par rukava je što se kod nas svašta uvozi i svakako rukuje s osjetljivim namirnicama....
darth_vader-
2014-04-17
jasambrend wrote:Neće nastradati ako se roba pravilno skladišti i poštuju rokovi na deklaraciji...drugi par rukava je što se kod nas svašta uvozi i svakako rukuje s osjetljivim namirnicama....
...pa zato predostrožnost nije na odmet.
osim toga, za konkretan slučaj ovog malenog, koji je na žalost podlegao zarazi...na koji god način se zarazio, jer načina ima više....nameće mi se pitanje..prvo, kako to da je samo on jedini tako završio?
a drugo, pa, simptomi kad krenu lako su prepoznatljivi i to se liječi...što se čekalo?
Guest- Guest
domaće kupujem, 3x su skuplja ali nesuporedivoNoor wrote:asilovski wrote:ja znam popit sirovo jajeNoor wrote:sve stoji, no baš zato treba te namirnice i dobro termički obraditi...i održavati osobnu higijenu.
hehe, dok ne nastradaš
Kermit-
2014-04-17
asila, pa tu je još veća mogućnost za salmonelu...ta jaja nisu prošla ama baš nikakvu kontrolu.asilovski wrote:domaće kupujem, 3x su skuplja ali nesuporedivoNoor wrote:asilovski wrote:ja znam popit sirovo jajeNoor wrote:sve stoji, no baš zato treba te namirnice i dobro termički obraditi...i održavati osobnu higijenu.
hehe, dok ne nastradaš
a da su neusporediva...jesu, i ja kupujem domaća. ne znam koliko plaćaš domaće jaje....ja 1 kn.
Guest- Guest
pivac ili ne, piletina jako lako ulovi salmonelu, i s njom se nije zajebavat, jaja isto, dakle uvijek je bolje dobro ju speć i skuhat, i ne ostavljat pogotovo jaja.
u vrtiću kod male se ne smije donijet kolače od doma ako su s jajima niti im daju jaja u vrtiću, neće se zajebavat
u vrtiću kod male se ne smije donijet kolače od doma ako su s jajima niti im daju jaja u vrtiću, neće se zajebavat
tjedno kupim kod Bauera joojca,bitno skuplja,ali ispravna...
jedno sam se vrijeme zaebavao i sa kuhanim nekim obojanim joojcima iz Netta,ovako ili onako,ali nikad beda....mos naebat,ali onda i na sudu oguliti krivca za opaku sumu,pa se zato nitko ne zaebaje...
jedno sam se vrijeme zaebavao i sa kuhanim nekim obojanim joojcima iz Netta,ovako ili onako,ali nikad beda....mos naebat,ali onda i na sudu oguliti krivca za opaku sumu,pa se zato nitko ne zaebaje...
Guest- Guest
Noor wrote:asila, pa tu je još veća mogućnost za salmonelu...ta jaja nisu prošla ama baš nikakvu kontrolu.asilovski wrote:domaće kupujem, 3x su skuplja ali nesuporedivoNoor wrote:asilovski wrote:ja znam popit sirovo jajeNoor wrote:sve stoji, no baš zato treba te namirnice i dobro termički obraditi...i održavati osobnu higijenu.
hehe, dok ne nastradaš
a da su neusporediva...jesu, i ja kupujem domaća. ne znam koliko plaćaš domaće jaje....ja 1 kn.
Je, industrijska su sigurnija puno...pod uvjetom da su dobro skladistena i kontroliranog porijekla... domaća su ukusnija, ali isto trebaš pouzdanog dobavljača po mogućnosti u srodstvu...
darth_vader-
2014-04-17
jasambrend wrote:Noor wrote:asila, pa tu je još veća mogućnost za salmonelu...ta jaja nisu prošla ama baš nikakvu kontrolu.asilovski wrote:domaće kupujem, 3x su skuplja ali nesuporedivoNoor wrote:asilovski wrote:
ja znam popit sirovo jaje
hehe, dok ne nastradaš
Je, industrijska su sigurnija puno...pod uvjetom da su dobro skladistena i kontroliranog porijekla... domaća su ukusnija, ali isto trebaš pouzdanog dobavljača po mogućnosti u srodstvu...
pa, trebala bi biti sigurnija, ali eto...
inače, salmonela može biti samo na ljusci jajeta, ne i unutra...pa ju je zato lako prenijeti i rukama. al opet, tko pere jaja prije razbijanja....i pitanje bi li salmonelu i oprali.
al, temperatura od 70 stupnjeva je ubija sigurno.
Guest- Guest
inače u Irskoj jaja uopće ne drže u nikakvim frižiderima
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:inače u Irskoj jaja uopće ne drže u nikakvim frižiderima
po dućanima, misliš? to me čudi, poznata je stvar da je sobna temperatura raj za mikroorganizme. šta tamo rade službe da to ne vide?
Guest- Guest
Gluposti, domaća jaja jedem već 30 godina, sirova, kuvana, pečena, nikad nista...kao ni od domaćeg mesa....Noor wrote:asila, pa tu je još veća mogućnost za salmonelu...ta jaja nisu prošla ama baš nikakvu kontrolu.asilovski wrote:domaće kupujem, 3x su skuplja ali nesuporedivoNoor wrote:asilovski wrote:ja znam popit sirovo jajeNoor wrote:sve stoji, no baš zato treba te namirnice i dobro termički obraditi...i održavati osobnu higijenu.
hehe, dok ne nastradaš
Guest- Guest
Starhemberg wrote:Gluposti, domaća jaja jedem već 30 godina, sirova, kuvana, pečena, nikad nista...kao ni od domaćeg mesa....Noor wrote:asila, pa tu je još veća mogućnost za salmonelu...ta jaja nisu prošla ama baš nikakvu kontrolu.asilovski wrote:domaće kupujem, 3x su skuplja ali nesuporedivoNoor wrote:asilovski wrote:
ja znam popit sirovo jaje
hehe, dok ne nastradaš
ma svakako.
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Ne ubijaju samo Hrvati djecu
» HDZova komisija potvrdila. Doktori u Metkoviću su ubili/ubijaju djecu svojim greškama
» Njemačka zatvara granice zbog koronavirusa
» Iran zatvara 50% sveučilišta zbog Korone
» bežanija s Brača u Bašku zbog Korone...
» HDZova komisija potvrdila. Doktori u Metkoviću su ubili/ubijaju djecu svojim greškama
» Njemačka zatvara granice zbog koronavirusa
» Iran zatvara 50% sveučilišta zbog Korone
» bežanija s Brača u Bašku zbog Korone...
Page 1 of 2